sunnuntaina, toukokuuta 15, 2005

Vauva testaa SaaranHei, olen undercovervauva. Salainen toimeksiantajani lähetti minut tutkimaan Saaran toimivuutta vauvojen kanssa. Saara ei epäillyt mitään, sillä olen sukulainen ja pääsin helposti soluttautumaan tätini perheeseen.

Tulin jo perjantaina. Hain Saaran töistä ja saavuimme ruuhkajunalla testauspaikalle. Junamatka sujui kyllä hyvin ja viihdytin kaikkia matkustajia, sen sijaan Saara hymyili typerän näköisenä. Nyt on muistettava, että kaikki puhuvat vauvoille. Osa lässyttää, mutta jotkut kyselevät kuulumisia ihan pokkana. Sen Saara näytti unohtaneen.

Täytyy kuitenkin myöntää, että vaipanvaihto tuntui olevan yhä Saaralla hallussa. Se taitaa olla niin kuin pyörällä ajaminen eikä taito ole kahdeksassa vuodessa päässyt ruostumaan. Pientä takkuamista oli uusien vaippamallien ostamisessa. Samaten vauvanruokien ostaminen kesti ja kesti. Saara luki kaikki purkit läpi ja ihasteli ääneen erilaisia uutuuksia. Näiden ruokien syöttäminen sujui kuitenkin Saaralta varsin mallikkaasti, kun hänellä oli apunaan se koira, joka siivosi kaiken sotkun jonka Saara sai aikaan. Testasin Saaran reaktiokykyä kääntämällä päätäni yhtäkkisesti jokaista ääntä kohti. Saara oli hetkittäin vähän hidas, eikä millään ehtinyt työntää lusikkaa suuhuni sitä vauhtia, mikä on keskivertovauvan kestämisen vähittäisvaatimus.

Saaralla on myös tiettyjä positiivisia ominaisuuksia, kuten laaja ja pehmeä syli sekä kimmoisat reidet, joiden päältä on helppo ponkaista vauhtia. Hyppyytystä hän ei kuitenkaan kovin pitkään jaksa, joten raportissani tulee olemaan kehoitus treenata löysät pois käsivarsista. Saara konttaa kohtalaisesti, mutta meinasin tikahtua nauruun, kun kuulin hänen lyllertävän perässäni ja annoin hänen voittaa joka kerta. Säälittävää.

Testasin Saaran myös Linnanmäellä. Olin hänelle mieliksi ja hymyilin jokaisessa valokuvassa, vilkutin videokameralle ja kävin seitsemässä eri laitteessa. Saara ei käynyt yhdessäkään ja kiukutteli vähän väliä nälkäänsa ja väsymystään. Minä istuin vaunuissa ja jokeltelin, että Saara pysyisi hyvällä tuulella. Se on järkyttävää, miten nuo aikuiset aina väsähtävät kesken lystin. Saara ei meinannut päästää minua pallokaruselliin, mutta suostui lopulta. Nauroin siellä ääneen ja Saara levitteli typerän näköisenä käsiään kaukana maan pinnalla. Minä lensin serkkuni sylissä melkein taivaaseen asti. Nämä nuoremmat perheenjäsenet sentään osasivat pitää hauskaa.

Viikonloppu näyttäisi olevan maksimi naiselle, joka on tuossa kunnossa. Nimittäin välillä huomasin Saaran ajatuksien lähtevän harhailemaan. Netistä hän sentään älysi pysyä poissa näinkin tärkeän tehtävän johdosta. Tarkkaavaisuus kyllä väliin hieman herpaantui, mutta jos hän sattui olemaan vieressä silloin kun päätin kiivetä pöydälle, sohvalle tai seinille, häneltä pääsi aina säikähtänyt ääni.

Kaiken kaikkiaan melko hyvä suoritus Saaralta, kun ottaa huomioon sen, että hän on hieman iäkäs. Isäni sanookin aina, ettei kukaan ole niin vanha kuin Saara. Joitakin pikkuveljenä olemisen lapsuudentraumoja varmaan.
18 kommenttia:

Sylvi kirjoitti...

Niin kuultiin toistakin osapuolta.
Raamatun mukaan Saara oli kovin iäkäs synnyttäessään. Tosin siihen aikaan vuodet laskettiin kai eri tavalla kuin nykyisin eli ei ne toisella sadalla silloinkaan synnyttäneet.

Wilhelmiina kirjoitti...

Minutkin on vastaavasti testattu. Raportti tosin on niin salainen, että se on piilotettu salakieliseen arkistoon, josta se ehkä hyvällä säkällä julkaistaan sitten kun asiakirjojen Eyes Only -salaus on vanhentunut. Täytyy kysyä testaajalta sitten kun se alkaa joskus puhua samaa kieltä.

Pikkuveljet ovat tosiaan tuollaisia traumatisoituneita. Minunkin pikkuveljeni, testaajavauvan isä väittää aina, että minulla on iso pää, vaikka todellisuudessa pääni on varsin pieni ja hajamielinen. Ainakin muiden katsojien mukaan. Onkohan hänellä trauma minun päästäni...

Anonyymi kirjoitti...

Saara, ryhdistäydy! Noin huono testitulos, vaikka olet vääristellyt testiä: testaajalla suussa äänenvaimennin, mikä lie wah-wah-sordiino, kelmiä! Tee-paita asianmukaisin kuvin varustettuna olisi voinut parantaa tulosta. Olen 3 (kolme) vuosimallia niin maan perusteellisesti testannut, ei minua saa lähettää Vauva-lehteen.
erkki

Saara kirjoitti...

Ai jaa, että Saaran ikä olisikin ollut huijausta. Miksiköhän se sitten nauroi?
*
Heh, iso pää on kyllä pahempi juttu. Pikkuveljet traumatisoituvat niin helposti.
*
Kuule erkki, ei sinua kukaan lähetä Vauva-lehteen. Älä pelkää. Mutta oikeassa olet, tuo vauva käytti äänenvaimenninta.

Sun äitis kirjoitti...

Mitens kävijälaskurit? Minusta tämä kahden näkökulman vauvatesti kyllä pieksee seksiaiheet menne tullen. Tuliko muualtakin ryntäystä?

Saara kirjoitti...

En ollut uskaltanut käydä katsomassa, kun kerran kiellettiin. Nyt kävin ja mitään ilmiömäistä ryntäystä ei kyllä valitettavasti ole päässyt tapahtumaan. Tuskin vika kuitenkaan on vauvan vetovoimassa, vai mitä luulet? Minusta tuo on aika veikeä pakkaus.

Mutta nythän tämä ryntäykseltä jo toisaalta vaikuttaa, eikö vain? Minusta vaikuttaa. Kunhan erkki vielä malttaa käydä jossakin välissä, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä Torsti, eikun erkki. Minustako tämä nyt on kiinni? Ei voi olla kun minusta on kaikki irti. Ja miten niin hyvä tulee (ja jossain välissä?? huh )kun en saanut sitä ilonpilaaja palkintoakaan eikä minusta enää paljon mitään tule. Saaran lehmä elää tavallaan, erkki kyllä käy ajallaan, 2 (kaksi) sormea piplialla! Ihan aikuisesti se Lassin palkitsema oli hieno teksti, ja nämä testit pistivät kaksinkerroin. Huoaten kiitän ettet lähetä Vauvaan! Sorsista en nyt sano mitään kun muuten tulee piiskaa.
eki

Saara kirjoitti...

Just sinusta se on kiinni. Muutenhan täällä ei kävisi erkkikään.

Sylvi kirjoitti...

Erkki ja minä ainakin käymme ja olen ollut huomaavinani muitakin.

Sylvi kirjoitti...

Kyllä se Saara oli oikeasti iäkäs ensisynnyttäjä, muttei ihan niin vanha kuin raamattu väittää.

Liisa kirjoitti...

Kaikki ensisynnyttäjät ovat nykyisin vanhoja. Mää olen ihan varma, että kun kesällä lähden kaksosten kanssa Johonkin, monet tulevat sanomaan, että ovatpas ihan äitinsä näköisiä.
Meinaan että on kokemusta edellisten kaksosten kohdalta ;)

Saara, mää oikeasti luulin, että sää olit siirtänyt oman kuvasi blogiin. Jotenkin mielikuvieni mukainen.

Anonyymi kirjoitti...

Haha, loistava merkintä!

Nim. Anonyymi 18:11

Saara kirjoitti...

No justiin. Onhan se mukavaa käydä toisten blogeissa vittuilemassa, Liisa ja anonyymi 18.11., mutta minusta se osoittaa enemmän pentumaisuutta kuin itsestä ehkä tuntuu.

Liisa kirjoitti...

Saara, olen sanonut tämän ennenkin. Minulla ei ole mitään syytä käyttäytyä huonosti Sinua kohtaan. V:llä alkavaa ilmausta en osaa käyttää, eikä ilkeily ole minulle erityisen luonteenomaista.

Vauvakuvasi on suloinen. Samoin ovat minun piironkini päällä olevat upouudet kaksosten kuvat.

Anteeksi häiriö. Poistun blogistasi takavasemmalle. Olet hyvä kirjoittaja, kekseliäs ja eloisa. Hyvää jatkoa kirjoittajana.

Saara kirjoitti...

Tuota tuota. Tässä on nyt miettimisen paikka.

illuusia kirjoitti...

Asia ei millään tavalla minulle kuulu, mutta vauvakuva on äärettömän suloinen, sillä se on kuin minun tyttäreni pikkuisena, jopa samannäköinen ihanine poskineen ja asiaanpaneutuvine ilmeineen.

En voi olla sanomatta, että minusta Liisan kommentti oli kaikin puolin positiivinen. Ja sinun vauvatarinasi ylivetoja.

Saara kirjoitti...

Niin, ihmeesti anonyymit saavat positiivisenkin merkinnän latautumaan negatiiviseksi. Sitä minä jäin myös miettimään ja mietiskelin vielä vähän lisää. Olen aivan äärettömän anonyymiherkkä. Voisi jopa väittää, että olen traumatisoitunut. Luin tuon kommentin ihan toisin, en ajatellut suloista mielikuvaa, vaan juuri sitä hömppälinjaa ja lapsellista jokellusta, josta minua on aiemminkin kritisoitu. Siis se vakaastiotettavuus kun puuttuu ja ne sivistyssanat ja muuta sellaista. Siis ihan normaali tilannehan se on, mutta kun se turhantärkeys just ottaa pattiin. Elitistinen ajatustapa ja kaikki sellainen, mistä tässä on joka puolella puhuttu. Vähänkin hömpämpi blogi on aina jotenkin huonompi niin kuin tiedätte. Siis ymmärsin, että anonyymi tarkoitti just tätä.

Ylipäätään tässä pisteessä ei taida olla enää paljon tehtävissä. Se on vähintään loman paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Saara,
Minä todella tarkoitin sitä että tämä oli loistava merkintä. Hauska ja iloinen. Ymmärrän 'anomyymiherkkyytesi' mutta en uskalla paljastaa itseäni. Kirjoittamani blogi on luonteeltaan täysin erilainen kuin nämä kommenttini, joten se 'taika' omassa tekstissäni kaikkoaisi. Ainakin näin uskon.


Anonyymi 11:18