tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Verkkolehtikatsaus

a) Siis ketä jaksaa kiinnostaa päivästä toiseen Suomen ja Venäjän väliset rekkaruuhkat? Eilen, tänään, toissa päivänä, viime viikolla, kaksi viikkoa sitten, kuukausi sitten, vuosi sitten... Mikä tämän funktio oikein on? On siellä jonoja, joo. Vähemmälläkin menee perille. Sinnehän saatiin jo rahat lisäkaistan tekemiseen ja sekin vietiin kantatie 51:n kunnostukseen tarkoitetuista rahoista. Mitä nämä viestintävälineet vielä ovat vailla? (YLE 25.9.) Onko siellä joku, jota erityisesti vaivaa tämä jatkuva suma. Onko ehkä rahtareissa soluttautuja, joka lähettelee tekstiviestejä STT:lle päivittäin? "Jonoa pukkaa taas niin perkeleesti."

b) Ja entäs tämä?
Tulevan joulun postimerkit myös tuoksuvat joululta. Kun 0,55 euron arvoista postimerkkiä hankaa, voi haistaa kanelia, inkivääriä ja neilikkaa. Tuoksu tulee lakkakerroksen alle piilotetusta kapselista, joka alkaa rikkoutuessaan tuoksua. (HS 25.9.)
Voi hitto sanon minä. Olisikohan halvemmaksi tullut, jos oltaisiin saatu ihan vaan hajuton joulupostimerkki tänäkin vuonna. Hintakin näyttää nousseen viime vuodesta. Tiesittekö, että Suomessa on niin kallis ykkösluokan peruspostimaksu, että sillä samalla rahalla menee kortti perille vaikka Amerikkaan asti. No, nytpä voi vastata joulupostimerkin hinnannousua valittaville asiakkaille ihan vaan haistattamalla.

c) Miiiitä helvettiä? Puolet nuorista ei tunne ehkäisyasioita. Nyt alkaa vähitellen valjeta, että puolella kansakunnasta ei siis todellakaan ole kaikki ns. kotona. Se selittää paljon muutakin.
Toisaalta: Gynekologi Tarja Olkinuoran mukaan vain viidennes nuorista tietää, ettei hormoniehkäisy heikennä hedelmällisyyttä (IS 25.9.)
Ei sen puoleen, että minäkään tuota olisin tiennyt. Mitähän varten hormoniehkäisy on keksitty, jos se ei kerran heikennä hedelmällisyyttä? Lääkäreillä on kyllä ihan kummia mielipiteitä. Ymmärrän kyllä, että tässä tarkoitetaan sitä, ettei se vie kykyä tehdä lapsia, mutta herranjestas, kyllä se kuitenkin on ehkäisy.

d) Että mua ottaa päähän tuo Big Brotherin uutisointikin. Ihan normaalit sanomalehdet hypettävät tätä idioottiformaattia harva se päivä. Jo on jumankauta huonosti meillä asiat, että sanomalehtien pitää uutisoida joidenkin wannabejulkkisten peitonalustouhuista. Siis kyllä hävettää kaikkien suomalaisten journalistien puolesta.

PS. Joku on vienyt multa j-kirjaimen näppäimen.

____________________________________________________________

Ja sivupalkkiutelusta kävi ilmi, ettei monellakaan (47%) itse asiassa ole lainkaan vaatteita ja että he mielellään käyvät sängylle makaamaan. Osa pukeutuu edelleen bloggareiden keskuudessa suosituksi tulleeseen omaperäiseen mustaan ja joka kolmas vastaaja huomautti, että kyselyni oli tunkeileva.

16 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Siis tuo että suomessa lehdet uutisoivat minuutin välein että mitä yhdessä tv ohjelmassa juuri tapahtui on jokseenkin huolestuttavaa. En tiedä huolestuakko suomen tv:n tilasta, lehdistä vai ihan kansan riveistä.

(vai kai se on vaan iltasanomat ja iltalehti, eihän muut kai??)

Saara kirjoitti...

Älä kuule sano, niihin hemmetin BB-otsikoihin olen törmännyt jopa Keskisuomalaisen sivuilla, Hesarista ny puhumattakaan.

minh kirjoitti...

No mä luen satasta ja metroa. Tässä viime päivinä(eilen?) pääsi etusivun otsikoksi se, että joku Kirsti oli ottanut Lauttasaaressa valokuvan bussipysäkiltä, jonka luona lojui ainakin(!) kuusi huumeruiskua("lapsetkin näkevät"). Voi Kirsti, tienasit 50e, miksi en tajunnut aiemmin? Olisin miljonääri, kun vaan kävisin tossa M-radan varressa kuvaamassa asemia ja penkkejä...plääh.
-minh-

Saara kirjoitti...

Heh, Minh, naureskelin samalle jutulle. Taivastelin niitä ruiskuja meidän entisen asunnon pihalla Masalassa kymmenen vuotta sitten, mutta että tällaista tapahtuu nykyisin jopa Helsingissä! Jööses. Tosin no, rouva Lauttasaaresta hei.

Kipa kirjoitti...

Kai se vähän korpeaa (eikä hirveen turvalliseltakaan kuulosta), jos toinen kaista on puolittain tukossa näiden jonottavien rekkojen takia.

Sehän nyt olis vähän sama jos niitä seisois 51:llä jonona Hangosta Inkooseen asti.

Saara kirjoitti...

Heh, niinhän niitä seisookin :). Paikallispoliitikot ovat tehneet jo vuosia töitä 51:n eteen ja kun ne rahat vihdoin siihen luvattiin, vei venäläisrekat ne kuitenkin.

No joka tapauksessa 51:llä sattuu niin paljon onnettomuuksia, että polliisin piti panna täysvahti päälle. Kaikki kamerat oli (en tiedä onko enää) asennettu siten, että 1 km/h ylityksestä sai/saa ylinopeussakot. Ihan oikein kyllä tietenkin, vaikka ei siellä kyllä monikaan ole päässyt ylinopeutta ajelemaan. Onnettomuuksia ei ole kai nyt sattunut.

Sivuteiltä on 51:lle ihan turha edes pyrkiä aamu- tai iltapäiväruuhkissa. Perjantai-iltana sinne ei kannata edes yrittää. Pakko käyttää kiertoteitä. No mutta hyvähän se on, että jossakin liikenne sujuu turvallisesti.

Saara kirjoitti...

Niin tai siis piti sanoa, että mitä ne viestimet nyt sitten vielä haluavat ja mihin tuolla jankkaavalla uutisoinnillaan pyrkivät, kun rahat kunnostukseen on jo muualta viety ja rekkojen tilanne tulee joka tapauksessa paranemaan.

Toivottavasti alkavat uutisoida 51:n ruuhkista ja onnettomuuksista samanlaisella intensiteetillä, vaan eipä sillä taida samanlaista uutisarvoa olla, kuin näyttävillä rekkajonoilla.

viima kirjoitti...

Tuskin ketään ne rekkajonot enää kiinnostavatkaan, mutta ajattele nyt, miten tehokkaasti ja halvalla niistä saadaan uutisia.

Pelkkä kopiointi-liittäminen ja vähän lukuja uusiksi vain, niin jo on juttu valmis. Ei tarvitse turhaan haaskata toimituksen resursseja. ;)

Saara kirjoitti...

No se on kyllä totta, viima. Mutta että pääuutisia tuolla tavalla... eilen 47 kilometrin jonot, tänään 50...äääh.

tienpäällä kirjoitti...

Käväseppä joskus ajelemassa siellä Vaalimaan suunnalla vasenta kaistaa tulevaa liikennettä vastaan, niin alat ymmärtää.
Meinaan jokainen, joka sinne JOUTUU työn/asumisen/muun syyn takia menemään Varsin Mielellään kuulee ennalta missä kohtaa ensimmäiset raskaan kaluston perävalot paukahtaa vastaan.
Parhaassa tapauksessa pystyy jättämään koko reissun hiljaisempaan päivään.

Toisaalta vähän yli 10 vuotta sitten, kun niissä jonoissa seisoi suurimmaksi osaksi suomalaisia kuskeja autoineen vuorokausitolkulla ketään ei kiinnostanut koko asia.

Nimim. Tämän asian minä totta vie tunnen

Saara kirjoitti...

No juu, ihan sama jos pyytäisin kaikkia ajelemaan 51:lle, mutta niinhän ilkeä en ole.

Joka tapauksessa, kuten jo sanoin, ne rahat on sinne täältä viety ja nyt se valitus sit niinku sais loppua.

Saara kirjoitti...

Niin no, ihan esimerkin vuoksi, kun joudumme hakemaan lapset leirikoulusta eräänä syksyisenä perjantai-iltapäivänä, niin jo vanhempainillassa pohdimme kaikkien vanhempien kesken, mitä kautta pääsisimme lapsemme hakemaan, kun sille tielle ei yksinkertaisesti pääse kuin kiertämällä parikymmentä kilometriä ja ajamalla ramppia pitkin vastakkaiselle kaistalle jonnekin jonon väliin, jos joku antaa tilaa. Sitä kun ei sitten voi jättää toiseen päivään, sitä hakemista. Tai jättää lapsia sinne odottelemaan, että jono illan mittaan hälvenee.

tienpäällä kirjoitti...

No miksette te sitten nosta meteliä, ja vaadi pysähtymiskieltomerkkejä sopivin välimatkoin?
Ei ne jonot Haminastakaan kaupungin alueelta vanhempainillassa ihmettelemällä poistuneet, vaan suuremmalla äänellä huutamalla.

Ja kyllä, minä olen nähnyt myös tien 51, ne Hangosta tulevat autorekkojen jonot, ja koko paskan.
Enkä silti suostu Vaalimaata tai Nuijamaata enempää siellä teilläpäin asuvia säälimään.

Saara kirjoitti...

Onhan siitä pidettykin. Kuten sanoin, moni paikallinen poliitikko ja asukasyhdistykset yms. ovat tehneet vuosia töitä sen eteen ja rahat lopulta sen metelin ansiosta luvattiin. Mutta ne samat rahat luvattiin nyt Vaalimaalle ja se työ alkaa uudestaan.

keu kirjoitti...

Hm jaa niin media varmaan perää sitä, että venäläisrekkoja pitää rokottaa tietullein maksuin ja sakoin ynnä muin. Sitä ne varmaan ajaa takaa.

keu

Saara kirjoitti...

Ehheh, keu. Voisko olla... noo, ei se nyt tähän mennessä ole ainakaan mennyt oikeaan osoitteeseen, jos näin on.