keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Jo toinen verkkolehtikatsaus

No niin, viime päivinähän olemme saaneet myös ilolla lukea, miten naiset ovat alkaneet väkivaltaisiksi.Tässähän ei ole mitään epäselvää. Naiset ovat väkivaltaisia siinä missä miehetkin. Miesten väkivallasta uutisointi on vain samaan aikaan kadonnut isoista otsikoista, eli se asia on nyt sitten toimittajien mielestä selvä. Muistaakseni feministit tällä pelottelivat, eivätkä ilmeisesti syyttä. Miesten väkivalta ei ole siis enää uutisaihe. Ilmeisesti se on niin normaaliakin, ettei ketään kiinnosta. Eli siinä vaiheessa kun naisten väkivallan riepottelu lopetetaan, sekin on niin tavallista, ettei siitä enää jaksa pitää meteliä. Sitten voidaan aloittaa päivittelemällä väkivaltaisia lapsia ja lopulta kun muuta ei keksitä, niin paparazzit alkavat kytätä väkivaltaisia vanhuksia vaivaistalojen vuodeosastoilla, että saataisiin edes jostakin otsikoita revittyä.

Iäkäs mummo repi huonetoveriaan hiuksista
Huonetoverinsa kuorsaamisesta suivaantunut vanhus hyökkäsi nukkuvan, jo elämänsä ehtoopuolelle ehtineen vanhuksen kimppuun ja tukisti tätä niin että hoitajan ehtiessä väliin harmaita hiustukkoja tursusi kimppuun hyökänneen vanhuksen sormien lomasta... (Saaran blogi 25.9.2010) sanokaa minun sanoneen... siis näin tulee käymään. Tuo kuulosti jo jotenkin tutulta.

Niinpä taas on tehty relevantti tutkimus: Naiset väkivaltaisempia kasvattajia kuin miehet. Se on melko hälyttävää. Jos yhtään miettii kummat viettävät lapsiensa kanssa enemmän aikaa, koko juttu saa ihan toiset mittasuhteet. No, mutta tästäkin on hyvä repiä otsikoita. Unohtuvat ne hetket, kun isä veti remmillä perseelle. Nyt voidaan päivitellä naisten tukistamisia ja sormille näpsäyttelyä. Olen minäkin tukistanut kerran, kun 4 v. tytär ei kerta kaikkiaan komentamalla lopettanut 1,5 vuotiaan veljensä puremista. Sormillekin olen ihan varmasti näpsäissyt, vaikka en nyt muista että olisin. En kiellä, etteikö nollatoleranssi olisi ihanne. Se vain ei ole ihan realistinen varsinkaan sormille näpsäämisen kanssa. Kyllä näpsäisisin vieläkin, jos johonkin vaaralliseen olisi jatkuvasti sormiaan työntämässä. Aivan ihanaa olisi tietenkin, että tuollaiselle parivuotiaalle saisi todella puhuttua järkeä päähän ja toistaa tarvittaessa niin monta kertaa, että menee perille. Naisilta ei kuitenkaan varmasti tuossa tutkimuksessa kysytty, roikkuiko toinen mukula helmoissa samaan aikaan ja veti kissaa hännästä, kun toinen työnsi sormeaan pistorasiaan. Alapa siinä sitten selittää, että "ei kuulkaa kullat pienet näin saa tehdä." Eikä noinkaan. Ja huomenna ne teletapit tekevät sen taas uudestaan. Ei ihme, etteivät monet enää erota oikeaa väärästä. Ihan päälaellaan täällä kaikki onkin.

Hoitajat ovat viime viikkoina kunnostautuneet oikein urakalla parhaimpaan palkkaneuvotteluaikaan tappamaan potilaitaan. Pakkohan sen on olla sattumaa, eikä vain väyrysmäisesti sanottuna pelkkää meediapeliä. Hoitsuilla siis huono tsägä, nimittäin kyllä ne ovat palkkansa ansainneet ja vielä vähän enemmänkin. En usko, että lakko tässä tapauksessa lisäisi hoitajien kipeästi kaipaamaa arvostusta, mutta jos raha on arvostuksen mitta, eikä sitä selittämällä lisää tule, alkavat keinot kieltämättä olla vähissä.

Uutislehti 100:ssa yksi lempparitoimittajistani (herra Hiiro) kertoi olleensa nuorena miehenä vanhuksia hoitamassa. Yksi papparainen oli sitten kertonut, miten oli sodassa saanut kranaatinsirpaleen vatsaansa ja työntäneensä sen jälkeen omin käsin suolet sisäänsä ja raahautuneensa jonnekin kilometrin päähän lääkintäpaikalle hoidettavaksi. Tästäkös kunnioitus sitten "kukkopojalla" oli vanhusta ja samalla hoivatyötä kohtaan kohonnut.

Entä millä perusteella naisvanhuksia kunnioitetaan? Entä tulevaisuudessa, kun meillä ei ole sankaritarinoita lapsenlapsille kerrottaviksi? Pitääkö arvostus ja kunnioitus todella ansaita siten, että siitä on syvät arvet todisteena, vai riittääkö pitkä ikä? Kuinka moni kunnioittaa vanhustentalossa ökyrikasta ukkoa, joka on purjehtinut maailman ympäri ja rakentanut sen jälkeen jääkiekkokaukalon työntämättä kertaakaan vihollisen rusikoimia suoliaan sisuksiinsa trendiklubin kutsuvierasillassa?

Mistä tulee kunnioitus? Miksi monissa muissa kulttuureissa vanhuksia kunnioitetaan? Ovatko he kärsineet siihen kylliksi? Sitäkö se on?

Kaupan alan palkkaneuvottelutkin ovat taas käsillä. Antakaa minun ennustaa: Pam suostuu taas 5 sentin korotukseen ihan suosiolla. Se on ihan pellejärjestö, joka kärsii samanlaisesta uskottavuuden puutteesta kuin hömppäkirjallisuuskin. Ei tämä minua nyt niin kovin hetkauta, mutta naurattaa vain nämä jokavuotiset mukaneuvottelut. Ei siinä mitään neuvotella. Työnantajaosapuoli sanoo mitä sanoo ja naiset niiaa kohteliaasti, niin kuin kaupanalalla aina on ollut tapana. Meinasivat ne kerran mennä lakkoonkin, mutta Mauno-setä sanoi radiossa, että nyt ämmät töihin, kyl maar ihmisten pitää ruokaa saada. Ja niin kaikki naiset kipinkapin menivät töihin eikä asiasta sen koommin puhuttu. Se taisi olla samana vuonna, kun pankkitoimihenkilöt pitivät viikkokausia lakkoaan ja vaativat huikeita palkankorotuksia, koska tietokoneet tulivat tiskien taakse. Niin ne tulivat kauppoihinkin, mutta eipä atk-taitojen oppiminen myyjiltä niin paljon kai sitten vaatinut kuin pankkitoimihenkilöiltä. No, eipä tainnut Mauno-setä silloin käskeä pankkineitejä töihin, kun ihmisiltä loppuivat rahat. Eikä taida Tarjakaan käskeä hoitajia töihin menemään, vaikka ihmiset kuolisivat. Se on pääasia kuitenkin, etteivät näläkään tässä hyvinvointivaltiossa kuole.

________________________________________________________________

No niin, sivupalkkiäänestyksessä sitten selvisi, että 73% vastaajista ei kestä olla näpsäämästä pallukkaa pallukan sisään. Säälittävää addiktoitumista, jota vain 3 vastaajaa on pystynyt vastustamaan. He kyllä pärjäisivät hyvinkin ilman kaikenmaailman kyselyjä.

12 kommenttia:

Ensio E. kirjoitti...

Svengaa! Lefa Salmén is back!

Saara kirjoitti...

Ehheh, Enska. Älä viitti.

keu kirjoitti...

Jaa en tiedä mutta kaupan kassat on kyllä yllättävän kauniita ja toimivat miellyttävästi. Silmän ruokaa vaareille joo. Viagra antaa rispektiä. Sanovat että ruuan hintakin nousee, kun on huomattu, että populaa on jo aikas paljon, tai no pölijät ministerit meinaa tuottaa pellolla löpöä koneille. Sen arvaa mistä se on pois.

Saara kirjoitti...

Voi sentään tuota hyväkästä. Vaikka nimi vaihtuu, Keu se jaksaa aina uskollisesti arvostaa naiskauneutta :)

Mk kirjoitti...

Olipahan hyvä kirjoitus!

--KATA-- kirjoitti...

Anteeksi, en nyt osaa sanoa mitään osuvaa. Saisko kuvia vauvasta?

--KATA-- kirjoitti...

tai voisitko lähettää niitä sähköpostiini, mä olen niin innoisani..? tai jotenkin sairas, huomenna meen kadulle pöllimään vieraita koiria. Eikös se ole niin, näin jossain elokuvasa, että kun naiset ei saa lapia, ne kurkkii vauvankärryihin tai pöllii niitä? Mää pöllin kohta pari koiraa, mieluiten boksereita.

Saara kirjoitti...

Oh, kiitos, mk.

Vauvakuvia, joo, Kata. Tulossa tässä ihan pian.

Johannes kirjoitti...

"Miesten väkivallasta uutisointi on vain samaan aikaan kadonnut isoista otsikoista, eli se asia on nyt sitten toimittajien mielestä selvä."

No joo, osittain olet oikeassa, mutta yksi asia tässä naisten väkivaltaisuuden mediakäsittelyssä on erilaista kuin miesten väkivaltaisuuden käsittelyssä; mitä minä olen huomannut ei kaikkia naisia edes rivien välistä syyllistetä väkivaltaisten naisten tekemisistä kuten tehdään miesten osalta.

Minulla tosin on miehinen näkökulma, joten voi olla etten huomaa tuota.

Onko se nyt niin vaikeaa pitää molemmat, naisten ja miesten tekemä väkivalta, esillä?

Muuten, minua on viime vuosina alkanut vituttaa ihan helvetisti se ettei koko saatanan Suomen mediaan mahdu kuin yksi pieni osa käsiteltävästä asiasta kerrallaan.

Tekisi mieleni haistattaa vitut koko medialle!

"Entä millä perusteella naisvanhuksia kunnioitetaan?"

Sillä perusteella ett ne naisvanhukset pitivät tämän maan pyörimässä sodan aikana ja pitkään sen jälkeenkin kun sodasta palanneet miehet olivat liian traumatisoituja toimiakseen. Varsinkin 40-50-luvuilla tämä maa kuvausten perusteella pyöri lähes täysin naisten harteilla ylintä päätäntävaltaa lukuunottamatta.

Meillä on kovia kokeneet ja kovapintaiset vanhukset, jotka ansaitsevat kaiken kunnian olivat he sitten naisia tai miehiä.

"Miesten väkivalta ei ole siis enää uutisaihe. Ilmeisesti se on niin normaaliakin, ettei ketään kiinnosta."

Älä huoli, kyllä se miesten väkivaltaisuus taas kohta sieltä tulee julkisuuteen kunhan joku Tankojuoppokuningas jälleen hakkaa jonkun.

Saara kirjoitti...

Niinpä, Johannes. Jotenkin näyttäisi nimenomaan siltä, ettei mediaan mahdu kuin yksi asia kerrallaan. Sillä luodaan sitten niitä vääriäkin käsityksiä.

Niin siis tarkoitin tuolla Miesten väkivalta ei ole siis enää uutisaihe. Ilmeisesti se on niin normaaliakin, ettei ketään kiinnosta just nimenomaan sitä, että toisaalta se ei ole edes hyvä, ettei näitä asioita uutisoida, koska ne eivät enää ole uutisia. Niillä ei ole uutisarvoa, koska ne ovat niin normaaleja. Ja sehän ei ole hyvä, varsinkin kun se tulee vielä naistenkin kohdalla olemaan sama. Jotenkin ikään kuin kulutetaan kaikki loppuun ja tehdään 'ilmiöistä' tavallisia. Vähän niin kuin radioiden soittolistat. Kuka jumalauta haluaa niitä samoja biisejä kuunnella vuodesta toiseen. Ja silti kaikki kuitenkin luulee, että Eput on hyviä.

Ensio E. kirjoitti...

Ei ne muuten ole, eikä ole koskaan ollutkaan.

Saara kirjoitti...

Luojan kiitos. Eivät niin.