torstaina, syyskuuta 27, 2007

Ei kahta ilman kolmatta

No joo, siis kaikella kunnioituksella Marjattaa Raitaa kohtaan, mutta kyllä vähän pistää silmään, kun Viihdelehti Stara.fi otsikoi hänen kuolemansa sanoilla: Uuno Turhapuron vaimo menehtyi. Ei tässä ole enää mitään järkeä. Koettakaa nyt siellä viihdepläjäyksessä erottaa edes fakta fiktiosta.

Ja seuraavassa ei ole nyt kyse siitä, ettenkö minä ymmärtäisi; jos asiakaspalvelijoiden työehtoja ollaan huonontamassa, niin eihän se käy, mutta että kun sata asiakaspalvelijaa marssii ulos sen takia, että voivat joutua jatkossa noudattamaan kaupanalan työehtosopimuksia, niin voitte tosiaan kuvitella, miten huonosta työehtosopimuksesta on kyse. Sitä minä eilen juuri tarkoitin sillä Pamin pellejärjestöllä. Todellisuudessa palvelualan työehdot ovat niin heikot, että kuka tahansa työnantaja on aina niskanpäällä, oli kyse sitten vaikka siitä, kuinka pitkään myyjiä pidetään esimerkiksi laillisesti kusematta. Työehtosopimuksen mukaan kun ajan pitää olla kohtuullinen. No sen saatte arvata, kumman mielestä myyjällä on isompi rakko, myyjällä vai pomolla.

Suvi Lindénin adoptiotyttären vuoksi pitämätön äitiysloma on kuohuttanut minuakin viime päivinä. Turhaanpa kuohui. Malttaa ministerikin sentään tutustua uuteen perheenjäseneensä. Lieneekö kaltaisteni moraalisaarojen painostuksen alla tehty uusia järjestelyjä siellä kotopuolessa. No mutta olihan se, että kun adoptoidaan kiinasta tytär, niin sen kanssa ei sitten malteta olla. Älytöntä. Onneksi tuli järkiinsä, ellei jo ollutkin. Kesällä kyllä katselin Suvin hehkeää olemusta Iltasanomien kannessa, kun siinä makasi päivänkakkaroiden keskellä ja jutun mukaan oli käskystä nostanut helmaa ylemmäksi ja avannut pari paidan nappia. Epäili että "tästäkin tulee nyt sanomista". Kai se sitten kerjäsi sitä. Jos sanomista pelkää, niin olkoot sitten makaamatta kukkapellolla kuin mikäkin kesäyön antelias eloveena. Meikäläisen on niin vaikea väliin ymmärtää ihmisten tarpeita ja niiden aiheuttamia ristiriitoja.

Jee, Ruotsissa menee lujaa. Toimittajat eivät enää kestä vakavan journalismin kahleitaan, vaan haluavat mukaan bloggareiden hornan kattilaan omaa soppaansa keittämään. Ruotsalaistoimittajat ovat blogatessaan ryhtyneet nälvimään toisiaan. Homma on ilmeisesti näyttänyt ihastuttavalta, koska Aftonbladetin urheilutoimittajakin uhkaa sunnuntaina "kertoa omat inhokkinsa, paljastaa itseään myyvät esimiehet ja listata hoitoa tarvitsevat avustajat." Näin reippaasti siis toimii ruotsalainen toimittaja saadakseen blogilleen lisää lukijoita. Siis eikö niillekään mikään enää riitä?

__________________________________________________________________

Hyvällä omallatunnolla tässä pääsi vielä verkkolehtikatsausta tekemään, kun ennätyksellisistä 25 vastaajasta vain 3 oli sitä mieltä, että nämä katsaukset pitäisi lopettaa, koska ne minua niin kiihdyttävät. Hyvää tarkoittavat, toki, kuten myös ne 18 uusille jutuille aviomielistä vastaajaa. Peräti neljä oli sitä meiltä, että kysymys oli taas ihan syvältä. Minä taisin olla yksi niistä.

36 kommenttia:

Ensio E. kirjoitti...

Olethan itsekin töissä vaikka pätkähti bokserialainen vauva haikarannokasta. Laula sille nyt sitten ainakin:

"Mä joka päivä töitä teen, joka ainoa aamu seitsemäksi meen. Sen kaiken teen mä siksi vain, koska, kulta, sä jaksat olla mun koiranain."

Onneksi on vielä Uuno itse ja Sörsselström elossa - ainakin joten kuten.

Sitten kun Uunon vaimon aviomiehestä (jota näyttelee Aarno Sulkanen) joskus aika jättää, lehdessä seisoo: "Koskelan Akseli on poissa."

Saara kirjoitti...

Joo, mutta se olikin vahinkolapsi, eikä mikään pitkällisen adoptioprosessin tulos. Pakko vaan tehdä järjestelyjä perheessä, kuten Suvikin alun perin suunnitteli. Meillä tuo iso musta on ollut nyt lapsenhoitajana vähän niin kuin pukki kaalimaan vartijana.

Niinpä. Niinpä niin.

Ensio E. kirjoitti...

Niin nääs viälä:

Ruotinmaalla siis lehtien toimituspäälliköt (tai jotkut vastaavat, "toimittajien esimiehet") joutuvat "myymään itseään"?

Saara kirjoitti...

Niinhän siinä sanottiin. Ja eikös se ole vähän niinku huaraamista kaikenlainen toiminta, kun raha vaihtaa omistajaa jos jonkinlaisia palveluksia vastaan.

Ensio E. kirjoitti...

Ton mukaan sitte kaikki palkkatyäläiset on huarrria!

Olet ruvennut bakuninilais-stirneriläiseksi anarkistiksi nytten?

Saara kirjoitti...

Niin niin, justiisa. Ja kaikkein pahimmiksi väitetään niitä, jotka myyvät jotakin omaa (luovaa) osaamistaan. Eli sillä ei ole väliä, mitä osa-aluetta myy, huora mikä huora.

Eli kyl tolla periaatteella hyvinkin siellä toimituksissa myyvät itseään.

Me bloggarit ollaan sentään autuaita ja avosydämisiä, suorastaan jaloja ihmisiä, kun annetaan ilimatteeks.

Hahhah, ai niinku millä tavalla? Epäonnistumalla aina, vai olemalla muuten vain ristiriitainen näissä julistuksissani?

setäs kirjoitti...

Kysysin vaan tuas että kenelle vitun Veikolle?

setäs kirjoitti...

Ja mikä vittu on tämä: Etsi blogista tai netistä - eihän siinä ole rakoa ei nänniä, ei mihin kirjuttaa, ei mitä painasta. Dah!
*
Olisko koodin väännön paikka!!!

tienpäällä kirjoitti...

Naisia on kautta historian ollut tapana määritellä joko isänsä tyttäriksi, tai miehensä vaimoksi. Vaan olisi toki Marjatta Raitaa saanut muistakin ansioistaan muistaa.

Mitä työn ja rahan liittoon taas tulee, niin Tuomari Nurmio tuon kai parhaiten on yhdessä laulussaan tiivistänyt: "jokainen joutuu myymään itseään, päätään, käsiään tai persettään".

setäs kirjoitti...

Siis se välillä näkkyy välillä ei, vähä niinko emäntänsäki.
*
Mutta se Veikko????????????

Saara kirjoitti...

Ei siinä mitään vikaa ole. Kunhan kiusaat, Setä. Mitään koodia ala vääntää valmiiseen pakettiin. Mulla se näkyy ihan hyvin aina.

Se nyt on yks Veikko vaan. Kun en taaskaan keksinyt kysymystä, niin piti lainata, mutta siinä tuli vastauskin mukana.

Just tää, Tienpäällä, "jokainen joutuu myymään itseään, päätään, käsiään tai persettään". Siinä se.

Ensio E. kirjoitti...

Tapaus Veikkoon liittyen:

Onko kyseessä kenties sama tyyppi joka oli Gogolin yhdessä kirjassa? Siinä yksi sälli puhutteli tätä Tsitsikov-nimistä kirjan sankaria että "vanha veikko"... Siis tämä Veikko tässä on Veikko Tsitsikov? Jos on niin sille kyllä menee puku vaikka minkävärinen, koko XL.

Saara kirjoitti...

Eeei, ei ole se Veikko. Itse asiassa tästä Veikosta ei kukaan tiedä mitään. Se on vaan Veikko.

setäs kirjoitti...

Ei käy! Ei se voi olla 'se on vaan yks Veikko', perkele! Tässä on sukupuolirasismin makua nyt!! Enhän minä tiedä mitä sanon, jos en ensin tiedä onko se Tsitsikovin Veikko vai kuka Veikko! Eihän nyt vihreekään sovi jokaikiselle Veikolle, vittu! Kuka se on? Mitä? ja Häh?
*
Etkä vempuile kun kerrot, senki pönttö!

Saara kirjoitti...

Ei jei, kun oisko mulla pitänyt olla vihree puku? Ei Veikolla. Tässä ollaan nyt sitä mieltä, että Veikolle käyp tuokin.

Voi hyvä ihme. No se on... Keu varmaan muistaisi tämän jutun, mutta kun sitä ei nyt näy, niin ... Eih.

Eihän tätä edes pysty selittämään. NO, kun seison siinä kassan takana niin jatkuvasti ihmiset tulevat huutelemaan siinä kesken kaiken työnteon, että
- Mistä lähtee kolmosen ratikka?
- Palkonko se ratikka tänä pänä maksaa?
- mistä saan nahkavöitä?
- mistä saan jäätelöä?
- missä Anttila on? Se oli vielä äsken tässä!
- Missä on lähin automaatti?
- missä se maustekauppa nyt on?
- missä se eläinkauppa nyt on?
- mistä saan elviksen julisteita?
- mistä voisin ostaa nimikylttejä?
- onko teillä myynnissä matkalaukkuja?
- sukkahousuja?
- muffinsivuokia?
- mikä päivä tänään on?
- missä minä olen?
- miksi minä olen?
- mikä on elämän tarkoitus?
Näitä näin, joka päivä. Sadoittain kysymyksiä. No heti alun alkaen kun menin tuonne töihin, minulle tuli mieleen eräs sketsiohjelma, jossa PPP näyttelee mekaanikkoa ja Eeva Litmanen hukassa olevaa rouvashenkilöä, joka tulee vähän väliä mekaanikolta kysymään ihan mitä sattuu. Esim.

- mikä on ovulaatio?
- joko sippulan linjuri meni?
ja lopulta
- oisko pitäny olla vihree puku.

Ja se mekaanikko tietää kaiken kaikesta. En minä tiedä kuka on Veikko. Vain PPP tietää. Mutta minä haluaisin olla kuin se mekaanikko.

keu kirjoitti...

Minulle Veikko on aina Veikko Kankkunen joo. Mites se Uunon vaimo meni kuolemaan, ihiminen parhaassa iässä, vaikka kaikenlaista sattuu, kuulemma Nokian lakiasiainjohtajakin putosi parvekkeelta ja Pentti "Finlands Förklaringsbyrå" sairastui.

Saara kirjoitti...

Kato Keu ei muistanut sitä! Voi hitsi.

keu kirjoitti...

Enpä ainakaan aivan heti, missä sketsissä muka Eeva Litmanen on ollut mukana, hm jaa täytyy olla se kun ne oli siellä kaupassa, mutta en muista edes sen nimeä, Hymyhuulet? Kati Bergman oli kyllä oikein kaunis kaupan kassa siinä. Onks Jylppyy näkyny oli sitten jo Pulttiboisia.

Saara kirjoitti...

Se oli Velipuolikuussa Kaikkitietävä-autonkorjaaja Toni Piirainen.

keu kirjoitti...

Ahaa se olikin Mutapainin ystävät tietenkin se kaupassa pääasiassa tapahtuva show, missä Kalliala ei vielä ollut korvannut Heiskasta Peteliuksen parhaana kaverina.

setäs kirjoitti...

Nyt sinä sotket tuas! Jos joku sanoo että siinä vasta hauska Veikko, niin joku toinen on heti kateellinen sille. Ei sillon sille Veikolle käy vihreä. Siitähän tulee se toinen vielä enemmän kateudesta vihreäks, eikä sellanen käy, vähän pitää ajatella toistenkin tunteita. Niin että kyllä se nyt pitäs tämä Veikon henkilöllisyys selvittöö ei tästä muuten mittään tule. - Sinun pitäs nyt vähän varpistaa näihe kysymyksies kansa!! Hyvän siän aikaan, luulisin.
*
Varsin taas liiotteletkin, ei kyllä kukaan ole sulta kaupassa käyny elämän tarkotusta kysymässä! En usko, en!

Saara kirjoitti...

Joo, nyt muuten muistinkin juuri, että eihän se niin mennytkään, kun se rouva kysyy heti perään, että mitä minä sanon veikolle? Hyvä ihme.

Saara kirjoitti...

On muuten käynyt. Ihan takuulla on. Mutta se tyyppi oli niin aineissa ja pettyi mun vastaukseeni niin, että piti soittaa lopulta vartijat hakemaan se tyyppi pois. Itse asiassa hyypiö pimahti niin kovin, että kävi asiakkaittenkin kimppuun eikä päästänyt niitä kaupasta ulos. Yksi pitkä ja laiha mies tärisi siinä mun edessäni ja kysyi miten uskaltaisi mennä ulos. Minä pyysin menemään toisesta ovesta, mutta se mies oli niin peloissaan, että käski soittaa vartijat. Sillä aikaa toinen asiakas paiskasi sen tyypin lattiaan, ennen kuin vartijat ehti tulemaan.

Valitettavasti en nyt muista mitä vastasin. Jotakin semmoista, että se pitää ratkaista ihan itse. En minä muista suuttuiko se just siitä. Se kysyi nimittäin aika paljon muutakin ja mun piti pyytää sitä poistumaan. Ehkä se suuttui siitä.

Karpalo kirjoitti...

Suville tuli tiukat paikat itse Anne Pohtamokin vaati lööpissä ministeriä äitiyslomalle. Tällasissa asioissa pitää olla tarkka. Hyvät poliittiset suunnitelmat voivat kääntyä itseään vastaan jos ei ole sanamuodoissaan huolellinen.

Hyvä että tekee etätöitä ja on edes jossain määrin kotona lapsen saatavilla. Ihan älyttömällehän se töihin meno kuullostikin. Niin älyttömälle että uskoin sen olevan mahdollista vain Suvi Lindenille.

Ensio E. kirjoitti...

Ettei nyt oo koko ajan puhuttu Veikko Mihailovitsh Bakuninista, Mihailin pojasta? Siitä puhuttiin kanssa että on siinä "oiva veikko". Siis Veikko Oiva Mihailovitsh Bakunin - aatelisanarkistin poika hullunkurisista perheistä?

Saara kirjoitti...

No ehheh. Lisää Veikkoja!

setäs kirjoitti...

No se joka heitettiin ulos oli varmaan Toni Piirainen Pulttiboisista, se ei kyllä siedä epämääräsiä vastauksia niinko että: "Se pitää itse selvittää."
*
Sinä sotket nyt tämän kokonaan. Yritä nyt keskittyä siihen Veikkoon, että onko se Tsitsikov, Bakunin vai peräti Vennamo. Ja se vihreä väri on tässä kysymyksessä myös oleellinen pointti. Jos vaihtoehto olis ollu että Veikolle nyt sopii vaikka oranssi, niin tätä onkelmaa ei olis syntynytkään. Tai vaaleen sininen, joka rauhottavana värinä vois sopia Veikolle ja varmaan sullekin!

Saara kirjoitti...

Sori Karpalo, jäit välistä, kun mulla oli silitysrauta päällä, tai siis ei mun päällä onneksi, mutta joo, huomasin lööpit. Kristillisten Räsänen olikin sitten sitä mieltä, että isäkin voi hoitaa ja että paljon melua tyhjästä.

Vennamo! Tietenkin se on Vennamo. Nyt älä enää mieti sitä Veikkoa.

setäs kirjoitti...

Missään tapauksessa se ei ole Vennamo. Vennamosta ei Vihreää saa kyllä! Ja vihreä on Kepunkin väri.
*
Minen kyllä nyt voi vastata mitään kun ei selvinny se sinun Veikkos!

Ensio E. kirjoitti...

Jäljet kyllä nyt vie Porneon pampakselle: siellä on UgaBuga-heimon keskuudessa tunnettu vitsi kun ne kerran keitti padassa antropolookia ja heimon päällikkö vanhan tavan mukaan kätteli padassa hiljaisella tulella (pata oli kolmosella, noin tunti, välillä hämmennetään) kiehuvaa professoria että terve, niin tää antropolooki yritti olla vitsikäs:"Sormeekaan en antais mutta veikkoko kären, sinä kannipaali!"

Tätä sitten on heimon keskuudessa vitsinä toisteltu - ja Veikkoko-nimistä poikaa on kastettu kovasti siitä lähtein kun ollaan sielläkin sivistyksen syrjään päästy... Siis Veikkoko Porneolainen, ensimmäinen ulkokreikkalainen pyhimys olisi kyseessä? (Pyhimykseksijulistaminen tapahtui sen jälkeen kun se oli synnyttänyt jumalanäidinveistoksen ukrainalaisessa poliisiputkassa tutkintovankeudessa, ja veistoksessa oli ollut verisiä kyyneliä jotka näkyvät joka helmikuun yhdestoista, ellei ollut sitten pukamista peräisin, mene tiedä).

Saara kirjoitti...

No, Setäs, jos se sitten on tuo Porneon Pampaksen Veikkoko-patsaansynnyttäjäpyhimys.

setäs kirjoitti...

Sinulle nyt näköjään jo kelepoo Veikko kun Veikko. Ilmeisesti myös hupi veikko, siis Veikko Hupi, häh?
*
Ension päättelyissä on kyllä vinha perä (sinun perästäsi en nyt sano mitään). Sikäli, että koira kiehuu kyllä hyvin kakkosella. Ja se veistoksen synnytys helmikuussa ja ne verikyyneleet. "Jos helmiä kyyneleet ois... jne." Ja tässä värikin on oikea eikä se myrkynvihreä, joka ei kyllä sovi yhdellekään Veikolle.
*
Jätän silti vastaamatta, ihan vaan demostratin vuoksi, jotta oppisit tarkistamaan ennalta kysymyksesi, tulevaisuudessa, josta emme, Jumala nähköön, tiedä sun siunaamaa, eikä varsinkaan sun, senkin syntisäkki!

Saara kirjoitti...

Ei veikkosella. Hah.

setäs kirjoitti...

Sinä olet yks Iso Myy koko akka!

Saara kirjoitti...

Ei hitto vieköhön. Nyt ihan on voimat poissa. Mää jatkan unia vissiin tästä aamuun asti.

Iso Myy on muuten kauppakeskus Joensuussa.

Tintti kirjoitti...

Onhan tuo Turhapuron käyttäminen hiukan outoa, mutta ymmärrän kyllä sen informaatioarvon, sillä lukijalle tuo kertoo enemmän kuin pelkkä Marjatta Raita. Ikävä kyllä. Stara ei ole edes ainoa, vaan tapa näyttäisi olevan suhteellisen yleinen:

http://www.stara.fi/?p=6706
http://www.mesta.net/leffat/uutiset/?aid=14447
http://plaza.fi/viihde/uuno-turhapuron-vaimo-kuoli
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1441284

Tähän laajemmalti liittyen olisi hyvä miettiä myös sitä, että myös moni artisti on vain eräänlainen roolihahmo, jonka takaa löytyy ihminen. Esimerkiksi Kikka oli roolihahmo, joten kuoliko silloin Kikka vai Kirsi Siren?