perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Mitäs tänään juotaisiin?

Niin tai jos syötäisiin edes ensin. Hirveä läimä jauhelihaa taas jääkaapissa. Jotenkin voisi monipuolistaa tätä päivittäistä ateriointia. Joka toinen päivä jauhelihaa ja joka toinen kanaa. On olemassa tuhat eri tapaa tehdä jauhelihasta ruokaa, mutta taas ne suikerot alkavat tulla korvista ulos. Pitäisi ruveta kasvissyöjäksi. Viisihenkiselle perheelle ruuan tekeminen kasviksista voi kyllä alkaa tuntua työltä ihmiselle, joka on tehnyt ruokansa teini-ikäisestä itse ja polttaa vieläkin veden pohjaan. Alan kallistua niiden tulevaisuuden pillereiden kannalle. Vetäis vaan pari nappia ja nälkä lähtisi.

Eilen piti tehdä koko ilta esseetä, mutta aloin värkätä kotiarkistosta skannailtuja perintövalokuvia. Yhtäkkiä huomasin, että kello oli yli yhdeksän. Tänään lähdin töistä aikaisemmin aloittamaan sitä samaa esseetä, ja tässä sitä taas ollaan photoshoppiin ja nettiin takertuneena. Ja kohta pitää laittaa ruokaa, sitten syödä, ja sen jälkeen väsyttää...

14 kommenttia:

Johannes kirjoitti...

Ei kasvissafkan tekeminen mitenkään vaativaa ole, mä tosin pidän ruoan tekemisestä niin paljon että se lähentelee jo harrastusta.

Mun parempi puolisko on alkuperäiseltä ammatilaan kokki, joten hänet on ensin ajettava pois keittiöstä ennen kuin voin edes aloittaa kokkaamisen.

"Miksä teet sen noin hankalasti?" "Ei tolleen vaan..:" jne. ärsyttävää... Ja sama ihminen hermostuu jos mä menen neuvomaan tietokoneen käytössä (Miten ihmiset osaavatkin tietokoneella tehdä asiat niin hankalasti?). Mä olenkin varma et vaimo hankki macin ihan vain siksi että mä en tunne mäkkäriä.

Saara kirjoitti...

Joo, Johannes, kyl se ruuanlaitto olisi ihan jees, jos olisi aikaa, eikä väsyneet jalat. Väsyneillä jaloilla on kamalaa laittaa ruokaa.

Ja niin, siis poltin taas makaronit pohjaan, hemmetin perkele. Esikoinen kysyi, että miten sä taas tän teit? Emmä tajua. Multa unohtuu nykyään paikka ja aika.

Johannes kirjoitti...

Ai niin tuli mieleeni, oliko se tiedotusoppia jota lueskelet? Vieläkö Nordenstrengin Tedotusoppi kirjaa käytetään? (Kävin joskus kauan sitten joillain luennoilla ja kyllästyin alkuunsa, yhtä tylsäa kuin filosofiakin)

Saara kirjoitti...

Eikä ole tylsää! Jos mun jotakin piti ruveta opiskelemaan, niin just tätä. Se on viestintää nykyään. Tiedostusoppi kuulostaa jälkeenjääneeltä.

Heh, kyllähän näissä paljon on Nordenstrengin kirjoituksia. Toiset tietty kirjoittaa vetävämmin kuin toiset :)

Johannes kirjoitti...

No jåå, mulle on joku väittäny et filosofiakaan ei oo tylsää ja sama ihminen väitti et fysiikka on tylsää, ihme kerettiläisiä!

(Itse asiassa nykyisin kirjallisuus ja tsurnalismi kiinnostais mua, tekniikka ei enää pätkääkään, siitä kun on viimeisen viidentoistavuoden aikana tullu päivittäistä puurtamista ja into uusien teknisten asioiden opiskeluun on jo lähes tyystin kadonnut)

--KATA-- kirjoitti...

Tee lihamureke. Laita sisään täytteeksi purjoa ja auraa. Sitten kaveriksi peruneita ja salaattia. Nälkähän täällä tulee.

Saara kirjoitti...

Ei filsofia välttämättä olekaan tylsää. Toiset vaan tekee siitä niin hiton hankalan näköistä ja vaikeaselkoista, vaikka se voisi olla hauskaakin. Tai siis onkin. Tekniikkakin toisaalta, mutta tuo samperin tulostinkin tossa vaan tökkii. Perhosen siipi sieltä tuli välistä ensin, sitten se perhosen keho, mutta paperia se ei huoli vieläkään. Ennen vanhaan mulla oli tapana paiskata lattiaan kaikki laitteet, jos ne eivät lopulta suostuneet toimimaan. Aika usein ne siitä sitten tokenivat.

Kata, kiitos ihastuttavasta reseptistä, mutta mun on pakko sanoa tämä: en syö justoa enkä varsinkaan auraa :). Purjoa ja keitettyjä kananmunia olen laittanut kyllä. Ja sekavihanneksiakin. Mitä kaikkea minäkin olen siihen torttuun työntänyt...

Saara kirjoitti...

Justoa en siis syö, enkä muuten juustoakaan. Justoa en syö siksi, etten tiedä mitä se on. Olen aika nirso.

setäs kirjoitti...

Justo on luston pikkusisko. Ei mulla muuta. Dah!

setäs kirjoitti...

Toisaalta on parempi olla nirso ku perso ;-)
*
Yhäkään en keksi muuta, hitskatti!

setäs kirjoitti...

Vaekka sinähän kyllä halusit sen Samantha Foxin perseen... vae kenenkä se olj... hei hei, siellä se muisti männöö eikä taaksee kaho.

Saara kirjoitti...

Hehheh, setä. Se oli ton Jenniferin perse joo, ja Samathan tissit. Vähänkö ois muheva.

Johannes kirjoitti...

Saara:"Justoa en syö siksi, etten tiedä mitä se on. Olen aika nirso."

On se hyvä ettet syö
Justoa sitä paitsi se taitaisi olla laitontakin...

(Mitä me tehtiin ennen Googlea?)

Saara kirjoitti...

Joo-o, mutta kyllä mää munkkia syön!