tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Tää ois pulassa

Tää ei tietäis mitä pitää tehdä, kun IE, jokin Safari ja Opera eivät näyttäis tätä blogia oikein. Tän blogialue olis kai niille niinku liian kapea ja se levähtäis pitkin tuonne noin alaspäin,
eikä tää sais sitä pysymään kasassa.

Sit tulis joku komee ja neuvois tälle, ett mitä tän pitäis tehdä. Sit tää kirjoittais kauheesti hooteeämällää ja tää blogi näkyis taas kaikille.Tän eemeli olis saaranblogisesäkkärägmail.com, ja onkin. Tää ois kauheen kiitollinen jo nyt.

15 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tää ois siis kyl vitun komee, mut tää ei uskois et toi tos pallilla osais vääntää hooteeämällää, eikä tää osais kyl neuvookaa toiseksee.

Saara kirjoitti...

Osaispas. Hmph.

Nimetön kirjoitti...

Yhtä hyviä vinkkejä ku ennenkin: Kantsii vaan käyttää vakiopohjia tai sitten levitellä sopivasti.
keu

Saara kirjoitti...

Vakipohjat on tylsiä ja persoonattomia. Tosin toiset osaa kirjoittaa persoonallisemmin kuin toiset, että kyl se sisältö sitten kattaa nää ulkoiset puutteet :)

Nimetön kirjoitti...

Nii tääl ei kyl mitää puutu. Ja mites se Juice laulo et vaik Tauno Palo vetäis kolinaa kaatopaikal nii se olis kingi tai jotain semmottis...

keu

Saara kirjoitti...

Ei jumalauta. Se on ihan sama mitä minä teen, niin ne kyllä vaikuttavat tähän firefoxin ilmentymään, mutta se samperin jäärä IE on ihan niinku MITÄÄN ei olisi tapahtunut, vaikka olen vääntänyt koodia sinne tänne.

Siis aivan perseestä.

Ei tule mitään.

Saara kirjoitti...

Niin mää tarkoitin kyl sun persoonallisuuttasi, KEU.

Nimetön kirjoitti...

No heh joo siis äh, perseestä on, IE ja keu, eipä ole apua niistä.

Saara kirjoitti...

Nyt mää luovutan. Ei se onnistu. Oon luuseri.

Saara kirjoitti...

Löysin tällaisen, jostakin:

Koodivinkit: Muut: Sekalaiset: HTML (IE): Ehdolliset kommentit, conditional comments

Kirjoittaja: Merri (15.12.2006)
Ehdolliset kommentit on Microsoftin oma tekniikka HTML:ssä, joka on kuitenkin parhaaksi havaittu tapa korjata Internet Explorerin vikoja haittaamatta toisten selainten toimintaa. Käytännössä aina kun haluat korjata jotakin minkä Internet Explorer tekee toisella tavalla kuin muut selaimet, voit määrittää sille oman koodin. Voit myös tehdä toisin päin: estää IE:tä näkemästä koodia mikä tarjoillaan muille selaimille.

Ehdolliset kommentit ovat tuettuja IE:n versiosta 5 alkaen. Kommentin voi sijoittaa mihin tahansa kohtaan HTML-dokumentissa DOCTYPEn jälkeen. Suositelluin tapa käyttää ehdollisia kommentteja on erillisen tyylitiedoston määritteleminen.


Sivuja tehdessä kannattaa noudattaa sivujen kehittämistä tietyillä selaimilla ennen kuin siirtyy testaamisessa seuraavaan vaiheeseen. Siispä suositelluin tapa toteuttaa sivut on:

- Tee sivut Firefoxilla testaten. Firefoxin perustason CSS-tuki on laajin ja ongelmattomin.

- Testaa Operalla ja Safarilla (tai muulla webkit- tai KHTML-pohjaisella). Korjaa virheet niin että saat kaikki nämä selaimet toimiviksi.

- Testaa Internet Explorer 7:llä. Korjaa virheet ehdollisilla kommenteilla. IE7:n CSS-tuki kehittyi huomattavasti IE6:sta ja siten se vaatii huomattavan paljon erilaisemmat korjaukset (paitsi jos sivusi ovat ns. quirks modessa, eli DOCTYPE Transitional, DOCTYPE puuttuu kokonaan tai et ole laittanut Strict DOCTYPE:ä ensimmäiselle riville).

- Testaa Internet Explorer 6:lla. Korjaa virheet ehdollisilla kommenteilla. IE6:n korjaukset toimivat usein myös IE5.5:lle, joka tarvitsee ehkä muutamia omia lisäkorjauksiaan.

Voit oman maun mukaan testata myös muilla selaimilla. Usein tällä tavoin saat kuitenkin katettua noin 99.9% kaikista sivuillasi kävijöistä mahdollisimman vähällä vaivalla.


Ehdolliset kommentit eivät toimi CSS-tiedostossa!


Jonku komeen ei tarttis ku suomentaa ja kertoa, mitä ne ehdolliset kommentit sit ovat :)

Nimetön kirjoitti...

Vittu täältä tuli ihan vitun komee. Mä löysin tällasen: http://koti.welho.com/rhaveri1/web/css_bugit.html
*
Mut mun mielestä unohda koko paska, koska muut räplärit noita ei kai käytä ko toi vitun IE, ja kuka sitä muka enää käyttää paitti Bill Goats.

Jani kirjoitti...

Koitin tuossa vilasta IE:llä (seiska) että miten se leviää, josko osaisin siihen jotain sanoa, mutta minulle tämä näyttäytyi siellä ihan samanlaisena kuin Firefoxissakin. Kokeilin 1280 pikselin levyisen lisäksi 1024 pikselin levyisessä näytössäkin, mutta ihan normaalilta näytti. Joko se sitten korjaantui vai oliko kyse vanhemmista iieistä?

Saara kirjoitti...

Kiitos, komee!

Jani, tuohan oli helpottava tieto, että IE edistyy. Ei sitä oltu korjattu vielä.

Ehkä nämä huolet katoavat, kunhan saadaan kaikki uudet IE:t. Siis minäkin. Vanhojahan nää on, kun ei niitä oikeastaan tartte.

Nimetön kirjoitti...

Anon: "Ja mites se Juice laulo et vaik Tauno Palo vetäis kolinaa kaatopaikal nii se olis kingi tai jotain semmottis..."

Vanha hyvä Kinksin Celluloid herosin suomennos (On muuten sikäli poikkeuksellinen biisi et käännösversio on alkuperäistä parempi) Paperitähdet

"Ei Tauno Palo koskaan vois menettää karismaa vaik lojuis kaatopaikalla ja dokais kolinaa"

Mut tämä on parempi kohta:
"Taas muistan Olavi Virtaa, niin lujaa eli hän ja nähtyänsä kaiken hän näki enemmän Hänen kunniansa vietiin, hälle jäi vain maineen ies ja kun hän oli jo valmis luopumaan vielä saapui myyntimies"

Saara kirjoitti...

Niin niin, paperitähdet. Multa ihan unohtui tämä linja tästä ketjusta kokonaan.