lauantaina, elokuuta 19, 2006

Väsyneiden miesten väsynyt vitsi

Uutislehti 100 sekä Iltasanomat esittelevät viihdesivuillaan Seppo Hyrkäksen ja Tommy Tabermannin Tosimies- kirjan jatko-osaa Tosimiehen testamentti. Kirjan tarkoitus on totta kai olla provokatiivinen vitsi, mutta miksi? Iltasanomien mukaan tämä jatko-osa on kauan kaivattu. Varmasti kustantamossa ainakin, mutta miten minusta tuntuu, että tuota huumorin viittaan pukeutunutta sovinismia eivät tosimiehetkään enää jaksa.

Nämä tosimiehet, kuten Tabermann tunnetusti on rakkausrunojensa kanssa ja Hyrkäs pissikakkahuumoreineen, valittavat jälleen sitä, miten naiset ovat karvaisempia kuin ennen. Ennen mitä? Ennen pronssikautta? Ennen Jeesuksen syntymää vai ennen pari vuotta sitten? Aikoinaan naiset ja jotkut tosimiehetkin ajelivat karvoituksensa siksi, etteivät ötökät pääse pesimään, nykyisin kai siksi, että näyttäisivät seksikkäämmiltä. Mutta hei, naisilla tosiaankin kasvaa karvoja ja he käyvät myös pissillä ja kakilla. Tätä on käsittääkseni tapahtunut 5 miljoonan vuoden ajan, mutta alkuaikoina sitä karvoitusta taisi olla hieman enemmän.

Hyrkäksen ja Tabermannin mukaan tämä kirja on hätähuuto miehisyyden puolesta. Nämä tosimiehet kieltäytyvät olemasta enää vain luusereita, jotka jättävät aina "vessanalustan pystyyn". Tosimies liputtaa aina urheilun, alkoholin, seksin, suomalaisuuden sekä stoalaisen elämänasenteen puolesta. Mies on saatava jaloilleen!

Miehet ovat myös aiheesta huolissaan, sillä heidän väitteensä mukaan armeijassa joudutaan opettamaan kengännauhojen solmimista nuorille alokkaille. Tämäkin väite on varmasti lähtenyt liikeelle jostakin legendasta. Tai sitten kutsunnoista on päässyt läpi yksi, jolta se ei siihen ikään mennessä ole vielä onnistunut, eikä kenties tule koskaan onnistumaankaan. Mutta kun miehinen uho on saatu päälle, niin hitto, sitähän ei pysäytyä mikään. Vautsi! Tommy ja Seppo osaavat solmia kengännauhansa ihan itse! Kyllä nyt kannattaakin nostaa tosimiehinen itsetunto kattoon.

Lisäksi heidän mielestään kuuluu hyviin tapoihin, että nainen teeskentelee orgasmia, koska miehet joutuvat teeskentelemään esileikkejä. He myös kokevat, että seksiin kohdistetaan nykyisin aivan liikaa odotuksia. Tuolla perusteella kyllä naisten ei pitäisi odottaa seksiä enää ollenkaan - ei ainakaan noilta tosimiehiltä. Hyrkäksen mukaan seksiin liitty asioita, joita miehen ei pidä missään nimessä miettiä. Esimerkiksi sinivalaan penis on kolme metriä pitkä, hän sanoo. No tästäkään nyt ei ihan heti tosimies tule kyllä mieleen, pikemminkin pikkupoika.

Naisten vapautuminen näkyy heidän turhautuneista kasvoistaan. Vaikuttaa siltä, kuin he kulkisivat koko ajan liian kireissä stringeissä. Se johtuu pelkästään siitä, että he kaipaavat vanhan ajan miestä, julistaa Ajatuskirjan nettisivu Tosimiehen testamentista.

Siis vaikka nämä miehet olisivat kuinka ironisia tahansa ja liikkeellä kuinka huumorimielellä tahansa, ei vaan jaksa naurattaa. Hei! Se kirjameemi, johon en ole vieläkään vastannut: Tässä on ainakin yksi kirja, jota ei olisi pitänyt kirjoittaa. Toki niitä on tuolla varastolla kymmeniä muitakin...

19 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei.
Tulin tulta Minhin luota etsimään heippalapusta juttua, mutta törmäsin tähän uusimpaan postaukseen.

--- "Mutta hei, naisilla tosiaankin kasvaa karvoja ja he käyvät myös pissillä ja kakilla. Tätä on käsittääkseni tapahtunut 5 miljoonan vuoden ajan, mutta alkuaikoina sitä karvoitusta taisi olla hieman enemmän." ---

Naurupommi räjähti täällä tuon viimeisen virkkeen loppuosan kohdalla...

Kiitos. :D

Saara kirjoitti...

Joo, ne heippalaput jäävät ny vähän jalkoihin, mutta se heippalappuosoite on tuolla Ruokakulttuurin kanonisoinnissa. Sain sen linkin Oharilta ja koko kunnia heippalapuista kuuluu kyllä Benropelle, joka lanseerasi ilmiön Ihan turhassa postauksessa osassa 399.

Kiitos, Maria. Se piristää aina, kun joku nauraa täällä "ääneen".

Nimetön kirjoitti...

Hah! Ja minä kun luulin, että Taberman on tai häntä ainakin pidetään romantikkona.

Olen kanssasi samaa mieltä, että ilman mainitsemaasi kirjaa voi kyllä elää, ja vallan mainiosti voikin. : D

Ei minullekaan tullut mieleen, että ihan oikeista tosimiehistä olisi kysymys vaan pikkupojista, jotka ovat vihdoinkin löytäneet navanalusensa ja tutkivat sitä ja toisten pikkupoikien navanalusia innosta hihkuen.

Taitaa tosiaankin olla sitä pojat on poikia -kirjallisuutta.

Saara kirjoitti...

Hih, Louhi. Kirjallisuutta?!

Nimetön kirjoitti...

Unohtui lainausmerkit kirjallisuutta -sanan ympäriltä.

Nimetön kirjoitti...

Löysin sen heippalappuosoitteen, kiitos. Olen täällä ulvonut naurusta... :D

Nimetön kirjoitti...

Sanoi Hyrkäs ja Taberman mitä tahansa, niin minä ainakin aion olla tästä lähtien karvaisempi kuin ennen! En yksinkertaisesti enää suostu siihen että muut määrittelevät minun karvoitukseni määrän. Minun karvani ovat minun karvani, ja se ei muille kuulu, vaikkakin kyllä näkyy :D

Saara kirjoitti...

No joo, Louhi, kaipa ne sitä kirjallisuutena kuitenkin pitävät. Ja onneksi se ei ole minusta kiinni, mikä on ja mikä ei. :)

Maria, riittihän niissä heippalapuissa kyllä hupia. Vaikka kyllä välillä tuli mieleen, että pitäisikö hisseissä ja rappukäytävissä kuitenkin olla erikseen maininnat, ettei niihin saa ulostaa, kun eivät sitä useissa paikoissa näytä tietävän.

Hyvä Silja Orvokki! Just näin me teemme. Kasvatan piru vie parrankin kohta.

Nimetön kirjoitti...

Joskus tulee kyllä sellainen fiilinki että perkele mun karvoja ei aleta arvostelemaan. Ex-työkaverin kanssa joskus kelattiin että nyt kasvatettaan sitä kymppituumasta naulaa sääriin ja sitten lähetään klubeille verkkosukkahousuissa ihan pokkana joraamaan kimallemekoissa. Jäi väliin sekin suunnitelma.

Ex-mies ei välittänyt karvoista pätkääkään, mutta nykyisellä on joku pahimmalaatuinen trauma ja sängistä pitää olla huomauttelemassa koko ajan. Olen kyllä sanonut että yksikin valitus vielä niin tulee kokovartalokarvoitus kostoksi...

Minä en jaksa enää mitään karvaprotesteja järjestää kun ne tuntuu muutenkin niin inhottavilta. Jos karvat olisi itselle miellyttäviä niin voisin pitääkin ne mutta kun joillakin niitä tursuaa enemmän kuin toisilla..

Nuo jutut mitä siteerasit, on kyllä niin helvetin lapsellisia, ihan kuin jotkut pikkupojat uhoamassa. Mikä sekin trendi on, että miehet on muka niin naisten jalkoihin jääneitä ja huonossa asemassa jne? Saahan ne parempaa palkkaakin, edelleen..
-minh-

Saara kirjoitti...

Silloin kun minä olin nuori (hehe, mikä aloitus), ei karvojen ajelusta vielä mitään tiedetty. Ainakaan Jyväskylässä. Tai minä en tajunnut, jos muut ajelivat. En kiinnittänyt huomiota. Hame päällä mentiin, eikä tullut mieleenkään.

Vasta sitten kun eräs desingtäti eräänä kauniina keväisenä päivänä läväytti kätensä polviin, nousi ylös ja sanoi: "Se on sitten aika lähteä ajelemaan säärikarvoja", minä oikein hätkähdin, että mitä? Pitääkö nekin ajella?

Isä kertoi aikoinaan, että Ritva Oksanen oli ollut koulussa samalla luokalla, ja kun sille oli kasvanut ensimmäisenä kainalokarvat, se oli niitä oikein luokassa esitellyt ja nostellut käsivarsiaan ylös vähän väliä, jotta kaikki saivat katsella sitä ihmettä.

Joten en usko, että ne karvat olisivat inhottavia, jos niitä ei olisi alunperinkään alettu ajella. En ainakaan muista, että niistä olisi ollut mitään haittaa, silloin kun saivat rauahssa rehottaa. Nythän sänki kyllä kutittaa, eikä siitä kutinasta pääse eroon kuin ajelemalla. Kätsä tarve tällä touhulla kyllä naisille on luotu.

Saara kirjoitti...

Ai niin, Minh. Piti sanoa, että milloinkaan ei ole tähän blogiin tullut niin paljon väkeä blogilistan ulkopuolelta kuin nyt siitä sinun heippalappulinkistäsi. Piti ihan panna se linkki tuonne postauksen puolelle. Kauhea ryntäys. Sulla täytyy olla ihan hirveästi lukijoita!

Nimetön kirjoitti...

mun mies laserajatutti (mun) karvat toisesta reidestä, arvatkaa kumpi reisi on munmielestä mukavampi

Nimetön kirjoitti...

Heippa,
Jäin kiinni tuohon viiteen miljoonaan vuoteen. Nykytietämyksen mukaan Homo Sapiens on lajina 200 000-250 000 vuoden ikäinen. Kenties siis joku ihmislaji (varmasti karvaisempi) kävi tekemässä tarpeitaan viisi miljoonaa vuotta sitten, mutta todistusaineisto on vähäistä. Se viisastelusta...

Mitä Väsyneisiin miehiin tulee, niin Tabermanilla on tällä hetkellä tv:n Uutisvuodon ansiosta niin paljon vientiä, että kirjoja kannattaa julkaista tiheään tahtiin systeemillä "määrä korvaa laadun".

Jos joku tuntemattomamman nimen omaava kirjailija sitten on niin onnekas, että pääsee yhteiseen projektiin julkimon kanssa, niin se olkoon hänen onnensa. Nauttikoon hetken - arki palaa elämään melko nopeasti.

Kyseistä kirjaa en ole lukenut, enkä lue. En myöskään juo maitoa:)

Turluiskis,
Lasse

Saara kirjoitti...

Voi että, blogger. Pistitpä pahan arvoituksen. Vaikea sanoa, kun reisikarvoitus ei yleensä ole suuri ongelma, tuskin niitä oikein huomaakaan. Mutta eikö sillä siipallasi sitten rahat riittäneet molempiin reisiin? Ja entäpä sääriin?


Ja iltaa, Iha64. Kyllä minä sitä karvaisempaa porukkaa tarkoitin, voi sentään. Että kuitenkin ollaan mukavasti karvattomampaan suuntaan menty, eikö niin.

En minä kyllä oikein tiedä, voiko tuollaisesta julkisuudesta jollakin tavalla nauttia. Se jää kyllä hämärän peittoon.

Nimetön kirjoitti...

Hämärän peittoon se minullekin jää, mutta kukin tavallaan...

Nimetön kirjoitti...

no nyt rupesi ujostuttamaan vaikka kyllä tähän selitys löytyy, ehkä toisella kertaa

Nimetön kirjoitti...

No huh! Elikkä siis meitä heippalapuista kiinnostuneita tietämättömiä on paljon!
On mulla paljon lukijoita, ihan sairaasti, jos suoraan sanon!
-minh-

Nimetön kirjoitti...

feministit on oikeessa ja seppo hyrkäs on oikeassa

Saara kirjoitti...

Blogger, voi voi. Ei kannata ujostella.

Minh, :)

Ja joo, kaikki ovat oikeassa ja jokainen aina väärässä.