maanantaina, elokuuta 14, 2006

Totta vai tarua

Juttelin tänään töissä erään vanhuksen kanssa. Sellainen suoraryhtinen, pirteä ja mahdottoman puhelias 87-vuotias nainen, jolla ei ole edes silmälaseja. Vakioasiakas se on, olen minä sen kanssa aikaisemminkin jutellut, mutta nyt se kertoi, että on ollut kaksi kertaa naimissa ja on kolmen lapsen äiti, ja nyt jo kuuden lapsenlapsenlapsen isomummo. Niitä korttejahan se aina nille pikkuisille ostelee ja muistaa kaikkien syntymä- ja nimipäivät. Avioliittojensa jälkeen vanhus on elänyt jo 40 vuotta yksikseen. En sitten voinut olla kysymättä, että mikäs se niinku sit on ollut elämän parasta aikaa. Vanha rouva räjähti raikuvaan nauruun ja vakavoitui vain vähän miettiäkseen hetken:
- Kyllä ne on nämä viimeiset nelkyt vuotta.

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

että parasta ilman ukkoa, pitänee varmaan uskoa mummoa.
parasta varmaan on se että on kokeillut vähän kaikkea.

Saara kirjoitti...

Jaa-a. Ettei nyt vaan pitäisi uskoa Emmiä. Eihän sitä tosiaan tiedä mikä on parasta aikaa, jos ei ollut niitä huonojakin aikoja :)

Nimetön kirjoitti...

Sosiologi Osmo Koskelaisen 60-luvulla tekemästä tutkimuksesta selvisi, että onnellisimpia Suomessa olivat naislesket.

Nimetön kirjoitti...

Heh, tämähän luo toivoa. ;)

Nimetön kirjoitti...

Minusta hänen vastauksensa kuulosti loogiselta! Ihanaa, vielä on monia, monia ihania vuosikymmeniä edessä :D

Saara kirjoitti...

Hurjaa, että 60-luvulla on päästy tuohon tulokseen. Toimeentulo on varmaan ollut kuitenkin aika heikko. Tämäkin nainen oli toisen eronsa jälkeen tehnyt päivisin kirjanpitäjän hommia ja ollut iltaisin tarjoilijana, vaikka siis lapsetkin oli jo lähteneet kotoa.

Hurina ja Silja Orvokki, niin, mä en tosiaan tiedä, pitääkö se kuitenkin tehdä vaikeimman kautta :) Eikä edes yksi yritys riitä.

Nimetön kirjoitti...

niin no, jos naisLESKET on ollut onnellisimpia niin sitten varmaan pitää vaikeimman kautta. jos sitä sitten vasta osaa nauttia omasta ajasta. ehkä sitä ennen kaikki vaan etsii, yrittää tehdä niin kuin kaikki.

Nimetön kirjoitti...

miesleskenä en ota kantaa asiaan...niisk

Saara kirjoitti...

Oi voi.