Tuli eilen taas ryypättyä. Kaksi kokonaista siideriä ja kolme lasia viiniä, joista viimeistä en ollut ehtinyt ennen sammumistani huiviini vetäistä. Heräsin siis sohvalta vaatteet päälläni ja olo oli hirveä. Hädin tuskin ehdin pöntölle, jonka luona en tiennyt kumpaa päätä siihen pitäisi ensin tarjota. Että pitäisikö istua ämpäriin ja työntää pää pönttöön vai toisinpäin. Olo oli niin kamala, että pelkästään istuma-asennossa pysyminen teetätti töitä. Tuskanhiki pukkasi päälle ja olin varma, että kellahdan nurin kylppärin lattialle ja siitä minut sitten joskus löydetään. Kun sitten tunsin pärjääväni matkan sänkyyn asti, pesin hampaani ja huuhdoin pääni jääkylmällä vedellä, pyyhkeen takaa ilmestyi peiliin lumivalkoinen naamani. Pelästyin niin, että kiljaisin. Mutta nyt olen tässä, jotenkuten hengissä vielä. Esikoinen imuroi parhaillaan ja minä menen nyt ottamaan vielä pari buranaa.
Saturday Classics – 18012025
5 päivää sitten
12 kommenttia:
Rankka työ, rankat hyvit;)
Mutta oikeesti, inhottavaa, miksi muutamasta siideristä ja viinilasillisesta pitää rankaista noin karmealla krapulalla? Olit varmaan juomasi ansainnut tuon duunihäsmänkäkkärän päälle ja nyt pitää kärsiä...:(
Lähettelen täältä taas säteitä: Pahaolo mene pois!
-minh-
Krapula on kamala olotila. Sääliksi käy nyt sinua!
Jotkut ovat krapulaihmisiä ja toiset taas eivät. Minä kuulun niihin ensin mainittuihin. Mistähän sekin johtuu. Ei ainakaan viinan määrästä. Ei. Sinunkin juomasi alkoholin määrä on jonkun toisen normaali ruokajuoma. On se niin väärin!
Oi kamala. Ihmisten kemia on kyllä metkaa, noin vähästä noin kamala rangaistus.. Suklaa auttaa melkein mihin vain, ehkä tähänkin?
Kuva oli kiva ylläri. Siitä hahmottuu hienosti loppukin todellisuus - se, mitä sanat eivät riitä kertomaan. Hieno vessanpytty sulla, kahva ja kaikkee. :}
Nyt heräsin ja kädet täristen etsin suklaata kaikista kaapeista ja kasseista kuin nisti konsanaan, mutta ei löydy. Ei mistään.
Pahaolo on kyllä kadonnut. Ei kai tosiaankaan tuolla alkoholimäärällä saa pidettyä kunnon krapulaa päällä koko päivää sentään.
Se unohtui kyllä mainita, että kai mä sit olin aika juovuksissa, en vaan muista, kun nukahdin niin äkkiä. Mutta halvaksi tulen kyllä.
Upea kuva, vaikkakin ankea sanomaltaan.
Johtuisikohan tuo äkillinen, nopea humaltuminen ja sitä seuraava kohtuuttoman kova krapula niinkin pienestä alkoholimäärästä, hormoneista eli kierrosta? Eikö joidenkin tutkimusten mukaan nainen jossain kierron vaiheessa humalla helpommin, kuten myös kärsii tavallista pahempaa krapulaa?
Eli eikun allakan kanssa siiderille.
Petra
Piti just sanoa samaa kuin Petra, että hormooneista on varmaan nyt ollut homma kiinni. Itsekin muistan joitakin tosi pahoja krapuloita jotka ovat syntyneet aivan olemattomista alkoholiannoksista. Ei ole tasa-arvoa tässäkään.
Ööh, voipihan se olla niinkin. Jotenkin vaan tuntuu hullulta, että olisin tähän ikään asti ryypännyt pelkällä tuurilla, vaikka onhan niitä järkkyjä oloja ollut toki ennenkin. Määräkin on vaan varmaan ollut silloin toinen.
Otan kovasti osaa.
Vaan huomioni kiinnittyi siihen että esikoinen IMUROI, hienoa.
Joo, kiitos. Siihen imuroimiseen se sitten jäikin.
Juo vain teräviä, sokerittomia ja ehkä jopa "värittömiä" viinoja.
Sekaan kylmää vettä tai vissyä, niin ei vatsa ärsyynny.
Pahaa mutta "turvallista."
Venäläiseen tapaan sekaan kunnon huikopaloja - makeita ja suolaisia.
Siideri, viini, likööri ja kalja-cocktail on kaikkein pahin mahdollinen sekoitus.
Tuosta cocktailista tulee mitä todennäköisimmin paljon pahempi krapula kuin esim. vodkasta ja vissystä, vaikka juotujen juomien alkoholimäärä olisi sama.
Mutta HUOM! Ettei totuus unohtuisi.
Varmaa kuitenkin on, että jos juo tarpeeksi paljon teräviä, niin kankkunenhan siitäkin seuraa, koska kankkusen pääasiallinen aiheuttaja on nimenomaan alkoholin etanoli ja etenkin sen hajoamistuote asetaldehydi.
Turvallisinta on siis juoda illan mittaan kohtuullisesti, joskin tuo kuvaamasi määrä on tosi vähäinen.
Mutta naisten hormoonitoiminnalla on tosiaan mitä ilmeisin vaikutus heidän krapulaherkkyyteensä.
Loppuun pätevä kankkusenhoito-ohje.
"Krapulan ABC
Jos ennaltaehkäisy ei onnistunut, lääkäri Mikael Nyström YTHS:stä neuvoo kokeilemaan seuraavaa:
1. Kävely ulkona. Mitä kamalampi ilma, sitä paremmin veri kiertää.
2. Juo ennen nukkumaanmenoa 0,5 litraa omena- tai sekahedelmämehua. Mehu palauttaa verensokerin tasapainon.
3. Mansikkaleivos ja sen päälle silliä. Hoitaa sekä suolan että makean puutteen.
Jos takana on pitkä putki, lääkkeet ainoastaan ärsyttävät väsynyttä vatsaa."
Huom! Sokeritasapainon laskua ei voi ehkäistä juomalla sokeripitoista viinaa/RR.
Kiitos, Rauno. Ei sillä, että tuossa nyt tämän ikäiselle muijalle mitään uutta olisi, mutta ongelma on kirkkaiden joko nopeassa tai vastenmielisessä juotavuudessa. Kirkkailla ei voi viihdyttää itseään juuri siksi, että ne ovat niin pahoja. Toisekseen tuokin ilta päättyi jo klo 23. ja terävillä se olisi luultavasti päättynyt paria tuntia aikaisemmin.
Se on kai paree olla ilman kokonaan.
Lähetä kommentti