keskiviikkona, heinäkuuta 20, 2005

Tästähän tuli päre, piru vie.

Marginaalin kautta löysin Kalevan uuden jutun blogeista. Sen mukaan blogit ovat tyhjää täynnä. Sisäisen sensorin työ käy yhä kovemmaksi. Kalevan toimittaja oli löytänyt blogitekstin, jossa oltiin syöty kirsikkajäätelöä. Oikean journalistin aika oli käynyt pitkäksi ja hän oli tehnyt siitä johtopäätöksensä; blogit ovat tyhjää täynnä.

Oikean journalistin on varmasti vaikea ymmärtää, että kirsikkajäätelöä syövän bloggarin jutuista olisi joku oikeasti kiinnostunut. On aivan pöyristyttävää, että niitä lukee vain sukulaiset ja muutamat ystävät. "Ilmiö on siinä mielessä kiintoisa, että se sotii perinteisen laatujournalismin perusoppia vastaan". Siis kuka on väittänyt, että nettiin pitäisi käyttää laatujournalismin perusoppeja? Niitä sukulaisia ja ystäviä vartenko? Tokihan oikea toimittaja on tottunut olemaan se, jonka juttuja ihmisten pitäisi lukea. Kenen tahansa juttujen lukeminen on aivan kamalaa. Käykääpä yrjöllä välillä. Sillä tavalla.

Nyt päästäänkin siihen taannoiseen tavis-keskusteluun. Kuinka helvetissä jonkun toimittajan ego voi kasvaa niin suureksi, että olettaa omistavansa Internetin sisällön? Ehkä oikean toimittajan olisi ensin pitänyt tutustua keskustelupalstoihin muutama vuosi ja hankkia hieman kokemusta Internetistä, jotta maailmankuva olisi pikkuisen avartunut. Nyt siellä ollaan omassa ihanassa visvassaan vatvottu blogeja ja päivitelty sitä, miten julkaiseminen on nykyään niin helppoa. Voih, blogeja tulee koko ajan lisää, mitä me teemme, mitä me teemme?

Miten hemmetissä näiden toimittajien jumalattomiin kalloihin ei kerta kaikkiaan mene, että netissä on tilaa kaikille, eikä mitään tarvitse lukea. Ne saa lukea. Jokainen blogi on plussaa, ei miinusta. Kenties oikea toimittaja pelkää, että kirsikkajäätelöä syövän bloggarin lukijat ovat häneltä pois. Voivat hyvin ollakin, mutta se pitää kestää, samalla tavalla kuin jokainen bloggari kestää sen, etteivät kaikki lue hänen juttujaan. Mitä toimittajat ja eräät kirjailijat häviävät sillä, että ihmiset vihdoinkin yrittävät kirjoittaa välittämättä siitä saatanan sisäisestä sensoristaan.

Onneksi uudella sukupolvella on blogit ja mahdollisuus itsensä ilmaisemiseen, purkautumiseen ja tyhjänpäivisiin ilonkiljahduksiin. Kun vain he saisivatkin kirjoittaa rauhassa ilman näitä minä-minä-minä- toimittajia, jotka vielä kehtaavatkin ihmetellä minä-lähtöisen kansalaisjournalismin kiinnostavuutta, kun oma ego kuitenkin tihkuu jokaisen lauseen välistä.

On kovin vaikea kestää ihmisiä, jotka tekevät itsestään tärkeämpiä kuin ovat, mutta yritän kehittyä ja suvaita näitä homekorvia myös, jotka nakertavat jokaisen ihmisen ilmaisunvapautta. Ehkä kirsikkajäätelöä syövän bloggarin itsetunto ei vielä riitä tuollaiseen häväistykseen ja hän oppii jo nuorella iällä varomaan varomattomia sanojaan. Nimittäin harva voisi kuvitella, että kirsikkajäätelön syömisestä kertominen voisi harmittaa ketään. Voi se. Oikeaa toimittajaa. Kun inhimillisyys ei sytytä, niin ei sytytä. Eikö se kuitenkin ole oma häpeä, eikä kirsikkajäätelöä syövän bloginpitäjän?

Loppukiteyksessään oikea toimittaja vielä epäilee maailman vavisuttamista blogien kautta. No, hän sentään sytytti minut ja vavisutti hetken tätä blogia. Tuskin koko maailmaa kuitenkaan.

Ihan hyvinhän se oli kuitenkin kirjoitettu, joten plussat siitä. Siis rakkaat sukulaiset ja ystävät, menkäähän nyt vaihteeksi lukemaan sitä laatujournalismia.

95 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulle on nyt aika moni ilmoittanut, ettei lue blogiani. Minä mietin että mitä toimenpiteitä he minulta odottavat tämän ilmoituksen tiimoilta. Odottavatko he kenties, että lopetan blogini sen vuoksi että se ei heitä kiinnosta?

Blogit ovat hauska ilmiö, koska ihmiset voivat kirjoittaa aivan mistä tahansa mikä heitä kiinnostaa ja melkein mikä tahansa aihe saattaa löytää yleisönsä. Mutta auktoriteettiuskoisia ja keskusjohtoisia ihmisiä tämä ilmeisesti ärsyttää. Koska miten blogien vellovaa massaa voisi hallita. Ei näköjään mitenkään. Bloggaajat ovat täysin häpeämättömiä.

Kirsti

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ovat.
eki

Saara kirjoitti...

Mitä helvettiä? Ei voi olla totta!

Jos bloggaajat ovatkin täysin häpeämättömiä, niin nuo lukemattomat lukijasi ovat kyllä törkimyksiä.

Joskus tekisi kuulkaa mieleni... kaataa kaurapuurolautanen niitten päähän.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä onnistuisi blogin pito minulta, jos pitäisi miellyttää muita, perustella näkemyksiään, linkata joka toinen sana, olla uskottava. Olla journalistinen ote asioihin...
Pare vaan kommentoida, vaikka siinäkin tuo uskottavuus kärsii jostain syystä :)

Kirsti; jopa on erikoista väkeä. Sen nyt vielä ymmärtää, että lopettaa jonkun blogin seuraamisen, mutta että ilmoittaa siitä bloggarille, HAH. Vähän kuin lapsena: "mä en oo enää sun kaa".
Good riddance, good bye sellaisille ihmisille.

Olisi nyt se Kalevan toimittaja tullut kurkkaamaan, miten talonvahdit hoitavat hommansa Saaran sviitissä. Mitäköhän olisi siitä saanut journalisti irti? Olisi varmaan itkenyt katkerasti internetin väärinkäyttöä, HAH.

Jalkaa särkee.

Petra

Vt kirjoitti...

Minusta tuo Kalevan kirjoitus oli suurilta osin kerrassaan oivallinen, joskin joiltakin osin luonnollisesti turhan vähättelevä. Siinä tehtiin selväksi, ettei blogi välttämättä ole luotettava ja käytännöllinen tietolähde, vaan useimmiten kirjoittajan puuduttavaa tekstiä elämästään - kuten monissa blogeissa onkin.

Toisaalta taas tehtiin myös selväksi, että blogiteksti voi levitä netissä hurjaa vauhtia, kuten esim. Pöyry-tapauksessa.

Eikä jutun kirjoittaja missään vaiheessa sanonut, ettäkö blogien pitäisi olla kirjoitettu laatujournalismin perusoppien mukaan - totesi vain, ettei näin ole. Kuten ei useimmiten olekaan.

Minä en jaksaisi enää millään odottaa sitä journalistista vallankumousta, vaan olen hyvää vauhtia suistumassa blogien taideproosallisesta tarjonnasta nauttimiseen. Serkut, onko minussa jotakin vikaa!

Saara kirjoitti...

Vt: "Eikä jutun kirjoittaja missään vaiheessa sanonut, ettäkö blogien pitäisi olla kirjoitettu laatujournalismin perusoppien mukaan - totesi vain, ettei näin ole. Kuten ei useimmiten olekaan."

Hmph. No ei sanottu, mutta tyytymättömyys tuli kyllä selväksi.

Oivallinen se ei minusta ollut, koska siinä ei ollut mitään uutta. Tuollaisen koosteen maailman blogeista nyt olisi voinut väsätä kuka tahansa, ja muuten onkin väsännyt, siksi näillä main nuo asiat ovat jo moneen kertaan läpikäytyjä.

Se, että kirjoitus on puuduttava, ei kuitenkaan ole se virhe tässä, vaan se, että jokaisella on oikeus kirjoittaa niin puuduttavasti kuin vain ikinä osaa, ilman, että siitä tarvitsee nostaa mitään numeroa. Kyse on ilmaisunvapauden rajoittamisesta henkisellä yliotteella.

No mutta hei, eihän tuo mitenkään minuun vaikuta. Heh, ja tuskin Vt:hen nyt ensinkään. Luin tänään... oh... naapureista. Ne tupakointikohdat olivat kiinnostavia, mutta jäi vaivaamaan montako tupakkaa sinä siis lopulta poltit, koska sitä ei mainittu ja sen minä juuri olisin halunnut tietää.


No niin... asiaan. Ajattelin siis heitä, jotka vielä aristelevat ja joiden sisäinen sensori hälyttää nyt tästä lähtien jokaisen kirsikkajäätelön kohdalla.

Vt kirjoitti...

Minä olen sitä mieltä, että henkinen yliote on hyvä asia!

Jaa, mitä perusteluja? Se vain kuulosti hyvältä! Minun on myönnettävä, etten muista kuinka monta savuketta eilen poltin. Minä unohdan aina kaiken kiinnostavan.

Silja Orvokki kirjoitti...

Kirjoittajan loppulainaus oli allekirjoittaneen blogista. On se ihanaa, kun omin sormin naputeltua tekstiä lainataan ihan verkkolehteen asti. Sitä tuntee itsensä jotenkin tärkeäksi. Lehdessä ja kaikkea. Nyt pitää kertoa sukulaisille.

Saara kirjoitti...

Vt, Äh... no anna edes arvio.

***

Silja Orvokki, en tohtinut ottaa tuota puheeksi. Huomasin sen kyllä, koska olen käynyt ahkerasti blogissasi... aah, mistä nyt muistinkin... mutta siis, olisihan siihen sieltä löytynyt jotakin, joka sytyttää!

Vaikka onhan se varmaan kiva tulla huomatuksi niin monesti samalla viikolla.

Vt kirjoitti...

Saara: Voisin arvioida polttaneeni eilisen aikana n. 10 savuketta. Mutta en minä usko tämän... kaiken siitä johtuvan.

Silja Orvokki kirjoitti...

Voin paljastaa sinulle salaisuuden: ei siellä minun blogissani mitään mielenkiintoista ole, mutta ei noilla julkaisuilla ollut vain mitään muuta kirjoitettavaa, näin heinäkuussa.

Mutta aion nauttia tästä hetkestä niin kauan kuin sitä jatkuu. En kuitenkaan yhtään sen pidempään.

Anonyymi kirjoitti...

"Siinä tehtiin selväksi, ettei blogi välttämättä ole luotettava ja käytännöllinen tietolähde, vaan useimmiten kirjoittajan puuduttavaa tekstiä elämästään - kuten monissa blogeissa onkin."

Tuo on jotensakin tuomitseva sana tuo "puuduttava". Kuka on kelvollinen lausumaan tuollaisen tuomion? Blogista voi sanoa, että se on useimmiten kirjoittajan tekstiä elämästään, se on totta, mutta puuduttava, se on mielipide, eikä välttämättä ollenkaan totta. Monet kärkiblogit ovat minusta puuduttavia, mutta silläkään ei ole mitään merkitystä koska ne löytävät kyllä yleisönsä ilman minuakin.Blogien hienous on juuri siinä, että ne pyllistävät nirppanokkaisille ihmisille, jotka kyllästyneinä esittävät omia mielipiteitään ja kuvittelevat automaattisesta lausuvansa suuria totuuksia.

Kirsti

Vt kirjoitti...

Kirsti: Myönnettäköön, että sana puuduttava saattoi olla väärä valinta. Tarkoitukseni oli vain sanoa, että suurin osa blogeista kertoo tavallisesta elämästä tavalliseen tapaan - eikä siis näin ollen omaa mainittavaa journalistista arvoa.

(Miten niin ei? Kyllä omasta elämästään voi kertoa journalistisesti!)

Saara kirjoitti...

Vt, kymmenen tupakkaa on hyvä määrä. Voisinpa polttaa kymmenen tupakkaa. Mutta en minä polta. Ehkä tämä kaikki johtuukin juuri siitä. Ja sinulla taas... ahaa!

***

Älä höpsi, Silja Orvokki. Onhan siellä kiinnostavia juttuja. Mukava päiväkirja.

***

Niin, niin just, Kirsti.

Mocartes kirjoitti...

Hm jaa joo minulla oli yksi pieni ajatus joka sivusi tätä asiaa vaikka ei minulla mitään mielipidettä kyllä ole taaskaan mutta mikä ihme se olikaan. Joo siis kun esim. moraalia ei voi tieteellisesti johtaa kuulemma (Humehaa) tosiseikoista ja siten esim. tappaminen on tieteellisesti ja filosofisesti sallittua vaikka evoluutiopsyklologien mukaan ihmiselle on kehittynyt jotain tajua siitä niin ja ottamatta silti kantaa absolutismin ja relativismin juopaan niin voidaan ajatella, että monimutkaisista so. sosiaalisista asioista, joista ei vielä ole kehitetty tyydyttävää tieteellistä mallia, esitetyt ristiriitaisetkin lausunnot voidaan katsoa kasautuviksikin eikä toisiaan kumoaviksi moninkaan osin välttämättä. Sitten lausuja voi ottaa jonkin rajoittuneen näkökulman kyllä. Joo ei se ajatus aivan tämä ollut mutta meni mikä meni. skål

Saara kirjoitti...

Aha. Just just. Minä en enää siihen relativismihapatukseen lähde. Sain siitä tarpeekseni erään videotaiteilijan tapauksessa.

Ihminen kehittyy kritiikistä ja piste. Koska olemme muuttuneet biologisesti, olemme muuttuneet myös henkisesti. Tappaminen ei ole oikein edes tappajan psyykelle.

En usko jumalaan, en lähimmäisenrakkauteen, minkä takia minun on uskottava moraaliin, joka kumpuaa empatiasta. Ihmisen on aina otettava ensisijaisesti vastuu omista tekemisistään. Kantamalla sen vastuun, voin myös omalta osaltani vaikuttaa siihen millaisessa maailmassa me elämme. Samalla, kun kieltäydyn hyväksymästä tappamista oikeaksi tai tavalliseksi teoksi, minä nimenomaan parannan maailmaa päin vastoin kuin jotkut pseudojalot ihmiset kuvittelevat, että hyväksymällä terroristien teot he taas puolestaan kantaisivat kortensa kekoon parantamalla maailmaa.

Kyllä jokainen ihminen voi ottaa kritiikkiä vastaan, jos hän kerran on tavallinen ihminen.

Nyt kaikkien täytyy huomata se, että en ole missään vaiheessa vaatinut mitään rangaistuksia terroristeille. Haluaisin vain, että heille annettaisiin kritiikkiä siitä, mitä he tekevät ja että heille kerrottaisiin, että tappaminen on väärin ja että miksi se on väärin.

Äh. Ei enää.

***

Ai niin, Petra, siis parempia talonvahteja saa kyllä hakemalla hakea eikä löydy sittenkään.

On ihana tulla kotiin, kun kaikki on niin kotoisasti sekaisin. Ja ekillekin terveisiä.

Silja Orvokki kirjoitti...

Vai mukava päiväkirja. Niin se BlogiSanomien journalistikin kirjoitti. Et kai sinä ole hän??

Saara kirjoitti...

Täh? Minäkö? Ooh. Tarttui varmaankin sieltä. Enhän minä nyt sellaista osaisi tehdä.

***

Piti vielä sanoa sen lisäksi, "että hyväksymällä terroristien teot he taas puolestaan kantaisivat kortensa kekoon parantamalla maailmaa", siis että hyväksymällä terroristien teot, mutta samalla tuomitsemalla amerikkalaisten ja sen liittolaisten, suomalaisten käkikellojen ynnä muiden eurooppalaisten hirmuhallitsijoiden teot, he syyllistyvät itse kaksinaismoralismiin. Mutta en minä tästä enää jaksa puhua. Lähden nukkumaan.

Punane Hanrahan kirjoitti...

Olen kylla itsekin toimittaja, mutta täyttyy sanoa, että oikeassa sa olet, Saara, ihan oikeassa. Itseasiassa on tä kylla ihan skisofreenine tilanne, kun ihminen on samanaikasesti toimittaja ja bloggari. Mutta kun ma haluan vähen kirjoitta myös ihaan itsestakin, itsensä inhimmilisista piirteistain ja tämän takia on blogi ihan hyvä paikka.

Minahän uskon, että mulla ei ole juuri hyvin paljon yhtää polkua tän Kalevan kaverin kanssa:)

Mutta Saara - usko pois että ei suinkaan kaikki journalistit ole antiblogistisia idiootteja:)

Terveisia Suomen lahden etelärannikolta.

Kaura kirjoitti...

Apua, tekeekö Saara miusta puuroa? Ei vaiskaan, hyvän asian puolesta olen valmis. Mutta hauduta lempeästi! Hyvin kirjoitettu, siellä.

haa kirjoitti...

Tuollainen alentava asenne on erittäin tyypillistä oululaisille "auktoriteeteille". Kun maaliskuussa kävin siellä ja otin (ainoan) johtavan paikallislehden (Kalevan) käsiin ja luin silloin kuumana pyörineestä hoitotakuusta jutun. Siinä kirjoitettiin että "...Ei se tule sellaisena...", "...Ei se sitä tarkoita...", "...Älkää nyt turhia menkö luulemaan..." jne.

Vaikka nämä sanat tulivat toki sairaanhoitopiirin johtajalta, mutta jutussa ei ollenkaan kiistetty sanottua. Kristus sentään on kysymys laista joka on säädetty ja jota tulisi noudattaa kansalaisten terveyden hyväksi. Minua alkoi tunti kaupunkiin saapumiseni jälkeen heti raivostuttamaan. Sillä hetkellä muistin taas elävästi sen miksi en enää halunnut asua oulussa.

Mitä tulee blogeihin niin kyllähän aika niille paikan osoittaa. Ei tällaisisti jutuista kannata hermostua liikaa (sanomalla tämän en tarkoita kuulostaa välinpitämättömältä).

haa kirjoitti...

Mocartes: "kun esim. moraalia ei voi tieteellisesti johtaa kuulemma (Humehaa) tosiseikoista ja siten esim. tappaminen on tieteellisesti ja filosofisesti sallittua"


Pakko sanoa, Moca, vaikka pidänkin sinusta, että sinä olet välillä täysin pihalla.


Arkikielellä on tietty logiikka. Useimmat esimerkiksi ymmärtävät, että "ulkona sataa ja ulkona ei sada" on loogisesti ristiriitainen lause. "Kaikki jenkit ovat terroristeja, mutta jotkut jenkit eivät ole terroristeja" olisi toinen esimerkki tästä.

Humeen pohjaava periaate on kielen logiikkaa koskeva huomio, jonka mukaan tosiasia-arvostelmista ei voida loogisesti johtaa eettisiä arvostelmia. Tämä kielen rakenteellinen piirre ei oikeuta tappamista tieteellisesti eikä filosofisesti eikä mitenkään muutenkaan.

Olen ottanut aika laiskasti kantaa tähän keskusteluun, mutta olen ja olen ollut Saaran kanssa yhdessä oleellisessa kohtaa samaa mieltä: meillä on oltava yksi ja yhtäläinen eettinen standardi teon hyväksyttävyyden arvioimiseen, joka käsittää kaikki ihmiset. Saaran varoitukset kaksinaismoralismista ovat olleet myös nähdäkseni paikallaan.


Olen nähnyt jonkin verran arkipäivän subjektivistien ja relativistien ja nihilistien argumentteja ja usein niissä kuin huomaamatta rikotaan juuri edellä mainittua periaatetta.

Kun Saara esimerkiksi sanoo "murhaaminen on väärin", lausuu eettisen arvostelman, vastapuolen on hyödytöntä yrittää kumota tätä vetoamalla siihen tosiseikkaan, että kaikki eivät pidä murhaamista vääränä.

Anonyymi kirjoitti...

Hjuva Haa! Sanot jotain että "Arkikielellä on tietty logiikka. Useimmat esimerkiksi ymmärtävät, että "ulkona sataa ja ulkona ei sada" on loogisesti ristiriitainen lause." Minä en ymmärrä, en. Logiikka on minusta itse perke... perseestä. Oli minulla se esimerkkikin hanhista ja upseereista. Paskapuheita nämä että kielessä mitään logiikkaa ja järkeä olisi. Kieli on vain sopimus. Piste. Ja niin kuin tyhmät lait on laadittu rikkomista varten - niin kielikin. Vasta silloin sitä käytetään oikein, eh eh. Muu käyttö olisikin sitten lailla kiellettävä, varsinkin hyvä journalistinen tapa, joka kuulostaa minusta narkoleptin nimeltä. Tästä on tullut vähän soppa, betonimyllystä ei ole oikein padaksi. Kieli ja moraali(filosofia) on kyllä minusta kolme kappaleen ongelma. Siitä saa tuloksia, jotka ovat riippuvaisia kuvaajan brutosta, dyspepsiasta ja vaikka sun helvetistä.
Ihahaa kuulla sinusta punane hanharan. Orkkuja sulle!
eki

Saara kirjoitti...

Moi Punane Hanharan! Pitkästä aikaa.

"usko pois että ei suinkaan kaikki journalistit ole antiblogistisia idiootteja:)"

En tietenkään luule, että kaikki journalistit olisivat tuollaisia yrmyjä. Ei ei, enimmäkseen tykkään toimittajista muutenkin. Ja olen ollut huomaavinani, että melko usea toimittaja pitää myös blogia - ja miksi ei pitäisi. Kirjoittamisen ammattilaisia kun ovat kuitenkin.

Terveisiä myös sinne!

***

Tosiaan, Kaura. Kaurapuuro kyllä kuulostaa väkivallan välineenä tehokkaammalta kuin mannapuuro tai riisipuuro. Tai ohra. Ruispuuro menee jo vähän överiksi. Mutta pidän mielessä, että olet valmista kauraa aina kun tarvitaan.

***

Tilastonainen, Keskisuomalisessa tapaa samanlaista journalismia kuin mitä edellä kuvasit. Siis jollakin tavalla ihmistä vähättelevää. Se kun omaa mielipidettään ei saa piilotettua eikä ammattimaista tekstiä pystytä kirjoittamaan ilman, ettei oma mielipide tihku mistään läpi, kertoo itse asiassa blogin puutteesta. Kirjoittaisivat sinne niitä mielipiteitään ja lehtiin sitten OIKEASTI objektiivista tekstiä, joka vavisuttaa maailmaa. Hahahha.

***

Saara kirjoitti...

Kas haa, semantiikan pyörteissä asia tahtoo usein jäädä kokonaan taka-alalle, mutta nyt tuo meni harvinaisen loistavasti jakeluun. No joo, siis hyvin ilmaistu.

***

Eki, älä nyt sinäkin vaan aloita sitä semanttista soppaa hämmentämään. Minähän menen jo ihan sekaisin näistä hanhista ja ulkona satamisista.

Anonyymi kirjoitti...

En alota, en. Mä vaan sitä et pitäs olla tarkka, eikä puhua ihan höpöjä. Ja höh, hanhet ja satamiset on ihan asiaa, perkele.
eki

haa kirjoitti...

No, "ulkona sataa ja ulkona ei sada" on jokseenkin huono esimerkki, koska on ajateltavissa että ulkona paikoin sataa ja paikoin ei. "Sataa ja ei sada" on logiikan oppikirjoissa aika tavallinen esimerkki, enpä tiedä miksi. Tällaisissa hapettomassa tilassa kehitellyissä esimerkeissä on semanttisesti omat ongelmansa, mutta en nyt ala jauhaa niistä; en oikeastaan jaksaisi jauhaa yhtään mitään.

Ei minullakaan mitään intohimoja tuota koululogiikkaa kohtaan ole.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Tässähän tietysti voisi ruveta saivartelemaan gospodin Humen giljotiinista, erilaisten moraaliteorioitten yrityksistä selvitä siitä kokokaulaisena, ja siitä miten muka "kategorisesta konditionaalista" voidaan päätyä kategoriseen imperatiiviin, mutta olkoon, ihan kiusallakin.
Se on tämä Saara Rva varsinainen pikkupiru, ovela kettu, se muka kieltämällä ynnää, että täällä on letut ja mansikkahillo sitä odottamassa, ei muuta ku räppää naamaansa töistä tultua. Et Eki se ny ainakin on sellanen yllytyshylly et sehän vaahtoo mistä vaan. Hehheh Saara, ei se aina niin mee.
eki

haa kirjoitti...

Saivartele pois vain, ei se minua häiritse, päinvastoin. Siitähän voisi mahdollisesti oppia jotakin.

Jäin tuumailemaan Wittgensteinin elämänsä viimeisiä filosofisia huomautuksia, niissähän on maininta: "Am I not getting closer and closer to saying that in the end logic cannot be described? You must look at the practice of language, then you will see it."

(On Certainty. Paulin ja Anscomben käännös)

En kylläkään tiedä onko haparoiva tuumailuni missään määrin mielenkiintoista, mutta huomaan aina taipuvani tällaista holismia kohden.

Jani kirjoitti...

eki: “Logiikka on minusta itse perke... perseestä. Oli minulla se esimerkkikin hanhista ja upseereista. Paskapuheita nämä että kielessä mitään logiikkaa ja järkeä olisi.”

Tämän luettuani luulin löytäneeni ekistä sieluntoverin, kunnes sitten hän sanoi lättyjen väärän ja kielletyn nimen.

Niin ja oikeen hyvin sanottu, Saara, tuossa yllä olevassa merkinnässä, tuosta jutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kova poika se oli funtsimaan, Ludwig, mutta kyl se sen ittekin lopuks myönsi, et sukkaan tais lorahtaa. Solmua ei oikein saa auki solmulla. Ny pitää mennä, sitä ei ikinä tiedä millä päällä se pörriäinen on ku se duunista tulee.

Ja tukka suorana piti heti tulla koneelle, voi sua, et pissalla edes ehtiny käydä. Aika hyvin on sijotus pitäny, oon tässä vähän putsaillu paikkoja, Petralla on se koipi ja mulla kaks.
eki

Anonyymi kirjoitti...

Hehheh, Jani, sanotaan sitten yksin tein vastahousu.
eki

minh kirjoitti...

Se, mikä tekee linkkaamastasi blogiartikkelista minun silmissäni epäilyttävän, on se, että kirjoittaja jakaa bloginpitäjät kahteen lajikkeeseen: viileän analyyttisiin päiväntapahtumien pohtijiin tai narsistisiin oman egon paisuttelijoihin.
Mikä siinä on, kun ei ihmisten anneta rauhasa pitää blogejaa ja kirjoittaa kirsikkajäätelöstään niin paljon kuin sielu sietää?
Miksi se pitää nimeä "tyhjäksi"? Ne blogit, joiden kirjoittajat nauttivat blogeihinsa kirjoittamisesta sekä ne blogit, joilla on lukijoita, täyttävät tehtävänsä. Muuta ei tarvita.Artikkelin kirjoittajalla on ollut ilmeisen suuria vaikeuksia saada artikkelistaan vetävä, koska se on pitänyt kirjoittaa niin kärjistetysti.
-minh-

Saara kirjoitti...

Olettepas olleet loistavia kommentaattoreita. Minä olen kuulkaa nyt aivan romuna. Kamalaa raadantaa tämä työnteko. Lähden sänkyyn uneksimaan toimistotöistä.

Mocartes kirjoitti...

No niin no pihallapa tietysti mutta oikeastaan pihalla olija ei yleensä ja tässä tapauksessa varsinkaan täysin ymmärrä olevansa pihalla vieläkään. Tappaminen on tieteellisesti ja filosofisesti sallittua, koska tieteellisesti ja filosofisen universaalisti ei voida esittää loogista etikkaa vai mitä moraalia se oli. Toi eettinen relativismi olikin vain joku assosiaatio sivupolku siinä jossain alkunaivistisessa mielteen esiasteessa, jota yritin tavoitella, että eri ongelmista lausutut mielipiteet ovat tieteen omaisen kasautuvia eivätkä filosofisen loogisesti ehkä toisiaan kumoavia ja ratkaisuun pääseviä.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän pitää lohduttaa. Tietysti sä olet romu kun sä olet vanha. Vanhat on. Romuja. Eikä sun ikäsistä saa vaihdossa enää paskaakaan. Tai sitten sullon nikkeliakku, vaihda litiumiin, tai vääränlaiset patterit, aaa:t aa:n lokeroissa.
eki

Saara kirjoitti...

Hehheh, kylläpä lohduttikin. Vai ei saa vaihdossa paskaakaan? (Olenko minä nyt siis sika säkissä?)

Lähden itkemään ja kieriskelemään itsesäälissä. Näkemiin.

Mocartes kirjoitti...

Toisaalta tiede voi esittää moraalista ja jopa oikeasta moraalista paljonkin, esim. uskontotiede ja sosiobiologia. Ja itse kukin voi esittää minkälaista filosofista totuutta vaan, vaikka ei kai pystykään todistamaan sitä universaalisen ja loogisen oikeaksi (kaikille), mutta vaikkapa Kant pääsi ilmeisesti aika pitkälle kuitenkin.

Mocartes kirjoitti...

po.
Ja itse kukin voi esittää minkälaista filosofista totuutta vaan moraalistakin...

Mocartes kirjoitti...

Ja monia asioita voidaan arvottaa akseliteoreettisesti, ainakin teoriassa, jos jaksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sika säkissä? No se roikkuu tietysti, tossa iässä se gravitaatio jo... siis esim. siitä onks sulla burkha? Ylös ny! et sä jouda makoileen ku sijotus nousee kohisten. Tässä sua jakseta hyysätä jos sä vaan makaat niin että koiranputki perseestä kasvaa. Vai pitääks sinne tuohus sytyttää! Väärät patterit ja akseliteoreettisesti, Saara! kommentteja!
eki

Louhi kirjoitti...

Tyypillistä kesäjournalismia koko Kalevan juttu! Kun kesällä ei tapahdu mitään merkittävää, paitsi ehkä Nigerissä kuolee tuhansia ihmisiä nälkään päivittäin, mutta eihän siitä kukaan välitä Oulussa.

Sen sijaan bloggaajat ovat kiinnostava ilmiö, jopa blogien ns. tylsyys on niin kova sana, että siitä saa väännettyä jopa uutisen.

Asian voisi kääntää toisinkin päin. Missä ovat ne ihmiset, jotka rupeaisivat ihan oikeutetusti julkisesti arvostelemaan lehtien tapaa uutisoida asioita? Lehdet ovat täynnä kvasitietoa, juttuja joita kukaan ei aivan oikeasti lue. Silti lehdet kannetaan meidänkin kotiin kiltisti joka päivä ja kiltisti me myös maksamme siitä ilosta, että ehkä juttu tai pari päivässä saa minutkin pysähtymään niin pitkäksi aikaa, että luen enemmänkin kuin otsikot.

Voisiko ehkä - huom. ehkä! jutun kirjoittaja kuulua siihen kategoriaan, jonka juttuja ei oikeasti lueta. Nyt hän keksi kirjoittaa muotiaiheesta - blogeista - ja sai ainakin bloginkirjoittajat lukemaan juttunsa. Siispä silläkin jutulla oli todella paljon lukijoita! Laskelmoivaa journalismiako....? ; DDD Enpä osaa sanoa.

Ja minä aion edelleenkin kirjoittaa omasta elämästäni blogiin juuri niin kuin itse haluan, sitä ei mitkään laatulehden kesätoimittajat pysty estämään, kun eivät ole pystyneet tähänkään saakka : )

Louhi

haa kirjoitti...

Oli rumasti minulta sanottu, että "pihalla", Moca, ja samalla esittää kuivakiskoisia ja löyhiä viittauksia logiikkaan, anteeksi vain. Niin se on häpeämätöntä tämä, blogiikka.

Innostuin vain tuokioksi johtopäätöksestäsi "tappaminen on tieteellisesti ja filosofisesti sallittua", että mistä sinä sen otit.

Anonyymi kirjoitti...

Miten sä eki olet vahtinut taloa, häh? Hirveet bileet oot järjestänyt ainaskin, porukkaa on kuin kennelväen kesätapahtumassa, mäyräkoirat kainalossa.
Ja talon omistaja on romu ja kaipailee siistiä toimistotyötä. Mä laitoin sille jo työhakemuksen kelaan, saa sitten sulattaa mun jäädytetyt sairaspäivärahat, kun istuu siellä siististi.

Tekee niin kuin jotain palkkansa ja talonvahtimisen eteen, HAH.

Mä en oo tänään tappanut kuin aikaa ja onnistunut siinä kohtalaisen eli sairaan hyvin. Että sellainen terroristi.

Ei irtoo, ei irtoo, ei ees jalka.

Petra-the-day-in-nirvana

Jani kirjoitti...

Louhi: Tuota arvokasta lehtienarvostelutyötä tekee Lehti varsin ansiokkaasti, joskin myös niin tujulla ironialla ja sarkasmilla, että se menee ilmeisesti keskivertotoimittajalta yli hilseen (mistä esimerkkinä se, että sitä on siteerattu Pohjalaisessa ja Helsingin Sanomissa).

Ihan suorasanaiselle, tai ainakin vähemmän ironian syövereihin kätketylle kritiikille olisi kyllä sillekin tarvetta.

Mocartes kirjoitti...

Niiin, eiku on aina kunnia saada pyydystettyä itsensä Haan kommentti sen sisällöstä riippumatta aivan kuin bloggaajalle on kunnia saada toimittajan huomio sen laadusta riippumatta. Blaah blaah. Varmaan joku filosofi on esittänyt vastoin W:ta sellaistakin kantaa, että kielen logiikalla ei ole niin merkitystä vaan mielen logiikalla, joka voi ylittää kielen logiikan. Voisin käyttää tätä puolustuksena toistuville kielellisille epäloogisuuksilleni, mutta luultavasti kyse on mielen sisäisestä ristiriitageneraattorista, mitä voidaan myös tyhmyydeksi nimittää.

Anonyymi kirjoitti...

Mä ostin niille häppää sille satskulla jonka sä olet pystyssä, mut näähän vaa syljeskelee. Potkase sitä ny persuuksille Petra sillä terveellä koivellas. Akka makaa vaikka tässon jumalauta sen sijotusta nostettu urakalla! Ihme porukkaa täällä pyörii, kauheeks teoriaks menny nää bileet. Mä taidan vaihtaa maisemaa. Se ny rakkirva pyörii pimahtaneitten pinnojensa kaa siellä tervassa ja höyhenissä.
Vähänkö kiittämätön tyyppi!
eki

Anonyymi kirjoitti...

Okei, okei, sä saat sen satskun heti, ku emäntä rva Saara sulattaa kelan pöllimät manit.
Kai sä ostit ne kaljat lidlistä? Se oli tänään siel tarjoukses. Nää nyt juo mitä tahansa, ei ne välitä, kunhan saa puhua. Mitä ne muuten tykkäs naksuist? Pahastuko Mac, ku sä pöllit sen kuivamuonat?

Mä oon sen verran itsekäs, että ajatukset pyörii vaan tän kintun ympäril, joten mitään kovin filosofist ei irtoa. Mut ei kai kukaan sitä multa ootakaan, häh?

Jep, kiittämättömyys on maailman eli sun ja mun palkka(we are the world), vai yritetääks savustaa meitä ulos ja kohottaa polkkapisteen profiilii? Ne sijoitukset vois PETRAantua,

vaan ei ilman Petraa

minh kirjoitti...

Mun on pakko jatkaa vielä vähän tuosta tappamisesta. Must se on väärin ja prseestä ihan automaattisesti, maalaisjärjellä, eli lokiigalla: vaikka sinä uskoisit omaavasi miljoona uudelleensyntymää tai paratiisit ja neitsyet ja mitähän kaikkea, niin joku toinen ei siihen usko. Etkä sinä voi sitä todistaa hänelle. Niimpä et voi ottaa häneltä pois hänen ainoata todistettua elämäänsä. Minust meil on siihen ikäänkuin yksinoikeus. Kas, tämä mielipidehän kattaa myös kaiken orjuuden ja alistamisen, sekä pakottamisen, jee!
-minh-

Anonyymi kirjoitti...

Etsittävä navetta tai talli, ei meille ole enää sikaa tässä majatalossa. Halle ja lujaa!
eki

Anonyymi kirjoitti...

Aina valmiina, eki. Nyt mä olen niinku dressed to kill ja kun sä samaan aikaan Duo Darknessin tenorimpana half of the partyna olet niinku killing me softly with your song, niin pistetään bileet pystyyn tallissa. Mä kuulin et MacLaren ja Ferrari on molemmat ottaneet option meistä(mitä se sitten tarkoittaakaan) ja koska punanen on mun aate ja vaate, niin eikun Ferrari sit. Schumilla vois sitä paitsi olla bonuskortti Lidliin, kun molemmat on sakemanneja, joten kaljat on taattu. Naksut jätetään Macille.

Halle ja lujaa, niinku Schumi.

Petra-the-varikko-barbie-to-be

Saara kirjoitti...

Huomenta kaikille ja kiitos hienoista kommenteista!

***

Että voi Eki olla juluma. Mie olin ihan rättipoikki, kun raadoin tauotta koko päivän. Ei siis hetken pysähdystä. Mitenkähän se muuten onkin mahdollista, että jos kolmesta paikasta on tulossa tavaraa, ja kahdessa niissä oli tavarantoimitus alkaen viikolla 25, niin miten ne voi kaikki sit tullakin samana päivänä. Hei, nyt on viikko 29.

***

Minh, hyvä logiikka.

Anonyymi kirjoitti...

No pimahtihan se pinna, vaikka toista väitit. Kaikki susta tykkää! Ekistä en niin tiedä ja onko sillä väliäkään.
eki

Anonyymi kirjoitti...

Hali Hali, Pusi Pusi Saara! Kyl sä ny jo pärjäät, heippa! Ny pitää lähtee pitstopille Hockenheimiin.
eki-setä

Anonyymi kirjoitti...

Ei Schumilla ollut mitään sanomista, kun sai uuden mekaanikon, eki? Ostiksä löpöt kans Lidlistä? Mä luulen, että mä punkkaan tän päivän Trullin kanssa, joten jos mua ei näy, niin tsekkaa Jarnon alta. Oon mä sen verran väsy.

Toivottavasti rva saara ei polta päreitä tänään, vähän ykstoikkoiseks rupee. Työnteko ei näemmä sovi kaikille.

Ei mullekaan.

Petra-the-knocked-down

Mocartes kirjoitti...

Bravo! Filosofi Minh on esittänyt nyt uuden? ilmeisesti yksinoikeuteen perustuvan universaalin eettisen ohjesäännön, mikä kilpalee menestyksellisesti Sediksen referoiman Russelin halun kanssa (tai ainakin halusta oli puhetta siinä mielessä yhden Sediksen mammuttipostauksen alkupäässä). Eri yksilöillä nyt voi kyllä olla erilaisia mielestään yksinoikeuksia kuten halujakin, jotka kumoavat toisensa. Tästä voikin päätellä, että paras moraali toteutuu, kun yksilöt eivät ole ollenkaan yhteydessä keskenään, mikä saattanee lähennellä jopa sitä solipismia.

Mitä tulee tuohon mielen ja kielen ja yleensä aivojen toiminnan sekasotkuun niin sehän on varsin laaja kysymys, johon en jaksa tarkemmin nyt enkä luultavasti koskaan perehtyä. Vanhastaan jo Chomsky, Lacan ym. taisivat esittää siihen suuntaan, että ajattelua ei juuri voi olla ilman kieltä joten mielen logiikka ja kielen logiikka olisivat hyvin lähellä toisiaan, mitä itse en tietenkään kyllä usko, koska voin kuvitella, että esim. kuvataiteilijat ja tiedemiehet saavat päähänsä kuvallisia tai diagrammaattisia tai mallimaisia oivalluksia, mitä myös voidaan katsoa kai ajatteluksi ja jonkinlaiseksi logiikaksikin. Vastaavasti tuntuu siltä että mieli ajattelee ihan itse loogisestikin, jonka sanallinen ilmaus lopullisine sanavalintoineen ja kielellisine rakenteineen tulee vasta myöhemmin. Ja sitten on sumea logiikka jne. Se yksi tyyppi Bono tai sinnepäin kyllä erotteli ajattelun intuitiiviseksi tai loogiseksi ja niinhän MBTI jne. äh.

Anonyymi kirjoitti...

Jarnon alla tuli kuuma ja kumiakin paloi ihan liikaa, joten täällä taas. Moi, Mac, onks sulla vielä naksui?
eki jämähti hockenheimiin, mutta se lupasi tuoda pit bullin Macille kaveriksi. Tai sitten se pöllii Sediksen Russelin terrierin...

Mä ajattelin, että jos aakkostaisi nuo saara rouvan filosofian teokset, mutta sitten mä järjestinkin ne värin ja koon mukaan. Aika kiva.

Saaral on aika pehmee sänky, mut lakanat se vois vaihtaa useammin. Mä nukun nyt.

Petra-the-sleeping-beaty

Saara kirjoitti...

On ne hassuja nuo yhet. En kerro ketkä. Hieno on filsofiahylly, täytyy sanoa.

Tieteellsiesti voi olla ihan yhtä väärin tappaa kuin olla tappamattakin. Ei sitä voi todistaa, että se olisi oikeinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

hören sie PPPPRRRR Finlandiserum aus hock RRRPP heim mat sie dschöne PPPERRRRrr
bitteee deinselbst scheisse dasselbe dich RRRPPP hier ausgenommen
die PERKLL zoo PPPPRRRRRRR umphfs u fuckin
sun of a bitchcraft fuckoff the pitstop with yer big fat ass PPRRRRRR
hier beginnen wir vollen werden gegen RRRRRRPP
Raikkonen PPPPPRRRRRRR deine eigene scheisse u fuckin
deutsche schweine PPPPRRRRR auf wiederhör .. jaa shceissen
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Anonyymi kirjoitti...

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii this is siienennjuus from london u minja ni jest da
dumajuu gospodin putina aber iiiiiiiiii vi är här nu närä
den kungliga familjen i stockholm iiiiiiiiiiiiiii emtiiviithree
from hockheim u fucking son of a bitch i must get this
report thru iiii i gospodina putina pasnakomitsja daa
iiiiii vittu iiii prinsess viktorias födelsedag som firas
PPPPPPRRRRR alonso iiiiiiiiiiii

Anonyymi kirjoitti...

PRRRRRRR hören sie bitte das ist das haus von madame saara calling, hören sie????? Häh???? ich habe kein bier, perkele, you tell schumi to send mir 36 beers or I come and start the engine, donnerwetter, TÖKTÖKTÖKTÖK- nyt tää linja pätkii, perkele, KLIKKLIKKLIK, ja,ja ich höre und bratwurst und ein cuckoo clock for madame saara, her dog ate the clock, HÖRST DU EKI?
Bloody hell, stop that eu-shit music, what do you mean, I am on the line???? Perkele, mä missään linjoilla oo, ku puskassa liimaamassa käkikellon paloja, helkkarin sade, donnerwtter!

Petra-the-woman-in-the-bush

Anonyymi kirjoitti...

Ja, ja, prinsessan Victoria vill gärna ta er emot, hon älskar alla små eki-gullingar, du gamla, du fria, du gamla, du gamla...

Detta var sveriges tv piipaapiipaa och solen skiner igen och vi tar guld igen och det är mål igen och vi har alla roligt igen.

Petra-igen

Anonyymi kirjoitti...

rva saara yrittää päästää polkkasanomien lööppiin kommenttiennätyksellä, meitä riistetään, tahdomme lisää palkkaa, soittakaa ny se kansainvälinen, työn orjat sorron yöstä nousee, mä en jaksa nousta täst puskasta, eki, taistele sä, mä en enää....jaksa, hear, hear, this is Jim Push from Hollywood Weakly, we are sorry to inform you dat the filming of the movie of the last fighting communist is stopped. The star of this horrible film died today and was buried under the Bush of Mrs Saara Romus garden.

Yours forever and forever and love is a many splendoured things aka P.Etra

Saara kirjoitti...

Jaa, että palkkaa lissää. Hmphmp. Kovia te olette uurastamaan, täytyy myöntää. Sitä paitsi osaatte puhua kieliäkin. Olen kerrassaan vaikuttunut. Teidän pitäisi vain päästä isommille estradeille. Siis sellaisislle, jossa liikkuu suuri raha, jotta saisitte ansaitsemanne palkan ja enemmän huomiota. Täällä ei noita uniikkeja käy hädin tuskin sataatuhatta, mutta melkein. Ei niistä kuulkaa mitään irtoa.

Saara kirjoitti...

Hirveästi tulee kirotusvihreitä nykyään, mutta ei kai niitä täällä kukaan huomaa...hahahhaaa.

pulmu kirjoitti...

ammmmuuuuuuuuuuu

pulmu kirjoitti...

ammmmuuuuuuuuuuu

Anonyymi kirjoitti...

ammmmuuuuuuuuuuu
pulmu

pulmu kirjoitti...

ammmmuuuuuuuuuuu

Anonyymi kirjoitti...

ammmmuuuuuuuuuuu
pulmu

Anonyymi kirjoitti...

piipaa, sun lehmäs on tullu hulluks

Anonyymi kirjoitti...

Ai niinku muualla oisi rahaa ja suuremmat estradit? Niinku vieno vihje häipyä, häh? Ehei, mul kyl riittää tää tuppukylä. Tää on just mun kyvyille sopiva, oikeastaan ihan siinä ja siinä rajalla ja pudota voi ihan koska vaan.

Sitä paitsi täällä on mielenkiintoista, kommentoivia lehmiäkin. Muualla on vaan bloggaajia.

Meidän kielivalikoima on massiivinen, myönnän. Eki hallitsee noi retroromaniat ja mun alaani on rakkauden kieli, joka tunnetusti on kansainvälinen. Sitä paitsi piipiisii on passittanut meidät kielikursseille, say it in english and you will conquer the world, jatko-osa 4 b.

Joten lisää palkkaa vaan, me ei haluta mitään mitään sanomattomia työtodistuksia sulta työnhakua varten, halutaan vaan mania ja vähän äkkiä.

Mä oon vähän ajatellut lajitella sun pyyhkeet, sopisko puuvillan tiheyden mukaan vai onks jotain muita toivomuksia?

Petra-voici-voila

Saara kirjoitti...

Voi hitto että te ootte kaheleita! Mä rakastan teitä. Pulmukin on oppinut ammumaan. Syleillään.

Lajittele joo ihan miten sulle parhaiten käy, Petra. Mä en ole hirveen nipo näissä pyyheasioissa.

Matti ja Teppo kirjoitti...

Ohhoh, olipas se lento, suihkarilla Hockenheimista Kilon lentokentälle, ei siinä ehtiny paljon kättä koukistaa.
"Kaheleita" ja "syleillään", syleile sä Petra, emmä tota uskalla. Kyl sä oikein arvasit, pyyhkeitä se meille lupaa, ja toisella suupielellä: "Mä rakastan teitä", oikein kaksnaamanen tyyppi. Ei lypsä Pulmuakaan, katto ny sen utareita, kärsiihän se jo.

Saara kirjoitti...

Voi juma, nyt tänne tuli Matti ja Teppokin jo.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jos oikke nätist pyydät nii tulee kyl Seppoki. Se vast on korkia poika laulaa, heittä sul pyyheserenaadin iha lonkalt. Tuo sul rontei ja kukei, pukke sut räteihi ja lumpuihi.

Itepä saara pyysit. Oisit vaan maksanu ekil ja petral nii ei olis tarvinnu ruahossii pyytää appuu.

turu mafia rules, Petra-the-capone

Saara kirjoitti...

Voi perseensuti. No paljonko?

Anonyymi kirjoitti...

Avoin tili lidliin, tiätty.

Sun kans on kiva neuvotella. Mä ajattelin aakkostaa sun pyyhkeet, aika kiva.

ekil tiätty saattaa olla omia toivomuksia et kui pal, mut ainahan se horisee jottai. Osta sille vaikka albanian kielikurssi, viis viikkoa siäl kohentaa sen filosofist näkemyst ihmeest.

the-turku-mafia-vendetta-on-peruttu psta P.E.T.R.A

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mitä, yritetäänkö täällä rikkoa Häiriöklinkan kommenttiennätystä?

Kirsti

Matti Teppo ja Seppo kirjoitti...

Emmä noista Sofioista, tieteistä ja taiteista paskaakaan, mun puolesta ne saa tunkee haitariin, mut täällon kyl kovaa limaa... kinaa koko ajan. Mulle riittää ihan hyvin se perseensuti, jos se ei ole käytetty, näkispähän senkin ihmeen, millanen värkki se on. Saara Rvalla näkyy olevan käyttökokemusta ja tiatoo, jos se lähettää sit masturb... manuaalin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tää oo lähelläkään vielä, ja sitä paitsi täällä on täyttä asiaa, Kirsti!
Täällä käydään palkkaneuvotteluja, eikä ne tunnetusti ole lyhyitä rupeamia a propos tuli mieleen, että saisit saara olla onnellinen, että ruahosen veljet vaan tuli, meinaan aattele nyt, jos havisutetaan historiaa ja otetaan marx-veljekset avuiks. Sielläkin on meinaan Zeppo. Ja jos chico, groucho ja harpo ei riitä, niin aina on plakkaris myös karl.

Niin et sen avoimen tilin lisäks mä haluun sellaset megaturbojumboruudullisen vetokärryn, jolla roudata niitä kaljoja.

Joko sä lähetit ekin sinne albaniaan, kun se on ihan hiljaa? Tais jo tulla muutoksia senkin identiteettiin, sano.

Petra-the-neuvottelija

Anonyymi kirjoitti...

ei se raaski luopua siitä sudista, huomenna on lauantai ja pullapäivä.

Petra-the-baker

Saara kirjoitti...

Ei käy. Avoin tili lidliin on liikaa. Edes kolme uutta tilaajaa ei millään kata tuollaista vaatimusta.

Chico, Harpo, Zeppo, Karl, Groucho ja Ben Zy....kele kirjoitti...

Hassu-Saara puhuu höpöjä, 4 tilaajaa ja noussu 29 sikaa. Lisää liksaa perkele, tai saat alkaa ajaa koneita alas. Vittu mä enää perseensutiin tyydy ku työnanastaja puuttuu jo saavutettuhin etumuksiin. On tää niin väärin perkele, niska limassa tehdään töitä sun sikojes eteen, ja sä vaan ryystät meistä veretkin. Perkele

Chico, Harpo, Zeppo, Karl, Groucho ja Ben kirjoitti...

HYNÄÄ HETI EIKÄ 16. PÄIVÄ

Saara kirjoitti...

Ei minulla ole rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

No, mites olisi avoin tili teidän lähikauppaan? Kuhan maksat mun taksimatkat sinne.

Jos ei hynää, niin ei sit aakkostettuja pyyhkeitä, donnerwetter, mulla on jo excelillä pohja valmiina systeemistä. Vielä mä tosin mietin yhtä väriä -onko se aniliini vai kirkas pinkki. Ei oo muuten helppoa tää työnteko. Varsinkaan näillä liksoilla, sano.

Pitäisikö sittenkin lähteä tästä tuppukylästä suuremmille estradeille? Ohan mullakin mielipiteitä...ohan, ohan?????

Petra-the-towel-queen

Anonyymi kirjoitti...

se yrittää maksaa luonnossa. Höh, kyllähän mä oon outo, mut en ihan niin.

Petra-the-pure

Saara kirjoitti...

Äh. No tota, ennen tunsin kylä lähikauppiaan, mutta nyt meillä on semmoinen ties kuinka monen koon superi ja ihan ventovieras jannu sitä pitää. En oikein tykkää tästäkään ajatuksesta, paitsi jos mun ei tartte maksaa niitä laskuja. Kyllähän se muuten käy oikein hyvin.

Saara kirjoitti...

No niin, nyt ne jättää uppoavan laivan.

Anonyymi kirjoitti...

Mittää uppoavaa laivaa olla jätetty, mittää rottia ollaan. Piti vaan katsoa kova laki, jotta saa oikeat aseet palkkaneuvotteluihin.

Kymmenen koon supermarket on liian iso, ei mun kintut kestä sellaista kävelemistä hyllyjen välissä. Nuorista jannuista mä kyllä tykkään.
Mites sitten olisi avoin tili nettikauppaan? Ota rahat laskuihin SYP:n tililtäsi.

Pitäisköhän alkaa hypätä seivästä, jos ei muuten ala hynää kuulua? Viidestä metristä saa 100 000 dollaria. Mä voisin hypätä kaks ja puol ja saisin 50 000 ja eki vois hypätä loput.

Urheilu on rankkaa, siks mä en urheile.

Soonmoro ja yötä -huomasiksä muuten, et mä oon pessyt sun lakanat? Huuhteluainetta mul ei ollut, mut nivea toimi myös aika hyvin. 50 prossa vähemmän ryppyjä, joten mä levitin sitä molemmille puolille, joten nyt sul on 100 prosenttia sileät lakanat.

Petra-the-mankeli

Groucho, Ben Z et alea kirjoitti...

"Minulla ei ole rahaa", höh, sitä saa pankista. Ei pitäs alkaa polkkaamaan jos ei ole varaa maksaa henkilökunnalle! Ei tullu ajateltua sillon ku pisti polkan soimaan. Haukkuu se perkele jo rotiks! Keskilaiva jätetään, se ajetaan alas, sivulaivat saa tuottaa paskaa toistaseks.

Saara kirjoitti...

Rasvatut lakanat... öh. Kiitti. Nyt löytyi rahaa. Käykö että maksan suoraan teidän SYP:in tileille?

Anonyymi kirjoitti...

Ei käy, enhän mä nyt NIIN tyhmä ole. Maksa mun KOP:n tilille, ekillä on kassa elannos, paa sinne.

Onks sul nyt pehmee iho? Hope so.

Sopiiks sul Saara, että mä vähän yrittäisin saada jotain järjestystä sun huusholliin, jotenkin mua rasittaa toi teidän touhu. Mä oon ajatellut, et aakkostaisin teidän porukan ruokapöydän ympäril, se ois jotenkin nättii.
Sit ku mä oon tehnyt sen, mä siirryn sun -suoraan sanoen aika kaameassa kunnossa oleviin- komeroihin, aakkostan pastat ja spagetit ja muun kuivamuonan. Mun pitää vielä vähän kerätä rohkeutta ja ostaa pyykkipoika ennen kuin mä uskallan avata jääkaapin oven ja aakkostaa salaatin ja sipulin.

Ihan vaan ekil tiedoksi, et se saattaa joutuu toimimaan talonvahtina jonkin aikaa ihan by itself, sillä mä oon ajatellut siirtyä saarelle taas kerran joksikin aikaa. Meinaan tää ainainen huushollien hoitaminen rassaa mun vähäisiä hermoja. Pakkohan munkin on levätä, ei vaan sun, Saara.

Ajattelin ehdottaa ekille, että perustettaisiin huolinta- ja hoitofirma ja voitaisiin sitten tarjota meidän palveluita muillekin polkkaajille. Firman nimeksi mä olen ajatellut "Hellää huoltoa, kevyitä kotitöitä ja paljon rahaa". Toi kevyitä kotitöitä tarkoittaa lähinnä aakkostamista ja eki hoitaa ton hellän huollon.

Mut en mä vielä häivy, kai, riippuu taas niin monesta asiasta.

Petra-the-melkein-poissa

Anonyymi kirjoitti...

Kauan mul kesti, mut nyt mä tajusin, et teil on ihan pimee päivärytmi. Kuka helvetti kirjotta mittä aamul ennen kuut? Unessako te kirjoitatte?

Ja mä ku luulin, et ainoo oikia tapa on valvoa yöllä kolmeen ja herätä aamul kello kymmenen. Niin mä teen. Sopii mun hipiäl ja miälel.

Petra-the-ever-sleeping-beaty-with-the-beast-inside