sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2005

(eikäku...) Like an alien

Käsittämättömästä syystä minusta tuntuu siltä, että kaikkiin edellisiin kommentteihini minun pitää vielä tehdä lisäys:

Se, että mielestäni tappaminen on väärin, ei suinkaan tarkoita sitä, että minä vihaisin ihmisiä, jotka tekevät väärin, saati että leimaisin mitään ryhmittymiä terroritekojen vuoksi. Kaikki tekevät virheitä, mutta vain harvoilla vääristyy maailmankuva niin paljon, että heistä tulee terroristeja. Vaikka he uskoisivat saavansa joukkomurhilla aikaan hyvää, niinhän ei tietenkään käy. Näyttäkää minulle, milloin terrori-iskuilla olisi saatu jotakin hyvää ja pysyvää aikaiseksi? Ei milloinkaan. Siksi se on myös yleisellä tasolla katsottuna väärin. Tappaminen ainoastaan lisää tuhoa. Se kasvaa vähitellen potenssiin miljoona.

Mutta nythän on niin, että minun näkemystäni pidetään vihan lietsomisena. Se on melko huikea tulkinta, mutta ei se myöskään hirveästi haittaa. Vähän naurattaa vain. Se, että mielestäni tappaminen on väärin, on tehnyt minusta sen henkilön, jonka syytä kaikki terrori-iskut ja kaikki maailman sorto ovat. Ihmisillä on toki tarve etsiä syyllisiä kaikkeen, mutta silloinhan minä teen heidän mielestään jotakin VÄÄRIN yleisellä tasolla.

Olen myös sitä mieltä, että niin kauan kuin minä olen ollut olemassa, niin kauan olen kuullut ihmisten valittavan maailman pahuutta. Se mikä tässä on omituisinta, on tietenkin se, että ihmiset näköjään vain haluavat päivitellä maailman pahuutta, eikä minkään haluta koskaan muuttuvan. Miksi samat virheet pitäisi aina toistaa, vaikka niiden seurauksena on pelkkää tuhoa, kurjuutta ja kärsimystä? Mitä muuta tämä maailma on ollut? Pitääkö sen aina olla näin? Mikä siinä tappamisessa nyt on niin hauskaa, että sitä pitää puolustaa pää punaisena?

Minusta on hassua olla syypää vihan lietsontaan sen vuoksi, etten hyväksy kenenkään tekemiä terrori-iskuja, mutta olen iloinen, että syyllinen on vihdoin löytynyt. Toivottavasti tämä nyt johtaa johonkin ja muuttaa terroristien oloja paremmiksi.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä, Saara, turhaan ota itseesi globaalia syyllisyyttä. Pahaa riittää, syyllisiä samoin, ihminen ei muutu, valitettavasti.

Valtakunnissa vallitsee yleensä yksi totuus, ja sekin totuus vaihtelee aikojen ja tapojen, kulttuurin, uskonnon ja politiikan myötä.

Uskonto ja politiikka siunaavat tappamisen yleisellä tasolla, yksilön ei tarvitse sitä siunata.

Petra

P.S. Kato, kato, sen verran hämärä kuva -olet siis onnistunut nappaamaan kuvan ekistä :)

Saara kirjoitti...

Eikä mitään. Kunnon marttyyrimeininkiä sen olla pitää.

Anonyymi kirjoitti...

Äh, äitiyden marttyyrikruunu on ihan riittävä, tarvi enää koko maailman syyllisyyttä kantaa.

Yhtä absurdeja molemmat syyllisyydet.

Petra-the-guilty

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ole Alien, mieluummin sitten vaikka tele-TAPPI.
eki-stä kiltti

Anonyymi kirjoitti...

Eikun siinon Saaralla puupä...siis puujalat, kun se muuten on ihan tappi.
eki

Saara kirjoitti...

Niin just. Teletappi. Mää oon Pai. Pai pai peipi.

VanhaAake kirjoitti...

"Kunnon marttyyrimeininkiä sen olla pitää."

Nyt en taaskaan ymmärrä. Muslimeille et soisi marttyyreita, mutta Saaran blogille kyllä. Niinkö?

Mistä Sinä noin otit itseesi? Pitääkö maailmanparantamisen muka olla helppoa?

Aake

Saara kirjoitti...

Äh. Joskus sitä luulee olevansa vitsikäs, mutta ei kai sentään.

Saara kirjoitti...

"Mistä Sinä noin otit itseesi? Pitääkö maailmanparantamisen muka olla helppoa?"

Ei sen helppoa pidä olla, muttei toivotontakaan. Vähemmästäkin turhautuu. Itse asiassa en nyt yhtään ihmettele... kaikkea. Nyt tajuan, miksi poliitikotkin tekevät jatkuvasti typeryyksiä. He kalastelevat enemmistön ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Pai Pai
eki