sunnuntaina, lokakuuta 08, 2006

"blogin kirjoittaja on mimoosamaisen herkkä"

Vähän viihteellisempää välillä. Taas hakusanat kirvoittavat mieleni ja saattavat minut yliluonnollisen häikäiseviin suorituksiin bloggaamisen löysäpäisellä saralla.

Narsistin vastakohta

Noh, narsistin vastakohta olisi niin kuin meillä kotona nuorison keskuudessa sanottaisiin: epänarsisti. Epänarsisti puolestaan ei ilmaiseksi bloggaa, ei kerskaa eikä pöyhkeile. Epänarsisti esim. kirjoittaa kirjoja, ei anna haastetteluja ja haukkuu välipalaksi bloggareita. Juha Seppälä on tästä hyvä esimerkki. Hänen epistolansa kaikki tahtovat kirjailijaksi kannattaa lukea, jos ei vielä ole. Seppälä vaikuttaa tässä aihepiirissä hieman jälkeen jääneeltä, mutta mitäpä tuosta. Se onkin varmasti yksi epänarsistin pääpiirteitä; vähän friikki, vähän omissa maailmoissaan, vähän vaatimaton... kyllä te tiedätte...blogin kirjoittaja on mimoosamaisen herkkä, sanoo Seppälä. Hehheh, niin tuore vertaus ja aina niin osuva. No, kirjailijat ne osaavat noita klassikkoja käyttää ja tehdä.

Feministin vastakohta

Hämmentävää. Mikä vastakohtien maa tämä nyt on olevinaan? Feministin vastakohtahan ei ole epäfeministi, vaan sovinisti. Sehän on sitä oikein kaksinkerroin.

Mutta mikä tosiaan on nainen, joka ei ole feministi, mutta kannattaa tasa-arvoa? Feministiä ei hyväksytä. Se on pilalle mennyt. Eli jos ajatellaan, että ei olisikaan feministi, niin tarkoittaisiko se automaattisesti sitä, ettei kannattaisi tasa-arvoa? Sikamaista.

***

Etappisika on pistänyt nyt niin koville meikäläisen tuossa alla olevassa päreessä, ettei tämän enempää tänään. Hartiat kaipaavat jo jotakin muuta, kuin näppäilyä. Se oli hyvä keskustelu, jossa puhuttiin paljon juuri tuostakin, mistä Seppälä blogissaan bloggareita syyttää. Kiitos siis keskusteluun osallistujille. Ja erityiskiitos Etappisialle:

Tappi seinässä

Kuinka hauskaa. Luultavasti google ei osaa suomen kielen oikeinkirjoitusta. Olen varmasitkin sanonut: Tappisein ässä.

20 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Aaah, mimosaneito täällä nukkuu jo...
no, ei ihan, vaan alkaa kohta katsoa Teemalta Bogartin High Sierraa, joten aikaa keskusteluun on niin ylen vähän. Mikä on ylen hyvää.

Hmm, mietin tuossa, kun luin referoiden Saaran ja Tappisen keskustelua edellisessä päreessä, että voiko blogikirjoittaminen olla itseisarvo? Että se ikään kuin riittäisi? Ettei niinku haluaisi edes kansien väliin näillä löysäpäisillä teksteillä?

Olenkohan minä nyt sitten narsisti vai epänarsisti, kun minusta esim. SusuPetalin jutut eivät sopisi kansien väliin eli kirjaksi? Eli ne eivät ole kirja-kirjallisuutta vaan blogi-kirjallisuutta, jotka ovat mielestäni kaksi eri asiaa. Toki blogi-kirjallisuudesta voi löytyä kirja-kirjallisuuden kriteerit täyttäviä tekstejä(etsin edelleen...), mutta ovathan ne nyt kaksi ihan eri asiaa, jessus!

Eli mielestäni voi myös blogi-kirjoittaa haluamatta kirja-kirjailijaksi.

Puhun siis vain omasta puolestani, joku muu on varmaan eri mieltä ja olkoon. Se suotakoon.

Blogi-kirjallisuus on omalta kohdaltani vuorovaikutusta ja sitä kirja-kirjaileminen ei voi olla. That's it.

Saara kirjoitti...

Seppälä ei näytä olevan kovin aktiivinen kesustelija, vaan mitä ilmeisimmin sanoo vain viimeisen sanan. Tällaisen käsityksen jotenkin sain. Mutta hänhän myös oli sitä mieltä, ettei sinkkuus ole valinta olla yksin, mutta kirjailijan työtä koskien näin kuitenkin olisi.

Se minulle tuli sitten mieleen, että miksi bloggaaminen nyt sitten ei yhtä lailla voisi olla valinta sosiaalisemman kirjoittamisen puolesta, vuorovaikutteisuuden puolesta... onhan tämä nyt hemmetin paljon mielekkäämpää kuin yksin nyhjääminen.

S. Liuhto kirjoitti...

Juha-poika se jaksaa! Hän itse on tunnettu siitä, että "varjelee yksityisyyttään" ja kertoo asiasta mielellään tiedotusvälineissä. Semmoista varjelua. Tavoilleen uskollisena Juha-poika kirjoittaa yksinkertaisesti, jotta itsekin tajuaisi. Vaatii tietynasteista älyllistä tyhjäkäyntiä, että viitsiikin valittaa julkkiskirjailijoista, bloggareista ym. vuodesta toiseen. Kuvaan toki kuuluu, että Juha-poika itsekin bloggaa.

Saara kirjoitti...

Bloggaaminen kyllä vaatii vähän muutakin, kuin älyllistä tyhjäkäyntiä. Se nimittäin vaatii myös älytöntä tyhjäkäyntiä, seurallisuutta, kykyä keskustella ja avautua. Ei sen olekaan tarkoitus tapahtua siten, että norsunluutornista sanellaan miten tämä homma oikeasti on ja mitä kaikki todella ajattelevat. Pitäisi pystyä astumaan alas ja seurata ruohonjuuritasolta, mitä bloggaaminen itse asiassa edes tarkoittaa ja mitä se pitää sisällään. Kummallinen mörkö se kyllä Seppälälle tuntuu olevan, kun se kuvittelee kaikenlaisia pahuuksia, että nyt joku bloggari ja tavis tunkee sen reviirille ihan olemattomin perustein. Diö gaad.

Obeesia kirjoitti...

En ole lukenut vielä Seppälän kirjoituksia. Mutta on totta, että jos laulajatar A haukkuu laulajatar B:tä, B onkin itse asiassa parempi laulaja kuin A. Ja A tietää sen.

Eiköpä tuo päde muillakin inhimillisillä aloilla, esimerkiksi kirjallisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Pönötysjärjestystä: 1)parnassolainen tais satakuntalainen kirjailija 2) kirjailija 3)keskustelematon bloggari 4) keskusteleva bloggari 4)forum-keskustelija 5) live-keskustelija 6)live-yksinpuhuja.
Lopussa siis näyttäisi esiintyvän eri järjestys suhteessa erottelevaan tekijään kuin alussa tai ainakaan keskikohdalla. Äh taisi mennä väärin. No varmaan tätä voisi laajentaa ainakin sataluokkaiseksi helposti.

...
Hb

setäs kirjoitti...

Kappas vittu! Urpo J. Seppäläkin jo bloggaa. Kai silläkin on sitten liikaa aikaa, tietsikka, eikä mitään sanottavaa. Hohhoijaa, takki nurin, takki oikein, vie!

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin narsismi unohtui. Bloggareihin kuuluu myös postaamaton (vaikka shouttaisi) bloggari, jollainen itse olen, vai kuuluuko? Mutta siis bloggareitakin on yllätys yllätysmonenlaisia ja kaikkein "paras" tyyppi on tietenkin forumkeskustelija.

...
Hb

Saara kirjoitti...

Kai se pätee, Obeesia. Mutta haukuinhan minäkin Seppälää, en tosin kirjailijana. Mutta olen tullut niin vanhaksi, että voin hyvinkin alkaa karsia jo luettaviani siitä päästä kirjailjoita, joista tiedän liikaa ja jotka käyvät hermooni.

Pönötysjärjestys ei nyt auta tähän. Vaikka minä kuinka pönöttäisin, siihen ei kukaan tosipönöttäjä koskaan reagoi. Enkä kansien väliin aio edes mennä pönöttämään. Ja siks toisekseen, olen aika peto live-yksinpuhuja.

Sedän muisti on pettämätön. Niinhän se Seppälä tosiaan sanoi.

Saara kirjoitti...

Eikä ole, Hubis. Kyllä foorumilla voi pönöttää ihan yhtä hyvin kuin missä muuallakin.Sitä paitsi julkisilla foorumeilla on suurempi lukijakuntakin. Ainahan siellä joku laittaa ensin alustuksen, johon muut sitten yhtyvät tahi eivät. Ihan sitä samaa pönötystä se on kuin tämäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tai kanahäkkichattaaja. Siis mahdollisimman keskusteleva, vähän pönottävä (demokraatti) mutta verkossa, siis digitaalinen sentään, tänä digiaikana, äh

...
Hb

Saara kirjoitti...

Hehheee.. on sulla nyt ongelma. Demokraatti-kanahäkkichattaaja? Voi jösses taas.

Anonyymi kirjoitti...

Vai olikohan kanihäkki parempi termi. Siitä ainakin tulee mieleen...

...
Hb

Saara kirjoitti...

Nimenomaan, kanihäkkidemokraatit vaan tuppas käymään vähän vähiin, ennen kuin loppuivat.

Öitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kanien yötä! No ensin käyn vähän sutimassa.

Hb

Liisa kirjoitti...

Kas, tulipahan mieleen noista listoista, että meirän vainoolla siäretään niin pönöttäjät kuin pönöttämättämätkin. Meillä on vanha perinne: annetaan kunkin kylähullun elää just niin kuin se haluaa. Ja asiaan puututaan vasta, kun on tarvis tai apua pyyretään.
Jos paatista puuttuu tappi, katotaan ensin ja funtsaillaan, onko se ottanu itte sen pois vai piräskö sille viedä oma varaveistämä.

Seppälän aina luen; likikään aina en ole samaa mieltä. Mutta on hyäryllistä olla eri mieltä omassa kotonaan.

minh kirjoitti...

Just kuule puhuttiin tuon Prosperon kanssa kaljoilla siitä, että miksi kukaan ei kirjoita Suurta Blogiromaania?? Sehän menis kaupaksi kuin häkä, koska meidän (blogilistalla olevien) kuuden ja puolentuhannen vai paljonko siellä nykyään on, ostovoima olisi melko kova: jokainen bloggari ostaisi, koska saattaisi tulla itse mainituksia Blogiromaanissa ja täten olisi vähän niinkuin kirjailija itsekin, vai?

Minäpä taidankin ryhtyä tuumasta toimeen ja repiä tästä hyvät hillot(miksi muuten haluaisin kirjoituksiani kustantajalle viedä julkaistavaksi?), kiäh kiäh....
-minh-

Saara kirjoitti...

Ei sitä Liisa kuule enää jaksa olla yhden pääpönöttäjän kanssa kotona eri mieltä, kun on niin paljon muitakin ja mukavampia, joiden kanssa olla kotona eri mieltä, niinkus nyt sunkin kanssas.

Jaahas, Minh, no ajatelkaapa nyt hyvä ihme kuitenkin sen Seppälän tunteita, ennen kuin kässäriänne lähdette lähettelemään. Herkkä mies.

JPK kirjoitti...

Voi viude! Mä oon vaan wanna-be-bloggari...

Saara kirjoitti...

Niin mutta, JPK, ei voi koskaan tulla miksikään, jos ei ensin ole wanna-be :)

Aattelepa sitä.