perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Aitaa kaatuu

Viimeisen parin viikon aikana meillä on töissä lorissut vettä katosta, loisteputket ovat palaneet jo useamman kerran ja kuravelliäkin on katonrajasta valunut kirjojen päälle. Syytän ongelmista niitä räjäytyksiä, joilla louhitaan keskustatunnelia juuri siinä alapuolella. Pommien ansiosta koko makkaratalo keinahtaa hieman paikaltaan, minusta nyt puhumattakaan.

Tänä aamuna oli puolikas järvi kaupan oven edessä. Citykäytävän sadevedet olivat tulleet iloisesti solisten rappusia pitkin alas. Sain jumankauta kahlata töihin. Muutenkin oli jo lahkeet polvia myöten läpimärät. Se on kun täältä maalta myrskyssä lähtee töihin, niin sateenvarjolla on yhtä paljon virkaa kuin drinkkikoristeella. Joskus aikaisemminkin on naapurikaupan viemärivedet tulleet röyhkeästi meidän puolelle koko pitkän kirjaseinän täydeltä, ei siitäkään ole kuin pari kuukautta. Varasto on tulvinut pari kertaa, joulun aikaan kattoputkisto petti ja toisen kerran työmiesten jääkaapin sulamisvedet tulivat meidän puolelle. Sepä olikin jäässä mokoma jääkaappi, ettenkö sanoisi. Olen kyllästyttänyt huoltomiehet yhteydenotoillani tainnoksiin. Kohta ne vissiin alkavat puhutella etunimeltä. Miksi mikään ei toimi niin kuin pitäisi. Töissä on pimeää ja märkää. Ulkona on pimeää ja märkää... Mitä helvettiä? Hah, no niin, tuo rysähdys oli sitten naapurin ja meidän välinen aita, joka juuri kaatui. No niin. Kohta meiltä menee sähkötkin.

13 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Meillä o n vielä sähköt, eikä tulvakaan ole paha.
Vaan huomenna on päivä uusi:)

Anonyymi kirjoitti...

Talven tulo yllättää aina, ja koettelee. Vuotava vesiposti jäätyy seinään ja linnut ja hiiret vaativat kanervia parvekelaatikoihin, jotka pitäisi ripustaa. Uima-allas jäätyy. Auto ei käynnisty tai uhkaa luistaa ojaan.

Hb

Saara kirjoitti...

Hahaa, täällä ollaan, Susu. Vielä. Vähän vain pätkii välillä.

Ei se, Hubis, mitään yllätä. Talvi tulee ja hyvä kun tulee. Tuo päälle valuvan veden määrä se tässä yllättää. Koskaan ei tiedä, mitä kautta se käy kimppuun. Se yrittää joka helvetin lävestä.

Meilläkin linnut ovat nokkineet taas lautojen välistä jotakin. Mitä siellä nyt mahtaa ollakaan. Vuorivillaa? Karhuntaljaa? Vähän väliä kuuluu napnapnap, kun joku siivekäs tuohon ikkunalaudalle pyrähtää ja alkaa nyhtää lämmikettä. Joskus ne jäävät napittamaan minuakin silmiin. Se on hämmentävää, kun lintu tuijottaa. Hiiret ovat muuttaneet vintille. Sieltäkin kuuluu napnapnapnap, kun ne juoksevat koloihinsa. Sisiliskon uima-allas ei ole meillä vielä jäässä. Ehkä joulukuussa.

Tuolla tienvarressa naapurin auto ajoi eilen itsekseen kolarin kuusen kanssa. En minä mitenkään vahingoniloinen ole, mutta jos jättää auton jyrkkään mäkeen noin vain itsekseen, niin kai se auto nyt haluaa päästä liikkeelle vaikka perä edellä puuhun. Sehän on sen funktio. Pakko oli vähän hymyillä, kun bemarin perä oli rutussa ja takalasikin oli lentänyt jorpakkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Talvi saisi olla tulematta. Ahtisaarihan voisi lahjoittaa Pohjois-Korealle tosi ison rautakangen, jota vasten ne voisi räjäyttää sen pomminsa ja vaakasuoraan. Ehkä maapallon akseli siitä rekyylistä vähän kääntyisi varsinkin jos Ahtivaari pitäisi kankeaan pystyssä. Ehkä pian aurinko paistaa taas Suomen risukasaan zeniitistä kuten muutama sata miljoonaa vuotta sitten tai jotain.

Hb

Saara kirjoitti...

Ehheh. No joo. Ymmärrän. Siellä teillä näyttääkin jo talvi olevan.

setäs kirjoitti...

Vittu, mitä siellä oikein tehdään... niin että aitaa kaatuu???????

Saara kirjoitti...

Ei mitään tartte tehdä. On vaan ihan luonnon armoilla.

Nyt messuille. Moi.

setäs kirjoitti...

Luonnonpa luonnon, niinko tikanpoeka. Me varmaan saamma sit raportin niistä messuloista, ja kuka piti Saar(n)an.

Saara kirjoitti...

Jaa! No sitten.

Saara kirjoitti...

Enpä voikaan raportoida. Tämä saatanan blogger väittää, että mulla on erroreita siellä täällä, enkä mä löydä niitä, että voisin korjata. Mun mielestäni siellä on kaikki ok. Jaa-a.

Saara kirjoitti...

Jos joku ymmärtää, mitä tämä tarkoittaa:01java.net.
ConnectException: Connection refusedblog/30/63/15/saaranblogi/
archives/2006_10_01_
saaranblogi_archive.html,
niin olisin kiitollinen informaatiosta. Poistin nimittäin jo ko. kirjoituksen kokonaan, siis deletoin sen, mutta sivustolla se vielä näkyy, enkä voi tehdä sille kuitenkaan mitään, koska sitä ei ole enää olemassa.

Saara kirjoitti...

Ja siis blogger ei suostu julkaisemaan mun uutta pärettä, koska tuossa edellä mainitsemassani kohdassa on jokin vika. Pattitilanne.

Saara kirjoitti...

Voi helvetin kone. Nyt saan uusimman päreen näkymään, kun painan tuosta arkistosta Lokakuu 2006

Ihan totta hei. Käykö täällä kukaan? Mikä täällä mahtaa olla uusin postaus?