perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Voi tätä häpeää

Minulla täytyy olla vikaa päässä, (mutta varsinaisesti sillä ei ole mitään merkitystä niin kauan, kun en ole ympäristölleni vaarallinen). Pari viikkoa sitten lupasin alkaa lykätä eräille uudistuville nettisivuille sisältöä. Sen koommin minulla ei ole ollut edes aikaa katsoa, mihin sitä sisältöä pitäisi lykätä. Hävettää.

Aamulla rautatieasemalla sokea mies meinasi tipahtaa kiskoille. Se meni jotenkin sekaisin, vaikka kulkee siitä joka aamu. Minä huusin kaukaa, että ÄLÄ MENE SINNE! SEIS! SEIS! Kyllä hävetti. En tiedä mitä minä menin sillä tavalla huutamaan, eihän se sinne olisi pudonnut kuitenkaan. Olihan sillä se keppi! Mutta se vaan näytti niin pahalta ja oli enää askeleen päässä siitä rotkosta. Sitten se käveli päin aseman terassin betonipenkkejä ja minä juoksin sen kiinni huolimatta siitä, että kannoin toisella kädelläni valtavaa käsilaukkua, joka painaa ainakin sen viisi kiloa, ja toisella olkapäälläni kannoin Ikean isoa sinistä kassia, joka oli täynnä koreja. Talutin miehen sisälle, vaikka en mahtunut edes ovista. Ihmiset varmasti tuijottivat. Ne tuijottavat aina. Minä en kehdannut katsoa mihinkään. Sanoin sille sokealle, että nyt sitten vain vanhaa reittiä ja juoksin häpeissäni pois.

Myös tänään yritin olla kahdessa paikassa yhtäaikaa normaalin työajan puitteissa, mutta ei siitä taaskaan mitään tullut. Sillä aikaa kun toisen paikan sai kuntoon, toinen romahti. Hävetti. Pomokin oli ehtinyt käydä aukomassa päätään sillä aikaa, kun pidin toista puljua pystyssä. Vaikka kuinka delegoisin, ei se mitään auta. Kun ei mene jakeluun, niin ei mene. Eihän sille mitään voi. Joko ne todella ovat täysiä tampioita, tai sitten ne vain esittävät ja käyttävät minua hyväkseen päästäkseen itse helpomalla. Sitten kyllä hävettää.

Huomenna pitäisi lähteä junalla Jyväskylään tyttären kanssa. Olen varannut majoituksen kahdesta paikasta, enkä ole ehtinyt miettimään, kumpaan menisin. Nyt hävettää, jos molempiin on varattu ruokaa meitä varten. Pitäisi ehkä soittaa nyt heti, eikä istua tässä höpöttämässä. Puhuminen tuntuu vain niin kovin raskaalta.

Tänään piti käydä ostamassa ruokatunnilla jokin pusero ristiäisiin, koska kaapissa ei varmaankaan ole mitään päällepantavaa. En ole jaksanut katsoa, saati kokeilla, voi jööses. Mutta ei minulla sitten ollut aikaa ruokatuntiin, joten ei ole sitten paitaakaan. Ikeassa tuli mieleen, että ostan sieltä joka kerta kahdeksan kappaleen nipun puisia hengareita, parhaimpina kaksi. Sikäli kun muistan, käyn Ikeassa ehkä neljä kertaa vuodessa (luoja minua varjelkoon), mutta hengarit katoavat mystisesti heti, kun nippu on avattu. Ei täällä ole mitään hengareita. Eikä vaatteita. Ja montako vuotta se Ikeakin on jo ollut pystyssä. Periaatteessa jos ottaa vanhat hengarit laskuihin mukaan, miedän pitäisi hukkua niihin. Mutta siis kai se on lähdettävä vanhoissa rääsyissä liikenteeseen. Aina saa hävetä.

32 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Aika hävettävää, miten sinä jaksat hävetä:)
Älä häpeä.

Mukavaa matkaa, ja muista: vaatteet on aatteet eli mitä tahansa voi pukea ylleen:)

Saara kirjoitti...

En minä kyllä tiedä. Hävettää sekin, että aina hävettää.

SusuPetal kirjoitti...

Niin...onhan se, hävettävää.

Etappisika kirjoitti...

Saara, hillitte ittes!
Oot sääki sit joskus aika köppäänen, häpiä vähä!

Saara kirjoitti...

Heh. Voi teijän kanssas. Hillitä pittäis itteesä, vaan ku ei pysty.

Tappinen, mikä on köppäänen? Mää häpiän sitäkin kyllä nyt varulta, ennenku tiijän mikä se on.

Etappisika kirjoitti...

"Köppäänen" on eteläpohjalaasta murretta (sielläpäin ollaan tietysti myös häpeämisen asiantuntijoita).

Eräässä keskusteluryhmässä annettiin sanasta tällainen määritelmä:

" Ihminen voi olla köppäänen, jota ei voi muille selittää mitenkään. Köppäänen nyt on vaan köppäänen.. sakia, tyhymä, vastarannankiiski, sellaanen emmä ja eikä -ihiminen."

Ja sitten kun häpiä on voitettu kanta, voidaankin siirtyä pohojalaasen sielunelämän seuraavaan pykälään: "Mikä ristus on ku ei aharista?"

Mutta välissä kannattaa nauttia viikonlopusta ja sukujuhlista!

Paavo Väyrynen Keskustan EU-parlamentaarikko kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
palava mieli kirjoitti...

Minua hävetti Saimi Nousiaisen puolesta (taas) tänään, kun luin hänen kommenttejaan omasta raskaudestaan, mutta ennen kaikkea siitä, miten hän on itsetuntonsa palauttanut, jos se on joskus alas vajonnut:

"Välillä olen tuntenut tilani olevan melko alentuva, mutta sitten olen ottanut paremman ryhdin, hyvät kuteet ja saanut itsetuntoni takaisin." (http://tinyurl.com/ec27o)

Hävettää. Siis. No. Hävettää. Päähäni kyllä turskahti heti ennakkoluuloinen ja kyyninen ajatus "no mitä muuta sitä voi mallilta odottaakaan". Saimi Nousiainen on taas niitä alfa-naaraita, jotka käyvät suomalaisten naisten ulkonäön kimppuun. Katsoisi nyt sitä omaa miesmäistä pärstäänsä kunnolla peilistä ennen kuin alkaa arvostella suomalaisia naisia miesmäisiksi. Itse asiassa tämä on niin helvetin tympeä aihe, että mitä perkelettä mä täällä enää vänisen. Kirjoitin tästä saatana jo lukiossa aineistopohjaisen aineen. Jossain artikkelissa kun joku leffatirehtööri (oliks se nyt Törhönen tms.) ruikutti, kun suomalainen nainen muistuttaa harmaata karjakko ja haisee hieltä. Joku toinen luonnehti suomalaista naista yhtä viehättäväksi kuin vanhaksipiiaksi jäänyt kansakouluope. Mutta ne olivat sentään miehiä. Mikä perkele se honkkelomainen Saimi Nousiainen oikein kuvittelee olevansa? Luonnehtii suomalaisia naisia ulkonäöltään miehekkäiksi ja puhuu siis itse siinä miehekkääseen tyyliin.

*vetää henkeä*

On se niin siis perkele nyt, saatana. Toivottavasti Mr. Nousiainen kompastuu korkkareihinsa, mutta vasta synnytyksen jälkeen, ettei vauvalle tapahdu mitään. Toisaalta, julkisuuttahan sitä on saatava hinnalla millä hyvänsä, kun siihen on kerran tottunut. Melkein säälittää.

*vetää henkeä*

Kiitos ja anteeksi.

Saara kirjoitti...

Tappinen! Minäkö tyhymä? Ja vallan sakia!? Voi hemmetin hemmetti. Itken koko junamatkan. Ohikiitävä maisema peittyy kyyneliin.

Palava mieli, uskon kaiken mitä kirjoitit. En ole itse huomannut noita Nousiaisen juttuja, enkä edes tiennyt, että se aneeminen anorektikko voi hedelmöittyä. Nyt tuli sanottua pahasti, mutta koko viikon olen turhautuneena odottanut sopivaa uhria. On tehnyt mieli haukkua jotakuta, mutta en ole keksinyt mitään. Tämä ikään kuin pelasti viikkoni. Kiitos.

Ja nyt hyvästi jääkää, rakkaat ystävät. Heiluttelen taas valkoista nenäliinaani täällä. Ja junassakin vielä.

Etappisika Anarko-Syndikalistien EU-parlamentaarikko kirjoitti...

Hillitte ny ittes!

"Köppäänen" nyt on sellainen sana, että se voi tarkoittaa melkein mitä vain, "virallisessa" (Antti J. Rinteen laatimassa) suomi-eteläpohjanmaa-sanakirjassa se on "olematon, naurettava, lapsellinen, huonokäytöksinen", mutta tällaisella lisäyksellä: "Ei yksiselitteistä tulkintaa, mahdoton kääntää sanatarkasti koska vastaavaa sanaa ei ole."

Nii jotta se esittämässäni yhteydessä tarkoitti tilanteeseen sidottua tulkintaa toiminnastasi: onhan se nyt melko köppäästä ruveta häpeämään kesken kaiken! Se ei siis tarkoittanut sinuun olemuksellisesti liittyvää ominaisuutta ("Aika köppäänen se Saara"), vaan se liittyi tähän nimenomaiseen toimintakokonaisuuteen, perusteettomaan häpeän tunteeseen ("Väärin hävetty.")

Ja mitä Suomen EU-jäsenyyteen tulee niin...
- **This shit has been removed by a blog administrator**-

Anonyymi kirjoitti...

ÄLÄ hyvä ihminen osta puisia henkareita!! nehän kolisee pahasti vaatekaapissa. Ne on mun inhokkeja!

allos anonymos kirjoitti...

saarale postia kontallaankirjoituksessa 23.8

Saara kirjoitti...

Tappinen, mussukkaiseni. Eihän se voi olla väärin, jos hävettää niin, että tärisyttää. Eihän sille mahda mittään. Köppäänen mikä köppäänen.

Se poistettu viesti oli taas sitä poliittista paskanheittoa. Olen järjestelmällisesti ja puolueesta riippumatta poistanut kaiken sellaisen. Se kun on jotenkin niin helppoa ja katkeran kuuloista, etten viittinyt näkyvillekään jättää. Käyttäkööt isompia foorumeita sellaiseen.

Puisissa hengareissa pysyy vaatteet parhaiten. Meillä kukaan kolise vaatekaapeissa, herranjumala. Eikä siellä kyllä käy vetokaan. Ihan hulluja puhuu, että kolisevat mukamas. Älä kolisuta.

Joo, olihan siellä hyviä kommentteja, kiitos. En kyllä olisi osannut ominpäin palata ajassa enää niin kauas.

Saara kirjoitti...

Ai niin, Palava mieli, luin viikonloppuna jotakin iltapäivälehteä, ja siellähän se miehen näköinen nainen esitteli itseään edestä ja takaa. Hänhän kyllä kovasti sen tekstin mukaan pitää itseään kauniina, mutta kaiken kaikkiaan niistä kuvista päätellen tuli mieleen, josko se sittenkin olisi ollut itseironiaa, nimittäin tytärkin (11v.) purskahti nauramaan, kun katsoi niitä kuvia ja luki sitä juttua. Ja olihan sen mieskin siinä kuvassa enemmän naisen näköinen :) kuin tämä Saimi konsanaan. Ja kaikenlisäksi nyt nämä muoti-ihmiset hypettävät ja ilakoivat just samassa lehdessä, miten naisten muoti on NYT MIESMÄISTÄ! Niillä on varmaan jokin ongelma.

palava mieli kirjoitti...

Hahaha, mahtava tytsi sulla :D

Mutta ahh, etten ole ainoa, jonka mielestä Saimi Nousiainen on kaamee. Mistään muotitrendeistä en osaa sanoa mitään, kun menee multa niin ohi :/

Ongelmia niillä varmasti kyllä on, en epäile hetkeäkään :D

palava mieli kirjoitti...

Et viittia hei päivittää? Hävettää jo sun pualestas, kun edellisestä kirjoituksesta on jo niin pitkä aika!

Anonyymi kirjoitti...

Muistan joskus aiempina vuosina Nousiaisen kommentoineen itseään haastattelussa, että kuka mies kiinnostuisi tällaisesta pellestä, joka muistuttaa variksenpelätintä.

Joten ei ole aina pitänyt itseään kauniina, ja jos pitää nyt, on se ihan positiivista. Ne muut kommentit sitten erikseen.

Saara kirjoitti...

No jaa. En näe siinä itsensä kauniina pitämisessä mitään sen hienompaa kuin itsensä rumana pitämisessäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Useimmille ehkä tekee kuitenkin hyvää nähdä itsessään jotain kaunista.

Saara kirjoitti...

Kenties. Vaikea sanoa, kun kauneus on itseltä kadonnut jo niin kauan sitten. Ja silti tässä pitää eteenpäin porskuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voisi toisaalta ajatella, ettei se ole kadonnut vaan olet vain unohtanut sen.

Saara kirjoitti...

Alkaa kuitenkin olla varsin myöhäistä rakentaa mitään sen varaan...

Übercuul kirjoitti...

Nousiaisen Saimi on kyllä saanut meikäläisetkin kynän ääreen ja videobloggaamaan... Pistää vihaksi!

Saara kirjoitti...

Kato, ite Übercuul!

Aivan loistavia juttuja. Hyvä video. Piristit, vaikka ne tyttöparat kyllä säälitti.

Anonyymi kirjoitti...

Ei sen mikään perustus tulisi ollakaan.

Saara kirjoitti...

Niin mutta sitähän mä olen just tarkoittanut näillä jutuillani, että aivan liian monille se on.

Anonyymi kirjoitti...

Ja aivan liian helposti ihmiset puuttuvat toisten ulkonäköön.

Eikö se ole uljasta pitää itseään kauniina, vaikka kaikki muut olisivat vastaan, mitä? ;)

Saara kirjoitti...

Ai ylvästä? Kuten tämä Saimi esimerkiksi haukkuessaan kaikki muut suomalaisnaiset? Ei oikein nyt siltä tunnu.

Kyllä nöyrempi on kauniimpi.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoinkin, että ne Saimin kommentit erikseen. Tuntuu kuin vähän tahallasi ymmärtäisit väärin.

Saara kirjoitti...

Ei kun siitä oli jo niin kauan, etten enää muistanut.

Anonyymien kanssa pitää kuitenkin olla aina tarkkana, ettei vain olisi pahat mielessä :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun opiskelet viestintääkin, voisit tehdä sen tutkielman Anonyymeistä.

Saara kirjoitti...

Vau. Hieno idea.