perjantaina, syyskuuta 22, 2006

Vaadin parempia ohjelmia! Heti!

Tulin sitten töistä kotiin tänäänkin. Tein ruuan, en kerro mitä, mutta ei siinä paljon kolesteroolia ollut, eikä yhtään karsinogeenejä. Aika kevyttä oikeastaan. Ruuan jälkeen sammuin sänkyyn. Siirryin siitä sitten sohvalle katsomaan maikkarin uutisia ja samaan syssyyn meni sää ja talousuutisetkin. En päässyt mitenkään sohvalta ylös, joten jouduin katsomaan Vintiöt - ten years after -sketsiohjelman viimeisen jakson puoleen väliin. Sitten en enää kestänyt. Minulla on tunne, että olen haukkunut sen kamalan ohjelman täällä ennenkin. Mutta hyvä tavaton, miten paljon huonommaksi suomalaisen huumorin taso voi vielä mennä?

Häiriksen Kirsti puhui yksi päivä siitä, miten ihmiset valehtelevat itselleen ja uskovat omiin mahdollisuuksiinsa ihan kirkkain silmin. No se johtuu näköjään siitä, että tämä maailma syöttää meille kaikenlaista soopaa ja vääristää meille sen kuvan mahdollisuuksiemme mahdollisuuksista. Jo sanonko millä silmällä näkee, että suomalaisen TV-viihteen tekemiseen parhaaseen katseluaikaankaan ei paljon tarvita. Itse asiassa jokainen bloggarikin pystyy parempaan, kuin nämä valmiit viihdekasvot. Vintiöitten surkeus on tyrmäävää. Eikä tämä nyt johdu mistään sellaisesta, että esittäisin jotakin mallikansalaista, joka katsoo vain asiaohjelmia. Ei, ei niitäkään jaksa katsoa.

Olisi vain niin mukavaa, kun joku viihdyttäisi minuakin. Jotenkin tuntuu, että potentiaalista porukkaa olisi pilvin pimein täyttämään tätä viihdekentän tyhjiötä, mutta nyt sen täyttävät itsekritiikittömät elähtäneet starat huonoine vitsineen. Huonokin on liian kaunis sana. Jotakin Huuman kaltaista riman alitusta kun ajattelee, niin ei voi kuin ihmetellä näiden ohjelmien suosiota. Ihmisten pitäisi jo vähän kapinoida median tarjontaa vastaan. Nyt tuntuu siltä, että sitä ihan sinisilmäisenä istutaan siinä sohvalla ja pidetään katsojalukuja korkeina ajattelematta yhtään, että olisi mahdollisuus vaatia parempaakin. Kyllä pääsevät mediapellet helpolla tässä maassa, voi herranpieksut.


Huokaus.

Ja aamulla kuudelta tyttären kanssa ajamaan kohti hautajaisia 300 kilometrin päähän. Ja sitten illaksi takaisin kotiin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on niin että television tarjonta on enimmäkseen sitä samaa mitä aiemminkin. Varsinkin kesällä tuli paljon uusintoja. Se on sitten makuasia, että kuka tykkää mistäkin.

On varmaankin myös tapahtunut niin, että ajan myötä vaatimustaso on myös kasvanut. 70 -luvun alussa ei oltu turhan ronkeleita ohjelmien suhteen. TV avattiin illalla ja sitä katsottiin, tuli mitä tahansa. Vaihtoehtojakin oli peräti kaksi, ykkönen ja kakkonen.

Tarjonnan lisääntyessä vaatimustaso on myös kasvanut. On saattanut käydä niin, että vaikka kanavatarjontaa on nykyään jos jonkinlaista, ei silti tahdo löytää sitä itseä miellyttävää ohjelmaa. Saattaa joskus jopa käydä niin, ettei mikään ohjelma kiehdo. Sitä ei vain välttämättä aina ymmärrä, ennen kuin on painellut muutamaan otteeseen kanavat läpi. Sama tapahtuu joskus autoa ajaessa. Vaihtelen kanavia pitkän aikaa ennen kuin ymmärrän, etten halua kuunnella yhtään mitään ja suljen radion.

Onneksi ajankulua löytyy muualtakin. Sitä en sitten tiedä miten paljon parempi vaihtoehto tämä netissä roikkuminen on. Tuleepahan sentään edes hieman aktiivisemmin käytettyä omaa päätään, kuin telkkua töllöttäessä.

Kyllä se vaan on niin, että paras lääke tv-turhautumaan on vanha kunnon "Ylös, ulos ja lenkille!" Syke saa nousta ja hikikin saa tulla. Raskaankin päivän jälkeen lenkistä tulee loistava olo. Endorfiinit sun muut aineet fiinit lähtevät virtaamaan ja omatunto on hyvä.

Tämmöttös!

Anonyymi kirjoitti...

No siis minusta mikään huumoriohjelma, tai kirjailijahaastattelukaan, ei edes Viivin , Lehtolan mukaan samppanjapissiksen, tiedotustilaisuus, ei ole ihan huono, ei edes Vintiöt tai Jope. Mutta suosio on merkillistä, mun oma "tuotanto" on erittäin epäsuosittua, siinä alkaa antaa respektiä kelle vaan tv-pellelle. Mutta sun kannattas tehdä tv-viihdettäkin se on selvä, sitä kummitussarjaa jne. Sä oot vaan niin hyvä.

tv
Hb

Saara kirjoitti...

Minä katson televisiota ainoastaan silloin, kun olen enää täysin kykenemätön liikkumaan. En vihaa raskaan työpäivän jälkeen mitään niin paljon kuin sitä, että joku käskee lähteä ylös, ulos ja lenkille. Kun on aamulla lähtenyt kuuden junalla töihin, lukenut tenttikirjaa puolitokkurassa mennen tullen, purkanut hiestä märkänä pari lavallista kirjoja, laittanut ne samalla myyntiin, kun on juossut kassalle palvelemaan asiakkaita, kasannut varastoon lisää kirjoja, jotka eivät mahtuneet myyntiin; ei ole ehtinyt syömään, hyvä jos juomaankaan, ei istunut koko päivänä kertaakaan, paitsi vessanpöntöllä, niin jumalauta, lähde siinä sitten illalla hakemaan hikeä pintaan lenkillä! Minusta minulla on kyllä ihan oikeus lysähtää perjantaisin loppupäiväksi, kun koko viikko on ollut samanlaista raatamista, eikä minään iltana ole päässyt vielä lepäämään.

Minä en tajua, mikä hemmetin hinku ihmisillä on tyrkyttää sitä liikuntaa aina joka jumalan saumaan, ikään kuin se olisi kaikkivoipainen onnentuoja. Minusta tuntuu, ettei tässä iässä ole ihan terveeellistä enää kuluttaa niveleitään yhtään tämän enempää, mitä töissä joutuu jo niille tekemään.

Jos hemmetti soikoon ihminen ei saa hyvällä omallatunnolla katsoa kerran viikossa väsyneenä televisiota, niin jo on perkele!

Äläkä sinäkään, Hubis, viitti nyt pilkata. Ittees ja mua.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, unohdin sanoa: Muista sitten lenkin jälkeen venytellä hyvin. ;-D

Liisa kirjoitti...

Että mua kyrsii kanssa tuo iänikuinen: "Liiku!" Jos ihminen on liikellekannalla melkein kaiken muun ajan kuin nukkuessaan, ei tarvita enää hiki-pintaan-kolme-kertaa-viikossa-käskyjä.

Mutta sen kerran, kun katsoisin ennen puoltayötä televisiota, sama huomio: ei ole ohjelmaa minua varten.

Tän ehtoona osuin katsomaan Big Brotheria, koska (joessa)uinnin jälkeen hemmottelin itseäni kiikkustoolilla ja kaffekupillisella. Voi jessus!

Saara kirjoitti...

Venyttelen kohta nenääs, lha64.


Joka tapauksessa vaikka kyse olisikin makuasioista, eikö minun maullani sitten ole väliä tai merkitystä? Miksi muka enemmistön maku olisi parempi? Ja mistä siitä enemmistöstä edes tietää, pitävätkö he oikeasti niistä ohjelmista, vai turruttavatko päänsä idioottimaisella huumorilla kun muutakaan ei ole tarjolla.

No se BB on niitä, joihin mä en kans jaksa ruveta ollenkaan. Se vanhuksien BB olisi musta paljon kiehtovampi. Mä noita nuoria enää jaksa.

Anonyymi kirjoitti...

Liikunnan merkityksestä voisin enemmänkin kirjoittaa, mutta jääköön muille areenoille, ainakin toistaiseksi...

Enemmistö ei suinkaan aina ole oikeassa. Valitettavasti enemmistön mielipiteillä on kuitenkin jonkinlainen merkitys kanavien ohjelmapolitiikassa. Raha on myös merkittävä tekijä. Jos ajatellaan puhtaasti viihdettä, moni varmaankin haluaisi katsoa tuoreita elokuvia ja sarjoja mieluummin kuin muutaman vuoden takaisia, mutta taitaa tuo hintapolitiikka vaikuttaa tuohonkin asiaan.

Jos minulta kysytään, niin esim. suomalaisen enmmistön musiikkimaku on p...stä, mutta minultahan ei jostain syystä useimmiten kysytä moista asiaa, vaan radiokanavat soittelevat ihan mitä sattuu, enimmäkseen listahumppaa.

En myöskään kaipaa yhtäkään saippuaoopperaa televisioon, mutta siinäkin suhteessa päätökset on tehty kysymättä minulta ensin. Ehkäpä enemmistöllä ja hintapolitiikalla on nuidenkin oopperoiden esittämiseen suurempi merkitys kuin minun mielipiteilläni.:)

Eli mitä siis sinun tai minun makuun tulee tv-ohjelmien suhteen, niin eipä tunnu suurta merkitystä olevan. Eikä omien tv-mieltymysten takia viitsi ihan barrikadeillekaan lähteä. Ei se niin tärkeää ole.

Ja kun kerran alkuperäisessä postauksessa nimenomaan kiinnitit huomiota ohjelmatarjonnan laatuun, niin tylsän ohjelman katsomiselle yritin vaihtoehtoa heittää, muttei vissiin mennyt läpi oma ehdotukseni...

No niin, nyt onkin sitten hyvin lämmitelty aamulenkkiä varten...
Turluiskis!

Etappisika kirjoitti...

BLOG CHANNEL PRESENTS! ON YOUR TV SCREEN RIGHT NOW!


16.00-17.00 Radan varrelta
- Suara piirtää ja kertoo, kuinka tyhmä naama tänään oli junassa vastapäätä.


17.00-18.00 Sensuurin historiaa jokamiehelle
- Edis käy läpi blogilistaa ja ihmettelee että taksikuskien blogeja luetaan enemmän kuin hänen vaikkeivat ne ole edes tohtoreita.


18.00-20.00 Etymologianurkka
- Dosentti Rieska kielitoimistosta kertoo vanhojen suomalaisten sanojen historiasta, käyttöyhteyksistä ja levinneisyydestä. Tämänkertainen sana:”Vittu”. Uusinta.


20.00- 20.30 Sana viikonvaihteeksi
- Pastori Raunio R. Äsänen pohtii suositussa luentosarjassaan teosofian keskeisiä kysymyksiä. Tänään sarjasta lähetetään 193. jakso: ”Oliko Ludwig Feuerbach sittenkin shialaisuuden kannalla vuonna 1312 pidetyn Mainilan ”Tanssivan Kirkolliskokouksen” jälkeen?”


20.30.-21.15 Runon ja kuvan juhlaa!
- On aika olla taas sosiaalinen! Osallistujat laittavat vanhoja turistivalokuvia ja omatekoisia runoja nähtäville ja kehuvat niitä naama peruslukemilla. Tämänkertainen teema: ”Tähti kirkas loistaa/kaikki huolet poistaa” Osallistu sinäkin!


Ja törkyteemailtamme jatkuu:


21.15-21.30 Terapeutin sohvalla
- Hanu ”Bög” Böglund kertoo äitisuhteestaan aramean kielellä. Uusinta.


21.30-22.00 Mielestäni, olletikin, tämä on vainoa!
- Itkuiines itkee ja perustaa vainottuna uuden blogin. Uusinta.


22.00-22-30 Sussun horror-laari
- Tämänkertainen jakso: ”Kaivoon pää edellä pudonneen miehen tarina”.


22.30-23.00 Mie en muista mittää
- Krista ”Ally” L. Portsa yrittää muistella kuis ne bileet oikeen meni ja mihkä mun pikkuhousut taas jäi.


23.00-24.00 Maolaisen niksinurkka
- Maolaisen niksinurkassa kerrotaan tänään kuinka postilaatikon kanteen kirjoitetaan kuulakärkikynällä oma nimi.


24.00 Keskiyön ratoksi
- Professori Kukka-Keppinen polttaa piippua ja yskii, välissä hyräilee Maamme-laulua Esa-Pekka Salosen johtamana.

STAY TUNED! THERE'S MORE TO COME!

Saara kirjoitti...

Nonniin, 600 kilometrin lenkin jälkeen (eiks moottoriurheilukin ole urheilua...) taas täällä.

Suoraan selkärangasta, lha64, kyllä sillä pitää olla merkitystä. Enemmistö saadaan katsomaan markkinointikikoilla mitä vain. Ihmiset kuvittelevat jäävänsä jostakin paitsi, jos eivät tiedä mitä juuri nyt pitää katsoa. Ohjelman laadulla ei näytä olevan väliä, raha laitetaan mielummin huonon ohjelman markkinointiin kuin tehtäisiin parempia ohjelmia. Kunnianhimotonta porukkaa, sanon minä.

Tappinen, kultamussukka, perun puheeni :)
(näin hautajaisten jälkeen teki nauraminen hyvää. Sinä olet kyllä ihan hullu.)

Saara kirjoitti...

Ai joo, lha64, voihan se olla, etteivät ne pysty parempaan ja joutuvat siksi satsaamaan markkinointiin.