lauantaina, elokuuta 13, 2005

Omia asioita

Eilen minulta sitten meni töissä hermot. Eräältä työntekijältä tuli jälleen niin monta ei-sanaa yhdessä lauseessa, että aloin hyppiä tasajalkaa ja huutaa, etten halua kuulla enää yhtään eitä. En ainuttakaan. Ja että on se sitten kumma, kun viikosta toiseen valittaa, ettei ole mitään tekemistä ja sitten kun minä keksin sitä tekemistä, niin se ei käy. Pitäisi ideoida muutoksia, mutta pieninkin muutos aiheuttaa valtaisaa vastarintaa. Minä sanoin vittu. Voi vittujen vittu. Ja että nyt tämä pompottelu riittää. Se ei ollut viisasta. Tänä aamuna soi puhelin ja samainen työntekijä ilmoitti pitävänsä viikonlopun sairaslomaa. Sama ihminen siis, joka ei kesälomaltaan voinut palata töihin, koska oli vasta laskuhumalassa. Saas nähdä maanantain kanssa sitten. Minulla on vielä kahdeksan päivää kesälomaa pitämättä, ja oli tarkoitus pitää pari päivää viikon alusta lomaa, kun koulutkin alkavat. Nyt en voi muuta kuin odotella maanantaihin.

Viime viikonloppuna jännitin, palaako toinen työntekijä ajoissa kesälomaltaan. Hän oli lähtenyt kiertämään eurooppaa eikä ollut muistanut maksaa puhelinlaskuaan lähtiessä. Kukaan ei saanut tyttöön mitään yhteyttä, eikä hänellä ollut avainta, millä olisi maanantaiaamuna päässyt töihin. Päivystin sitten sen avaimen kanssa viikonlopun. Jo sunnuntai-iltana onnisti.

Sain tälle päivälle hommattua tuuraajan, mutta ajatukset ovat koko ajan töissä. Yritin mennä takaisin nukkumaan. Otin Macin kainaloon ja painoin poskeni sen pehmoiseen turkkiin. Mac hyrähti. Kyllä siihen olisi voinut nukahtaa, mutta minä olen kuin viulun kieli.

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi siun kanssas.
e

Saara kirjoitti...

Voi kun joku hieroisi mun hartioita. Kohta ei käänny enää pää.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, virtuaalisesti. Kirsti käski mun pyörittää päätä, niinku olis kattomassa tennistä. Mut ei se enää auta, liian romut niskat. Jossakin oli et sukkaan vois laittaa 2-3 tennispalloa ja sit möyriä selällään niitten päällä. Ihan totta. Kuulostaa järkevältä, pitääkin ostaa tennispalloja.
eki

Saara kirjoitti...

Ah joo, meillä on kyllä palloja, mutta pitäsi varmaan lähteä ostamaan niitä sukkia.

On meillä täällä tänään pihajuhlat kaikille tienvarren asukkaille. Ehkä tämä pingottuminen hellittää iltaa kohden, tai sitten ei.

Anonyymi kirjoitti...

Siis ostaan sukkia? Kai teillä nyt...
Ne sun normaalit muistamattomuuspierut siideriä pihajuhlissa tietysti poistaa...

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tutulta. PP(se parempi puolisko) kertoo jatkuvasti samoja juttuja. Viimeiset 20 vuotta se on ollut duunissa kaikki juhlapäivien aatot, pitänyt lomansa niinä rippeinä, mitkä on jääneet, ottaa tekstiviestejä vastaan, joissa ilmoitetaan, että sori, meni vähän pitkäksi viikonloppu, ettei millään pääse ma-aamuna duuniin, nähdään tiistaina sitten jnejne.

Päivän tapa taitaa olla, että tekstareilla voi ilmoittaa mitä tahansa.

Saara, hierojalle, ei tennissukat pitkän päälle auta. Paitsi tenniksessä.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Nysse tuli. Voi hel..
eki

Anonyymi kirjoitti...

Sori.

Petra

Saara kirjoitti...

Ekiltä jäi kesken. Sen piti sanoa "voi hel...lanlettas, kultapuppeli tupsukka se sieltä tuli ja ikäväkin jo oli.

Saara kirjoitti...

Niin joo, mutta ei sillä niin väliä ole, soittavatko vai lähettävätkö tekstiviestejä tai pieniä pommeja. Tekstiviesti on sinänsä turvallinen, että ehtii laskea kymmeneen ennen kuin sanoo mitään. Siis voisi ehtiä... jotkut... ehkä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata laskea kymmeneen, siihen ne on juuri tottuneet -että aina joku silittää päätä ja selittää asiat parhain päin, prkl, ja ymmmärtää.

Mää mikkään kultapuppeli tupsukka oo. Yks helkkarin pahantuulinen vaan. P***aa mättää joka puolelta, mutta sitähän tää on, elämä.

Petra

Saara kirjoitti...

Tuo on muuten totta. Lopulta minäkin aina ymmärrän ja puolustan niitä johtoportaalle asti, vähättelen niiden mokia ja hypetän hyviä ideoita viimeiseen asti. Mutta nyt mulla alkaa kans olla mittari täynnä.

Kyllä pahantuulinen saa olla. Ollaan kaikki vähän aikaa, niin tuntuu sitten paremmalta, kun joskus joku on hyvällä tuulella. Tai emmä kyllä tosta ole ihan varma.

Anonyymi kirjoitti...

...lanlettas sentään ku sitä Bätraa on vedätetty mennen tullen. BlogiSanomiin vihje (50 000 €): Bätran PP:llä on Salapakastin.
eki

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on kultapuppeli, tupsukka? Ei kai vaan...
eki-joka-just-ja-just-tietää-mikä-
v:n [sensuroitu] KAKKI [EI Kaikki?] -on-rihmasto-senkin-blogi-sisko, eikä kyllä kusekaan rihmastoille, paitsi sieni- (sitä paitsi täällä on vitun käyttö sallittu)

eki got outta kotro-boutique ages ages ago. Ei ikä ole vain vuosia. E. Leino oli 150 v. ja Saarikoski 120 v. kun ne kuoli. Eikä Neruda olis pystyny 47 v. iässä kirjottaan niin hyviä runoja jos se ei olis ollu abt 250 v. vanha

Anonyymi kirjoitti...

Ja mitähän siellä sitten pakastetaan? Ei tästä kyllä nyt mitään saa.

S/BS

Anonyymi kirjoitti...

Salapakastin, hih, sä oot hassu, eki. Tosta PP kyllä tykkää. Me molemmat.
Ei oo enää pahantuulinen, kiitos :)

Mitäs välitset eki, niin tavallisen nimen, vaihda johonkin muuhun, niin ei tule sekaannusta, etkä liukastu rihmastoihin.

Mulla on monta nimiehdotusta sulle, mutta nyt en ehdi kertomaan, kun lähden maratonille.
Sitten, kun olen tullut maaliin.

Petra
Petra

Anonyymi kirjoitti...

PP on Ritari Siniparta. Se on Salapakastimeen pakastanu kaikki slaissatut naisensa. Minne se Bätra ny menee muka? Tää on MIESTEN Marathon, mähän sen meen juoksaseen. Vai ooksä käyny nipsaseen sukupuolen? Se on sit niinku kusten juostu Marathon. Emmä luovu ekistä. En. Eki on Kultapuppeli, Tupsukka!
eki

Anonyymi kirjoitti...

Sä sen sanoit, eki. Kultapuppeli Tupsukka se sitten olkoon. Sun uusi nimi.
Puppelipojat on sit halattavia.

Mä tein lihasoppaa tykkiin. PP antoi mun ottaa lihoja pakastimesta. Olen oopperan kohdalla jakamassa luusoppaa juoksijoille. Vilkutan.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Mä ehtiny kattella, helppo juoksu. Mä mikään helvetin Puppelipoika ole. Sua on helppo kusettaa. Seuraavaks se pistää lihoiks sut.
eki

Anonyymi kirjoitti...

Mä ehtiny kattella, helppo juoksu. Mä mikään helvetin Puppelipoika ole. Sua on helppo kusettaa. Seuraavaks se pistää lihoiks sut.
eki

Anonyymi kirjoitti...

Uskokko vai sanonko kolmannen kerran. Rva on näköjään jo sammunu pihabileissänsä.

Anonyymi kirjoitti...

...äää, on sulla, Saara, kestämistä töissä. Ei ihme, että niskakin jumiutuu. Hieronta voisi tehdä hyvää.

minä olen sitä mieltä, että tekstiviestillä ei saa ilmoittaa jäävänsä pois työstä. Nimittäin äänestäkin voi päätellä, onko tavallista flunssaa vai lorvinkatarria liikkeellä.

Moni tulisi ennemmin töihin kuin valehtelisi pomolle puhelimessa, kun se pomo ei kuitenkaan uskoisi koottuja selityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin olisin lähtenyt sairikselle. Ei kenenkään tarvi mitään vittuilua kuunnella duunissa. Ei sun eikä sulta.

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla toivottoman tulehtunut tilanne teillä kahdella. Puhuminen mahdollisessa rauhallisessa vaiheessa voisi olla hyväksi, mutta jos ollaan siilipuolustuksessa ja marttyyrimielellä, ei se johda mihinkään. Työntekijällä voi olla aika ohut suhde työhön ja voi tuntea itsensä altavastaajaksi.

Surullista, otan osaa.

Saara kirjoitti...

Olen minä puhunut sen kanssa ihan rauhassa. Montakin kertaa. Toisena päivänä se on toista mieltä ja toisena toista. Minä se olen tähän asti ollut kuuntelijan asemassa ja kuunnellut sekä suoraa vittuilua että vinohymyistä vihjailua. Oikeastaan kaikki muut ovat olleet koko ajan sitä mieltä, että ei kun pois vaan. Minä olen enempi suojellut aina ja uskonut, että kyllä tää taas tästä lähtee, kunhan se pääsee taas jaloilleen. No sitten kun se pääsee, sen itsetunto nousee siihen pisteeseen, että se alkaa vastustaa kaikkea, suuttuu ja lähtee ryyppämään.

Mutta niinhän se on, ettei kaikkia voi auttaa. Jossakin vaiheessa on pakko alkaa katsoa, kenen etua se touhu siellä nyt palvelee. Eipä taida palvella kenenkään.

Saara kirjoitti...

"Mäkin olisin lähtenyt sairikselle. Ei kenenkään tarvi mitään vittuilua kuunnella duunissa. Ei sun eikä sulta."

Mikä ero sillä on, missä sitä kuuntelee? Täällä vai duunissa? Pitäisikö sun nyt lähteä siitä sairikselle? Tai mun?

Suoraan puhuminen ei ole vittuilua, vaikka siinä vittua käytettäisiinkin. Vittuilua on pikemminkin jatkuva napina.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tulis joku vittuja haistatteleen, niin istuis sillä sekunnilla luottamusmiehen ja mun kanssa samassa pöydässä. Ei tää saatana ole mikään Afrikka, tää on sivistysvaltio, jossa duunarillakin on oikeutensa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyssun duunipaikka tuli tänne. Härranjee. Tietääksne sun blogiskin. Sehän on jo häirintää ja rikollista.
***
Petra, sun leffoja tulee: Ilona ja hänen karstansa, 3 Tärpättisotua ja Kuksivatko kalat. Kellot soimaan!
eki

Saara kirjoitti...

Minä ole vittuja haistatellut. Minä olen kironnut. Sitä paitsi minäkin olen duunari.

Tämä ei tosin olekaan oikea blogi mimosoille. Jos ei kestä vittua niin sitten pittää mennä toisiin blogeihin. Se on kuule sillä tavalla ja elämä joskus kovaa sivistysvaltiossakin.