keskiviikkona, elokuuta 31, 2005

Lähtölaskenta alkaa

Aamu alkoi hienosti. Kipitin junasta suoraan apteekkiin, niin kuin hyvin usein ennenkin. Ostan yleensä paketin buranaa ja nikotiinipurkkaa. Tänä aamuna apteekkari sanoi, että annoin sinulle alennusta. Sinähän käyt täällä joka aamu. Minua alkoi naurattaa. Nauroin koko matkan asematunneliin ja ajattelin, etten enää ikinä kehtaa ostaa nikotiinipurkkaa. Minun on pakko lopettaa.

132 kommenttia:

Silja Orvokki kirjoitti...

Minä lopetin tupakoinnin nikotiinilaastarien ja imeskelytablettien tuella. Käytin laastareita ennen lopettamista 1,5 vuotta viikonloppuisin kotona. Viikolla poltin töissä. Tupakka auttoi lähinnä stressiin. Askeja meni n. kaksi päivässä, baarissa kolme.

Lopulta päätin lopettaa laastarien käytön ja lopettaa tupakoinnin. Baariin otin tueksi imeskelytabletit (käytin niitä puoli vuotta). Muuten olin ilman tupakaa ja nikotiinia.

Olin itsekin yllättynyt miten helposti pääsin tupakasta lopulta eroon. Pari päivää pää tuntui tukkoiselta ja sitten se meni ohi. Samanaikaisesti vaihtui työ stressittömämpään versioon. Se taisi olla helppouden takana. Stressittömyys. En muuta ole keksinyt.

Saara kirjoitti...

Stressittömyys. Hm... joo. Just eilen päätin, kun meillä nyt on töissä kaikki niin päin helvettiä, ettei enää voi ottaa kuin päivän kerrallaan. Mutta onhan niitä tietty stressin aiheita aina. Niin kuin tämä blogi ja sen substanssittomuus. Kyllä tässä voisi aski jos toinenkin mennä, jos ottaisi pulttia joutavista.

On se nikotiinin tuska vaan niin kovassa. Nytkin tekee mieli tupakkaa, mutta sen verran kauan siitä on (kohta vuosi), että tieto siitä miten pahalta se ensimmäinen todellisuudessa maistuu ei kyllä yhtään innosta.

Anonyymi kirjoitti...

"Ihminen, älä Sinä hermostu
ihmettele vaan.
Ota Sinä vastaan kiitellen
mitä ylhäältä annetaan"
(olisiko Tatu Pekkarista)

Rouva koettaa nyt toipua tästä blogistressistä, kyllä työpaikassa on varmaan riittämiin aihetta. Yritin kirjoittaa aiheesta Häiriöklinikan substanssipuheenvuorossa, mutta se oli niin kovaa kamaa, että lappu tuli luukulle, fatal error. Kertaan täällä.

On se kumma, jos ei ihminen saa kirjoittaa blogillaan mitä sydän kuiskaa. Ankarat puutarhurit eivät ole sentään maksavia asiakkaita, joilla olisi oikeus vaatia vastinetta rahoilleen. Sekä lukemisen että kirjoittamisen pitäisi olla vapaaehtoisena mieluimmin hauskaa. Jos taso ei tyydytä, voi unohtaa koko blogin tai palata tarkistamaan oliko ollut kyse tilapäisestä alamäestä.

Saara kirjoitti...

Ja kenen kanssa minun olikaan kunnia puhua? Oli kuka oli, oli se hienosti sanottu.

Kyllä minä koetan tästä yli päästä, mutta ainahan se on helpommin sanottu kuin tehty. Jokin siitä jää kalvamaan, ei näille mitään mahda. Minä tiedän, että te tiedätte.Ihminen on semmoinen. Paineet kasvaa. Lennokkuus (hahaha, mikä lennokkuus) häviää, hauskuus loppuu, ilo hyytyy... ennen kuin se taas alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Matala aita on helpompi tehdä kuin sanoa. Mä olen kyllä jatkuvassa epätietoisuudessa, ja se, jos mikä, on voisin sanoa, ja sanonkin, kalvavaa. Aijai. Takarenkaitten paine kakkoseen, se riittää. Luulisin.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

En minä nyt sentään Tatua siteeraa. En se minä ollut, joku muu anomuumi.
reiska

Saara kirjoitti...

Ah, kun epätietoisuus kalvaa, se on KAMALAA! Mutta usein tieto lisää tuskaa. Ei tietenkään aina. Hirvittävän ristiriitaista muuten taas.

Silja Orvokki kirjoitti...

Siitä stressittömyydestä vielä, että en tiedä oliko se se juttu, vaiko ainoastaan työpaikan muutos tai sitten oma päätös. Jokin asia oli sellainen, että pystyin olemaan ilman tupakkaa ja nikotiinilaastaria. (Niitä imeskelytabletteja käytin pari kertaa kuukaudessa. Ne olivat tukena ja turvana baareissa.)

Koskaan ei tiedä mikä on se viimeinen korsi. Koita vapaapäiviä nikotiinista. Esim. viikonloppuna tai muuna stressittömänä ajankohtana.

Sylvi kirjoitti...

Minä olin se anonyymi. Olin väsyksissä, mutta useita tunteja nukuttuani osaan ehkä kirjoittaa nimeni.

Sylvi kirjoitti...

Niin, ja kaikella lätinällä tarkoitin sanoa, että mitä sitä nyt päiväkausiksi selittämään, että kirjoittaa kuten kirjoittaa.

Saara kirjoitti...

Silja Orvokki, ajattelin, että oikein kiireisenä päivänä, viimeistään joulun alla on semmoisia päiviä töissäkin, ettei ehdi edes huomata, jos se purkka puuttuu. Tai jos jotenkin voisi huijata itseään. Aion yrittää. Siis joku kiirepäivä.

***

Sylvikös se siellä. No johan nyt. Niin no, totta tuokin, mutta kun joka puolella on aina eri ihmisiä ja yksi mustamaalaa Saaraa kaikkialla, niin jotenkin on pitänyt yrittää perässä pysyä. Mutta tottahan se on, että tämä on näköjään Never endless story.

Kirsti kirjoitti...

Minulla on vieläkin lappu luukulla, eikä Tuomaskaan enää vastaa. Pitääkö sitä nyt sitten lähteä evakkoon jonnekin muualle vuodattamaan. Mutta siis ennenkuin lyötiin klinikka kiinni kirjoitin sinne aika lailla sellaisen kommentin kuin Saarakin, että minusta ihmisellä täytyy kyllä olla oikeus kertoa jos kirja-arvostelut tai runonlausunta esim. eivät häntä miellytä. Mutta se tuntuu istuvat tosi sitkeästi suomalaisissa tämä periaate, että ei saa sanoa mitä ajattelee mikäli ei ajattele yleisesti hyväksytyllä tavalla.

Sylvi kirjoitti...

Häiriöklinikalla oli tosiaan ihan hyvä lyhyehkö kirjoitus substanssista ja kunnon kommentteja, mutta sitten meni homma kiinni eikä oman osuuteni lähettäminen käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Hetken verran tuuli
meitä riepottaa
kohti taivaanrantaa.
Vähän aikaa
täällä vaelletaan
kunnes unohduksiin
iäksi vajotaan.

paavo.vuodatus.net kirjoitti...

Lähetin seuraavan vastauspostauksen Kiiperille, mutta ehkä se kiinnostaa yleisemminkin.


Kiiperi kirjoitti:

"Mutta siis ennenkuin lyötiin klinikka kiinni kirjoitin sinne aika lailla sellaisen kommentin kuin Saarakin, että minusta ihmisellä täytyy kyllä olla oikeus kertoa jos kirja-arvostelut tai runonlausunta esim. eivät häntä miellytä. Mutta se tuntuu istuvat tosi sitkeästi suomalaisissa tämä periaate, että ei saa sanoa mitä ajattelee mikäli ei ajattele yleisesti hyväksytyllä tavalla."

Tässä Kiiperin ajatuksessasi on ongelmana se, että Saara juuri esittää "yleisesti hyväksytyn ajatuksen", populistisen, melkein "sepporätymäisen". Minun kokemukseni mukaan ihmiset ilmoittavat muutenkin kerkeästi, että he nolostuvat runonlausunnasta tai pitävät kirja-arvostelujen kieltä elitistisenä. Jokaisella on tietenkin oikeus mielipiteeseen ja puolustan kyllä sitä oikeutta, mutta tässä uidaan muutenkin valtavirrassa. Selkeää jatkoa kuitenkin "taviksen ylistykselle". Tällaiset mielenilmaisut ruokkivat vihamielisyyttä muutenkin marginaalisia taidekulttuurin alueita kohta, siksi en voi niitä kannattaa. Minusta toisen ihmisen runonlausunnasta nolostuminen on finninaamojen ja moukkien hommaa. Itse nolostun lähinnä kuullessaní moisia "rätymäisyyksiä", jotka esitetään asianmukaisella absoluuttisuudella ryyditettynä.

Vähemmistöjä ja marginaalia moukaroivaa ja sortavaa retoriikkaa on niin helppo perustella sananvapaudella.

- Lassi

Anonyymi kirjoitti...

Saksa on paska maa.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Voi sorrettua ja matalaksi moukaroitua eliittiä vallan kabineteissaan ja sosieteen salongeissaan.

Kirsti kirjoitti...

Minä taas ajattelen, että tässä populistisessa vihamielisyydessä saattaisi olla jotain mietittävääkin marginaalisten taidemuotojen harrastajille. Tällä en tarkoita, että runonlausunta ja kirja-arvostelut pitäisi lopettaa tai että niitä pitäisi ryhtyä tekemään ns. massojen ehdoilla. Mutta se mikä näyttää nyt populistiselta massamielipiteeltä, saattaisi lähempää tarkasteltuna sisältää jotain totuuttakin. Kuten Saarakin tuossa sanoi, hän sentään lukee Parnassoa. Eikö hänen "populistisella" mielipiteellään kuitenkin ole hiukan enemmän substanssia kuin sellaisen ihmisen mielipiteellä joka ei ole koskaan kuullutkaan Parnassosta?

Ymmärrän kyllä huolen marginaalisen kirjallisuuden asemasta ja itse ilman muuta haluan sitä mieluummin säilyttää, kuin ajaa ahtaalle. Mutta eikö voisi kuitenkin ajatella, että marginaali joskus kääntyisi katselemaan myös ulospäin, maailman suuntaan, missä tosiaan on aika paljon rahvasta. Ja miettiä että erottuisiko tuon nimettömän ja kasvottoman rahvaan joukosta kuitenkin ryhmiä, joita marginaalinenkin kirjallisuus voisi koskettaa. Minun mielestäni oma aforismikokoelmasi Prospero on toiminut juuri näin. Ja on osoitus siitä, että marginaalinenkin voi saavuttaa laajempaa vastakaikua.

kirsti kirjoitti...

Muuten, jos ei ole parempaa tekemistä pistäkää Vuodatuksen ylläpitoon viestiä jos ette pääse häirikselle. Minusta tuntuu, että minut on nyt totaalisesti hylätty, koska muuten Vuodatus näyttää toimivan, vain minun blogini on kiinni. En ole eilisen jälkeen saanut mitään viestiä ylläpidosta.

Kirsti kirjoitti...

Jaa, nyt huomasin tiedotuksen, että sähköpostit eivät ole menneet perille. Tässä uusi osoite. Ehkä tämä ongelma on sitten jollakin muullakin, mutta tuossa on toimiva osoite talkoohenkisille.

trinta@gmail.com

Kirsti kirjoitti...

Nyt se Tuomas tekee siellä jotain. Äsken näin jo linkkilistani, mutta muuta en. Tämä on liian jännittävää. Ja kirjaa pitäisi kirjoittaa. Huhhuh.

Prospero kirjoitti...

Sori Kiiperi, olen vähän väsähtänyt tähän kaikista tuuteista tunkevaan massojen kosiskeluun. Jätän sen homman iltapäivälehtien kolumnisteille ja heidän kirjoituksilleen kuolaavalle karjalle.

Kirsti kirjoitti...

No mutta sehän sujui sitten automaattisesti sinulta se massojen kosiskelu.

Nyt muuten blogiini taas pääsee, paitsi etten pysty päivittämään. Mutta eipä minulla muuta asiaa olekaan kuin massojen kosiskelu ja sitä ehtii tehdä huomennakin.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se tietysti niinkin, että yksi parhaimmista keinoista saada tavikset ja massat kiinnostumaan marginaalista,
on se että, marginaali haukkuu tavikset ja massat kuolaavaksi karjaksi, ja tuhahtaa että minä en ole teistä kiinnostunut enkä teitä kosiskele.
reiska.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta missä on Petra?

Prospero kirjoitti...

Niinhän se sujui. Automaattisesti. Olen nykyisin aivan liian menestynyt avamaan suutani. Menestys on teippiä mielipiteille.

Anonyymi kirjoitti...

Onks Petraa näkyny?

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo Petraa näkynyt. Sitä ei voi nähdä, koska se huomasi eilen Tallinnassa, että sillä on identiteettikriisi. Se nimittäin alkoi heti -korkattuaan viruvalgeeta- miettiä, että mikä se on. Se ei lue iltasanomia, eikä se kato salkkareita, joten ei kai se oo sit rahvasta. Toisaalta, se ei ole koskenut Parnassoon vuoden -75 jälkeen, joten ei se ole eliittiäkään. Näinhän tää jako nyt meni?
Niin, et mikä se on? Sillä selvästikin pitää kuulua jompaan kumpaan, olla joko massaa tai sitten ei.

Kaamea yö Petralla. Noh, ei se viruvalgeekaan auttanut asiaa.

Nyt Petra on Suomessa, ja edelleen puhuttelee itseään kolmannessa persoonassa. Näin käy kun minuus on hukassa. Oikein SusiHukassa.

Petra jatkaa pohtimista, ajatteleminen on laiskojen ylellisyyttä, sano. Kerta kaikkiaan.
Tietenkin, voisihan Petra olla ihan vaan turkulainen, kuulumattakaan mihinkään muuhun ryhmään, mutta riittääkö se -turkulaisuus- olemassaolon perusteeksi?
Reiska varmaan tietää, pusi ja hali. Ja Saaralle kans. Ja anonyymille -olitko sinä se pullon henki siinä viruvalgeessa?

Petra-in-third-person

Anonyymi kirjoitti...

Eikun runoilin tuossa vähän laskuhumalassa, mutta nyt on pelkkä kankkunen.

Anonyymi kirjoitti...

Oli se, pullon henki on pullon renki, vapaa on vain umpihanki. Pusi ja hali. Älä yhtään epäröi, Petra, sä olet jompikumpi. Oleksä kuulevinas täällä Juha Seppälän askelia...kuuleksä Petra?
**
"aivan liian menestynyt"
Toi oli hyvä Lassi! Kerta kaikkiaan. Ai niin, Saara ei ole vielä pyyhkiny käsiään essuun.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Paskat, umpihangen on pakko sulaa sarvikuonojen maassa.

Anonyymi kirjoitti...

Stop the issue with homeopathetic, Petra! BeHave!
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Noin paha Juha sulla. Otan osaa. Tärkeintä ei ole voitto, vaan...
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Havel itelles

Anonyymi kirjoitti...

Siis jompikumpi? Lohduttavaa. Mutta kumpi? Ja onko sillä väliä? Kenelle? Miksi?

Mää mittää Seppälän askelia kuule. Naapurit möykkää liikaa. Tulivat juuri kotiin mäyräkoirien kanssa.
Tip-tap-tip-tap-tipetipetip-tap. Illalla ne sitten taas satuilee. Tai sit se on poetry slamia. Kovaa ääntä siitä kuitenkin tulee.

Kerta kaikkiaan. Nyt uppoudun uuteen Ikean kuvastoon.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Oot sä Petra ilkialaston?

Anonyymi kirjoitti...

No sen varmaan haluaisit tietää. Kuule, tieto lisää tuskaa.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

On se aina, naturelle. Nyt sä taas sotket, kampihan se voitti, veiville kävi huonommin.
**
Kauheesti yleistyny tuo sileekarvanen mäyräkoira.
rieska

Anonyymi kirjoitti...

Sileekarvaiset mäyräkoirat on pääosassa kennelväen kesätapahtumissa. Rakkaus eläimiin on näkyvää.
-------
Kampihan voitti, mutta kumpi heitti veivinsä?
--------
Ikean kuvastossa on kyllä kaikenlaista tavaraa, jota ei tarvitse. Hyvä. Mukava huomata, että jotkut tarpeet on tyydytetty.
----------
Ja aurinko paistaa! Lettuja!

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Jos Petralla ei ole vaatteita niin sitä ei voi nähdä, jos se on näkymätön. Enkä mä näe Petrasta vilaustakaan, joten se on ilkialaston.

Anonyymi kirjoitti...

Kerta kaikkiaan. Tämä nyt on yhtä hedelmällistä pohdiskelua ja todistelua kuin Petran identiteettikriisi. Näköjään tätä on liikkellä.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Premissi mikä premissi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ei Petra. Ei se paista. Se keittää yli. Niin olikin, kumpi heitti veivinsä. Niinku aikasemmin jo totesin (eiks ollu hienosti alotettu, ihan niinku tasokkaissa blogeissa) rakkaus perseestä. Niinku Pelle Triljoona laulo: Tahdon pakastella sinua. Tarpeet tyydytetty, siis kruuna ja klaava. Siinonki sitten taas Raunolle pohtimista tahdon vapaudesta. Uusia tarpeita tulee, jos jotku ei lopu, niin ne. Elämä on siis aivan epistä,
Saarakaan ei rakasta mua. Sä nyt ole koskaan...sullon vaan ne letut.
Meitin pitäs ny muistaa, ettei sanota mitään, enneku Saara on pyyhkiny kätensä essuun, vasta sitten. Ja sit aletaan nuolla sitä kauheesti à la Mac. Kts. Kommenttieläimen manuaali, sivu 121.
reiska

no ought from is kirjoitti...

Tätä on, tämä on Pandementia...pan demi a
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Taas joku no ought, pärkkele.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Petra nyt oo ollut missi kolmeenkymmeneen vuoteen ja kiloon.
---------------
Mistä tuota kommenttieläimen manuaalia voi tilata, Reiska? Onko siinä siis käsitelty myös bloggaamisen eettiset ja moraaliset säännöt? Hui, ku kiva. Paas mullekin tuleen yks, ihan kumpi vaan, mora tai etikka.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki siinä one. Siinon valssin ja rumbankin jalanjäljet, kaiken kaikkiaan for Dummies like us.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on sitten vastaus kaikkeen. Vihdoin.
Long live the crash test dummies!

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ihan noin supisupi mitä mieltä sä olet a) tasosta b) vesitasosta c) subtansssista d) massoista e) taviksista f) kälyköistä?
Paas tuleen mut hiljaa.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Siinon kakki. Se on siis Per..fume.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Alaston totuus paljastui tyydyttävästi.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, Havel on jo munasillaan. Varo Petra!
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Supikoirat on petoja, mutta olkoon.

a) taso on jotain sellaista mitä mä teoillani, ajatuksillani ja habituksellani pyrin ylläpitämään.

b)vesitason näin kerran gardajärvellä, se oli mukavan näköinen, mutta olisiko minusta siihen...(enemmän kopterityyppiä minä)

c)substanssi. Hei, tää on paha, paha. Mä pelkään, et substanssi vie mun uskottavuuteni. Siks mä en juurikaan käytä sitä.

d)massat on notkeita, darwi-massa varsinkin. Massaa tarvitaan täytteeksi. Esim. hampaassa, jos on kolo. Monella tuntuu olevan jotain hampaankolossa. Lisää massaa sinne.

e)tavis täytyy olla vastakohta julkkikselle???? Tavis voisi olla myös tavaratalo, jossa kauppa käy ja kaikki kelpaa.

f)kälyköt...mulla on mukava käly, se se on. Tai sitten se voisi olla kielellä kikkaileva älykkä, mutta tää arvaus on kyllä ihan hatusta.
------
Nää sit, supi-supi jää meidän väliseksi jutuksi. Saaralle vaan vihjaistaan.
No, anna tulla omat näkemyksesi vai laitanko tulemaan uussanoja?

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Tuo anonyymi kuulostaa, näyttää ja vaikuttaa epäilyttävästi Mr Räsäseltä. Ei ihme, ettei se ehdi pistää uusia päreitä tikuista omaan blogiinsa, kun arvuuttelee täällä alastomia ja kuolleita.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Raunolla on jutut kesken Kankkusen Juhan kanssa.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ralli se on mun rattoni...

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kiva. Siis mikä tulee ensiks mieleen. Haekko mun mielen, mihkä mä sen panin, ai niin, korvan taa.
a) taso sota, jee
b) vesitaso vesipyssysota
nää on liian helppoja
c) tanssii pöydän alla
d) massa e= mctoiseen
e) tavis sorsa (source, kysy Saaralta)
f) kälykkö älykäs käly, kännykkälukko
monta pistettä? entäs pirkkoja?
Rauno, tässon Samariinia! Vassakuu.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on homma niin, että alan tehdä ensin lihapullataikinaa ja siitä sitten lihapullia, joten päivystyksessä tulee nyt taukoa minun osaltani. Pitäähän lasten saada ruokaa, byyyäääh.

Vaan, jos intoa/halua/aikaa riittää, niin tässä muutama sana pohdiskeltavaksi. Löytyykö näihin selitystä kommenttieläimen käsikirjasta, Reiska?

a) eliitti
b) rahvas
c) lettu
d) runoilija
e) nikotiinpurukumi

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Rauno HIMOITSEE sua Petra. Onksese Himos josta lasketaan kovaa?
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ensin himokselle ja sitten levis. Laski puuta päin.
No, no, pojat, pitäkääs hauskaa ihan vaan keskenänne, mä alan vääntää gurmeeta.
Voi, mahdoton. Ja olkaa ihmisiksi. Emäntä tulee just leuat väsyneinä töistä.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Kankkunen ajoi rallia Himoksella ja Räsänen hiihti STT:tä karkuun. Tämä on fakta. Homma, Homme, Humma. Humala. Vieras.

Anonyymi kirjoitti...

Tietysti löytyy, plaar plaar plöks, ohoh, meni...
a) eliitti
se joka liitti deen ähvään
b) rahvas
sierinteunski
c) lettu
letukka, chevrolet + se ruma sana
d) runoilija
yksityiskatoava
e) nikotiinpurukumi
aijai, Saaran leuat ja apteekkari

emmäosaa, eksä olleska sipulia laita pulliin, etkä valko-
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Toi oli ehkä sulle Petra, toi Altzheimat, täsmämainoksia, kerta kaikkiaan. Kyl tietotekniikka kehittyy.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

No, no Free Hosting Here. Only beer and spirits, high spirits. Open all light long and whateverafter. Fasten your Jesustape!
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ei toi anomuumi Rauno ole. Tai sit Rauno on juonu lavallisen. Hey Man, du menar Humma best? Bättra bra, Petran rintsikat on ihan okei, mut humma on parempi. Eiku Porto bra...siis satama, yhdellä teellä, ei sattuma, eikä satumaa, se tanga, ne Petran tangat, no ne ne.
reiska

Saara kirjoitti...

"Kirja kirjoitetaan lukijoille, ei niitten selittäjille."

- Lassi Kämäri, Loistava puhallus - Lauseita


Minä sentään kirjoitan mitä ajattelen, enkä korulauseita. Nyt vasta tajusin tuon loistavan puhalluksen perimmäisen tarkoituksen.

Saara kirjoitti...

Huhhuh, kyllä hiki tuli taas noitten spämmien kanssa. Mitä hittoa niittenkin kanssa pitäisi oikein tehdä.

(pyyhkii kätensä essuun)

Kiitos taas kaikille urheille kommenttielukoille. Olette te ihania. Pusuja ja haleja!

Anonyymi kirjoitti...

Saara:
"Pusuja ja haleja!"
Poistuu naureskellen takavasemmalle laskemaan palkkoja.
**
Miten kauan sä niitä pullia väännät, Petra´s bra?
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Vielä väännetään, yli kilon taikina. Ei tää oo helppoa. Vielä pitää tehdä salaatti.
Paljon sipulia JA valkosipulia.

Onneksi mä en saa minkäänlaista palkkaa, niin ei tuo Saaran ikuisuusprojekti kirpaise.

Petra

Saara kirjoitti...

Kyllä tästä ehkä voisi jo vähän maksaakin. Neuvotellaan, kunhan mä tulen takaisin.

(pyyhkii kädet essuun)

Pusuja ja haleja!

Anonyymi kirjoitti...

Neuvotellaan, joo. Tiäksä mitä se tarkottaa. Son ny sit edessä ne YT-neuvottelut. Mut saavutetuista eduista & kestoeduista ei luovuta, hmph. Laitaksä salaatin kastiin kans valkosipual - pane pari kynttä.
**
Onks sillä ikuisuusprojekti. Siis hei, joudutaanks me oleen täällä laatikossa ikuisuus? Ei kai ny sentään. Eiks jo eläinsuojelulaissa ole tästä jotain?
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tuli tällanen (näyttää ylpeänä pottaa): Sua lähde kaunis katselen
likellä...(sorry, tää olikin jokin Liken mainosnauha, aika viro, siis rivo)...Petran rintsikat ja PP:n bestman ne sammaan kooppin pannaan...
di.duu..eiku dadadiiduu...Petra´s bra & PP`s bestman in dabljuubush...eiku sii...makin not war...makin not up...but butt ouvou vouuuu. Neuroviisuihin, sä laulat?
reiska

Rauno Rasanen kirjoitti...

Saara. Spämmiestoista puheenollen.

Tsekkaa bloggerin Dasboard-puolelta tällainen:

Unwanted Comments?
Turn on word verification to help prevent comment spam.

Se on siellä ensimmäisenä eli viimeisimpänä tulokkaana blogger-palveluihin.
Käytän sitä jo itsekin.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Siis Dashboard eli tiskiallas - eikun kojelauta...

Anonyymi kirjoitti...

Ei Neuroviisuihin, no polka today, no milk either, olen liian intolerantti.
Bra, bra, bättre, bäst och BröstHållare också.

Neuvottelut kyllä tidetään. Varsinainen E(rittäin)T(yly)Y(ksinvaltias)K(omendantti). Saara meinaan essussaan.

Nyt olis lihapullat valmiina, salaattiin EI tuu kastiketta, yäk, mä inhoan lilluvia vihanneksia. Laskin, että ruokailijoita olisi 8, kiva että lapsilla on kavereita...

Joo, ne spämmit. Ihmeen osuvia ovat aina, meinaan, tota noin, sanoo ja ihmettelee.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Älä tiskialtaaseen Rauno, mieluummin vessanpönttöön. Eiks niitä kääpiöitä ollu seittemän vai laskiksä ittes mukaan. HAH HAH HAH. Miten sä olet voinu imettää jos sullon laktoosi int ole! transsi? HAH HAH Ihme akka toi Petra!
reiska

Saara kirjoitti...

Noh, minä nyt laitoin sen niin kuin Rauno suositteli, mutta kertokaa sitten, jos se tuntuu hirveän hankalalta, koska minusta se kyllä tuntuu. Tosin hankalaa se on niiden spämmien poistaminenkin. En minä tajua, mitä tuo word verification nyt sitten auttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo hankalaa, Saara. Tosin aakkostamista kaipaisi. Ihan ihme järjestyksessä nämä kirjaimet.

Sulla on Reiska imettämisestä virheellistä tietoa. Ei red hot mama itse sitä maitoa juo, ehei.

Lihapullat syöty. Nyt kentän laidalle, lapsi harrastaa.

Petra

Rauno Rasanen kirjoitti...

Siinä se pointti, että spämmirobotit ei osaa toistaa pyydettyä kirjainsarjaa.
Ne ei yksinkertaisesti tunnista sitä tai niillä ei ole sellaista toimintoa - ainakaan vielä.

Näin mulle on kerrottu asiaatuntevan "tietokone-assintenttini" taholta.

On huomattava, että kirjainten toistaminen pyydetään kahdesti.

Tunnistussysteemini on nyt ollut muutaman päivän päällä, eikä spämmejä ole toistaiseksi näkynyt.

Saara kirjoitti...

Niin, sen tajusinkin kyllä, mutta kun välillä tuntuu, etteivät kaikki ole robotista tulleita, mutta ehkä ne ovat. Toivotaan parasta.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Ei kaikki varmasti olekaan, mutta vähentäähän se edes jonkun verran niitten määrää.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, no ei tietysti juo. Sitä se vielä puuttuis. Mut sama maito se on sun kuolemistossas. Täs oliskin merkittävä kysymys pohdintaan.
**
Miten noista kirjaimista saa selvän ku ne on ihan kännissä. Vai naurattaaks niitä niin et ne pidättää ettei mee housuun.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Meinaaksä antautua Rauno ku sullon tollai kuvassa kännyt? Siis tällasta känniä joutuu kirjottaan: dwoltnj
reiska

Rauno Rasanen kirjoitti...

Comaan hei! Jos tää auttaa noita perkeeleen robotteja vastaan, niin ollaan sitten kännissä...

Tottumiskysymys. Kyllä se vapisevakin sormi oppii löytämään oikean kirjaimen...vai oletsä Reiska ihan ruumenilla
jo?
Meinaan, että banjonsoitto käy sulta jo luonnostaan...
Hellitä nyt vähän - se viimeinen pullo on nimittäin aina liikaa...

Saara kirjoitti...

Reiska ei täällä ryyppää. Sehän on täällä töissä, herranjestas sentään.

Se oli muuten hauska... oliko se keppanablogi?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä keppana? Missä kärryt?
**
Mä olen ihan syntymähumalassa. Täs on hyvä se et känni vaan paranee mut ei tu ollenkaan krapulaa.
jsifc, noin
reiska

Saara kirjoitti...

Se oli tuolla häiriksellä tuo keppanablogi.

Mun piti kirjoittaa tänään Esko Ahosta. Joo-o. Mutta sitten multa meni into.

rbgme...nuin

Anonyymi kirjoitti...

Joo, banjo. Saiskin banjon syliinsä. HAH HAH HAH. Ehkä sitä osais vanhasta muistista vetästä jonkin Elämää juoksuhaudoissa HAH HAH HAH
byääääh
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen jos ei chattaus ala tuohon tökkiä - grjfo

Rauno Rasanen kirjoitti...

Keppana-kuppila?

Anonyymi kirjoitti...

Ahon laitaa? Ai niin se elämäntapa möläys. Jos ei mene nukkuun illalla kymmeneltä niin se vähennettään palkasta, tms. Eskohan on aina ollutkin näitä Ajattelun Missis Sippejä.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Pahoin pelkään, että se Ahon Oppi on jo käytössä vai miten muuten on selitettävissä, että minun palkkani loppuu ja valvon kello kolmeen?
Voi, Eskoseni. Aaltoja sun ehdotuksilles.
Reiska, ei mun kalmistossa virtaa maito, se on silkkaa sekoa.

Ai, niinkö chattaily loppuu? Eihän tää ole chattia. Tämä on ajatustenvaihtoa, leivontaohjeita ja elämäntapapiiri.

Petra

Saara kirjoitti...

Joo, ja jos ei käy lenkillä, niin saa maksaa terveyspalvelusta enemmän. Minävaan mietin just näitä siivoojia ja muita raskaitten matalapalkka-alojen pätkätyöläisiä. Varmaan tuntui kivalta. Siinä sipsuttaa siivojaparka lenkille ilmottautumaan terveyskeskukseen, että kunnosta on nyt huolehdittu. Millään muulla ei sitten olekaan varmaan väliä. Kaiken kukkuraksi se Aho sanoi, että kaikki elintasotaudit, kuten aikuisiändiabetes johtuvat aina huonoista elintavoista.

Just. Toivottavasti ei saa itse sitä koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Se siis toimii. Voiko olla että Esko on kerrankin oik...keskustassa. Joo, vaihdetaankin ajatuksia, paljon annat tästä väliä?
migmtahu - herrajee, täähän antaa mulle aina uuden nimen
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Näin se on nähtävä. Huomaatko taas Petra kuinka loistava avaus?
Kuolemakin on seurausta huonoista elintavoista M.O.T. Kun vaan oppisi oikein...sitähän olisi Metusalami.
slxpstwi - nuin
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ei se vastaa. Mutta tuolla Vespuccissa se Petrina vasta kauheita on saanu aikaseks. Aaltoja aivan, liekkö niitä sen kuumia. Uutimiin oli ihan päässy. Loiski se...kerta kaikkiaan.
**
Iiro ja Esko. Siinä ne oli vesselit, kyllä. Hohhoijaa, aika tylsä tää baari tänään, ne kattoo varmaan sitä Isoo Veljee, mikä lie.
zzhikscz- ei voi olla! ZZHIKSCZ! tällon ny jo hikkakin
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Jep, terveenä hautaan. Siinä tavoitetta.
Ei kuumia aaltoja, vain mikroaaltoja ja ne on siis niin pieniä, ettei ne lepata edes uutimia.

Siis, miten tämä elämäntaparangaistusklausaali nyt menikään, esim. minun tapauksessani: tässä kun odottaa leikkaukseen pääsyä, eikä ole viiteen kuukauteen hyppyä hyppinyt, niin sehän on huonoa, kunto miinuksella, joten eikun sakkoa ja kallis leikkaus. Vai miten?

Sieltä tulee muuten jääkiekkoa, mutta se ei ole urheilua.

Petra

Saara kirjoitti...

Onhan.

mandizbo - nuin

Anonyymi kirjoitti...

Ohoh, tulipas heti hyvä baari tästä blogista! Siis aivan erinomainen! Petrinahan se. Ja haluu pois koipensa. Ota saha ja sahaa veks. Osta puujalka.
Tää oli puujalka, vitsi.
**
Jääkiekkoko! Herregud, kuninkuuslaji, mä olin siinä tosi hyvä. Siis vaatii hyvää silmää ja nopeita reflukseja.
ces bett - joo CESBETT
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Jalkapallo on urheilua, jääkiekko ei. Kerta kaikkiaan.

Ymmärrän kyllä Saara, että sun täytyy olla eri mieltä. Lojaali perheelle ja sellaista. Ei se mitään.

Mikä sä Reiska olit? Pakki?

Petra

Saara kirjoitti...

Pelaahan ne futistakin molemmat.

hrjuro! - no jopas

Anonyymi kirjoitti...

Siis jalkapallohan on perseestä. Eihän sitä jaksa kattoo. Ehtii käydä Ärrällä ja kusella enneku ne ehtii toiseen päätyyn.
**
Oikee laituri. Älä vaan sano mitään.
hdqrvgg - nuinikkää (oppiikohan ne ropotit ku niille näinikkää opettaa)
reiska

Saara kirjoitti...

Minä mietin äsken ihan samaa. Mitä jos ne laskee näistä jonkin kaavan.

mtyyuhp!

Anonyymi kirjoitti...

Oikee laituri, jep, ei se mitään. Ollaan oikeassa.

No hyvä, että sentään futista molemmat. Futis on Kuningas. Kerta kaikkiaan. Futis väätii älyä. Pelaajilla on jumalaiset reidet. Iltalian entinen maajoukkuemaalivahti Toldo, vau! Siinä jopa Petra doorit kalpenee.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai ne laskee kaavan. Siitä tuloksesta selviää vastaus. Epäilen, että se ei ole 42.

Arvatkaa muuten, ahistaako, kun nämä kirjaimet ovat ihan epäaakkosmaisessa järjestyksessä.

Petra abcdefg

Anonyymi kirjoitti...

Just niin, möhkyjä. Mut lätkä vaatii nopeutta, mä olin, hyh hyh.
qvwhr - ei tätä saa lainehtii noin
reiska

Saara kirjoitti...

Kauheeta sulle. Vois ne vähän ajatella.

(pyyhkii kätensä essuun)

Se on taas päivä pulkassa. Sulkekaa te, minä lähden nukkumaan. Pusuja ja haleja!

Anonyymi kirjoitti...

Möhkyjä? Kerta kaikkiaan. Sä et ymmärrä urheilusta mitään. Nopea sä kyl olet, mutta onko se aina etu?

Petra abcdef

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää yötä Saara.
Kauniita unia,
oman kullan kuvia.
Mukavaa työpäivää huomiseksi.
Ollaan kiltisti.
Kerta kaikkiaan.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää yötä Reiska.
Kauniita unia.
Paljon unia.
Kerta kaikkiaan.
Ja oman kullan kuvia.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Pulkassa? Päivä? Nythän on vasta syyskuun alku. Kilossa on satanu lunta. Sulje sä Petra, äläkä juo kaikkia viinoja! Mä heräsin sillon ku sä vasta menit nukkuun. Deep well!
aotovode - kyllä, siis AOTOVODE autovesi, varmaan pakkasneste
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää huomenta Petra! Kuin se jalka?
Koska sä pääset puukotettavaks? Mikskö kiltti. Ainahan mä, kerta kaikkiaan.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kyynel nousi silmäkulmaan, ku olet noin kiltti. Vaan anna mun vielä nukkua ja jatkaa uneksimista...

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Sä mittää kyynelehdi, ei kyyn eleet ehdi. Teillon katto rikki. WAKEY!
otaqslyw - otan slywin, joo
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Good morning sunshine, the earth says hello, good morning Saara and Reiska too.

I had a dream
he sat by my side
side by side
and whispered
wakey, wakey,
THAT woke me up,
and as I stood up,
he asked me to tell him my name.
Sure.
I asked him to bring me a water melon, sold on Beale Street,
and like a wave I realized
that there wasn't any blues in the night.
Not any longer.
Well, jesus died for somebodyz sins, but not mine, I heard myself say to her as she wiped her hands, the apron was yellow like the sun.
The sun that didn't stop shining.

Jep, päivä on lähtenyt hyvin käyntiin, pyykkiä pesty, siivottu, ruokaa tehty ja sitä sun tätä.

Joo, ja lääkityskin on ihan kohdallaan.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ja eikun menoksi, ajattelin ihan uskaltaa ulos. Extremeä.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Patti Smith on ihan oukki. Ooksä kuiteski heti pilvessä, vaikka son shines your shoes so brightly? Ajattelin pitkään kyyneleitä, joita ET vuoksein (ei luode) vuodattanu (oh cry me, not a river, but an ocean, and i believe u) siis, mihkä mä jäin, tähän Saaran looraan, hmph, ne kyyn eleet on varmaan vaan hehkulampusta tippunutta vettä. Teitin kantsis vaihtaa se vesivoimalla tuotettu sähkö atomisähköks (vrt. köksä!) niin välttysitte vesivahingoilta. Ei niitä perkele vakuutusyhtiöt korvaa. Ei van Köhin korvaakaan korvattu.
mikäs nyt: xxiwje, xx-koko ja jee, hyvä
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Kyl sun lääkitys on kohdallaan, ehkä jopa vähän ylikuntoo, koeta herkistellä. Sitä sun tätä!! Et kyllä tule kii tähän mun tähän. Raunoooo?
Jos toi sanoo että sitä sun tätä, niin onks se sillon tää mun toi?

jännää taas: jhwhz nuin, melkein niinku jawohl z, koisaa
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Jee, Patti rules ja Doors ja Lena Horne ja sitä Sun tota(se se oli).

Ylikuntoa tarvittiin, oli sen verran extreme ekskursio tuo ulkoilu, ei sovi mulle. Your wooden heart kills my wooden leg.

Oh, I'll cry you a river, Mutta en sentään oseaania täältä ikuisuuteen.

Van Köhin korva taisi todellakin olla korvaamaton, niin kuulin.

Vaan missä on Böö? Missä on mamma essussaan? Missä on horisontti? Missä on lounas? Päivällinen? Ja on tämä kyllä mahdottoman laiska päivittämään tämä emäntä. Päivittelemään kyllä on nopea.

Kerta kaikkiaan.

Pitää vielä tsekata tuo lääkitys, jotenkin englanninkieliset rivit eivät ole mammas tunga.

Byyyyyyääääh.

Petra eolfry -european oil (to) fry

Saara kirjoitti...

Ei kun mää nojaan tähän tiskiin käsi poskella. Ja päivittelen. En tosiaankaan päivitä. Musta tuntuu etten voi päivittää enää ikinä. Mulla on blogiplokki. Vai oliks se plokki? Ja olikos tää blogi? Missäs mää ny olinkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö. Totta kai päivität. Mikset muka? Sulla on vaan tilapäinen ohimenevä blogikammo. Hyvin tavallinen, esiintyy yleensä kaikissa bloggaajissa joissakin vaiheessa. Menee ohi.

Jatkat samalla tyylillä. Se on niin kuin entinen lääkäri totesi: vittu on vittu, ei se ruusuksi siitä muutu muuksi nimittämällä.

Jos et muuta keksi, niin pistä pystyyn runoraati. Haukutaan kaikkien muiden runoja paitsi omia. Hau-hau. Ja kehutaan kaikkien muiden runoja paitsi omia. Keh-keh.

Petra

Saara kirjoitti...

Omituista. Meinasin jo pistää pari haikua tulemaan äsken, mutta sitten haikukoneeni jumittui.

En tiedä, tämä plokki näyttäisi olevan aika vakavaa laatua. Linkkilistakin se lyhenee lyhenemistään... ja sitten vielä mä unohtanut mun blogilistan salasalani, enkä pääse täydelliselle kostoreissuilleni ollenkaan. Vähänkö harmittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hai sie, pääasia, ettei pakastin mene rikki. Meillä meni pari päivää sitten. Ihminen korvaa haikukoneen, mutta ei pakastinta(ei edes kylmä nainen, HAH).

Mistäs nyt kiikastaa? Mikä vetää vakavaksi? Siis blogin suhteen.

Saara kirjoitti...

Ei kai tässä mitään. Ehkä liikaa muita huolia, jotka apinaa (painaa) mieltä eikä siten oikein juttu irtoa. Aiheita pyörii päässä, mutta kaikki on plääh, kun niitä vähän aikaa puljaa mielessään.

Anonyymi kirjoitti...

Taas joku ihan anomuumi, en minä, Reiska.
**
Petra, peset saippualla suus, heti!
jännää: ndindkto, höh siis kuka on dille

Saara kirjoitti...

Jospa täällä ei kukaan enää kehtaa käydä.

Anonyymi kirjoitti...

Reiska, Saara on sanonut, ettei täällä tarvitse sanoa mimoosa.
------
Ai niin kuin osoittaisi huonoa makua tulla Saaran blogiin? Siitäkö se puristaa?
------
Ehkä porukkaa ei huvita tulla tänne, kun kommenttieläimet kiroilee ja täyttävät blogin?
------
Kommenttieläimet alentavat blogin tasoa, koska ne eivät keskustele?
------
Ymmärrän, että nuo em. asiat vaikuttavat. Silloin ei ehkä huvita kirjoittaa. Kun kaikki väännetään. Ja käännetään. Tuttu tunne.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ei kun tää on niin kauheen syväLLÄ jo, oikein pelottaa hissillä laskeutua.
**
Petralle, ole hyvä! Var så god!
Lapualaismorsian v2.0 beta:
"NÄILLÄ KUKKULOILLA, EI VITTU, PILKATA VITTUA!"
reiska

Saara kirjoitti...

Voi paska. Taas sitä ihmetellään (en kerro missä, en aio jatkaa tästä aiheesta tämän enempää enkä siotutua typeriin kesksuteluihin siitä, olenko ansainnut kommenttini vaiko en. Joka tapauksessa taas ihmetellään miten siellä Saaran blogissa niitä kommentteja kertyy vaan. On varmaan hyvä tukiverkko, kun pelkässä auringonlaskukuvassakin on niin ja niin monta kommenttia.

Ilmeisesti olen nämä kommentit saanut koko ajan sormea napsauttamalla. En ole muuta tehnytkään kuin syljeksinyt kattoon puoli vuotta ja välillä pyyhkinyt käteni essuun. Pusuja ja haleja!

EIKÖ IHMISLLÄ OLE MUUTA TEKEMISTÄ KUN KYTÄTÄ MUN KOMMENTTIENI MÄÄRÄÄ ja arvostella mun päreitä ja päreettömyyttäni? Mulla ei ole substanssia, ei ole koskaan ollutkaan. Mutta älkää pettäkö itsejänne, että sitä kenelläkään olisi yhtään sen enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sä olet taas syöny ku sun vatsaas vääntää kuralle. Vauvadieetin? Monilla on lisäks kauhee AHTAAN PAIKON KAMMO
HAH HAH HAH en pahemmin sano HAH HAH HAH... mulla ei ole
dlxrdnt, noin
reiska
kyl sun pitäs Petra ottaa sinne Bloggerin World Verifikaatioon (mikkä housut sillä ny on, kaatiot)eksä tuu hullummaks vaan tästä aakkossopasta, ei mitään järjestystä, aivan kauheaa
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Joo, minäkin huomasin saman ihmetyksen. HAH, tukiverkko. Vähän nauratti. Mutta ei sua näköjään.
Mutta, kerta kaikkiaan, joku on aina oltava joidenkin hampaissa, onko se joku karma vai luonnonlaki vai silkkaa kateutta, jaa-a.
Ei ihme, ettei huvita kirjoittaa.

Tietysti minä voin luvata omasta puolestani, että vain yksi kommentti per postaus ja sekin asiaa, niin lyhenee vähän...

Mutta on ihmisillä murheita, kun täytyy itkeä muiden kommenttien määrää.

Minä viihdyn tässä blokissa sen takia, että täällä ei ole korulauseita, ehkä se on sitä substanssin puutetta. Jos niin, niin hyvä. Täällä voi olla oma itsensä(olet kai huomannut). Oikeastaan sinä olet Saara se tukiverkko.(nyt Reiska jo oksentaa, ok, tukehtukoon, saa Petrakin puhua välillä asiaa, eikä aina tarvi riipiä joka kirjoitettua sanaa, HÄH?)

Petra

Anonyymi kirjoitti...

...tukehtukoon...
byääh
päreitten taso katolla
byäääh
kommenttien määrä
NO COMMENTS
MINÄ JUON NYT KAHVIA

Arvoisat Alienit!
Vetäkää käteen! Ei tänne ole pakko tulla kurkisteleen ja kuikuileen!
reiska