tiistaina, elokuuta 16, 2005

Kertaus on opintojen äiti

Konkan Anita olikin siteerannut minua tuon edellisen päreen perseeseen potkimisen takia. Siteeraan jälleen itseäni, ah: Joskus, mutta ei lähellekään aina - vain joskus - minusta tuntuu siltä, että omalla nimellään esiintyvät valehtelevat ja kaunistelevat asioita. Tekisi mieli välillä potkaista perseelle moisen hienostelun vuoksi. He peittelevät inhimillisyyttään ja antavat itsestään vääristellyn kuvan. He eivät ole ihan aina rehellisiä edes itselleen, saati sitten muille. He eivät yleensä paljasta omia vikojaan kuin rivien välissä, eivätkä joudu ottamaan vastaan siten niin paljon paskanheittokaaan. En sano, että lähellekään kaikki tekisivät sitä aina, enkä sano, että se on huono asia. Tarkoitan vain, että sitä toimii väistämättä eri tavalla riippuen siitä, mikä rooli meistä on esillä

Näyttää paljon pahemmalta ilman noita paksunnoksia, niin kuin se oli Konkan päiväkirjassa. Koska siellä ei voi kommentoida, panen tuohon koko kappaleen siltä varalta, että joku sieltä tänne eksyy ja pitää minua hirviönä. Nimittäin jos kirjoittaisin tätä blogia omalla nimelläni, hienostelisin itsekin, enkä suinkaan syytä ketään siitä, että he tekevät niin. He vain joutuvat tekemään niin. Se on erilaista ja se oli vastaus blogistaniaa kuohuttaneeseen totuudellisuuskampanjaan. Puhun nyt jo yli pään, mutta eräässä blogissa mm. sanottiin (en enää löydä sitä sieltä, koska se on niin mahdottoman epäselvä blogi) niin, ettei totuudellisuutta voi vaatia, jos kirjoittaa itse nimimerkillä. Että se olisi jollakin tavalla tekopyhää. Halusin antaa siihen vähän eri kuvakulmaa.

Joo joo, toistan toistan toistan. Toistan vielä toisenkin kerran, jos lyötte tahtia.

81 kommenttia:

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Saara,

Olen kyllä ajatellut, että pitäisi vaihtaa päiväkirjan alusta bloggeriin tai vuodatukseen tai johonkin muuhun, että saisi siihen kommenttilootan.Mutta jos vaihtaisin, pitäisi opetella uudet systeemit, eikä minulla ole nyt aikaa siihen. Kunhan saan kirjan valmiiksi, niin katsotaan sitten. Kommentteja voi lähettää sähköpostiosoitteeseen, joka on päiväkirjan vasemmassa ylänurkassa. Laitan kommentit päiväkirjaan, jos ovat asiallisia.

Kun luin sinun juttusi, tuli sellainen olo, että pitää vähän selitellä, miksi en pane itseäni likoon nettipäiväkirjassa. Olisi kai pitänyt selittää sekin, miksi alunperin rupesin kirjoittamaan omalla nimelläni nettiin. Sillä on juurensa yli kymmenen vuoden takaa, jolloin osallistuin aktiivisemmin ns. postituslistojen keskusteluihin ja huomasin, että kun kirjoittaa omalla nimellään, saa asiallisempia kommentteja kirjoituksiinsa eikä selkään ammuta. Joillakin listoilla joilla olin, nikkejä ei edes hyväksytty.

Kun kirjoitti omalla nimellään, oli vastuussa jokaikisestä sanastaan, jonka nettiin lähetti. Ja niinhän se on edelleen. Muuten voisi saada helposti niskaansa herjaussyytteen.

Ystävällisin terveisin Anita Konkka

hanhensulka kirjoitti...

Minä en oikein näe suurta eroa oman nimen tai nimimerkin käytöllä. Itse asiassa tämä nimimerkki on jo tullut niin kuin toiseksi luonnoksi ja sitä tuntee vastuuta siitä mitä kirjoittaa, niin kuin kirjoittaisi oikealla nimellä, ja itse asiassa oikea nimihän tämä on, itse annettu tosi tarkoituksella.

Olenkin Rihmastolla joskus samanlaisessa keskustelussa sanonut, että ns. oma nimi on virtuaalisessa elämässä itse asiassa nimimerkki siinä kuin oikea nimimerkkikin. Tietysti joidenkin osalta, niin kuin Anitan, me "tiedämme" kenestä on kysymys. Monen muun omannimisensä osalta emme sitä tiedä.

Myös, mielestäni vastuunsa omista kirjoituksistaan pitäisi joka tapauksessa tuntea, eli siitä, mitä sanoo missä tahansa, tulisi haluta myös vastata, sekä normaalissa ihmisten kanssakäymismielessä, että laillisessa mielessä. Suurin osa meistä kai pystytään tunnistamaan, jos niikseen tulee, vain jotkut hakkeri-ihmeet voivat täysin peitellä henkilöllisyytensä.

Tietysti jotkut meistä ovat täällä herkkänahkaisempia kuin jotkut toiset, aivan kuin oikeassakin elämässä.

Saara kirjoitti...

Anita, omalla nimellään kirjoittaminen on OK. Se on erilaista, mutta OK. OK?

Vastuunsa jokainen tuntee kyllä, jos on tunteakseen. Hanhensulan kanssa olen siitä samaa mieltä. Vastuusta kirjoitin itsekin jo tuolla alempana ko. päreessä.

Mukavaa työpäivää kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

No, minullehan kävi netti"urani" alussa heti niin, että oma nimeni ei olisi kumminkaan pysynyt salassa, joten olen aikain alusta kirjoitellut omallani. Siis nimimerkin takaahan ei ole ollut vaikea selvittää, kuka olen, jos on ollut asiasta kiinnostunut. On asia erikseen miksi jotakuta kiinnostaisi nimeni tai miksi oikealla nimelläni olisi edes merkitystä. Kuten Hanhensulka kirjoitti, nimimerkistäkin on jo tullut "toinen luonto".

Olen kyllä Anita Konkan kanssa tasan samaa mieltä siitä, että mihinkään blogeihin ja mielipidepalstoille ei tule mieleenkään alkaa paljastella mitään todella tärkeää. Jos joku on lukevinaan sitten rivien välit, niin se lienee lukijan murhe. Mutta en varmaan edes osaisi, edes nimimerkillä, alkaa väsäämään jotain "tunnustuksellisia" juttuja. Tai en nyt muista enää mitä Anita Konkka kirjoitti blogissaan asiasta, mutta tämä oli se ajatuksentynkä, joka silloin mieleeni putkahti.

Kammo ajatus.

ruu morbidi

Anonyymi kirjoitti...

Siis se on kammottava ajatus, että juoksisi täällä Bogistaniassa takki auki jatkuvasti. Huhhuh.:)

ruu

Anonyymi kirjoitti...

Hauska lapsus: Bogistania. "Bog" on suo....

ruu,
se nauraa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Bogistaniasta tulee mieleen(ei se mikä ruulle) vanha Marx-veljesten leffa, joissa Groucho palkattiin valtion päämieheksi, Freedonia.
Sopii, sama meininki täälläkin.

"We're four of the three musketeers"

Petra

Saara kirjoitti...

No mä en nyt kyllä mitään paljastelua tarkoittanutkaan. Ihan vaan jotakin muuta - totuudellisuutta sanojen takana. Aitoutta. Kyllä te tiedätte, jos ihan nyt viitsitte miettiä. En kirjoita enempää niin pysyy asia asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Vähässä-Aasiassako?
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Äläkä ala niistä aidoista puhua. Hyvä että selviät sileenkin. Niih.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Se tarkottaa, se ei vaan saa sitä sanottua, et se käy saunassakin vaatteet päällä. Montana! Here She Comes! May I Present: The One And Only Lonely Saara Singing:

I might be movin' to Montana soon
Just to raise me up a crop of Dental Floss Raisin' it up Waxen it down
In a little white box I can sell uptown By myself I wouldn't Have no boss, But I'd be raisin' my lonely Dental Floss Raisin' my lonely Dental Floss Well I just might grow me some bees But I'd leave the sweet stuff For somebody else...
but then, on the other hand
I'd Keep the wax N' melt it down
Pluck some Floss N' swish it aroun'
I'd have me a crop An' it'd be on top (that's why I'M movin' to Montana)

Movin' to Montana soon
Gonna be a Dental Floss tycoon
(yes I am) Movin' to Montana soon
Gonna be a mennil-toss flykune
I'm pluckin' the ol' Dennil Floss
That's growin' on the prairie
Pluckin' the floss!
I plucked all day an' all nite an' all Afternoon...
I'm ridin' a small tiny hoss
(His name is MIGHTY LITTLE)
He's a good hoss
Even though He's a bit dinky to strap a big saddle or
Blanket on anyway
He's a bit dinky to strap a big saddle or
Blanket on anyway
Any way I'm pluckin' the ol' Dennil Floss
Even if you think it is a little silly, folks
I don't care if you think it's silly, folks
I don't care if you think it's silly, folks
I'm gonna find me a horse
Just about this big
An' ride him all along the border line
With a Pair of heavy-duty
Zircon-encrusted tweezers in my hand
Every other wrangler would say
I was mighty grand
By myself I wouldn't
Have no boss
But I'd be raisin' my lonely Dental Floss
Raisin' my lonely Dental Floss
Raisin' my lonely Dental Floss
Well I might Ride along the border
With my tweezers gleamin'
In the moon-lighty night
And then I'd Get a cuppa cawfee
N' give my foot a push...
Just me 'n the pymgy pony
Over the Dennil Floss Bush
N' then I might just Jumb back on
An' ride Like a cowboy
Into the dawn to Montana
Movin' to Montana soon

reiska

Saara kirjoitti...

Oh, thank you, Reiska! And hallelujah!

Oletko nyt varma että se on Reiska?

Anonyymi kirjoitti...

Welcome, welcome. Joo, halin lujaa.
Kuka? Reiskako? Kuka se on?
maki

Saara kirjoitti...

Makihan se siinä. No niin, halataan.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän me muuta tehdäkään. Jos ei halata ni sit syleillään.
maki

Saara kirjoitti...

Niin, hirveen raskasta tällanen. Mutt syleillään.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä syleskellään ihan hirvittävästi, yäk.

Toi Reiska on kyllä sama, joka oli Treella, sillä oli kaksi addiktiota: helluntalaisuus ja jaloviina. Helvetin erikoinen yhdistelmä. Mielenkiintoinen. Paitsi silloin, kun se yritti tulla kiveen avulla oven läpi.

En olis sitä syleillyt.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Niin on, tosi raskasta. Oikein huhhuh.
***
Kappas (pieni kappa) vaan, Priscillakin tuli. En ole sama Reino, en. Mailinkiintoista. Miten tullaan kiveen avulla oven läpi? Nyt höpöjä puhut Priscilla. Oven läpi, tietysti ovi on läpi, läpi seinässä. Mutta siis oven läpi kiveen????
reiska re-montez

Anonyymi kirjoitti...

Olet vaan kade, Priscilla. Made in Kade! Kauheesti haluisit syleillä ja haltsrata Reiskaa. Näkee silmistä.
maki

Anonyymi kirjoitti...

No, ajattelinkin, ettet ole, mutta kun Saarakin hallelujaa heitteli, niin...vai menikö se alle lujaa?

Painovirhepaholainen sivulla, eiku kommentissa nro 17, suom. huom. pitäisi olla kirves, ellei tule läpiä päähän. Kirveellä kyllä tulee, jos osuu. Ei osunut. Vaan oli kyllä raskasta. Kunnes se vietiin pois, Reiska siis. Se piipaa-auto tuli. Meniköhän taivaaseen? Pääseeks sinne piipaa-autolla, maki?

Heil Montana!

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ai kade? Mäkö, maki? Suu ellenit vaan sulle. Ihan suulle.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

En ole edes käyny Treella. Uunolla vaan ja Deuxilla, Quatrolla ja Pjatilla. Mä mikään häkäpönttö ole, häkäpöntöt käy Treella.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Nico-ti-nellit ittelles!
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Haluuksä turpiis Petra! SAARA! Petra kiusaa mua!
reiska

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

SAARA Petra kiusaa mua!
Mee itte alle lujaa. Pane itte hirvee paholainen. Läl läl lää. Petralla on housussa plektra... Petralla on housussa plektra... läl läl lää...
reino-sta kiltti

Anonyymi kirjoitti...

Mä mittää kiusaa, mä sivistän sua. Ei se oo kiusaamista. Saara hyväksyy tän täysin. Halleluja!

Ai et oo häkäpönttö? Jiiärrät vaan sulle ja sinne.

Petra-the-pedagogi

Anonyymi kirjoitti...

Dear Farkas fighters in The anti -Frank Farkas Web Kite @ www.fedupwithfarkas.com!
Around Marchin in and Moonin out you may now disappear a bit. Cash, dead or alive! Tha!
HNS, Pj Maki

Anonyymi kirjoitti...

Tuu nyt siel Macin alta pois mongertamasta englantia. Ei se oo mikään vahtikoira, eikä baskervillekään, ei se ymmärrä sua. Pelästyy vaan, koira raukka, viaton luontokappale.

Suomi-Makedonia 6-0

Pistä tulosveto.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Kiusaa se. Jiiärrät sulle ja sinne, aivan kauheeta, ma romahtan. Saara tuu ikkunaan, Petra kiusaa mua!
reiska

Saara kirjoitti...

No niin, no niin. Olkaapas nyt kunnolla taas. Mamma tekee hommia.

Anonyymi kirjoitti...

Hommia, just joo, ku kersat tappaa toisiaan. Niin tyypillistä Saaraa. Sitten kun maataan verissä, niin se tulee ja halaa. Holy homeopathy!

Älä inise, maki, en mä kiusaa sua, mä lähden ärrälle laittamaan tulosvetoa.

Petra-not-the-bully

Anonyymi kirjoitti...

Emmä voi, mullon PC. Baskerville sullon päässäs ja Mackintosh edestä auki et voit vilautella Kukkahattuas, senkin viallinen luonnoton kappale! Kele, tana, ttu!

Petra-PP 0-100

Pistä läpiveto. Päähäs. Eiku se on jo.

kiltti-reiska

Anonyymi kirjoitti...

Mamma? Saarasta on tullu mummo. Mömmömuummo. Tai no ainahan se on ollu mielipiteiltään vähän mummomainen.
Petralla on housussa plektra. Häh häh hää. Mä sklappaan sun nukkes. Siitäs sait!
ihquboy rené

Anonyymi kirjoitti...

Ristipisto sul on. SAARA, nyt reiska makinen kiusaa mua. Sil on kirves, eiikä puita, paitsi sen oma pää.

Mä syön sit yksin tän nutritous-but-delicious-patukan, jonka mä toin sulle ärrältä. Mä sain kaks kolmen hinnalla ja se kolmas on nyt sit Linuxille, pärkkele.

Petra-the-knitter

Anonyymi kirjoitti...

No, tietty siel on plektra, en kai mä mikään htin ilmakitaristi oo, häh?

Nyt sisäsiittolalle kiitos, siirryn urheiluselostuksen pariin.

Hyvää yöyä mömmömummo ja äpäräpäpäränsä.

Petra-the-kiltti-myös

Saara kirjoitti...

Olittepas mulle tuhmia. En auta kumpaakaan. Hyvää yötä.

Anonyymi kirjoitti...

Saara, tuu peitteleen...mammmmmaaaa, peittooo!

Mä en oo koskaan enää paha, mut ku toi äppäräpäppärä maki-reiska-ristipäämeisseli aina aloittaa.

Peittooo...Lue mulle junasatu, punainen juna sanoo tuut-tuut.

Petra-the-very-cute-baby-who-wants-to-be-hugged-and-kissed-by-mommy-dear

Saara kirjoitti...

Nyt sinne peiton alle ja hiljaa!

Saara kirjoitti...

Perkeleen spämmärit. Pitääkö tähän jäädä yöksi vahtimaan, mitä? Kymmenessä minuutissa poistanut jo neljä spämmiä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

En ole spämmi, älä kämmi. No nysse on vääntäny siihen junan. Mä luulin et sä lasket palkkoja. Eihän niitä ikinä nosteta. Ja laatuaikaa me ei saada koskaan ku sä vaan istut perseelläs tietsikalla. Byääh! Mikä toi piste tuolla vasemmalla on, höh. Peiton alle, ja hiljaa, höh, en uskalla yksin mennä, byääh, peiton alla hiljaa, taasko sä kiusaat pikku hiljaa, MAMMAALI.
**
Eiks Bloggeriin saa spämminestoa muka, jotain pakkasnesettä? Enks mä olekin kiltimpi kun PieruPetra?
reino

Anonyymi kirjoitti...

Pissittää...oho, nyt tuli jo. Uus lakana, mammmaaa....

Petra-the-pisshead

Anonyymi kirjoitti...

No ny tuli asiaa eikä spämmi. Se on kosto siitä ku roikuit fritzin rivassa.
reino

Anonyymi kirjoitti...

Nysse taas haukkuu, mammmmaa. Saaks mä nousta katsomaan matsia?

Suomi tekee kohta maaliin, eikä oma verkko heilukaan. Eremenko on kyl söpö, mamma.

Petra-the-soccer-babe

Anonyymi kirjoitti...

Taas se alottaa, fritzit sullekin ja sinne.

Laatuaikaa, mitä se on, onks naapureil sitä? Pitäiskö mennä sinne? Peittokin putos lattial.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Tässä nukkuu voi ku yks kusee ku jumala, perkele. Mikä Linux, sä siitä mitään tiedä. Se haisee, hyh!
reino

Anonyymi kirjoitti...

Ei erellä menkkoja ole, mammalla on.
Höh.
reino

Saara kirjoitti...

Siitä pisteestä kun painaa, niin tulee yö. Ja nyt nukkumaan, jumalauta, niin kuin olisitte jo.

Anonyymi kirjoitti...

Et rupee maalaan hullu yöllä. Mä karkaan kotoo jos et saa tota Pierua
kuriin!
reino

Anonyymi kirjoitti...

Erem tekee enkkoja, ite oot mankka. Mammal mittää oo, kuumaa vaan. Ei pissi haise ku jasmiinilt.

Titot sulle ja sinne.

Petra-the-yasmin-flower

Anonyymi kirjoitti...

Vittu ja sit ihmetellään et mistä lapset oppii kiroon, perkele. Mistä pisteestä ny pitää painaa. G:kö?
reino

Anonyymi kirjoitti...

Jumalauta, mamma kiroo. Ittu. Mä kans. Ei nukuta, Jano. Kylmä. Kuuma, pelottaa, toi reino on mörkö, lue mulle satu junista, mamma, nysse juna läks, kuka vislas.

P

Saara kirjoitti...

"Mikä toi piste tuolla vasemmalla on, höh."

Voi herranjestas, eikö se muista enää mitä se puhuu? Se piste on mysteeri. Painoin siitä ja pimeys tuli. Nyt ootte jo hiljaa. Eihän täällä saa kukaan nukuttua.

Anonyymi kirjoitti...

Jerry Cottonit vaan sulle ja sinne, G-pisteitä oo. Höh. Satuja uskot. Nyt se alkaa ja suomi maaaaalaaa, ei mamma, se nukkuu kohta, koska se meinaa kai mennä duuniin huomenna.

Piaru-Petra

Anonyymi kirjoitti...

oho, nyt tuli pimiä.

petra

Anonyymi kirjoitti...

Voi vittu perkele, täällä saa edes nukkuu. Telkka kii, ja tietsikka!!! Heti! Satu. Kuse satu, senkin Plektra!
reino

Saara kirjoitti...

HILJAA!

Anonyymi kirjoitti...

Painoit pistettä. MAMMA. Älä räplää sorsias lasten nähden, HYI!
pikku-reino

Anonyymi kirjoitti...

yhhhyyyyhhhhhhhhhhhbäääääää

Anonyymi kirjoitti...

Saara...noku Petra sano et...et mitä se kuksia on? Onkse joku kukka?

Anonyymi kirjoitti...

Mua ei nukuta yhtään enää.
reino

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

No nysse reino nukkuu, mä tuuun sun viereen, mamma...

ja oon hiljaa.

P

Rauno Rasanen kirjoitti...

Saara

Olen tullut aivan viime aikoina hieman toisiin aatoksiin tässä anonyymi-asiassa, vaikka periaatteessa lähtökohtani jo alunperin oli puhtaasti journalistis-juridinen.

Anonyymina kun ei ole juridisesti vastuussa sanomisistaan siinä määrin kuin omalla nimellä kirjoittaessaan.
Mutta kieltämättä anonyymina pystyy olemaan myös avoimempi ja rehellisempi.

En kuitenkaan koe omalla nimellä kirjoittamista mitenkään ylivoimaiseksi rajoitteeksi. Bloginsa voi profiloida lähestulkoon miten haluaa myös silloin.

Paradoksaalisuudessaan tai paremminkin monimielisyydessään aika mielenkiintoinen ja jännittävä aihe tämä edelleenkin on.

Itse en halunnut ryhtyä kirjoittamaan anonyymia blogia. Syy ei oikeastaan ole selvinnyt minulle vieläkään, mutta myönnän kyllä, että jos valinnassa oli mukana journalistisesti muka "kunniallisia" motiiveja, niin kyllä sitä ilman muuta motivoi tietty narsismikin.

Entä sitten?

Kritiikkini anonyymeja kohtaan on joka tapauksessa laimentunut aika lailla, ja ilmeisesti ihan syystäkin.

On sitten toinen juttu, jos joutuu sulkemaan kommenttipalstansa idioottimaisten palautteitten ja/tai spämmitulvan takia.

Se ei kuitenkaan missään tapauksessa olisi kritiikkiä nimenomaan hyvän anonyymin blogin tekijää kohtaan.

Saara kirjoitti...

Huomenta Rauno,

suurin osa nimellään kirjoittavista on melko rehellisiä tai aitoja - juuri siinä määrin kuin pystyvät olemaan. Jotkut jopa häikäisevän rehelleisä. Mutta enhän minä muutenkaan sanonut, kuin että sitä tapahtuu "vain joskus" kun tulee tiettyä hienostelun tuntua.

Minä muuten olen eri mieltä tuosta, etteikö anonyyminä olisi juridisesti vastuussa sanoistaan. Kyllä on. Jälki jää ja sen voi aina jäljittää.

Jaa-a, näyttäisi siltä, ettei "anonyymikään" ole vastustukykyinen spämmi- ja häirikkötulvalle. Tosin itse en kyllä koe olevani anonyymi, josta siitäkin tuolla aiemmin kirjoitin. Anonyymin kommentilla ei ole kotia. Sen alkulähteen kanssa ei voi väittää vastaan. Sillä ei ole kotia. Nimimerkillä on.

Anonyymi kirjoitti...

Saara! Ei pitäisi päästellä noin lujaa ja holtittomasti. Jälki ei jää . Se jää jos, ja vain jos käytät sitä proxya, josta et edes tiedä ;-) Jos tahdot kerron sulle heti 10 tapaa, jolla oma IP muutetaan tai jolla kierretään määränpähän esim. 100:n sattumanvaraisen proxyn kautta. Jäljet pystytään peittään niin ettei niitä pirukaan ota selville. Mut nää on isojen pahojen poikien juttuja.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Kai se riippuu aika paljon siitä jos on perhettä, tai muita läheisiä. Ne ny pitäs ottaa huomioon. Mut kyl mä pystysin kirjottaan ihan mistä vaan, miksei, hällä välii - jos siis mullolis blogi.
**
Tai sit jos se liittys jotenkin työhön tai työkavereihin jotka saattas voida tunnistaa niin se kai ny pistäs rajoja.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Mikä sen sun vuodatus -blogis nimi on Saara?
reiska

Saara kirjoitti...

Öööö... mitä? Mistä sä puhut?

Niin mutta jäihän nekin anonyymimuiluttajat kiinni ja nyt ovat oikeudessa sitten.

Anonyymi kirjoitti...

On sulla vuodatus. Sä sanoit et hetkonen minhille, ja sit kävit tsekkaan omasta vuodatuksestas ;-) sille ohjeita. Älä punastele siellä! Heh hee, mä muistan kaiken.
**
Höö. Ne oli taukkeja. Nekö jotka saman talon wlanilla siirsi rahoja? Tietysti sillon jää kii. Isot pahat pojat käyttää meidän koneita ja kierrättää kaiken esim. 500 proxyn kautta. Ei siinä pysy poliisitkaan perässä.
reiska

mä olen ajatellu et mä olisin valmis siirtyyn jo pulloruokintaan. Petrahan jo onkin, pelkällä keppanalla. PETRA, ny Siwaan! Ja viikonloppuna ei ulos ollenkaan, alkaa sorsastus ja ne ammuu sut.
ihan sama

Saara kirjoitti...

Äääh. Mä vaan olen tutkinut tarkkaan sen tekniikan siellä ihan huvikseni. Niinku vaikka vertailun vuoksi tai jotain.

Saara kirjoitti...

Aah, kiitos taas postista.

Kylläpä meillä Saaroilla on huono mielikuvitus. Blogistaniaan on näköjään syntynyt "saaran ploki" -nimimen blogikin.

Pitäisiköhän vaihtaa nimeä?

Anonyymi kirjoitti...

Seli seli seli. Niinku mutku joo. Muka uskotaan, pöh.
**
Niin. On ilmestyny uus saara.

Saara kirjoitti...

Hmm... mitä tähän nyt sitten pitäisi sanoa.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Petra!

Lue äkkiä anonyymin varoitus ja hanki iso kyltti, jota kuljetat mukanasi koko syksyn.

Siinä lukee: MÄ OLEN RAUHOTETTU SORSA!

(Mutta jos ne ammuu sut jonain muuna lintuna?...hmm...).

Anonyymi kirjoitti...

Voisit ihan vaan tunnustaa, Saara. Ei tarttis leikkiä retiisiä.
**
Tietysti pieni mahdollisuus on että ne luulee sitä houkutussorsaks. Mutta hyvin pieni. Kyllä ne sen ammuu. Joko sillon liian paksu ulsa, tai liian nopee askel.
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ilolintuna? Täysin käkenä?
reiska

Saara kirjoitti...

En tunnusta. Mä olen päättänyt, etten ikinä tunnusta. Olen mielummin retiisi iäti.

Mitä mun muuten pitikään tunnustaa?

Anonyymi kirjoitti...

Että sullon vuodatus. Niinku sulla on! Sillä siisti! Ja siivouskaapin ovi kii!
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Just joo, siis ihan joka töötistä nyt tulee elämänohjetta.
Ilolintua musta ei tule ikinä, koska mä en oo koskaan iloinen, olen melkein yhtä kärttyisä ku Saara.
Reiska on käki, miks se muuten kukkuis taukoomatta.

Kyltissä lukee nyt:

Varoitus! Tämä lintu on haaskalla. Eipä saapi ampuapi.

Ja saareen menen kuitenkin viikonlopuksi.

Ai, Saaran ploki. Just joo, ja mielikuvitus lentää sorsan lailla.

Petra-the-petobirdy