maanantaina, huhtikuuta 17, 2006

PääsiäiskokollaEilinen meni koko päivän pihalla. Tämän tontin pienestä hoitamattomasta metsästä on nyt kaivettu jokainen puoli metriä pidempi risu ja poltettu. Myrskyt olivat katkoneet puita ja metsään oli rojahtanut jumalattomia karahkoita viime talven aikana. Ja muutaman muunkin talven aikana. Kaikki on pistetty moottorisahalla palasiksi ja poltettu. Meillä kun isäntä saa moottorisahan käteen, se alkaa hulluna katkoa sillä kaikkia puita ja minun pitää juosta perässä huutamassa eijeiei... EI SITÄ! Niitä et kyllä perkele katko... Ja se katsoo minua hölmönä ja sormet lämpimästi moottorisahaa hyväillen ja kysyy enkö?


Liekkeihin on myös heitetty edelliskesän humalanvarret ja kolmen vuoden joulukuuset ja kun kaikki poltettava oli lopussa, hain vielä naapurinkin oksat poltettavaksi ja haravoin tieltä pienemmätkin risut ja männynkävyt.Tässä kuvassa on kurkiaura. On on. Se on oltava tosi nopea, kun kuulee kurkiauran lähestyvän. Silloin heitetään harava sivuun ja kaivetaan känny taskusta henkeä pidätellen ja osoitetaan puhelinta summamutikassa taivaalle vähän niin kuin pyydettäisiin yhtäkkisen hurskauskohtauksen vallassa hyvä Jumala, soita minulle. Sitten painetaan nappia ja kurkiaura joko osuu tai ei osu pikkuriikkiseen objektiiviin. Minullapa osui.Tällä kertaa en aio väittää tietäväni mikä tämä on. Se kasvoi maassa kiinni lehtien seassa. Luultavasti se on sieni.

Iltasella istuin sitten itsekseni nuotiolla ja join oluen. En muista kaljan maistuneen koskaan niin hyvältä. Sitten menin saunaan pesemään savun hajun pois itsestäni ja join oluen. En muista kaljan maistuneen koskaan niin hyvältä. Isäntä juotti sitten minulle ikään kuin vaivihkaa punaviiniä ja minähän join. En muista milloinkaan punaviinin maistuneen niin hyvältä. Sitten söin suklaata... En muista koskaan olleeni näin läski.

Tänä aamuna meinasin hakea tuhkaa pensaille, mutta hillos kärysi yhä ja lasten muovinen lumilapio alkoi sulaa, kun yritin sillä kauhoa tuhkaa.

15 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ihan oikea pääsiäiskokko! Ja hurja moottorisahamies! Elämyksellistä pääsiäistä.
Tuo punaviinin juottaminen sinulle kuulosti kyllä aika romanttiselta. Tai niin haluan asiasta ajatella.

Saara kirjoitti...

On se hurja. Sen silmät kiiluivat, kun se selitti, että ne on lahoja, lahoja kaikki. Siis nuoret sorjat haavat, joiden hoikat rungot ojentuivat taivasta kohden luottavaisina, kuin odottaen, että niiden silmut puhkeaisivat ja komeat uroot saapuisivat... Mitä hittoa. Väärä genre.

Punaviinin juottaminen liittyi taannoiseen keilailtaan, kun väitin naisille, että punaviini maistuu kirnupiimälle ja ne olivat aamulla aikeissa ostaa mulle purkin kirnupiimää. Onneksi eivät löytäneet sitä Helsingistä. Siis että mun pitäisi olla aikuinen ihminen, ja pitäisi jo osata etiketti ja seurustella sivistyneesti punaviinin voimalla eikä tuoppia kiskoen kuin raavas mies.

Nimetön kirjoitti...

Luin jostain että sivistyksen keskuspaikassa Ranskassa punaviiniä pidetään nykyään rahvaanomaisten, huonokäytöksisten äijien juomana. Eli jos joku kuvittelee että punaviini liittyisi jotenkin käytöstapoihin ja muihin sellaisiin, niin eipä hänkään mitään tiedä.

Jani kirjoitti...

Tämän merkinnän loppupuolella en enää ollut ihan varma, että luenko nyt Saaran blogia vai Krapulablogia... oho, Vt:kin on päivittänyt!

Saara kirjoitti...

Hmm... noh, ainahan mä tulen vähän jälkijunassa. Tai sitten olen niin perusrahvas, että etikettikin muuttuu pitämään sitä habitusta yllä.

Herranjumala, Jani, kun sä olet muuttunut!

Musta olisikin kiva kirjoittaa kuin Vt tai kuten joku sekopäinen nuori mies, mutta ei se oikein istu tähän äiti-ihmisen imagoon. Veisivät lapset ja ohjaisivat meitsin (niin kuin Vt sanoisi) Kellokoskelle.

Jani kirjoitti...

Piti vaan vetästä nuo lasit takas päähän kun ei meinannut oikein nähdä että mihin huitoo.

Nimetön kirjoitti...

Mitä tästä opimme? Emme taaskaan yhtään mitään. Tai ehkä vähän Nietzscheä: "Kun menet miehen luo, unohda moottorisaha".

Ooh Jani, oi jos oisin ma hamoinen!

saaran setä
(kun täällä jo äidit ja täditkin huseeraa)

Saara kirjoitti...

Mutta "älä unohda ottaa ruoskaa ja nahkasaappaita mukaan!"

Mikä ihmeen setä? Reiska-setä?! Se on niin ton Janin perään. Pakko olla Reiska.

Nimetön kirjoitti...

Herra Armahda Saara! - Kuka on Reiska-setä? - Kiellätkö sinä toisena päästäisenpäivänä, häpyin yhteyden ja tämän huorakunnan päissään ollessa oman setäsi!! Jos tässä olisit, niin kepin hakisin, ja mahasaunan saisit! Ettes häpeä, pimatsu! Pthyi.

Saara kirjoitti...

Ilmiselvä Reiska-setä.

Nimetön kirjoitti...

Herrajumala Saara! Mehän olemme sukua suoraan ylenevässä, hmph, polvessa.
Minä mikään Reiska-setä ole, vaan setäsi Erkki. Senkin pönttö!

Saara kirjoitti...

Hahhah, vai Erkki-setä suoraan ylenevässä... voi näitä sun juttujasi.

Saara kirjoitti...

Tämä kone lähtee sitten aamulla sinne korjaamolle, jotta voipi olla, ettei ihan kotvasen kuluttua kohdatakaan näillä lakeuksilla.

Hauskoja päiviä.

Nimetön kirjoitti...

Kyllähän sä jo romu oletkin. Vaihdata samalla öljyt, jakopään hihna, tulpat ja ennen kaikkea pinnat!

Nimetön kirjoitti...

nohei erkkki