perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Huorapäre

Teemu Mäki on mies, joka aika ajoin ikään kuin nousee helvetin kauhukabinetista ihmisten ilmoille happamasti myrkynvihreitä kupliansa röyhtäillen. Nyt se haisi nenääni jostakin Voima lehden numerosta, jonne eksyin provosoituna Loistavan puhalluksen kautta. Mäki on mies, jonka pelkän kuvan näkeminen aiheuttaa minussa masennusta, saatika se, kun Mäki kirjoittaa mielipiteitään. En halua enää nähdä yhtäkään. Niistä ei koskaan tule viisaammaksi.

Nyt tuo myös eläinrääkkäyksellä maailmaan maineeseen noussut kuva- ja videotaiteilija on ottanut asiakseen laillistaaa huoraamisen pätevin perustein. Kaikesta näkee, että Mäki arvostaa huoria aivan siis hirveästi; on kovasti huolissaan heidän psyykestään, terveydestään sekä toimeentulostaan. Mäki tietää, että huora on hyvä äiti, joka käy vuorotöissä kuin kuka tahansa äiti ja uurastaa perheensä vuoksi iloisesti lauleskellen ja työstään nautiskellen. Mieskin on ymmärtäväinen, eikä hakkaa akkaansa koskaan. Lapsikin on riemuissaan, kun äiti saa vähän rahnaa, jolla sitten voi ostaa barbeja ja kenejä ja pistää pikku bordellin pihan lasten kanssa pyörimään. Täs olis äiti ja tää olis asiakas. Sit ne menis jonnekin, joo, vaiks sen asiakkaan autoon ja äiti ottais sit siltä suikkiin. Sit se asiakas laukeis ja maksais ja äiti olis kauheen ilonen kun sillä olis niin paljon rahaa. Mut sit tulis tää! Tää on sutenööri, joka veis äitin rahoista puolet ja sit äiti alkais itkee. Mut hei, ja sit tulis tää diileri, joka antais äitille vähän huumetta ja sit äiti olis taas ilonen, vaiks sillei ois enää yhtään euroo.

Mäki on sitä mieltä, että huoran ammatti on ihan jees, koska prostituoidut saavat parempaa "palkkaa" kuin mitä siivojat saavat. Että eikö sen verran älli helvetti leikkaa, että vika on siivoojien palkoissa, ei huoran ammatin ihanuudessa. Kyllä se on 99 % naisista, jotka huoran ammattiin ajautuvat. Ne eivät sitä valitse. Nimenomaan rahan puute on se, mikä tässä mättää.

Eikö ensin pitäisi saada naisvaltaisten alojen ammattien palkat kohdalleen, kuin että ensin luodaan tällainen hieno mahdollisuus kaikille vähäpalkkaisille naisille laillistamalla huoruus. Jospa nostettaisiinkin naisvaltaisten alojen palkkoja ja vasta sen jälkeen alettaisiin tutkia, kuinka vapaaehtoisesti huorat tosiaan työtään tekevät sutenöörien ja huumekauppiaiden keskellä.

Mäen mallilla naisen elämä muuttuu hyväksi, kun se on jalat levällään ja teeskentelee orgasmia miesten mieliksi. Raha tuo sitten sitä extraonneakin siihen vielä lisäksi, mitä huora jo ammattia harjoittaessaan saa muutenkin tuntea auttaessaan puutteesta kärsiviä miehiä pääsemästä paineistaan. Ajatella, miten naisen luonne voi ollakin niin ihana, että se on valmis uhraamaan maineensa, psyykensä, terveytensä ja monesti jopa henkensä miesten vuoksi. Huorat ovat ihania, sehän on selvää, mutta ammatinvalintana se on surkea. Sitä ei ehkä niin nuorena ajattele, mitä kaikkea huorana olemisesta seuraa. Näytä minulle onnellinen huora. Ja näytä samalla ihmeen kaupalla henkiin jäänyt onnekas ja hyvin toimeentuleva huoramummo, jonka jalanjälkiä untuvaposkinen lapsenlapsensa seuraa.

32 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Teemu Mäki lienee tavannut kahden Oscarin arvoisen huoran: Oscar parhaalle näyttelijälle ja käsikirjoittajalle. Orgasmi ja elämänasenne. Silkkaa ilotulitusta ja iloa.

Onko tällä Mäellä tosiaankin tytär kuten luin Loistavasta puhalluksesta? Onnea ammatinvalintaan.

Saara kirjoitti...

Jep. Onhan sillä. Se taisi kertoa sen itse Kiiltomadossa taannoisen Leena Krohnin innoittaman ja henkiin herättämän kissanrääkkäyskeskustelun yhteydessä. Tai jossakin. En nyt muista. Tytär muistaakseni oli edustettuna myös... oliko se siinä Teemu Mäen taidekirjassa, jota irvistellen ja valitettavasti paikoin myös hieman ihaillen selailin töissäkin.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Minä en oikein ymmärtänyt tuota kirjoitusta...

Mutta mitä tulee tuohon ihmeen kaupalla hengissä selvinneeseen huoraan, niin se entinen huora, sittemmin isoäiti, jonka minä parhaiten tunnen, niin ei liene järin onnellinen, mutta se johtunee sydänviasta ja auto-onnettomuudessa osittain menetetystä liikuntakyvystä.

Kumpikaan hänen poikansa ei seurannut äitiään seksibisnekseen, eikä pojan tytärkään, vaan lienee tyytyväinen hommaansa valtion hallinnossa.

Saara kirjoitti...

Miten niin et ymmärtänyt? Onko sinulla jotakin vikaa?

Minä en usko, että kukaan äiti enää sellaisen työn jälkeen haluaisi jälkikasvunsa jatkavan samalla uralla. Siitä syystä vahvasti epäilen, ettei se voi olla kovin ihana ura.

Karpalo kirjoitti...

Juu, mutta olishan se kätevää, kun tolla Mäen mallilla saatais naisten työttömyys kokonaan loppumaan. Ei tartteis maksaa työttömyyskorvauksia, kun kaikilla naisilla olis mahdollisuus työllistää ittensä.

Maitokivi kirjoitti...

Mäki on huomionhakuinen persoona ja mielipiteet/teot sen mukaisia.

mediaopettaja kirjoitti...

olen tavannut teemu mäen kymmenisen vuotta sitte. se oli aika herkän ja sympaattisen oloinen poika, jolla oli hymy herkässä ja kova halu selittää kaikenlaisia asioita. ei se huorista mitään puhunut, siitä kissahommasta selitti ja se kuullosti kyllä aika eri jutulta kuin julkisuudessa olleet jutut. semmosta se on. kai.

Saara kirjoitti...

Niin tosiaan, Karpalo, yhteiskunta säästäisi aika vitun paljon, jos näin voidaan sanoa.

Huomionhakuinen, on, mutta niin olen minäkin :)

Älä yritä, mediaope. Symppispisteitä ei tuosta vielä heru. Kaikki on olleet 10 vuotta sitten niin herkkiä. Mäkin olin. Hymy herkässä. Hirveä selittämään.

mediaopettaja kirjoitti...

en minä mitään yrittäny. silloin kun minä yritän niin sen kyllä huomaa. se on semmosta hirveää yrittämistä. mutta voihan ihmisellä olla paskat ajatukset ja silti olla herkkä.ei se herkkyys ole mikään tae mistään. minun motiivini oli vain päästä pätemään.

Saara kirjoitti...

Aaaai jaa! Joo, hyvin sinä pädit, täytyy myöntää.

Kauniita unia kaikille. Mää sammusisin nytte.

VanhaAake kirjoitti...

Mäki on älykäs ja lahjakas mies. Herättää aina vain voimakkaita tunteita. Hyvä niin.

Mäen sivuilla http://www.teemumaki.com/ on essee siitä kissasta, http://www.teemumaki.com/essayskissa.html . Vilkaiskaa, ellette ole jo lukeneet.

Aake

Jenni kirjoitti...

Amen, Saara! Jos se huoraaminen on niin huippua, niin miksi mieshuoria on niin helvetin vähän?

Ja mitä tulee kissaepisodiin, niin mikään essehdintä ja selittely ja paskanjauhanta ei muuta sitä faktaa, että kyseessä on video, jossa kissa nuijitaan hengiltä tylpällä kirveellä. Olen nähnyt Mäen taidetta näyttelyssä. Maalauksissa on jotain uskomatonta rumuudesta ammentavaa voimaa, mutta se, että hän masturboi videokameraan tai se, että hänen raskaana oleva vaimonsa repii ensin pullean vatsansa hiusharjalla vereslihalle ja sivelee sitten sille rasvaa eivät puolustaneet mitenkään paikkaansa taidennäyttelyssä. Ehkä juju oli siinä, että katsojat pakotettiin kohtaamaan jotakin provosoivaa.

Onhan näitä munansa vilauttelijoita ja eläinrääkkääjiä, mutta kuka heitä puolustaa, kun he vaanivat ihmisiä puistoissa tai näännyttävät nautakarjan nälkään jossakin itäsuomalaisessa pikkukylässäs?

Kontekstistaan irroittaminen ei mitäitöi teon merkitystä. Se ehkä tuo siihen jotain lisää, kenties muuttaa näkökulmaa. Todettakoon myös, että aihetta olisi voitu käsitellä myös jollakin muulla tavalla, kuin toteuttamalla se konkreettisesti ja videoimalla tapahtunut.

Saara kirjoitti...

Ahaa, Aake. Vai olet sinä sitä mieltä. Ikävä kuulla. Tässä iässä sitä ei enää jaksa kuin huokaista ja katsoa pää painuneena vanhan nettituttavansa hyisiä sormenjälkiä.

No, silloin joskus väittelin kiiltomadossa Mäen esseen sisällöttömyydestä jo lukemattomia liuskoja. Tai ainakin siltä niiden kirjoittaminen tuntui... joten siitä en sen enempää enää uudestaan.Hyvä, Jenni. Ihanaa nähdä tuollaista viisasta sisukkuuttakin. Allekirjoitan kaiken.

VanhaAake kirjoitti...

Saara, mikä niissä sormenjäljissäni niin hyistä on? Vaikka kieltämättä minäkin huokaisin, kun luin purkauksesi.

Toivon, että ystävyytemme kestää tämän erimielisyyden.

Aake

Saara kirjoitti...

Minä kun en niistä Mäen älynlahjoista ole kovin vakuuttunut, niin siksi kai vähän ihmettelen, kun sinä olet.

Tietenkin kestää. Heheh, ethän sinä sille mitään voi, että olet sitä mieltä, enkä minäkään mahda tälle mitään. Kai ne kokemukset ja muut sen sellaiset vaikuttimet vaikuttavat näiden mielipiteitten syntymiseen meistä ja ystävyydestämme riippumatta. Mehän olemme vain marionetteja jonkin suuremman käsissä (siis mittasuhteiltaan, ei metafyysisesti). Voi että mä olen tänään lyyrinen.

Louhi kirjoitti...

Vanha Aakke väitti Mäkeä älykkääksi ja lahjakkaaksi ihmiseksi... Hmmm! Harmi, että hän ei osaa käyttää älykkyyttään ja lahjakkuuttaan millään tavalla luomakunnan hyväksi.

Saara, taas kerran osasit ilmaista täysin pistämättömästi minunkin ajatuksiani julki. : )

VanhaAake kirjoitti...

Louhi,

Voi olla niinkin, että meillä on eri käsitys "luomakunnan hyvästä".

Aake

Saara kirjoitti...

Minä luulen, että kyse on ennemminkin siitä, millä keinoilla luomakunnan hyvä saavutetaan.

Teemu Mäki on relativisti, jolle moraalia ei ole olemassa. Paitsi silloin kuin se hänelle sopii.

Louhi kirjoitti...

Niin taitaa olla eri käsitykset, Aakke.

Saara, relativismi ei miellytä minua. Tulee mieleeni, kuinka aikoinaan päätettiin, että naisilla ei ole sielua, siis ne olivat alempiarvosia kuin miehet. Samoin eläimillä. Koska eläimillä ja naisilla ei ole sielua, niitä voi kohdella miten haluaa, vaikka tappaa tai pistää myymään ruumistaan.

Pitäähän miehisellä miehellä, sillä älykkäällä ja lahjakkaalla miehellä, olla miehiset huvitukset.

Saara kirjoitti...

Joo, Louhi, en minäkään pidä ajatuksesta, ettei minkäänlaista moraalia voisi noudattaa. Etenkin lasten kohdalla tulee relativistin yhteydessä ajattelleeksi, miten lapsia voisi sellaisilta suojella.

VanhaAake kirjoitti...

Minä en ole varma siitä, mikä luomakunnalle on parhaaksi. Kai minä sitten olen moraaliton relativisti, jonka turmelevalta vaikutukselta lapsia pitää suojella.

Itseäni taasen kauhistuttavat monenlaiset fundamentalistit, niin uskonnolliset kuin maallisetkin.

Eräänlaisiksi uskontunnustuksiksi nämä minun silmissäni jäävät. Pitäköön kukin uskonsa. Ei näistä voi toisella tavalla ajattelevaa vakuuttaa. (Relativismia?)

Aake

Saara kirjoitti...

Minusta relativismi on yksi ismi muitten joukossa, jonka seuraukset voivat yhtä katasrofaaliset, kuin minkä tahansa fundamentalismin. :)


Tarkoitin sillä lapsijutulla sitä, että jos ihmisellä ei ole mitään moraalia, vaan se saa toimia ja toteuttaa omia mielihalujaan niin kuin hänestä itsestään hyvältä tuntuu, relativistin pitäisi hyväksyä myös pedofiilit ja heidän tekosensa. Koska aikojen alussahan ei ollut mitään esteitä sille, etteikö kaikkeen liikkuvaan olisi voinut vehjettään tunkea, oli se sitten aasi tai lapsi. Relativistihan väittää, että kaikki moraalisäännöt, ovat ympäröivän yhteiskunnan tuotosta ja väärin itseään toteuttavaa yksilöä (relativistia) kohtaan.

näkymätön elina kirjoitti...

Tunnen kyllä muutaman ilotytön, eivätkä he ole sen kummempia kuin muutkaan ihmiset. Eivät varmaan olisi valinneet alaansa, jos olisi ollut parempia vaihtoehtoja, mutta samaa voinee sanoa lähes jokaisesta ihmisestä?

En se minäkään haluaisi olla IT-orja, mutta tämä on näistä tarjolla ollesita vaihtoehdoista minulle sopivin.

Tietty kärjistät kirjoituksessasi, mutta nuo tytöt, jotka satun tuntemaan, eivät käytä huumeita eikä heillä ole sutenöörejä.

Mitä miespuolisiin prosteihin tulee, niin niitä on vähän siksi, koska naiset saavat helpommin järkättyä seksiä tarpeisiinsa kuin miehet. Taitaa suurin osa alan miehistä tarjota palveluita niin ikään miehille.

Saara kirjoitti...

No tuo nyt oli ihan huuhaata, että naiset saisivat sen helpommin järkättyä seksiä kuin miehetkään.

Joo, en väittänytkään etteivätkö jotkut kerta kaikkiaan haluaisi olla huoria. Toki sellaisia luonteita löytyy, jotka tuntevat olevansa oikealla alallaan porttoina ollessaan. Se oli se 99 %, jotka siihen hommaan ajautuvat. Yleensäkään ei pitäisi parin poikkeuksen perusteella delata koko ajatusta, etteikö siinä muka olisi perää.

Saara kirjoitti...

Niin, piti vielä sanoa, että tuo raha oli Mäen perustelu ja sitä varten nousin barrikadeille naisvaltaisten alojen palkkauksen parantamisen puolesta.

Juha K. Korento kirjoitti...

Prostituutiojuna on männyt jo täälläkin.. olen myöhässä.

Mutta VanhaAakelta kysyisin, että oletko tullut ajatelleeksi kuinka lähellä tuollainen Mäen väkinäisen radikaali kirjoittelu on fundamentalismia? Molemmissa on sama pohja: esitetään ajatuksia, joiden tarkempi tutkailu paljastaa ne vuotaviksi. Sellaista on suurin osa radikalismista (jollaista Mäki nyt haluaa viljellä) ja fundamentalismista: suljetaan silmät siltä, mikä saattaisi horjuttaa omaa ainutlaatuista ajatusmallia. Tässä Mäen kirjoituksessa perseestä on se, että hän sulkee silmänsä siltä, millaista prostituutio on olemukseltaan joissain kehitysmaissa. Ei todellakaan harmitonta lisätienestiä omasta halusta jollekin opiskelijatytölle. Hän käsittelee prostituutiota aivan kuin sitä esiintyisi vain meidän yhteiskunnassamme ja meidän yhteiskuntamme kaltaisissa yhteiskunnissa. Vailla viisautta, vailla humaanisuutta, vailla empaattisuutta, vailla ihmisyyttä. Jos hän sillä jotenkin parantaa maailmaa, niin hyvä, minulle tuollainen paskanjauhanta ei anna mitään. Samaa sarjaa kuin kissantapposkeida: itsetarkoituksellista huomiohakuisuutta ja väkinäistä radikalismia. Sääliksi käy tuo mies.

Daidalos kirjoitti...

En oikein uskalla ottaa kantaa tähän huora-asiaan, muuta kuin sen verran, että alalla vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki. Mieshuoria olisi enemmän, jos olisi niitä vastakappaleita - huoripukkeja. Mutta niitä on kovin vähän.

(Arvo)relativismi on muuten ainoa ismi, jossa me kaikki ihmiset kohtaamme, sanomme itse mitä sanomme. Edes Äiti Teresa ei ollut muuta kuin sitä. Paavista, jota yritin viime viikolla käydä katsomassa paikan päällä, en mene takuuseen. Taitaa virkansa puolesta olla enemmän fundamenttaaliin ajatteluun taipuvainen.

Daidalos kirjoitti...

Hups.

Saara kirjoitti...

Et ollenkaan myöhässä, Juha, ainakaan minulle. Aake saattoi jo leipiintyä. Hyvä kommentti sinulla oli.

***
Daidalos,

siis onko mieshuoran vastakappale huoripukki? Minusta siinä ei jokin natsaa.

Enkä ihan päässyt käsiksi tuohon arvorelativismia käsittelevään asiaan, että miten me siellä kaikki kohtaamme.

Saara kirjoitti...

Ai nyt mä vasta tajusin, miksi se "Hups" on tuossa.

Anonyymi kirjoitti...

;))

1.00pm kirjoitti...

mulle tulee huomenna