torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Munasarjojensa vankina

Kävin eilen aamuna gynekologilla. Siitä olikin kahdeksan vuotta edellisestä kerrasta. Gynekologille meneminen on vielä pahempaa kuin hammaslääkärin tapaaminen. Tässä suomalaisessa kulttuurissa se vaan on niin, että kylmän steriilissä odotushuoneessa vapistaan vatsa sekaisin lääkärin kohtaamista. Amerikkalaisten hömppäelokuvien (kaikella kunnioituksella) käsitys gynekologien vastaanotosta on tyystin toisenlainen. Gynekologin tarkistus tuntuu olevan mukavaa ajanvietettä. Sinne piipahdetaan tapaamaan lääkäriä, vastaanottoapulaista ja muita potilaita sekä kuulemaan viimeisimpiä juoruja. Pehmeillä sohvilla lueskellaan iloisen kalkatuksen keskellä naistenlehtiä eikä kenelläkään tunnu olevan vaikeuksia mennä levittämään henkilökohtaista tavaraansa lääkärin sorkittavaksi. Minulla on, joten tällaisen tempauksen läpikäyminen tuntuu suurelta saavutukselta.

Siinä kapealla käytävällä yksin istuessani ajattelin, että mitä minä tässä oikein teen. Jos sieltä vaikka syöpä löytyisi, niin johonkinhan minä kuitenkin kuolen. Se on aina vain ajan kysymys. Melkein olin valmis pakenemaan paikalta, mutta kun olin niin pitkälle jo päässyt, tilannut ajan, lähtenyt kotoa puolitoista tuntia aikaisemmin ennen työvuoron alkua, joten siihen sitten jäin alistuneena odottelemaan. Sitten vastaanottohuoneesta tuli ulos nuori nainen, jonka naama oli mutkalla. Tyttö meni suoraan vastapäiseen vessaan ja jäi sinne suihkua lorisuttamaan. Siinä vaiheessa mietin, onko kaikki varmasti steriiliä kun minä siihen huoneeseen menen ja asetan jalkani telineisiin.

Eniten gynekologin vastaanotolla minua kuitenkin ärsyttää se, että ne aina osoittavat jotakin verhonkauhtanaa ja sanovat: Tuolla voit ottaa vähän pöksyjä pois. Ensinnäkin se on ihan sama, onko siinä sitä verhoa ollenkaan, kun sitä kohta pasteerataan kalseassa huoneessa alapää paljaana. Toisekseen pöksyjä ei voi ottaa pois vain vähän. Ja kolmannekseen, miksi ne aina sanovat pöksyjä.

Toista lastani odottaessa jouduin kerran ottamaan esikoisen mukaan lääkärintarkastukseen. Pistin pojan lattialle leikkimään palikoitten ja dinosaurusten kanssa ja kävin ottamassa verhon takana vähän pöksyjä pois ja kapusin telineille. Lääkäri, joka oli melko nuori mies, alkoi sitten alakautta tutkia raskauden edistymistä. Esikoiseni yllättäen päätti, että se onkin paljon mielenkiintoisempaa kuin dinosaurukset ja tuli silmät selällään tapittamaan lääkärin vierelle tätä hienoa näkymää. Se nousi oikein varpailleen ja kurkotti kaulaansa.
- Juu, katsopas sitä. Mitä mieltä olet, eikö taida olla ihan leijonanpentu sieltä tulosssa, kysyi lääkäri.
- Varmaan, poika vastasi vakavana.

Olette varmasti huomanneet, että olen hieman ailahtelevainen tätä nykyä. Ehkä enemmän kuin ennen. Minulla on näet premenopaussi, jota voi kestää kymmenenkin vuotta ennen varsinaisia vaihdevuosia. Tästä tulee kuulkaa mukavaa aikaa ja vielä hauskempaa on siis odotettavissa. Lääkäri kirjoitti minulle keltarauhashormonia, jolla voin sitten huijata kroppaani käyttäytymään asiallisesti ja ennen kaikkea ajallaan. Nythän se käyttäytyy niin kuin minulle ei olisi mitää vaivaa siitä, että nämä idiootit, joiden panttivankina joudun elämään vielä vuosikymmenen, toimivat silloin kun niitä sattuu huvittamaan.


Kuvassa pahikset.

29 kommenttia:

reiska kirjoitti...

Pistit sitten ihan sarjatuliaseet näytille, kyllä tommottilla aseilla syntyy rumaa jälkeä, luulisin, kai, mitä nyt ympärille katsoessa voi päätellä. "Varmaan", eh heh, muistaako mies tapahtuman?

Saara kirjoitti...

Hmph, no arvaa olenko kysellyt.

Pistin kuvat esille, joo, kun ovat niin edukseen.

Ohari kirjoitti...

Saara, sä oot niin hyvässä vauhdissa! Tääkin oli aivan ...perkeleen hyvä juttu! "Vähän pöksyjä pois" *hehe* Josta tulikin mieleeni, pitää tilata gyne - ja heti.

Nimetön kirjoitti...

Niin kuule samaa mieltä noista vähän pöksyistä ja hammaslääkärin häviämisestä näille sorkkarautalääkäreille (miksi sekin vehjes on niin kylmä) ja siitä kauhtanasta.

Älä usko niiden höpötyksiä premenopaussista, etenkään jos oli mies, sulla mikään ole. Niiden mielestä nainen on suoraan puberteetista parin PMS:n jälkeen premenopaussissa vaikka nainen on vaan väsynyt, kun hoitaa ainakin kahtaa työtä. Osta mieluummin vaikka Liinusta, kotimaista pellavarouhetta, apteekista. On muutenkin terveellisempää.

Ei sillä, että mitään menopaussista tietäisin.

Nimetön kirjoitti...

Ahh, kerrassaan hurmaavat munasarjat! Niitä katsoessa silmä lepää ja koko kehon läpi virtaa ikään kuin voimaannuttavaa positiivista energiaa.

Maailmassa on aivan liian vähän munasarjataidetta, vaikka mahdollisuudet olisivat lähes rajattomat aina keraamisista munasarjakupeista fabergetyyppisiin loisteliaisiin pääsiäismunasarjoihin.

Kiitos, kun jaoit tämän sielukkaan kokemuksen kanssamme!

reiska kirjoitti...

Tuntus että se on varsinkin mieslekurin vähän vaikea valita mitä se sanoo. "Housut pois ja sitten tunkille" vois säikäyttää, et nyt se hyppää itte pukille. "Housut pois niin tarkistetaan se läppä, hihna, tuotantolinja". Toi on kuitenkin sillai neutraali ja kiltti. No se shärmirätti siinä on kyllä ihan naurettava mut se taitaa olla vakio.

reiska kirjoitti...

Sulle se ei ehkä ole hauskaa, mutta lukijan kannalta tämä on erittäin hyvä uutinen. Kymmenen vuotta yhä huimempaa hulluutta. Jihuu.

Saara kirjoitti...

Joo, Ohari, tilaakin se aika. :)

Mutta Mea! Siis miten pellavarouhe auttaa siihen? Oo kuullukaan. Mulla on oikeasti ongelma. Hehe, ei kai mua muuten lääkärille olis saanut kirveelläkään. Ne sarjat pelleilee mun kustannuksellani. On sietämätöntä olla peeämässässä joka toinen viikko. Anemiakin vissiin jo vaivaa.

No niin, Noone osaa arvostaa mun munasarjataidettani. Siis todellinen taiteen ystävä! Vai munasarjojen? Kiitti, Noone.

Se oli naislääkäri tämä. Mukava naislääkäri kyllä. Kai ne opetetaan kaikki siellä alapäälääkärikoulussa sanomaan "pöksyjä vähän pois".

Saara kirjoitti...

Hei, jos mä teenkin noista pääsiäiskortteja? Pääsiäismunasarjat. Ja sit vähän noita-akkaa siihen lisäksi.

Ohari kirjoitti...

Tilasin jo! :-)
Tuli mieleen tuosta "vähän pöksyjä pois" -jutusta nuori naislääkäri, joka ennen gynetutkimusta katsoi mua totisen myötätuntoisesti silmiin ja piti pienoisen puheen ennen varsinaiseen asiaan (!) käymistä: "Tää on nyt vähän kurjaa, mutta kuuluu jokaisen joskus vähänkin seksiä harrastaneen naisen elämään..."

Ihan tuskaa pidätellä naurua. "Ihanko totta? Voi sentään! Minähän en näistä tiedä mitään, kun tilasin lapseni postimyynnistä ja olen vielä 37-vuotiaana neitsyt. Olethan sitten hellä?" Sain kuitenkin pidäteltyä.

Että pitääkin marista! Tylyt lääkärit ovat ikäviä henkilöitä ja (yli)myötätuntoiset laittavat tirskumaan ilkeähkösti.

Pääsiäismunasarjatulta! :-D

a kirjoitti...

Että semmoinen postaus! Jos haluais säilyttää katu-uskottavuutensa, pitäisi vissiin jättää kommentoimatta ja lähtee korvat luimussa pois täältä... Eli rohkeasti vaan! Katu-uskottavuus nyt on ihan perseestä muutenkin. Eikä sitä sitä paitsi ole koskaan ollut.

Mutta niin. Kyllä tämä miesten elämä on kaikesta suorituskeskeisyyshelvetistä (ja sen suorista vaikutuksista ihmissuhteisiin) huolimatta helppoa. Se tässä päällimmäisenä on mielessä.

Rokkaritkin kuulemma välillä kuulevat keikoilla tuollaisia "otetaas niitä housuja vähän pois" -tyylisiä kommentteja. Näin väitetään.

a kirjoitti...

...pöksyjä piti sanomani. Helvata.

Nimetön kirjoitti...

Tositeeveelivekokkausohjelma voisi olla nimeltään munasarjatulta kyökkipsykon hells kitchenissä. Osallistujista voisi aina pudottaa heikoimman pannuun ohjelman päätteeksi.

Tulee sieltä teeveestä oudompiakin ohjelmia.

Nätit munasarjat, värityskin on juuri tähän harmauteen sopiva.

reiska kirjoitti...

Aika antiikkiset. Harmaat? No sehän oli siinä testissäkin yhtä harmaata koko akka. Sitähän se naris ku... naurimaan aita.
*
Mihkä harmauteen, nythän on Suomen kesä.

Nimetön kirjoitti...

Kyllähän siinä laverilla sitten römpsä levällään makaa, mikäs siinä, kaikista nolointa on tallustella paitasillaan sieltä hemmetin sermin takaa. Elokuvissa niillä naisilla on aina sellaiset pitkät tutkimuspaidat päällä, ei varmasti tunnu kauhean alastomalta.

Toista se on alapää paljaana hiippailla huoneen vastakkaisesta nurkasta sinne tutkimuspöydälle ja todennäköisesti joutuu vielä kipuamaan ja könyämäänkin siinä (ainakin näin lyhyet mimmit, kuten minä), ennen kuin on saanut ruhonsa hilattua kunnolla. Kuinka kiusallista! Persuus paljaana äheltää!

Alapäälekurille pitäisi aina varautua pukeutumalla vaikkapa mekkoon, voisi vaan "ottaa vähän niitä pöksyjä pois". Tosin, en tiedä kumpi on nolompaa, pitää mekkoa, vai olla puolialaston.

Nimetön kirjoitti...

Minä olen nyt oikeastaan hiukan musertunut koska en muista gynen koskaan pyytäneen että pitäisi ottaa vähän niitä pöksyjä pois. Minun käsketään aina vaan kylmästi riisuutua.

Jenni kirjoitti...

Saara: respect. Paras gynekokemukseni: lääkäri oli noin 100-vee ja kalju kuin fabergen muna. "Ja tässä on sinun kohtusi, lievästi Y:n muotoinen, eteen päin kallellaan. Juuri sellainen, kuin terveellä nuorella naisella kuuluu ollakin. Ja tässä munasarjat. Ne ovat ruususen unessa."

Lopuksi keskustelimme seksuaalihistoriastani. Jos en olisi ollut shokissa, olisin revennyt nauramaan viimeistään sitten, kun hän kysyi, milloin menetin neitsyyteni.

Tyyppi oli siis absoluuttisen pro, mutta hyvin HYVIN vanha.

Paas niitä pääsiäismunasarjakortteja kanilla tai ilman noin 50 kipalesta tännekin päin.

Saara kirjoitti...

Hitsi, täällähän on kohta joka akalta ylä- ja alapää kunnossa.

Hehe, tuota Oharia. Taidat olla aika kiltin näköinen.

Just, Juha, miehillä se on niiiin helppoa ja rokkareilla varsinkin. No ei kai. Mutta maksoihan tuokin lysti 124 epeliiniä, että kyllä on kallista lystiä, sano.


Susu, tuota voisi kyllä lähteä kehittelemään. Ei paha.


Se on just se, Maija Mallikortti, että kun se pylly pitää riisua paljaaksi sermin takana ja sitten ihan pokkana könytä paitasillaan telineille. Ei tätä jaksa ymmärtää. Minä haluan sellaisen kauhtanan ensi kertaa varten.


Sinä et vain, Kirsti, muista. Varaa aika ja verestä muistojasi :)

Saara kirjoitti...

Äijä oli tietty niin vanha, että halusi kuulla seksijuttuja. Kyltymätön ja kalju gyne. Vau. Miksi mulle ei osu tuollaista koskaan.

Jaaha, kai tässä sitten pitää alkaa askarrella pääsiäiseksi. Huh. Viiskyt.

Nimetön kirjoitti...

Nostakaamme tämä inhokarnaalinen tilitys jo kulttuuriksi: muistaako kukaan sitä J. Donnerin -60-luvun leffaa (D, oli tuottaja), jossa J. teki hienon luonneroolin tohtori Bonnellina? Ainoa trin repliikki oli: "Risutuka" (donnermaisesti sössöttäen) - minkä jälkeen tri Bonnell elokuvan diegeettisessä maailmassa hyppäsi risutunen naistähden (Kristiina Halkola) kera patjalle (Bonnell). Tämä siis hintana siitä että tri B. tekisi naistähdelle abortin.

Oliko leffa nimeltään Punahilkka?

Bonnell ja Halkola jatkoivat näitä yhteistöitään patjalla sitten kyllä muissakin leffoissa ja selvittelivät taiteelista vaikutelmaa oikeussaleissa.

Nimetön kirjoitti...

Donner Esitti Bonnellia Asfalttilampaissa.

Joka naiselta löytyisi gynejuttuja, niistä saisi yhdistettynä aika hurjan läpyskän. Tämä kirjoitus oli kuviineen sellainen, etten tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Poika kurkkimassa äitinsä sisuksiin oli melkein jo huimaa.

a kirjoitti...

"Risutuka"... :D Paras Donner-imitaatio. Sen voi kuulla mielessään.

Nimetön kirjoitti...

"Josta tulikin mieleeni, pitää tilata gynelehti."

Lukihörö on iluinen aisa.

Minunkin pitää katsoa, missä olikaan mun sarjamunieni magneettikuvat, niin voisi pistää nekin sitten näytille.

"ei ne isot on, mutta huolella pidetyt" -Männistön poika riiulle lähti

Nimetön kirjoitti...

Vielä kun postaisit semmoisen eturauhaskupongin, että kun tilaa vähintään 50 pääsiäismunasarjakorttia, saisi pussillisen rairuohonsiemenjohtimia kaupan päälle. Olisi maar melkoisen houkutteleva tarjous se.

Taisi sitten olla urosleijonanpentu se seuraavakin. Meinaan kun oli jo komea harja näkyvissä. :}}

Saara kirjoitti...

Siis todella Juhan kanssa samaa mieltä. "Risutuka". Sä olet kyllä yliveto, etappisika. En olisi muistanut tällaista. Nyt näen sen kirkkaasti. "Risutuka".

Hei Tui, saa itkeä ja nauraa!

Petja, tuskin maltan odottaa. Nyt pääsiäisen aikaan kannattaisi kaikkien miettiä millaisia munia pistää näytille.


Hyvä Noone, terävänä siellä. Just siitä siinä leijonassa oli kyse. Eikä kyllä ollut huono kampanjaidea tuo ollenkaan :)

Nimetön kirjoitti...

Mullakin kokemukset on olleet aika mielenkiintosia gynellä käymisestä...Onko ällöttävämpää kuin että menet gynelle krapulassa, lääkäri on n. 60-v. muutaman hiuksen omistava mies ja viheltelee tukimusta tehdessään... Vieläkin puistattaa.

Saara kirjoitti...

Voi ei. Viheltävä gyne. Just. Voin kuvitella.

Eowyn kirjoitti...

Mulle ei koskaan puhuta pöksyistä gynellä - sanotaan vaan, että "voit tuolla verhon takana ottaa alapäätä paljaaksi". :D

Nimetön kirjoitti...

No huomenna taitaa olla genitaaleja esillä mun saitillani... Eikä sitten mitään paniikkia, kyllä niitä riittää kaikille.