tiistaina, kesäkuuta 21, 2005

Päre

Blogistaniaan on pesiytynyt hyvin vahvasti eräs lajityyppi, jonka haluaisin ottaa puheeksi, koska siitä on viime aikoina niin monta näköhavaintoa. Tuon lajin edustaja ei oikein pidä siitä, että ympärillä on muita blogeja, varsinkin, jos niissä syödään aamupalaa. Ei hän mitään pahaa tarkoita, hän vain tykkää eniten omasta blogistaan, eikä voi ymmärtää, että joku toinen kirjoittaa niin kuollettavan tylsästi hänen omien säkenöivien ajatustensa singahdellessa eetteriin tuhansien haltioituneitten silmäparien nähtäviksi. Hänen mielestään muita blogeja ei oikeastaan edes tarvita, koska ne eivät juuri häntä kiinnosta. Hänen mielestään paremmuusjärjestys on perseestä. Kuukkelikisakin on turhanpäiväinen kisa niin kauan kunnes hän voittaa ja kunhan paremmuusjärjestys on kuitenkin hänen itsensä päättämä tai sen kanssa identtinen.

Kaikki muutkin blogien kiertäjät viihtyisivät hyvin ainoastaan hänen blogissaan, jos olisivat kyllin fiksuja. Mutta valitettavasti näin ei ole, ja onhan se toki hävytöntä, että jotkut voivat viihtyä muualla kuin hänen erinomaisessa atmosfäärissään.

Parasta olisi, että jokainen blogin pitäjä muistaisi kirjoittaa vain häntä kiinnostavista asioista. Me tavikset olemme syntyneet miellyttämään juuri häntä. Mikäli emme niin tee, hän alkaa kitistä. Meidän ei tule ihmetellä, miksi hän ylipäätään käy meidän blogeissamme happamien röyhtäisyjen kera. Ymmärrän kyllä, että muiden oman navan kaivelu vituttaa, kun se ei ole hänen napansa, tai jonkun julkkiksen napa, jonka napa on eittämättä kaiveluun paremmin soveltuva kuin taviksen napa.

Kiteyttäen: Kunpa Aamuradiota voisi jokainen kuunnella onnellisena, pensein mielin median räpättäessä taustalla.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taviksena on ilo olla. Ei tarvitse perustella kenellekään mitään. Jiihaa!

Blogiton tavis on sitten taivas!

Blogeissa kommentoiminen on ainakin minulle ihan fiilisasia, joskus huvittaa, joskus ei. harvoin minulla on mitään erityistä sanottavaa. Jos pitäisin sitä kriteerinä, en kommentoisi lainkaan:)

Joo, ja kyllähän sen pian huomaa, missä blogeissa ei kommenttejani kaivata. Vaikka aika vähän niitä on.

Kait minä sitten olen niin tavis, etten ärsytä ketään. Ikävystytän vaan. Jiihaa, nyt nukkumaan.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan ymmärtänyt listan kärkipäätä, enkä onneksi koskaan tule edes ymmärtämään. Jos bloggailu on sitä, mitä jotkus siellä esiintyvät siitä esittävät, niin se ei ole minun juttuni. Joten lopetin bloggailun.

terkuin Silja Orvokki

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuollaisiin kuvaamiisi narisijoihin sopii sanonta: En ole yhtään kateellinen, mutta en soisi mitään kenelläkään olevan. Eli nämä ihmiset ovat huomaneet, että kaikenlaisilla blogeilla on suosiota ja lukijoita, kenties enemmän kuin heillä, ja se nyt vaan on niin väärin.

Kirsti

Anonyymi kirjoitti...

Nysse on vihanen! Huomenta silti Kullanmuru, mäkin tykkään susta! Mitä Aamuradiosta, mitä mistään, hui hai! Son se ikimuistoisin tapa, ku lyhentää muitten päitä, oma pää ikään kuin nousee. Mut se on vaan kupla, siis se pää. Puhekupla tai saippua-. Kuningas Schz I:nenki tuohtui ku joku Nora-Laukka polkkaa gravitaatiosta, höh, miksei sais? Vaikka musta son penaalista koko akka, mut poliitikon pitää poliitikoida haudastaankin. Sa vaan et hui hai!, Saara, muista rumbaas! Sun loorassas, hmnph, on hyvä Atos Portos Aramis ja Atmos-fääri! Missä se sun napas on, näytä, kyl mä katton, jos se siitä on kii! Nysse kyl suuttuu ja repii ...seensä.
Neito Petra katsoo edellisestä kellarista käyttöohjeet, kiitos!
eki

Saara kirjoitti...

Silja Orvokki,

tuo oli ikävä uutinen, sillä kyllä minusta vähemmälläkin suosiolla voi blogia pitää. Ja jos totta puhutaan, niin eikö tissinkuvilla ja muulla hötöllä saatu suosio ainoastaan kerro lukijoista ja heidän iästään tai peräti ÄO:sta.

Haluaistiko edes sellaisia lukijoita blogillesi? Kuka edes haluaa niin helppoa suosiota? Parit "pervert"-kuvat viikossa takaa hyvän linkityksen.

Kyse on nyt siitä, että minusta kaikenlaisille blogeille on tilaa, myös tissimeemiblogille. Minua suorastaan vituttaa tuollaiset korskeat apinat, jotka kuvittelevat, että heidän makunsa on ainoa oikea maku. Jos tissimeemiblogi on suosittu, niin silloin siitä tykätään. Eli nämä muutamat bloggarit voisivat lakata tuijottamasta sitä omaa napaansa ja katsella ympärilleen. Eikö vain olekin paljon erilaista väkeä.

Siis olisi hävytöntä, että minä vaatisin täällä näkyvyyttä ja kuuluvuutta vaikkapa nuorison tai neulebloggaajien keskuudessa. Eiväthän nämä mun juttuni kiinnosta niitä lainkaan ja miksi edes pitäisi?

***


Eki, tuo oli kauneinta mitä koskaan olen kuullut: Pää on kupla. Pusi pusi. Napa on täällä poimujen välissä jossakin, hetki vain. Tarkistan asian.

Jani kirjoitti...

Mitä, tissimeemiblogeja? Missä?!

...siis, olipa hyvä kun et linkittänyt sellaisiin. Kun enhän minä semmoisia klikkaisi. Ikänä.

Saara kirjoitti...

Olipa hyvä etten linkittänyt, kun en täsä lootassa osaa linkittää. Kiäh.

minh kirjoitti...

Minusta Aamuradion blogilajittelu oli loistava. Ilmeisesti joku on myös tehnyt jonkun testaa blogisi-testin.

En jaksa ymmärtää, miksi niitä pitää lajitella edes. Listan kärkipää on minulle vieras, koska jos kommentoin, en saa vastausta. Kommentoin siis vain blogeihin, joissa minut jotenkin "tunnetaan" ja kommenttini eivät jää ignoraatioon. Luulen, että aika moni ajattelee samoin, "itsekkäästi", blogien seuraamista ja kommentointia jos alkaa miettimään.

Onhan tämä aika klikkiytynyttä, mutta sitten on juuri Blogisanomat ja muut, joissa ahkerasti seurataan uusia ja tuntemattomiakin ja esitellään muille.
Monia blogeja tulee ahkerastikin seurattua, mutta ei kommentoitua, koska aika on rajallista..
-minh-

Anonyymi kirjoitti...

Ei Saaran tartte linkittää mihkään tissimuumeihin kun sen oma glögi on lusikkahaarukka-, eikun utaresiipi-yhdistelmäglögi ;-)
Pusi pusi, almaani, löysitkö navan, pohjois- vai etelä-?
tuhma-eki

Saara kirjoitti...

Jos siinä olisi ollut hitunen itseironiaa, se olisikin ollut loistava. Mutta kun siinä ei ollut. Kävin tänään lukemassa Aamuradion ja kyllä minua alkoi naurattaa. Se oli aikas tylsä.

Napa on keskellä suuria dyynejä.

Kaura kirjoitti...

Aika paljon se juttu haiskahti siltä, että etenkin naisten blogit ovat skeidaa kirjoittajan mielestä. Krooh... Anteeksi, taisin uinahtaa, kun kyseinen ilmiö on tavallisuudessaan niin ikävystyttävä.

Vt kirjoitti...

Minusta minhin ajatus siitä, että kommentteihin pitäisi aina vastata, on melko hämmentävä.

Useimpiin kommentteihin ei ole tarpeen vastata - ihanteellisessa blogimaailmassa voitaisiin tehdä jopa niin, että kirjoittaja pitää omanaan blogin ja lukijat kommenttilaatikon.

Täysin toinen asia on toki blogien kommenttilaatikoissa käytävä keskustelu, kuten nyt esimerkiksi tämä. Useimmiten hyvät kommentit kuitenkin sisältävät kaiken olennaisen, eikä niitä tarvitse lähteä pilaamaan vastauksilla.

(Niin, mainittakoon nyt, että tämä on luonnollisesti hyvin pitkälti blogista kiinni, jos se jäi jollekulle epäselväksi.)

Saara kirjoitti...

Siis, hä?

Saara kirjoitti...

Aaah, nyt tajusin. Ei just pitkään mennytkään. Kommentti=postaus, entry, päre, aurinkolaiva...

Mocartes kirjoitti...

Säännöt on tehty rikottaviksi. Jopa eettiset sellaiset, ja esteettiset, ja loogiset, ja ja, mutta luettelossa pitää pitäytyä kolmeen. Hölöpönpölö. Mäkin linkitin pervertiin, että sikäli tämä keskustelunaihelma on tuttu. Enemmän ehkä kiinnostaa nyt kyllä pyllyt, ja yllättäen kädet, sellaiset pitkät pianistin sormet. Mutta siis jos minua ei kommentoida niin voin kommentoida itse itseäni vanhasta muistista aikas paljon, täytyy myöntää. Mutta teoriassa voisin kannattaa Vt:n linjaa, ei siinä mitään. Skål.

Syrinx kirjoitti...

No niin, taitaa elämä olla samanlaista täälläkin.

Eli valituksen aiheet eivät muutu, vain ympäristö muuttuu.

minh kirjoitti...

No jos nyt saan vielä tähän tulla selittämään, niin entarkoittanut, että kaikkiin kommentteihin pitäisi vastata, ei todellakaan, mutta jos kirjoittaja ei koskaan huomioi kommentteja mitenkään, niin en minä ainakaan jaksa kauheasti kommentoida. Kommenttimahdollisuuden yksi tarkoitus on juuri keskustelu ja siinä toivossa sitä usein tulee kommentoituakin. Jos ei mitään keskustelua synny tai muut keskustelevat, mutta itse jää ignooratuksi, niin ei se kauaa huvita. Kokeilkaa, jos ette usko!
-minh

Anonyymi kirjoitti...

Syrinxkään ei koskaan muutu.


Kai se vähän riippuu blogistakin. Joihinkin kommentit eivät oikein edes sovi, mutta kyllä minä olen sosiaalinen nettieläin ja rakastan jokaista kommenttia niin kuin se olisi omani.


Saara