perjantaina, kesäkuuta 10, 2005

Aikansa elukka

Tälle päivälle oli paljon suunnitelmia. Piti lukea blogeja ja kirjoittaa, piti siivota ja laittaa ruokaa, ja syödä! Piti syödä oikein ihania ruokia ja piti pestä pihalla matto ja piirtää pari kuvaa. Loppujen lopuksi hukkasin tänään tunteja. En tehnyt mitään, vaikka luultavasti olin olemassa. Sitä on vaikea käsittää, koska en ole ollut unessa. Miten hemmetissä sitä voi olla edes laiskottelematta eikä silti saa aikaan mitään?

En löytänyt oikeita vesikasveja lähialueen puutarhoilta, joten lasten toivomuksesta ostin pari typerää tekolummetta pihalammen pinnalle kellumaan. Myyjä sanoi, että ne ovat säänkestäviä. Pidin sitä melko merkittävänä tietona, olivathan ne tarkoitettu vedessä lilluviksi lurpakkeiksi. Eilen siihen lampeen sitten muutti sammakko. Voi olla sama kuin viime kesänä. Se on vähän kasvanut. Siinä se löllöttelee lumpeen lehdellä kuin laulussa ikään. Välillä sen silmät muljahtelevat. Lapset kuskaavat sille pieniä hyönteisiä ja sammakko popsii ne suuhunsa.17 kommenttia:

Hedari kirjoitti...

Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Oletko muka hukannut osia ihanasta kesäpäivästä. Tuskin, luultavasti olet rentoutunut kunnolla. Vähän niin kuin kadonnut on vain unta (Axel Sandemose).
Puolukka

hanhensulka kirjoitti...

Eihän se mihinkään hukkaan ole mennyt, luterilainen kasvatus tunkee vain läpi ja valittaa, kun et ole kasvattanut leiviskäsi tänä päivänä.

Muuten, onko vika minun lukijassani, mutta näyttää että oikeanpuoleisen paneelin tekstit ovat muuttuneet lähes lukemattoman pienikokoisiksi, samoin pari tuossa allaolevista lastuista. Vai oletko muuttanut asetuksia?

Saara kirjoitti...

Jaaha, syyllinen oli se sammakon kuva ja kirottu IE. Firefoxilla tuota ongelmaa ei ollut, vaan fontti näkyi ihan entisenlaisenaan. Kiitos, kun kerroit.

Anonyymi kirjoitti...

no nysse otti sen sammakon veks! ei saa!
eki

Anonyymi kirjoitti...

ja alko räplään sorsia, saas nährä!
sama

Saara kirjoitti...

No kun en yhtään tiedä, miksi jotkin kuvat vaikuttavat koko blogin fonttiin niin typerällä tavalla. Tai sitten minä olen typerä. No, mutta oli miten oli, ei näin kauniina päivänä huvittaisi yhtään räplätä sorsia ja nopein tapa nyt vaan oli ottaa se sammakko pois. Ja hei, eki, olihan se todella huonolaatuinen kuvakin, vaikkakin kohde oli oikein söpö. Menenkin katsomaan, joko se on herännyt.

Anonyymi kirjoitti...

Fontit on, et sä. Etkä malttanu tietysti olla kokeilematta onko se prinssi. Kerro terveisiä kollegalle!
eki

Saara kirjoitti...

Hehhe, ai prinssikollega? Voi että, onpa soma ajatus. Pitääkö minun nyt todella suudella sammakkoa? Jospa se muuttuukin eki-sedäksi?

Anonyymi kirjoitti...

Höh, eiku sammakkokollega, sama kaivo- ja piimäperspektiivi. Teidän sammakolla vaan on kissanpäivät, tuodaan ruoka suuhun. Mä muutun vaan rupiseks vanhaks konnaks! Äläkä yritä venkoilla kun sä kokeilit kuitenkin.
eki-setä

Saara kirjoitti...

Kyllä jos tuossa lumpeen lehdellä loikoisit, niin ruokaa toisin suoraan suuhun. Tuo nuori konna pitää erityisesti nuuskamuikkusista. Ovat sellaisia lentäviä sentin mittaisia punamustia puolikoppakuoriaisia. En tiedä mikä se on oikealta nimeltään. Jos joku tunnistaa, niin olisin kiitollinen. Lapset sanovat niitä jostain syystä nuuskamuikkusiksi.

En kokeillut. En muuten taatusti pussannut sitä. Vielä.

Saara kirjoitti...

Nyt se löytyi. Se on sylkikuoriainen. Oikein herkullinen nimikin, kertakaikkiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä, eh eh. Ihan ku muka pussaisit, et sä uskalla, sulta menee pupu pöksyyn. Sylkikuoriaisia syöttäisit, voi kauheeta! Paljonkohan niissä on kaloreita ja entäs kolestroli sitten, hui, varmaan hyvät proteiinit, siitä tuleekin propaani mieleen, ne vois tehdä gudaa sun rumballe. Käviksä rumbas kanssa kattoo sambaa, vai vaatisko se jo tahdistimen? Naapurin poliisi akkansa kaa on jo ihan kännissä, alottivat heti aamusta, kohta ne pistää nurmelle pitkäkseen, ja vetää päivätirsat taas! Kyllä on kauheeks elämä menny, olen ihan järkkyny!
eki

Saara kirjoitti...

Ihania naapureita sulla. Se on sellainen extremelaji tuo aamusta asti ryyppääminen eikä se sovi rumban kanssa yhtään. Kahta kauheampi rumba olisi, vai lieneekö jo sitten samba.

Sylkikuoriaisia on täällä pilvin pimein. Ruoka ei hevin lopu.

Anonyymi kirjoitti...

En tule jos ei muuta tarjota! En tiä onks ne lomalla jo, en ole ollu puheissa, huiskin vaan kättä mennessäni. Mitä lie salaojaa, niillon jo kolmas päivä putkee.
eki

Saara kirjoitti...

Vai ei sylkikuoriaiset konnalle kelpaa. Sää mikään konna sitten olekaan.

Jospa se on polliisilla ollut rankka vuosi takana juoppoja ja julkkiksia putkaan raijatessa. Sitä on sitten alkanut tehdä ryyppyä mieli kerran jos toisenkin ja nyt ottaa sitten oikein olan takaa ja kaksin käsin.

Jonathan Palafox kirjoitti...

Wishing you all the best!