keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Miksi bloggaan

- Hei kaikille. Olen Saara ja olen blogholisti. No se alkoi vuosia sitten ihan vain foorumeilta. Aloin ottaa kantaa yhdellä kirjallisuuspalstalla ja se tuntui aluks ihan sopivalta. Mutt sitten se karkas käsistä ja mä olin kohta koukussa moniin kirjallisuuspalstoihin. Hei, se oli pientä, välillä mä kävin ottamassa kunnon fiilareita ihan kauheiltakin foorumeilta, mammapalstoilta ja politiikkafoorumeilta. Niissä käytettiin kovia sanoja, mut se ei kuitenkaan ollu mun juttu. Mä palasin aina kirjallisiin palstoihin. Olihan siellä se jengi. Sit ku on siinä jengissä kiinni, niin ei sieltä niin helppoo oo irrota. Aina joku oli houkuttelemassa sanomaan jotakin.

Sit mä aloin tuntea oloni jotenkin ulkopuoliseksi ja yksinäiseks, enkä mä saanu enää sellaisia kicksejä kuin alussa. Mun oli pakko ottaa jotakin vahvempaa ja mä kokeilin blogia. Muutama muukin pääs irti siitä jengistä ja kokeili blogia samaan aikaan. Tätä on nyt jatkunut melkein joka päivä puoltoista vuotta. Välillä oli kausi, ett mä vedin vaikka mitä blogeja. Ihan sairaasti kaikenlaisia blogeja. Ei ollut mitään blogia, mitä mä en olis kokeillut. Kaikkein pahinta oli se, että mä aloin Kirstin kanssa suositella blogeja muille. Me vedettiin kimpassa ihan hirveesti. Silloin mulla meni lujaa, mutta nyt mä olen melkein kohtuukäyttäjä. Välillä tulee poltettua parikin pärettä päivässä, joskus taas menee päiviä, ettei tee yhtään edes mieli.

Joo, mulla on perhe, eikä vielä mitään lopullisia seurauksia ole ollut. Mä pystyn oleen melkein koko päivän töissä, etten ajattele blogeja ollenkaan. Joitakin tyyppejä tulee kyl ajateltua välillä päivisinkin. Mä tiedän, ett tää on kauheen itsekästä. Mun pitää päästä tällä tavalla ottamaan kontakteja ja näpyttelemään tätä näppistä. Mä bloggaan aina suoraan bloggeriin, ett mä niinku tunnen olevani kiinni netissä ja sit kun mä painan Publish Post, niin mä olen narsismin huipulla. Kohta mä pääsen painamaan. Se on paras hetki tässä yksin bloggaamisessa, kun joku tulee mun kans jutteleen. Tai joskus me lauletaankin. Mä en tiedä, miks mä bloggaan. Välillä mua kaduttaa, mut joskus mulla vaan on niin mukavaa. Se on yhtä helvettiä, ett tykkää siitä kun on mukavaa. Mä tajuun niitä ihmisiä, jotka käskee mua ottamaan itseäni niskasta kiinni ja lopettamaan tän hauskanpidon. Ehkä mä joskus lopetankin niitten mieliks, mut kyl sen motivaation täytyy lähteä itsestä, muuten sitä retkahtaa taas heti, kun vaan näkee jossakin näppiksen ja nettiselaimen. Ei siihen paljon muitten puheet auta.
Kuva on niiltä ajoilta, kun mä olin ihan koukussa. Välillä oli tosi kauheet olot.Medis, Tuhatsanaa, Schizo, Hurina...

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

!!

Anonyymi kirjoitti...

Hehhheehheee! Saaralla taas vauhti päällä!
Kohta ei taas oma blogi riitä ja sitte alkaa loputon kierros ja sitte pitää cocommentsista seurata, että mitä tuli taas vedettyä.

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon aatellu et teill menee vaan lujaa ja on kliffaa. Onks blogin vetäminen tosiaan tollasta?

Anonyymi kirjoitti...

Onko kunnan taholta yritetty mitenkään auttaa?

Saara kirjoitti...

Niin, mä tiedän Medis. Jos jostakin vaan saa lisäkicksejä, niin mähän vedän. Cocomments on niinku tukipiste, ett jos multa menee muisti, niin mä tiedän mitä on tullu tehtyä.

Siis Jussi. Se on just tätä. Musta tuntuu, ett jos sä et pidä varaas, niin sulle käy yhtä huonosti ku mulle.

Kunta ei auta. Ei se auta Kari Tapiotakaan. Kemppisestä en tiedä. Sillä voi olla suhteita.

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan kaikki täällä. Me tuetaan sua. Bloggaamaan.
Me ollaan samanlaisia. Paitsi ettei nyt ihan yhtä kovia vetämään...toisaalta, mikä mä oon sanomaan, mullehan ei riitä ees yksi oma blogi...

Anonyymi kirjoitti...

Äh, se marraskuu kerkesi jo tännekin.

Saara kirjoitti...

En mä enää vedä niin paljon kuin ennen, kyll sä vedät, Susu, mua enemmän. Sullon ongelma :), hei myönnä.

Silja O. Heeeei, marraskuu on kohta ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Olen Susu. Olen blogholisti.

Jiihaa!

(tunnustettu)

Anonyymi kirjoitti...

Ziisus, me ollaan koukussa. Kylmä kalkkuna saa odottaa.

Ja pitää muistaa: "Myrskyn jälkeen on poutasää..."

Saara kirjoitti...

No nih. Se on tie tervehtymistä kohden, vaikka bloggaaminenhan ei ole meille mikään ongelma. Enempihän se on niille ongelma, jotka jättävät bloggaamatta.

Saara kirjoitti...

Koukussa se on Prosperokin. Tuosta se lähtee.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen Obeesia ja bloggari jo puoli vuotta. Ihan koukussa.
Onneksi tää ei lihota!

Anonyymi kirjoitti...

Oli kaksi naista, kuin saman äidin tyttäriä.
He harjoittivat bloggaamista Blogistanissa; nuoruudessaan he blogggaamista harjoittivat. Siellä heidän alustuksiaan kiiteltiin ja heidän neitsyellisiä kommenttejaan ihasteltiin.
Mutta he yhä enensivät bloggaamistaan, kun muistivat nuoruutensa päivät, jolloin olivat bloggaamista harjoittaneet Blogistanin maassa.
Ja he saivat himon heidän kommentaattoreihinsa, joilla on blogi kuin aaseilla ja kommenttiloota kuin orheilla.
Sitten sieltä kuului suruton melu. Ihmisjoukosta otettujen miesten lisäksi tuotiin erämaasta juomareita, ja ne panivat noiden naisten käsiin rannerenkaat ja heidän päähänsä kauniit kruunut.
Mutta minä sanoin: `Tuollekin kuihtuneelle kelpaa blogi! Hänen kanssaan nyt harjoitetaan bloggaamista - ja vielä hänkin!`

--KATA-- kirjoitti...

hei me ollaan kaikki samassa jamassa. pidetään yhtä. kaukoreikiä kaikille! elämä on parasta huumetta!

Anonyymi kirjoitti...

Äh näinkö on. Ja niinku mä yritin vaan vannoo tupakan viinan ja villien naisten nimiin. Thanks linkistä, vaikka voi poloisia sitä seuranneita, no kerran voi kokeilla mitä vain kuulemma. Blogijulkisuuden 15 minsaa on nyt saatu.

Hb

Anonyymi kirjoitti...

Siis mähän en missään koukussa oo, vasta viis blogia pystyssä, omat sanomat, haastatteluja ja kaikki. Lisäks musta kaikki jotka ei bloggaa on niitä narsistei. Et turha tulla mulle...

Saara kirjoitti...

Hyvä, Obeesia.

Veke, kiitos saarnasta. Hurmaava. Mutta kuinka muka kuihtuneen kanssa ei voisi blogata... hmph. Tietenkin voi. Siihen on oppikirjojakin ja kaikkea.

Katalta kaukoreikiä, kiitos. Yhteishali.

Hubis, mitä muka ovat viina ja villit naiset bloggaamisen rinnalla. Eivät mitään.

Hurina, myönnä nyt. Myönnä, jooko.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Leevi Lehto antoi mulle joskus vuosi sitten osuvan nimityksen, joka sopii myös teihin addiktoituneimpiin bloggareihin.

Se on väännös Orson Wellesin Citizen Kane- eli Kansalainen Kane-elokuvasta: Blogizen.

Blogizen - Olettex kuullu tän vai ettex ole?

Tony kirjoitti...

On toi blogholismi aika paha juttu. Jos joka kerta kun blogaa, menee överiks ja jää putki päälle, niin silloin kannatta miettiä, että kannattaks blogata ollenkaa. Mä oon ite kohtuukäyttäjä. Mä pystyn lopettaa millon vaan. Oon lopettanukin. Ett kyll se onnistuu. Mä alotin uudestaan vain koska MÄ halusin. Et hallinnas tää on. Mut voimii hei sinne.

:)

Anonyymi kirjoitti...

Ei musta tuu koskaan samanlaista. Mä pystyn pitään blogin vetämisen hallinnassa niinku Tonykin.

Anonyymi kirjoitti...

Siis hei, mähän olin just kuivilla yheksän kuukautta... hattua sille. Takas piti sit päästä... Mut ei tästä enää samoja fiboja irtoo, ei irtoo, ei. Sitä vaan kirjottaa kun on pakko, päivän fixin vetää vaikka tyhjästä. Kovempia paukkuja pitäs saada. Hampaat halkeilee ja tukka lähtee, tää on ku crackia vetäs. Mut lohduttaudun sillä, että jos nuorena sorvin ääreen tipahtaa, niin se on kunniakas kuolema.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi porttiteoria ei toimi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos perustaisi blogeista vierottautumisblogin ja anoisi rahaa RAY:ltä ja sitä saisi ja alkaisi tehdä työkseen, ei olisi enää blogholisti! Olisi kunnioitettu rojektityöntekijä! Nih!

Saara kirjoitti...

Blogizen? En ole kuullukkaan. Mutta sehän on niin kuin blogi-zen, Rauno kulta. Eihän sellainen piis sovi alkuunkaan!

Tony ja Jussi, no joo. Siis toisilla on enempi selkärankaa kuin toisilla. Mutta mä olen sitä mieltä, että te ette vaan myönnä :)

Kovempia paukkuja? Niin, joo, Ruu. Se pukkaa sulta sitten seuraavaksi kirjaa?

Trestak, sä oletkin aina ollut kova jätkä. Toisilla porttiteoria ihan selvästi toimii.

Tuo blogeista vierottautumisblogi on hyvä idea, Polgara. Nettiaddikteillekin on netissä oma fooruminsa.

Anonyymi kirjoitti...

Saara, olen nykyään ihan normaali enkä haaveile kirjailijuudesta enää. Se ei ollut minua varten.

Saara kirjoitti...

Voi Ruu. Sulla olisi niin helmeilevä kynänjälki. Mutta ei sen puoleen, ei se kyllä ole minuakaan varten.

Anonyymi kirjoitti...

En tarkoittanut, että tässä olisi mitään vikaa. Minusta nämä ovat vain kauhean jäsentelemättömiä, pomppimista blogista toiseen, kommenttia toisen blogiin toisen blogissa etc.

Minulla kun on päässäkin on niin paljon jäsentelemätöntä tietoa. Tai ainakin ajatuksia.

Saara kirjoitti...

Treksu, se vaatiinkin kokonaisuuksien hallintaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Ajattele Saara mitä kirjallinen maailma menettääkään, kun sinä ja minä emme kirjoita kirjoja! Säälin syvästi kaikkia hyvän kirjallisuuden ystäviä!

Hähhähhää...

Saara kirjoitti...

Totta. Tämä on heille suuri menetys, eikä siitä varmasti ole helppo päästä yli. Voisimme lisätä heidän tuskaansa alkamalla tituleerata itseämme ei-kirjailijaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta koska emme halua olla lisäämässä maailman tuskaa, vältämme sekä tituleerauksia että kirjojen kirjoittamista. Eniten varmaan autamme passiivisella toiminnallamme fiktiivisen kirjallisuuden kustannustoimittajaparkoja, jotka nääntyvät työtaakkansa alla jo nyt.

ill. kirjoitti...

olen ollunna katkolla.. nyt vasta löysin tähän postaukseen, olipas hedelmällinen ^^

yritin palata takaisin siihen mitä ennen blogeja oli, (rihmaan) mutta ei se ole enää sama kuin "silloin".. O_o

nimim. sekabloggaaja

Anonyymi kirjoitti...

http://saaranblogi.blogspot.com/2006/11/miksi-bloggaan.html