keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Jäk jäk jäk

Olen ottanut uuden tavan kasvattaa koiraa. Koska tähän mennessä mikään kielto, huuto eikä häpeänurkkaan laittaminen ole karkaamiseen ja muihin hölmöilyihin tehonnut, olen alkanut jäkättää sille. Eilen jäkätin Mäkkärille koko illan siitä sen karkureissusta. Kävin tasaisin väliajoin jäkättämässä ja Mäkkäri kuunteli korvat luimussa pää sängyn alla. Minähän en yleensä jäkätä, mutta nyt pääsin oikein vapautuneesti jäkättämään, ikään kuin vuosikausien patoutuneet jäkätykset olisivat päässeet irti. Mäkkäri parka. No, konsti näyttää tepsivän. Äsken kun tulin kotiin, niin Mäkkäri oli jo valmiiksi alamainen ja mateli pitkin lattiaa häntä vispaten. Jotenkin tuli mieleen, että se yritti kertoa olleensa kunnolla, etten varmaan alkaisi jäkättää.

Jäkätyksellä on kuitenkin lyhyet jäljet. Minultahan lähtee tuskin ääntä enää. Ei siinä mitään, kassalla oli asiakkailla hyvinkin hauskaa ja moni kiitteli hyvästä palvelusta. Siihen kai siis riittää se, kun puhuu hyvin hiljaa, tai sitä sitten jotenkin yrittää selittää enemmän käsillään. Kaksi euroa viisikymmentä senttiä on vielä näppärää näyttää sorminkin, mutta isommat summat alkavat sitten olla hankalampia.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sinun sitten on säästettävä ääntäsi.

Minen mittää koirista ymmärrä, mutta televisiosta olen katsellut aivan ihastuneena koirankasvatusohjelmia, joissa koiria komennetaan pelkillä kielennaksutuksilla ja makupaloilla pois pahanteosta. Yhdenkin ohjelman nimi oli englanniksi että "joko koira tai minä". (pittää kurkistaa Nyt-liitettä...) ... Ei löydy, mutta joskus arkena niitä ohjelmia on näkynyt, kakkosella ennen iltayhdeksää.

Oppisikohan Macci pois huonoilta tavoilta samalla metodilla?

Anonyymi kirjoitti...

Jaa. Kun koirat tulevat liian älykkäiksi ja uhkaavat ruokakunnan status quota, kaivetaan esiin salainen ase joka tehoaa niin miehiin kuin koiriinkin.

Hiljaa puhuminen kannattaa kääntää eduksi - töissä laita pumpulia poskiin ja kampaa tukka vedellä taakse, päälle heität smokin. Kun sitten saat kiinni myymälävarkaan seuraavan kerran, ota sitä molemmista harteista kiinni, katso silmiin ja sano hiljaisella äänellä päätäsi pyöritellen: "Carmine, Carmine...che infamità! what have I done to deserve this? I thought you were my friend.You realise you make me now very unhappy?" Ja sitten jos siinä seisoo vielä James Caan ja Al Pacino takanasi tylyn näköisinä niin takaan että sana leviää pian ja kauppasi saa ansaittua rispettoa...

Kaura kirjoitti...

Hevoskuiskaajat ovat ihan vanhanaikaisia, nyt tulevat koirajäkättäjät!

Anonyymi kirjoitti...

Voin kuvitella kyllä Mäkkärin tuskan! AUTS! Sillä Saara todella on kaikkien koirajäkättäjien äiti! - Saara smokissa olisi visio, nythän se on vaan Saara (itseaiheuteussa) smogissa.

Anonyymi kirjoitti...

+ t

Saara kirjoitti...

Hehhee, Louhi. Siinä kun on se ongelma, että mäkkäri tekee niitä pahojaan silloin, kun ei olla kieltä naksuttamassa tai makupaloja jakamassa. Sittenhän se ottaakin ne omat makupalansa ihan itse sieltä jääkaapista. Mun on vähän niinku pakko keksiä aina jotakin jälkikäteiskomennuksia. Tää jäkätys nyt näyttäisi olevan aika hyvä pelote. Tänään se ei ole vielä tehnyt mitään kuritonta.

Just niin, Veke. Mutta mähän en yleensä siis jäkätä, mutta se on selkeästi jokin tarve, jota pitäisi päästä käyttämään, koska sitä tuli ja tuli vaan.

Mulla on kyllä meleki samanlaiset posket ilman pumpuliakin ja nyt on äänikin. Ilmanko ne kaikki kiitteli hyvästä palvelusta. Hahhah. Ne oli ihan paniikissa!

Hyvä Kaura! Viimeksihän täällä on vieraillut naiskuiskaaja, mutta nyt siis iski koiranjäkättäjä.

Saara kirjoitti...

Hmph, Setä. Varo kuule etten ala sullekin jäkättää.

Anonyymi kirjoitti...

Kauheeta, elä pelottele, menee yöunet muuten, ihan yritän olla kiltisti...

Saara kirjoitti...

Se on hyvä. Just oikein. Toivottavasti Mäkkäri ottaa susta mallia.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä se minusta voip ottoo? Telepatiallako, höh! Lähetänki sille televiestin että on oikein pirullinen, eh heh.

Saara kirjoitti...

Teletapiallapas. Mäkkäri osaa pirullinen olla. Se on vilipittömin otus, mitä olen ikinä nähnyt. Se huijaakin ihan vilipittömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Teletapilla? Nyt kuule saippualla peset suus ja hetj! - Vilipitön huijari, kerta kaikkiaan.

Saara kirjoitti...

Daah, saippuapesulle tästä kyllä joutaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mäkkärille kateellisena jäin miettimään, miksei ihmiselle jäkättämisellä ole samanlaisia seurauksia??

Saara kirjoitti...

Elä Jussi suotta ole MÄkkärille kateellinen. Kyllä minä voin jäkättää sullekin :)

Periaatteessa sillä voisi ollakin samanlaiset seuraukset, siis voisi. Tuskin on.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan, ihan vilpittömästi, jäkätyksen puute ei ole suurin ongelmani...

Saara kirjoitti...

Heh, kenenkä olisi... paitsi no mäkkärin selkeesti.