torstaina, marraskuuta 23, 2006

36,4 tasan

Lähdin töistä kesken päivän olemaan hiljaa. Jospa se ääni sitten huomiseksi palajaisi. Töihin on kyllä tarkoitus mennä, onhan huomenna sentään perjantai. Olo tuntuu kyllä kuumeiselta, mutta minullehan ei kuume yleensä nouse. Se on aina 36,4 tasan ja parin buranan jälkeen sen alle, joten sairausloman hakeminen ei jotenkin tunnu oikealta, vaikka päässä humiseekin.

On ihanaa tulla kesken päivän kotiin. Koira menee niin onnesta sekaisin, että se hakee kaikki luunsa ja lelunsa näytille ja kiertää ympyrää. Kehumisessa menee tovi, kun toinen heiluu hulluna nalle suussa.

Hakusanojen vilkaiseminen keskellä päivää on sekin ihanaa. Susu sitä jo taannoin ihmetteli, miten ihmiset erilaisten virastojen IP-osoitteilla just keskellä päivää etsivät kiihkeästi tietoa tussusta nussittavaksi, tuhmista kuvista ja maailman isoimmista tisseistä. Myös kellofetissiä täältä on turhaan etsitty sekä haettu keskustelu fetissiä. Minä hakisin kyllä keskustelufetissiä, jos olisin virastossa töissä. Kaikesta sitä palkkaa maksetaankin. Näiden kesken työpäivän itseään tyydyttävien seassa sitten joku yksinäinen vienosti kysyy miksi minä olen.

Miksipä kukaan oikeastaan on. Mehän vain olemme täällä enimmäkseen kärsimässä ja odottamassa kärsimyksen loppumista jollain ihmekeinolla. Sitä vain odottaa, että tulisi joulupukki, putkimies, sähkömies, sähköposti, kevät, kesä, syksy, talvi, joka kaiken muuttaa vois, mutta kuitenkin enimmäkseen kärsimys pysyy samana, vaikka vuodenajat vaihtuvat. Ei tule joulupukkia, ei sähkömiestä. Ei edes sitä sähköpostia. Ei tämä marraskuu todella poikkea paljoakaan muista kuukausista. Minähän olen maan alla enimmäkseen töissä, joten tämä kärjistys sallittaneen.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En tietenkään itse ole koskaan edes ajatellut etsiväni tussun kuvia netistä,

*anteeksi, piti tönäistä sädekehä paikalleen*

mutta kyllä virastoissakin elää ihan tavallisia ihmisiä tavallisine ajatuksineen. Mitä ihmeellistä siinä on, että virastolainen etsii kivoja kuvia verrattuna siihen, että samaa tekee vaikkapa rakennustyömies?

Saara kirjoitti...

No kun raksajätkä ei saa siitä palkkaa. Enkä minä!

Anonyymi kirjoitti...

Oletko käynyt nykyaikaisen rakennustyömaan toimistossa katselemassa mitä lukemattomilta tietokoneilta katsellaan?

Saara kirjoitti...

Hei, nehän tekevät siellä töitä raksalla, yleensä. Sen olen nähnyt. Tänään viimeksi. Mutta okei sitten. Kaikki etsivät tussun kuvia netistä työaikana, jos sinä niin kerran sanot. En ala väittää paremmin asioista perillä olevien kanssa :)

Mutta siis ihmettelin kyllä alun alkaen sitä, miten työajalla ehtii tumputtaa ja ties mitä muuta, kun minä en vaan millään ehtisi. Lienen kateellinen.

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin tietääkseni raksalla tehdään yleensä töitä. Kuten virastoissakin.

Oletko aivan varma, ettet koskaan ole missään tilanteessa tullut käyttäneeksi työvälineitä muuhun kuin työntekoon?

Saara kirjoitti...

Kyllä, ihan saatanan varma ainakin jos tuosta on kyse. Vaikea se on oikein kassakonetta muuhunkaan käyttää. Tai olisi se ainakin aika noloa katsella tussukuvia netistä siinä kassalla ollessa. Hinnottelukoneellekaan en ole vielä muuta käyttöä keksinyt kuin hinnottelemisen, mutta se on varmaan vain mielikuvituksen ja ajan puutetta mokoma.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Uskotaan.