sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Havuja, perkele
Kuusi otti ja lähti. Olipa harvinaisen surkea tapaus se. Vähän niin kuin kruunu tälle vuodelle. Piste iin päälle. Koreahan se oli aluksi, mutta lopuksi neulaskasasta kohosi pelkkä koristeltu kuiva raato.

25 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Havuja perkele ja eteenpäin vanhasta vuodesta piittaamatta!

Hyvää uutta vuotta, Saara.

Saara kirjoitti...

Juuh.

Hyvää uutta vuotta, Susu.

Marko F kirjoitti...

Samanlainen kasa tulee imuroitavaa vielä meidänkin kuusesta. Se pirulainen ei ime vettä, kuivuu vain. Asiaa ei auttanut yhtään se kun kynttilät sammui, eivätkä syttyneet enää sen koomin. Jouduin vaihtamaan uudet tilalle. Kolmasosa neulasista putosi jo siinä. Pöh.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta Saara :)

Saara kirjoitti...

Ai niin, Marko! Tein kaikki taiat mitä kuuselle nyt ylipäätään tehdään, ennen kuin se istutetaan jalkaansa. Eli ensin sille tietenkin puhutaan kauniisti ja toivotetaan hvyää joulua. Kehutaan, miten hieno siitä tulee ja vakuutellaan, että tämä on sen elämän huippuhetki kaikkine krumeluureineen, mitä tietty pystymetsässä kasvaneelle on hieman vaikea mennä vakuuttelemaan. Se vaatii monta eri vakuuttelukertaa, totta kai. Voi näyttää myös valokuvia edellisvuosien kuusista kaikessa loistossaan, jotta se ymmärtäisi, miten tärkeää sen on näyttää hyvältä. Niitä valokuvasuurennoksia voisi vaikka laittaa seinillekin, jotta uusi kuusi seuraisi edeltäjiensä esimerkkiä. Sen jälkeen kun kuusi on sitten tuotu sisälle, jalkaan laitetaan lämmintä vettä ja sokeria, että sillä olisi oikein makeat ja kosteat oltavat. Yleensä nämä keinot ovat tepsineet hyvin. Nyt jostain syystä en kenties onnistunut vakuuttelemaan asiaa, tai toisaalta saattaa olla, että tietty läpinäkyvyys ja sanojen onttous kolahtivat juuri tähän kuuseen erityisen paljon. Sattoi siis olla harvinaisen itsepäinen kuusi. Tai fiksu. Tiedä näistä sitten.

Onnea Markolle uuteen vuoteen!

Louhi kirjoitti...

Tuollaisilta ne kuuset ovat näyttäneet meilläkin siinä vaiheessa, kun on ulos pitänyt kantaa. Oksasaksilla on saanut karsia kuusen rangaksi ja neulaset on pitänyt imuroida lattialta.

Kuolleina ostettuja, vaikka myyjäthän vakuuttelevat, että tuoreita ovat, juuri kaadettuja. Joopa joo, varmaan juuri ennen juhannusta!

Onneksi ei ole kuusta tänä vuonna riesana. Ei sille olisi ollut tilaakaan.

Hyvää uutta vuotta, Saara!

setäs kirjoitti...

Tansanialaisia kuusia, Shakes pieru jo sano, että Tansanian maassa on jotain mätää. Mutta mikä ihmeen henki asuu tuossa itämaisessa kiemuravermeessä komuutin päällä, vai onko se rouvan alusastia?
*
Elä heitä neulasia pois! Pirkassa suattaa joku vielä keksiä niille hyvän uusion.
*
Höh, uus vuos on vasta huomenna, jos julkku suo.

setäs kirjoitti...

Kuvia pitää kyllä kehua, vai ottiko joku pennuista. Raaka kusiaispesä on oikein hieno.
*
Viännän langasta, ettet munnoo ihtees. Ethän sinä kai illallakaan sano, että hyvää huomenta?
*
Ens jouluks hanki ajoissa "How to be nais to Tannenbaums for Dummies!

Silja Orvokki kirjoitti...

No jopas oli kuusi!

Mukavaa Uutta Vuotta sinulle Saara!

Saara kirjoitti...

Ehei, Louhi, näitä ei olisi voinut imuroida, tai pölypussi olisi pitänyt vaihtaa pariin kertaan. Ihan hävyttömän kalliita ovat muuten pölypussit nykyisin. Näitä neulasia putosi ämpärillinen aina, kun mäkkäri heilutti häntäänsä puolen metrin päässä. Näin kuivaa kuusta en muista nähneeni. Olisikohan pitänyt suihkuttaa se jollakin liimalla aluksi?

Onnellista uutta vuotta, Louhi.

Setä, se on just semmoinen lamppu, jossa asuu henki. En ole uskaltanut koskaan hinkata sitä esiin. Tiedä mitä se tekisi. Henkiinkään ei voi enää luottaa.

Minä kippasin neulaset jo ulos. Ei kaikkea voi säästää vaikka mieli tekisi.

Molemmat kuvat on tyttären ottamia. Eivät kai ne muuten niin onnistuneita olisikaan :)

Kuule hyvää uutta vuotta, Setä.

Saara kirjoitti...

Oh, Silja Orvokki. Sinulle kans oikein mukavaa uutta vuotta.

setäs kirjoitti...

Senkin jänkkä! No olokoon: soita yhä mandoliinia tähdet silmissäsi, eh! Ja vetele kurttua kanssa! Susu saa hoitaa sen hanurinsa! SUSU!

Saara kirjoitti...

No mä kaadoin sen neulaskasan tuonne pellon reunaan siihen kohtaan, jonne mäkkäri oli jättänyt läjänsä tässä yhtenä päivänä. Vinkki se on sekin. Eikä edes pirkkaa tarvittu.

Wilhelmiina kirjoitti...

Hiano kuusi. Varsinkin tuo lopullinen versio.

Mulla on tommoinen valkoisella suihkutettu ...öö, puska. Unohdin jo mikä se kukkakaupan myyjän mukaan oli. Ei oo varissu yhtään. Ehkä tuo lumisuihke on jotenkin muumioinut sen. Ehkä mulla on ens vuonna vielä toi sama. :D

Mukavaa uuden vuoden juhlintaa sinne suunnalle ja ennen kaikkea onnistunutta ja mielenkiintoista ensi vuotta. Elkää posautelko raketeilla itsejänne tai toisianne. :)

Saara kirjoitti...

Tuota muumiointia just ajattelin, että jos sitä sellaista tekolunta olisi sen täyteen suihkuttanut, niin josko olisi piikit pysyneet oksilla.

Olkaapa varovaisia siellä Tampesterin suunnalla myös. Onnistunutta uutta vuotta, sepä oli hyvin sanottu. Onnistunutta sinnekin!

Ensio V-K kirjoitti...

Muovia sen kuusen olla pitää, näin neuvottiin Pirkassakin. Kestää isältä koiralle.

Tulta munille ja rakettia taivaalle!

Saara kirjoitti...

Niin joo, se on niin kitchiä että huh, mutta kyllä sitäkin voi kummasti arvostaa näiden kokemusten jälkeen.

Mäkkäri on täällä jo aika hulluna, haukkuu ja kulkee ikkunasta ikkunaan. Ei tee mieli paljon itse paukutella ja säikytellä koiraparkoja. Piti laittaa sille Elvistä soimaan, että saan rauhassa kirjoitella näitä tenttijuttuja vielä vähän aikaa.

Tulta omillesi, Tappinen.

Anonyymi kirjoitti...

Onnellista Uutta Vuotta sinulle Saara perheinesi.
Mielenkiinnolla käyn aina ehtiessäni juttujasi lukemassa.

Noihin aiempiin "porno"-keskusteluihin ja kommentteihin liittyen halusin vain sanoa että mä olen boikotoinut h&m firmaa reilun 3v. samoin on tullut mukaan monia muita firmoja nimenomaan heidän mainontansa vuoksi. Ja tämä koskee koko perhettäni! Myöskään teini-ikäiset tyttäreni eivät käy niissä liikkeissä. Asioista on paljon puhuttu kotona. Eihän se meidän perheen ostamattomuus näistä firmoista niitä kaada mutta elän toivossa että muutkin osoittaisivat "mieltään" näin. Ja niistä mainoksista voi valittaa mainonnan eettiseen neuvostoon, olen niin tehnyt ja aion tehdä jatkossakin.
S

Saara kirjoitti...

Kiitos, S. Onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi. Kyllä se niin on, että yksilötasolta tämä taitaa lähteä parempaan suuntaan. :)

Hb kirjoitti...

Ääni muoville täältä ja Hyvää Uutta Vuotta Saaralle!

tv
Hb

tiina kirjoitti...

Mites teille nyt noin..Hyvvee Uutta Vuotta!!

Saara kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta, Hb!


Tiina, en tiijä. Ehkä se on tämä loputon syksy ja pimeys, joka saa kuusetkin varistamaan neulasensa.

Oikein hyvää uutta vuotta sinnekin!

Polgara kirjoitti...

Ens jouluks hanki pinkki-valkoinen muovikuusi jenkkitapaan, ei varmaan kestä sekään, sen vois heittää romikseen ;D Sika makee keko =D

Parempaa uutta vuotta ja komeita kuusia v. 2007!

Saara kirjoitti...

Pinkki-valkoinen muovikuusi? Uuh.

Parempaa uutta vuotta sinnekin, Polgara!

Anonyymi kirjoitti...

Kun asuttiin maala, loppiaisena oli kiva tunkea kuusi leivinuuniin ja kuunnella ratinaa. Tuli myöskin kiinnostava savuefekti usein uunista. Ja tuoksu.

Parhainta tätä vuotta sinulle ja perheellesi, Saara!(ja tuleville joulukuusille pitkää ikää)

Saara kirjoitti...

Sarille kiitos ja oikein antoisaa ja kaikin puolin mukavaa uutta vuotta.