tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Jäseniä särkee ja buranaa menee

En muista milloin olisi ollut näin tyhjä olo tämän blogin edessä. Tai muutenkaan minkään edessä. Voi olla ettei minulla ole enää koskaan mitään sanomista kenellekään. Aika moni asia ottaa pattiin, öisin ei saa nukuttua ilman salpaajia, jos niidenkään kanssa. Jäseniä särkee ja buranaa menee. Fibromyalgia vaivaa aina tähän aikaan vuodesta. Aina. Käsissä ei ole puristusvoimaa enää juurikaan. Yritän säästellä viimeisiä voimiani torstaiseen inventaarioon. Viime perjantaisen inventaarion kanssa meni kaksi työpäivää putkeen, eivätkä nämä menneet kolme vapaapäivää riittäneet palautumiseen. Tenttiä varten sain kyllä vastauksia tehtyä ihan mukavasti. Nyt peilistä tuijottaa vanha ja väsähtänyt eukonryjä ja sellaisena pitää kuitenkin lähteä joka päivä ihmisten ilmoille. Jostain syystä kontrasti muihin kauniisiin ja meneviin ihmisiin on näinä aikoina erityisen tyrmäävä. Se on viisainta kävellä pää painuksissa ja keskittyä toppatakkinsa alla piilossa vain omaan suoritukseensa, että pääsee masentumatta perille. Ilman tuota kahelia koiraa ja noita hupsuja lapsia olisin paneutunut talviunille aikoja sitten.

Olo ei tosiaankaan tunnu yhtään kontroverselliltä, mitä se sitten tarkoittaakaan. Missään sitä ei selitetä. Varmasti hieno sana ja se tuo minulle jostain syystä mieleen riitasoinnun. Siis ihan omakeksimä selite, joka siis kertoo enemmän minusta kuin sen sanojasta, vaikka riitasoinnun osa ei ole kuulkaa mikään helppo. Aika hullunrohkea pitää tietenkin olla, että sanoo mielipiteensä täällä ääneen. Hyssyttelyä ja hymistelyä - siis sellaisia yhteispusipusihalihalijuttuja - enemmän arvostan itse kuitenkin rehellisyyttä. Siis sellaista rehellisyyttä, joka ei kätke allensa minkäänlaisia muita motiiveja, kuin sen asian itsensä, ja että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja sitä rataa.

Niinpä jos pitäisi osallistua tuohon pantavin blogi -äänestykseen, naisten blogeista se olisi kenties jopa Selibaattipäiväkirja sittenkin, kaikesta kateudesta huolimatta (ja nyt ymmärrän sen mediaseksikkyydenkin). Siellähän se nainen tykittää ihan kybällä ja sanoo asioita, jotka ajoittain ottavat minuakin päähän. Toisinaan taas eivät. Se on oikeastaan mukavaa. Liuhdon avoin valehdeltu elämä on ehkä parhaimmillaan sitten mieskategoriassa vastaavanlainen särmäpesä.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kontroverselli on controvercial-sanasta johdettua epäkieltä ja kuvaa juurikin sitä kiistanalaisuutta, jota täällä nähdään!

Minähän just olen niitä tietoisia vaikenijoita ja vaikeista aiheista hijaa pysyviä. Siksi Tearcandyn tölväisy oli oiva. Mutkun olen osani valinnut, niin ei pidä valittaa, jos välillä osuu!

SusuPetal kirjoitti...

No, johan on kummia listoja.
Enhän minä ole niissä!
Minähän olen prkl rehellinen.
Ai niin, ja fiktiivinen, hahhah.

Toivottavasti ensi viikolla helpottaa, kunhan saat sen inventaarion tehtyä.
Höh.

Saara kirjoitti...

No, Sun äitis, siis minusta seksikkyys blogeissa on muutenkin ihan toisarvoinen juttu. Jos joku siitä saa lisäarvoa blogiinsa tai löytää sen avulla kiinnostukseensa toisten blogeihin, niin mikäs siinä. Ikäkysymys se myös on. Minun on vaikea kuvitella (mutta niin kuin monesti ennenkin, tämän asian suhteen olen aina väärässä...), että oman sukupolveni edustajat lähtisivät sen perusteella valikoimaan lukemisensa, kuka on kuinkakin pantava. Tai jos niin tekevätkin, siinä tapauksessa olen oikein tyytyväinen omaan lukijakuntaani ja sen määrään myös, koska tämä pantavuus ei kriteerinä ole itselleni lainkaan tärkeä. Särmäkkyyttä sen sijaan on kiinnostavaa seurata, tosin on myös taitolaji olla koskaan ottamatta mihinkään kantaa, kirjoittaa siitä huolimatta ja olla vieläpä erittäin suosittukin!

En tiedä, Susu, mitä sanoisin. Listat on kummia ja fiktiivisesti voi olla joskus enemmän rehellinen kuin muutoin.

Wilhelmiina kirjoitti...

Controversial on suomeksi ihan tuotanoinniin kontroversiaalinen. Joo. Ei niinkään epäsana, minusta kontroverselli on aikas tyylikäs muunnos siitä. ;)

Hb kirjoitti...

Se tietää täysikuuta, sanoi entinen emäntäkin, kun luita kolotti.

Polgara kirjoitti...

Hmm, sotkeuduin jotenkin löytämään myös tuon pantavat blogit -jutun. Kommenteerasin. Mutta minusta olisi parempi asettaa. Laittaa. Aseta loki itelles, laita lokittaen...sillee.
Nyt sotkeuduin ajatuksiini! Niin, täysi kuu ja fibromyalgia - nyt on molemmat päällä, ei ihme jos ei saa nukuttua ja joka hemmetin paikka on kipeänä. Terveenä taitaa olla vasen pikkusormi, ainakin tänään vielä. Toivottavasti helppii siellä jossain vaiheessa!
Ja samalla voisi kyllä sanoa, että en minä nyt seksiä ensimmäisenä blogista etsisi ;D Alkoi ajatus huvituttaa. Selata lokilistaa tai kuukkeloida... silmät palaen, kuola valuen. Ja löytää itsensä selaamassa omaa vanhaa lokia ,>

Saara kirjoitti...

Moi Wiltsu, siis joo kontroverssi on kai se oikea 'kiistanalainen', mutta tuo kontroverselli kuulostaa ihan joltain säveltäjältä tai taiteilijalta, siitä tuo yhteys riitasointuun.

Jaa, Hb, että pitäisi täysikuuhun uskoa. Pikemminkin PMS:ään. Siinä onkin täysikuuta ihan omiksi tarpeiksi.

Hahha, Polgara, no tuo justiinsa. "Selata lokilistaa tai kuukkeloida... silmät palaen, kuola valuen. Ja löytää itsensä selaamassa omaa vanhaa lokia ,>"

Heh, no ei ole mulla onneksi omaa vanhaa vielä... mutta siis joo. Hauska.

Ja toivottavasti tästä vielä jotenkin päästään liikkeelle. Aika tahmeaa tämä meno kyllä vieläkin on.

Lumi kirjoitti...

Sä tarttet ihan oikeesti kunnon lepoa ja lomaa, ieriottoa kaikesta mikä liittyy työhön. Sun kroppas ei pidä tuosta tahdista mikä sulla on, mutta senhän sä jo varmaan tiedätkin. Koita jaksaa, tää lähettää sulle voimasäteitä.

Saara kirjoitti...

Hehhee, joo, tässä just olen illan tehnyt työvuorolistaa. Terveisiä vaan sinne kans :) ja niitä säteitä!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, tarkoittiko Tearcandy alkuperäisellä jutullaan ihan konkreettisesti pantavaa. Minä nyt ainakaan en, vaikka innostuinkin TC:ltä otsikon lainaamaan!

Omalle pantavien listalleni poimin blogeja, joissa silloin tällöin tai alinomaa tuikkii oivallus ja jonkinlainen leikkimieli. (emmä Gorbaankaan olisi hurahtanut, jos se olisi ollut tomppeli tosikko. Siinä mielessä voin verrata vallitsevaan panosuhteeseeni blogia, jossa on pilkettä!)

Wilhelmiiina,
kutsuin kontroverselliä epäsanaksi just siks, kun jos se olisi ollut oikea sana, se olisi ollut kontroversiaalinen! Sanan lopussa on hiukka huikentelevaisuutta, joka pehmentää tomerinta kukkahatun tärinää. Sopii erityisesti käytettäväksi siivekkäinen lehmien yhteydessä.

s. liuhto kirjoitti...

Itse ja henkilökohtaisesti olen listannut linkkeihini ainoastaan pantavia blogeja. Itse asiassa kategoriani "monentyylisiä" tarkoittaa "pantavantyylisiä".

Sanoiko joku kommenteissa, ettei mieti asioita "silleen" lukiessaan blogeja? Olen pettynyt jossei sanonut.

Sitten pitee vielä kirjoittaa, että "kommenttien pitää olla asiallisia ja perusteltuja". Joskus listaan ainakin sata blogia jossa tämä väsyttävistä väsyttävin fraasi toistuu. Mutta MINÄ olen ilmoittanut että saa olla asiaton ja perustelematon!

Kontroverselli ja vermiselli on semmoista kvasihumanistista roskakieltä.

Saara kirjoitti...

Sun äitis, joo, siis kaikesta huolimatta, kyllä minäkin vähän vielä säpinän päälle ymmärrän :)

S.Liuhto, minä sanoin etten mieti 'silleen', mutta antaisihan se tietty lisäarvoa, jos ajattelisin. Mutku olen niin nunna, minkäs teet.

Voisin olla itsekin asiaton, ja olenkin, mutten perustelematon. Niin. Anonyymit ovat usein perustelemattomia, koska asiat on niille usein liian suuria ymmärrettäviksi... eihän se tosiaan hirveän paha asia ole.

Se on hieno sana, kontroverselli. Mä lainaan sen vielä johonkin.

tiina kirjoitti...

kyllä yhtä tätiä aina täällä tarvitaan! siis Snua!!

s. liuhto kirjoitti...

Kontroverselliä keskustelua!

Saara kirjoitti...

Kiitos, Tiina! Mutta noinkohan nyt yhtä tätiä tämä sota kaipaa... tai siis kontroverssi.

On on, Liuhto. Sitä se justiinsa on.

tiina kirjoitti...

Kyllä ilman muuta,Saara, kun kaikkien noitten hullujen luota tulen tänne, Rauhoitun

you kirjoitti...

..and I aint no typical loner...!

Tim kirjoitti...

En tiedä tuliko edellinen viestini perille. Mutta juttelin kaverin kanssa että yritin heitää sinua vasaralla... se meni ohi. Harmi vai ei!? Siinä hyvä kysymys.

Saara kirjoitti...

Jaah. Tähän nyt on vaikea sanoa mitään.

Tim, se olin muuten minä kun yritin heittää sinua vasaralla. Se meni muuten just niin, vaikka vaikeahan sitä on muistaa. Vai olitko se sittenkin sinä? Voisinko niin väärin muistaa? Vai heitinkö sitten takaisin? Siitähän taitaa olla kolkyt vuotta tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko varma, että saat tarpeeksi eri vitamiineja? Suosittelen varsinkin C, D ja eri B-vitamiineja, etenkn B12-vitamiinia.

Eikös siinä fibrossa ole kysymys vähän kuin hapetusstressistä?

Rauhallinen pitkäkestoinen
liikuntakin voi auttaa kuten vaikka kävely tai vesijuoksu. Suolisto pitäisi kanssa olla kunnossa eli probiootit kehiin.

Codaqueen

Saara kirjoitti...

Hei, Codaqueen, noita vitamiineja olen yrittänyt muistaa ottaa ja siis saada sitä myös ihan normaalista ruuasta, mutta kun liikkuu koko päivän töissä, siis istumatta kertaakaan ja tekemällä jatkuvasti jotakin työtä, jossa usein tulee hikikin, en oikein usko, että liikunnan lisääminen auttaisi siihen, kun jalat ovat töistä lähtiessä niin kipeät, että hyvä kun junalle pääsee vielä kävelemään.

Ne probiootit multa tahtoo kyllä unohtua aina. Ostelen kyllä, mutta niin jäävät sitten ottamatta.