lauantaina, joulukuuta 09, 2006

Buranaa ja beetasalpaajia

Tänä aamuna herätessä olo oli kuin kunnon kanuunassa, vaikka perjantai hujahti ihan selvistäpäin. Kai minä olen sairas omalla tavallani. Muiden flunssat ovat niin yksinkertaisia. Nousee kuume ja tulee nuha. Minulle ei nouse koskaan kuume ja nuhakin jää usein viikoiksi jäytämään otsalohkoon, niin kuin nuppi olisi turvoksissa ja kaikki nenän käytävät myös. Alaspäin ei paljon parane katsella, kun paine pullistaa silmätkin päästä. Ja kun yritän pitää päätä pystyssä tai makaan raatona sängyn pohjalla, hartiat kipeytyvät ja jumiutuvat, eikä veri kierrä enää mihinkään niskan yläpuolelle. Eipä siinä oikein pysty muuta ajattelemaan, kuin niitä samoja asioita joita siellä aivoissa jo on valmiiksi ollut. Uusia hapekkaita mietteitä sinne päähän asti ei tule tai jos tuleekin, ne tukehtuvat pian.

Parin buranan ja tuntien makaamisen jälkeen pystyin vihdoin lukemaan blogeja ja päivän juoruja, kun vain painoin nenänvartta sormenpäilläni. En tiedä mikä idea siinäkin on, mutta sekin auttaa, kun painaa kovasti molemmin puolin niskan yläpuolelta, siis kallon alareunasta. Parhaassa tapauksessa henki lähtee kulkemaan hetkeksi myös nenän kautta.

Yritin myös lukea Dionysoksen tarinoita, mutta kesken kaiken minua alkoi kuitenkin kovasti huipata ja sain niin hirveitä rytmihäiriöitä, että pitkästä aikaa oli turvauduttava beetasalpaajiin. En mielelläni ota niitä, koska näen niiden vaikutuksesta aivan järkyttäviä painajaisia, siis sellaisia, joista useimmat saisivat lisää rytmihäiriöitä. Olen joutunut aivan nuhtelemaan alitajuntaani, joka on beetasalpaajien avittamana osoittanut pelkästään huonoa makua yöllisine näytöksineen, joissa päähenkilöinä toimivat jonkinlaiset demonit ja joiden juoni liittyy lähinnä naurettavaan kannibalismiin. Ylipäätään on typerää, että lääkkeillä on niin turhauttavia sivuvaikutuksia aina. Eräs sukulaisenikin valitti, että jonkin masennuslääkkeen sivuvaikutuksissa mainitaan sen voivan aiheuttaa masennusta. Kuinka paljon typerämpää enää voisi olla.

14 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Helkkari palaa! - Siis kaikilla lääkkeillä on pahempia sivuvaikutuksia kun hyviä päävaikutuksia, heh. Paitsi niitä joilla on vaan yks, siis sivuvaikutus, niinko nyt esim. arsenikki ja polonium 210. - Mitä siitä tulis jos masennuslääke ei masentais, vaan parantais, eihän niitä sitten kukaan ostas, höh. Sama oli jossain päänsärkylääkkeessä jota söin, siinä luki, että voi aiheuttaa päänsärkyä.

Nimetön kirjoitti...

Sulle on varmaan noita beetasalsaajia määrätty siks kun sulla on sympaattinen hermosto. Ei kenelläkään sais olla sympaattista hermostoa, eikä edes empaattista, perkele!

Saara kirjoitti...

Niin, ajattelin ihan just samaa, että jos buranassa lukisi, että se voi aiheuttaa (haa, mää aivastin - olen normaali!) päänsärkyä, niin olis se kyllä yhtä helvettiä.

Kaikilla on sympaattinen hermosto. Onhan se jotenkin niin symppistä, kun ne kuljettaa sitä adrenaliinia aina vaan uutterasti eteenpäin. Joskus ihan ylitöinään, pyyteettä ja ihan vain mua palvellakseen. Eikö se ole sympaattista jos mikä.

Nimetön kirjoitti...

Tämä on pahempaa kuin tositeevee:

Tule ja seuraa BBB-talon sympaattista asukkia: Buranaa, Beetasalpaajia ja Blogeja; Saaran julkinen elämä -ehtaa tavaraa karvoineen päivineen, eläimellistä menoa katsojien iloksi.

Huilaa nyt hyvä ihminen, ettet kokonaan salpaannu!

Saara kirjoitti...

Yritin muuten just vaihtaa tätä blogia betaan, mutta se ei onnistunut. Jos otinkin vahingossa betasalpaajaa.

Nimetön kirjoitti...

Ja nyt sinut on salvattu sitten.
Paha.
Mutta, yritä uudestaan. Minä alan katsoa Monty Pythonia.

Nimetön kirjoitti...

beetta salvettu blokkeri

Saara kirjoitti...

Hehhe, nih.

Nimetön kirjoitti...

Salvaa vaan jos ei beetaa.

Nimetön kirjoitti...

Tänne vaan Susu niin setäs salvaa sut.

Saara kirjoitti...

Beetaa ja salvaa olis hyvä blogin nimi.

Hanhensulka kirjoitti...

Voi, voi, mitä tähän nyt voisi sanoa kuin, että anteeksi hirveästi. Toivon silti, ettet lakkaisi lukemasta tarinoita etkä muitakaan blogeja. Dionysokset ovat vielä vanhassa bloggerissa, kun en ole saanut lupaa siirtyä betaan, joten juttuja vastaan ei taida betasalpaaja oikein kunnolla toimia.

Toivottavasti voit pian taas ihan hyvin. Tosin tuosta seuraavasta päreestä näkyy, että paraneminen on hyvällä alulla ja sana on yhtä terävää kuin ennenkin.

Saara kirjoitti...

No onkin syytä pyytää anteeksi :) Kaikkea sitä ihmisen pitääkin lukea.

Vitsi se oli ja varmaan sattuma vain, että just siellä olin lukemassa. Ehkä. Hehhee.

Nimetön kirjoitti...

Juu, masennuslääkepakettien sivuvaikutuslistat ovat vaikuttavia: masennusta,anoreksiaa, psykoosia, itsemurha-ajatuksia, itsemurhaa. Voisivat laittaa sen kaavion muotoon: Masennus-> masennuslääke-> masennus->anoreksia->psykoosi->itsemurha-ajatukset->itsemurhan toteutus.
-minh-