lauantaina, kesäkuuta 17, 2006

Sikailijatytöistä vielä (varoitus, jutussa kiroillaan)

Keskiviikkona, kun tulin iltavuorosta junalla kotiin, istuin kahden keski-ikäisen miehen läheisyyteen. Miehet puhuivat jotakin äärimmäisen vaikeasti selitettävissä olevasta termistä; alamaisuudesta, jota ei voi määritellä ja jonka laillisuus nousi kukoistuksekseensa joskus. Samaan vaunuun tuppautui pari nuorta naista aivan ympäripäissään. Toinen oli tukeva tyllerö, jonka tukka oli värjätty mustaksi ja jolla roikkui hameen helmassa ketjuja. Nenä oli lävistetty, samoin kulmat. Se oli hiljainen. Toisella oli lävistys myös kielessä ja senkin tukka on musta. Tyttö oli pitkä ja sen oli vaikea pysyä pystyssä. Niinpä se rojahti istumaan, heitti jalkansa käytävän toisella puolella olevalle penkille ja mörisi.
- Mennään teille yöksi. Hypätään ojan yli ja hakataan pari lissuu.
- Joo.
- Oikeesti. Hakataan pari lissuu ja katotaan mitä niille käy.
- Joo joo.

Hetken päästä vaunuun tuli nuori mies, jolla roikkui ketjuja mustien vaatteittensa päällä niin paljon, että koko jätkä kalisi tullessaan ja sen käveleminen näytti työläältä. Silläkin oli mustaksi värjätty pää.

- Kato, Tune. Tuu tähän istuun, pitkä tyttö örisi.
- En mä tuu. Mä etin yhtä kaverii.
- Onks sul vielä mun verta naamassas.
- On, poika sanoi ja kääntyi ympäri näyttääkseen naamaansa, jossa oli verisiä viiruja poskessa.
- Miks sä et tuu tähän istuun?
- Mä etin yhtä kaverii.
- Miks sä et tuu tähän istuun?
- Mä etin yhtä kaverii.
- Miks sä et tuu tähän istuun?
- Ääh. Mä etin yhtä kaverii, kloppi sanoi ja meni.

Tyttö korkkasi kaljapullon ja ryysti. Sitten se röyhtäisi.
- Tuo tekee hyvää, toinen tyttö sanoi ja nauroi.
- Saat perät tästä, otatko?
- E.
- No miks et ota. Ota nyt!
- Emmä.
- No ei sitten, pitkä tyttö sanoi ja joi kaljan loppuun ja heitti tyhjän pullon lattialle. Se pyöri jalkoihini. Annoin sen olla siinä, mutta kun juna lähti liikkeelle, pullo lähti vierimään käytävälle. Joku nosti sen siitä roskiin.

Junaan tulleet ihmiset joutuivat hyppäämään tytön jalkojen yli. Se ei väistänyt kertaakaan ja hyvin hissukseen jengi ylitti ne tien tukkeena olevat koivet, kunnes yksi nuorukainen pyysi väistämään.
- Emmä väistä. Hyppää yli. Se on seksikästä. Mä katon sun persettä kun sä hyppäät yli. Hei, hyppää ny.
Poika hyppäsi.
- Timmi. Hyvä perse. Vitun seksikäs.
Poika ei katsonut taakseen.


Pasilasta nousi kyytiin pariskunta, joka ei sitten suostunut hyppäämään yli. Naisen pinna alkoi palaa ja tyttö kirosi:
- Vittu siitä ne on muutkin menny. Eikö läski pääse yli, tyttö sanoi ja nauroi käheästi. Silloin se mies puuttui asiaan ja kumartui lähelle tyttöä.
- Sä lennät tästä junasta pihalle just silloin kuin musta tuntuu, jos sä et nyt laske niitä jalkojas ja pidä turpaas kiinni.
Tyttö hivutti hitaasti jalkansa alas ja mulkoili mustaksi meikattujen silmiensä takaa.
- Vitun huora, se sähisi itsekseen ja pariskunnan mentyä se alkoi taas jauhaa sitä, miten mennään ojan yli ja hakataan pari lissuu.

Keski-ikäiset miehet olivat keskittyneet ihailemaan toistensa historiallista tietämystä, eikä niiden teoreettinen spekulaationsa keskeytynyt missään vaiheessa. Ne paasasivat yhä alamaisuudesta, keisarista, kukoistuksesta ja termien vaikeasta määriteltävyydestä, kunnes nousivat lähteäkseen suun muodostaessa yhtenään toinen toistaan ihmeellisimpiä termejä. Tytötkin jäivät Leppävaarassa pois, mikä oli tietenkin myös helpotus.


(Saanen huomauttaa, että junakuvaukseni ovat suoria otteita todellisista tapahtumista, joten en aio sensuroida montaakaan kirosanaa pois; korkeintaan joka toisen vitun. Semmosta se nyt vaan on.)

18 kommenttia:

Hahmo kirjoitti...

Miten tytöille olisi käynyt 1950-luvulla, jos he olisivat käyttäyneet samalla tavalla silloin?

Herään vain kysymys, että ollaanko nykyisin liian suvaitsevaisia ja peloissaan? Vain yksi mies uskalsi sanoa suoraan asiansa heille.

Saara kirjoitti...

Moi Hahmo, aggressiivisia tyttöjä on nykyisin niin paljon, ettei niihin kai kukaan viitsi kiinnittää sen suurempaa huomiota, niin kuin eivät ne spekuloivat miehetkään. Ihan kuin mikään siinä ympärillä ei olisi häirinnyt sitä keskittymistä siihen omaan ihmeelliseen puheenaiheeseen. Minäkin seurasin sivusilmällä koko touhua, sillä aggressiiviset tytöt ovat huomattavasti arvaamattomampia kuin pojat. Nämä neidit olivat muuten täysi-ikäisen näköisiä, joten ilmeisen vastuussa omasta toiminnastaan sikäli.

Kyllähän minä mietin, miksi niistä oli tullut semmoisia "hakataan pari lissuu" -tyyppejä. Ikään kuin hakkaaminen olisi hauskaa ja pelkkää tylsän elämän ajankulua, vailla seurauksia. Monta syytähän siihen tietty on. Vanhemmat tulee ekana mieleen, mutta miksi ne vanhemmat sitten ovat sellaisia... eli oravanpyörässähän ne tytötkin vain ovat.

Jos sitten taas ajatellaan relativistien tavoin, voihan olla, että ihmiset, naiset ja miehet, kerta kaikkiaan olisivat tuollaisia, jos niille ei olisi opetettu teennäisiä tapoja, jotka ärsyttävät vapaita, mutta ilmeisen itsekkäitä ihmisiä.

Hahmo kirjoitti...

"Jos sitten taas ajatellaan relativistien tavoin, voihan olla, että ihmiset, naiset ja miehet, kerta kaikkiaan olisivat tuollaisia, jos niille ei olisi opetettu teennäisiä tapoja, jotka ärsyttävät vapaita, mutta ilmeisen itsekkäitä ihmisiä."

Tuosta tulikin mieleeni, että millaisia ihmiset olisikaan ilman käytöstapoja! Siis jos jokainen ajatus tulisi suodattamattomana suusta (vähän kuin elokuvassa Liar, liar)? Tai käyttäytyisimme yhtä estottomasti kuin pikkulapset?

Maailma olisi täynnä loukattuja, väärinymmärrettyjä ja yksinäisiä ihmisiä... Hmmm, joko se on todellisuutta?

Saara kirjoitti...

Hyvin sanottu. Kyllähän se todellisuutta alkaa olla. Vaikea sanoa, onko se edistystä vai taantumista. Toisaalta voi hyvinkin olla, että nämä hupinsa aggressioista hakevat ihmiset ovatkin paljon paljon vanhanaikaisempia kuin ns. konservatiiviset ihmiset. Eli me alamme lopultakin taantua luolaihmisten tasolle. Voisiko se olla vastareaktio ylenpalttista sivistyksen ja älyn ihannointia kohtaan. Takapuolen näyttämistä titteleille ja todistuksille, koska onhan sekin aika karmiva piirre ihmisessä.

kervå kirjoitti...

Paikallisjunassa on aina ihan s******n kivaa :)

nimim. kokemuksia K-junasta

tinka kirjoitti...

"Aggressiiviset tytöt ovat huomattavasti arvaamattomampia kuin pojat" - olen täysin samaa mieltä!
Ja jotenki aina tuomoset känniääliötytöt on pelottavia.

Tuokaan päänaukoja, jos se olis ollut yksin (ilman sitä kaveriaan) siinä junassa, ei varmaan olis huudellu ja isotellu yhtään mittään. Olis istunu synkkänä vaan penkissään ja ehkä alta kulmain joskus mulkoillu muita matkustajia. Mutta onhan se varmaan ihan kiva leikkiä kovista, juu.

Silloin harvoin, kun jouduin kulkemaan paikallisilla, esim. HKIstä Ankkarokkiin muutama vuosi sitten, oli ne kaikin puolin mielenkiintosia ja vähän ahistavia matkoja.
HKIssä on muutenki aika pelottavan oloisia nuoria naisia.

minh kirjoitti...

Sitä minä ihmettelen, että ihmiset alistuvat tuollaiseen junaterroriin. Ei kai se yksin olisi pärjännyt koko vaunullista vastaan. Minä törmäsin eilen asioillani naiseen joka huusi korviavihlovalla äänellä terveydenhoitoihmiselle "paa vauhtii, vittu!" "Vittu ootsä kuuro, saatana?!" jne. Enkä osannut pitää turpaani kiinni. Käskin pitää pienempää ääntä ja nainen alkoi kiljua minulle, mutta ei tehnyt mitään. Typerään uhoon pitää vastata tarpeeksi aggressiivisesti niin ne ei uskalla tehdä mitään.
-minh-

Saara kirjoitti...

Kervå, joo. Onhan siellä. Joka päivä kun kulkee ees taas tunnin yhteensä, niin kyllähän se välillä meinaa kyllästyttää. Paljon siihenmahtuu kaikenlaista kulkijaa mihin aikaan tahansa sitten kulkeekin.

Niin no on, Tinka, Helsingissä on jonkin verran pelottavia tyttöjä, jotka käyvät meilläkin kaupassa "ostoksilla". Meillä ne nuoret myyjättäret eivät kyllä uskalla mitään tehdä. Totta tuokin, että yksin tuskin monikaan öykkäröi.

Niin, Minh, kyllä minäkin ajattelin olla vaan ihan hiljaa ja odottaa järjestyksenvalvojia, joita ei sitten ikinä tullutkaan. Tuossa alkuvuodesta niitä riitti joka junaan. Se olikin sitten kai kokeilu ja sen perusteella todettiin, että häirintä julkisissa kulkuvälineissä väheni 60 prosentilla. Mutta kai se sit siitä, kun se olikin vain kokeilu. Että jos olisi vartijoita junissa, niin ei olisi niin paljon häirintää. Hahhaaa, kai ton olis tiennyt ilman kokeiluakin, jos sitä ei kerta enää jatketa.

Kondareita kävi siinä vaunussa kaksi, jopa yhtäaikaakin kerran. Olivat nuoria pieniä miehiä. Kun nekään eivät puuttuneet asiaan, niin ei kai kukaan muukaan sitten. Taisipa toinen nisitä jotenkin keplotella mitään sanomatta itsensä niiden jalkojenkin yli, tosiaan.

JPK kirjoitti...

Surullinen tarina.

Jokainen osaa olla ääliö. Vaikeampaa on käyttäytyä kunnolla. Tähän kävisi hyvin kliseinen toteamus, että kestää paljon kauemmin kasvattaa yksi puu kuin kaataa sata.

Saara kirjoitti...

Joo, JPK, surulliseksi minäkin sitä tänään eräälle tuttavalleni luonnehdin.

Ja nimenomaan, vaikeaa on joskus käyttäytyä kunnolla, koska onhan meissä kaikissa se pimeäkin puoli. Mutta en minä tiedä onko se vaikeampaa, koska onhan meissä se valoisakin puolemme. Valintaahan kaikki on suuntaan jos toiseen.

Petra kirjoitti...

Noita tyttoja pelkasin pienena ja pelkaan vielakin. En siksi ettenko nyt tietaisi etta he ovat henkisesti aivan hukassa vaan siksi etta NYT TIEDAN heidan olevan hukassa. Voivat saada ihan mita paahansa. Jenkeissa oli tovi sitten case missa 3 15vuotiasta tyttoa tappoi kaverinsa. Erittain raa'asti ja valinpitamattomasti. Riita ei saanut alkuana mistaan, oli vaan tylsaa. Yht'akkia yksi oli vain pistanyt savukkeensa toisen poskeen ja siita kaikki lahti. Aamusella tyton vanhemmat loysivat etsintapartion mukana ruumiin joen rannalta.. Pitkan aikaa tyton lahdanneet 'kaverit' pitivat pokkansa ja eivat puhuneet. Olivat hautajaisissa ym. Taysin kylmaverista touhua.
Mina pelkaan teinityttoja!

Saara kirjoitti...

Petra, joo. Itse asiassa aloin muistella omaa nuoruuttani, ja minäkin olin kyllä ihan hukassa. Siihen aikaan ei tosin tappaminen tullut senkään eikä minkään muunkaan takia mieleen eli kyllähän nykynuoret ovat kasvaneet kiinni turpaanvedon ja tappamisen meininkiin. Ja siellä Jenkeissä varsinkin.

Tytöt haluavat olla tasa-arvoisia tässäkin ja menevät tietenkin yli, niin kuin johtajanaisetkin ovat kovempia kuin miehet.

Hahmo kirjoitti...

Mutta tuskin hysteriaa tästä kannattaa nostaa?

Kuinka moni teinityttö on tuollainen? 1/100? 1/1000?

Harmi vain, että äänekkäimmät ja vihaisemmat saavat aikaan eniten huomiota. Mutta niinhän se on aikuistenkin maailmassa.

reiska kirjoitti...

Saara rva nyt on hukassa vielakin, oikein isossa pahassa hukassa.

Saara kirjoitti...

Hukassa olen, joo.

Hahmo, en tiedä hysteriasta, mutta kyllä asiaan varmaan kannattaa kiinnittää huomiota. Onhan se lisääntymään päin kuitenkin ihan varmasti.

Toisaalta sitten, jos ei kiinnitä mitään huomiota, niin ehkä se menee ohi... tai sitten ei. Mistä näistä tietää. Yleensäkin kovistytöt luulevat, että se on jotenkin huippua ja coolia olla kylmä ja tunteeton, vaikka enemmän se on just surullista.

viima kirjoitti...

No mutta ainakin on ollut rehellistä, suoraa puhetta! Nykynuoriso uskaltaa sanoa ruman sanan ja mielipiteenkin rohkeasti ääneen. Ja käyttäytyä typerästi. Tai ainakin tuo jokin osa nykynuorisosta, meinasinpa tehdä typerän yleistyksen.

Ainakin ratikoista lopettivat tehopartioinnin, juniin kuulemma jäi vielä. Ehkä ovat sitä sitten vähentäneet, kummaa ettei edes konduktööri viitsinyt mitään valittaa asiasta. Juopottelua vastaan VR taistelee yhä tiukasti, nythän junissa on siellä täällä niitä prosentilliset tuttipullot kieltäviä tarroja. Ehkä seuraavaksi saadaan tarra, jossa on kielletty jalat ja käytävät ja rumien puhuminen. Piktogrammiksi jälkimmäiselle sopisi vaikka kirkkovene ja sen päälle punainen poikkiviiva.

Saara kirjoitti...

Hahhah, Viima. Eihän se kirkkoveneen äänenlausuminen minua haitannut. Mietin vain niitä kohdalle osuvia lissuparkoja enimmäkseen.

Huomasinkin yhtenä päivänä, että yhdessä vaunussa oli tupakan kuva ja rasti päällä, koiran kuva ja rasti päällä, lipun kuva ja rasti päällä ja sitten sen pullon kuva ja rasti päällä. No mutta toisessa vaunussa sitten oli pullon kuva ja rasti päällä, mutta ei tupakan kuvaa ja rastia päällä, mutta kuitenkin koiran kuva ja rasti päällä, että olisiko siinä vaunussa sitten saanut polttaa.

Yhteen aikaan iltajunissa tuli aina kuulutuksia, ettei junassa saa tupakoida eikä käyttää alkoholijuomia, mutta niistä on luovuttu. Kaljan juontia enemmän minua ärsytti yhtenä iltana tulla väsyneenä ja nälkäisenä töistä junalla kotiin, kun ihan tuollainen viisikymppinen asiallinen naisihminen veti hampurilaisen pussistaan ja alkoi mussuttaa. Sitten se ryysti sitä kokistaan siinä myös. Se oli tukalaa. Se oli inhottavaa. Sama nainen tuli aamulla ensimmäisenä kauppaan ja minä sain vieläkin puistatuksia.

Emmi kirjoitti...

Miksi aina sanotaan, että siellä Jenkeissä varsinkin? Ai nyt täällä on jopa enemmän turpaanvetäjiä?
Kai täällä nyt on ääriesimerkkejä enemmän kun on ihmisiäkin enemmän.