torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Gallupien lellikkiNyt menee hermot näihin helvetin kaavakkeisiin, joita posti minulle, eli siis sille satunnaisesti valitulle henkilölle kantaa selkä vääränä kerran kuussa. Toinen mokoma soittelee harva se viikko, olisiko nyt hyvä aika vastailla pariin kysymykseen: mitä bensaa käytät, mitä operaattoria, montako perheenjäsentä, kuinka vanha, mies vai nainen, kissa vai koira, pitkä vai lyhyt... Tällä tuurilla kannattaisi ruveta lottoamaan. Joka tapauksessa hirvittää tällaiset 11-sivuiset pumaskat, joissa on sellaiset rapiat sata kysymystä siitä, miten teen työmatkani ja missä vietän yöni, mitä syön, paljonko juon kahvia ja viinaa tai poltanko tupakkaa, ja jos poltan, miksi poltan ja monen aikaan, lisäksi extrana poltanko piippua tai kenties käärinkö sätkiä. Entä mikä olisi minusta paras tapa ehkäistä huumeitten käyttöä. Joka jumalan sivun jälkeen kysytään, onko kukaan seuraavista: lääkäri, terveydenhoitaja, perheenjäsen tai joku muu vihjaillut siitä, että minun pitäisi syödä vähemmän, liikkua enemmän, ryypätä vähemmän, polttaa vähemmän, syödä rasvaa vähemmän, laihduttaa...Eikä sekään niille riitä. Minun tulisi paljastaa heille myös kaikkein pyhimmät irstailuni, eli kuinka paljon nautin alkoholia kerralla ja syönkö suklaata! Vähänkö haluaisin kertoa. He haluavat myös urkkia olenko viime aikoina syönyt keitettyjä perunoita, rasvaista juustoa, makeita leivonnaisia... ja jösses sentään... jäätelöä. Pitää siis vastata 24 eri ruokalajista, olenko syönyt niitä viikon aikana en kertaakaan, 1-2 päivänä, 3-5 päivänä vai 6-7 päivänä. Hävyttömät tivaavat myös pituuttani ja painoani, sekä pystynkö kävelemään puoli kilometriä levähtämättä tai hukunko, jos putoan syvään veteen ja pääni käy pinnan alla, vai pystynkö ehkä uimaan tämän jälkeen 200 metriä ja tästä 50 metriä selkäuintia. Mistä helvetistä minä tiedän. En ole kokeillut selkäuintia 200 metrin rintauinnin jälkeen. Ja eihän siinä edes sanota, pitääkö uida ensin koiraa vai perhosta. Siis uipa 150 metriä perhosta ja sen jälkeen 50 metriä selkäuintia. Miksi ne eivät suoraan kysy, olenko uimari. Tai osaanko uida. Voi herranjumala.

Hävitin tästä Kelan toimittamasta kyselystä ensimmäiset vahingossa jonnekin ja sain sitten parin viikon päästä kirjeen, jossa sanottiin, että siihen kyselyyn olisi tärkeää vastata. Minua tunnollisena ihmisenä riepoi sellainen huomautus. Hävitin tosin edellisenkin (VR:n) kyselyn, koska meillä häviää muutenkin kaikki. Jos saisi edes takuutodistukset ja veroilmoituksen säilymään, niin olisin kovasti onnellinen.
Mutta nämä eivät niin vain jätä rauhaan. On nimittäin erittäin tärkeää, että juuri minä vastaan näihin kysymyksiin. Varmaankin siksi sain Kelalta ystävällisesti uuden kaavakkeen ja muistuksen siitä, etteivät he ole vielä saaneet minulta vastauksia kysymyksiinsä. Perkele.

21. Oletteko tuntenut itsenne jännittyneeksi, stressaantuneeksi tai kovan paineen alaiseksi viimeksi kuluneen kuukauden (30pv) aikana?

Kyllä. Juuri nyt.

Eli jos minusta ei yhtäkkiä kuulu mitään, olen luultavasti hautatunut kysymystulvan alle, enkä pysty bloggaamaan, en osallistumaan meemeihin, en runotorstain runoaiheeseen me, myself and I, koska Kelallakin on sama aihe, enkä minä jaksa minää loputtomasti.

18 kommenttia:

reiska kirjoitti...

No ei kai se ny niin vaikee ole muistaa. Helpot muistaa: 145 ja 95. Eeet pysty kävelemään puolta kilometriä levähtämättä, mutta onneks Mäkkäri vetääkin sut aina lentoon.

reiska kirjoitti...

Eiks ne kysy mitään seksistä, vittu! Selevä puute.

reiska kirjoitti...

Sillonko mä vielä en pistäny noita suoraan keräykseen, mä ympyröin ja kruksailin ihan lukematta. Moni varmaan. Sen takia ne gallupit näyttää ihan mitä sattuu.

Saara kirjoitti...

Pystynpäs kävelemään lepäämättä. Pakko pystyä, kun ei anneta levätä. Mutta sit siinä kyllä kysyttiin, pystynkö juoksemaan yli puoli kilometriä yhteen menoon.

Joo, siis seksistä ei ollut mitään. Ei ollut niistä edellisissäkään kyselyissä Ei missään. Hitsi.

reiska kirjoitti...

No se kai on sit jo oletus että seksiä ei kukaan harrasta, Kelan gallupeissa, hah hah. Onko teillä 1, 2-5, 6-10 sukupuolieläintä? Harjoitatteko haureutta 1, 5 vai 10 kertaa vuodessa vai vuoteessa? - Juoksithan sä talvellakin metsän läpi eestaas.

tarakini tr kirjoitti...

Kuulostaa tutulta. Taisivat edellisella kierroksella valita minut yhdeksi satunnaiseksi.

Intoa täyttämiseen :)))))))

Saara kirjoitti...

Voithan sä, Reiska, tehdä sellaisen seksigallupin ite. Siitä vois lanseerata sit meemin.

KIitos, Itte. Mä täytin sen lopulta. Ehkä ne eivät muuten olisi jättäneet mua ikinä rauhaan. Siitä tuli kyllä kummia mielleyhtymiä näin kun alkaa tulkita niitä vastauksia.

" Elämänsä aikana n. 30 vuotta tupakoinut nainen on vain hieman huolissaan nykyisestä terveydentilastaan."

Nimetön kirjoitti...

Onko sulla syntymäpäivä 8., 18. tai 28. päivä? Se voi olla yks selitys sille, miksi ne just sinua pommittaa.

--KATA-- kirjoitti...

Siis mitä nämä kyselyt oikein ovat? En ymmärtänyt. Onko tämä joku tilastokeskus juttu?
Ei täällä Saksassa mitään ikinä kysellä. Täällä ei ole edes ikinä puhelinmyyjä soitellut, mutta annas olla kun menen suomeen ja vaihdan sim kortin, niin johan pirahtaa.
Mukavaa perjantaita Saara!

Saara kirjoitti...

No mutta Tinka, mistä arvasit!Onhan mulla. 8.11. Hö, ja mitäs se sit tähän niinku vaikuttaa?

Kata, ne ovat joitain siis sellaisia, millä muka kartoitetaan ihmisten käyttäytymistä, asuintyytyväisyyttä, terveyttä... mä en ihan usko, että näistä voitaisiin vetää keskimääräisiä päätelmiä, sillä silloin ollaan jo hakoteillä. Siis näistähän voi vetää ihan mitä johtopäätöksiä vain: Nelikymppinen nainen, jolta puuttuu 1-6 hammasta, pystyy hädin tuskin juoksemaan puoli kilometriä.

reiska kirjoitti...

Miten mä nyt seksikallupin teen kun en tiedä aiheesta hevon pölähtämää. Älä ny hassuja puhu. Tee itte!

reiska kirjoitti...

Minä en teijän meemilöihin enkä muumiloihin ryhdy eli yhdy, vittu!

Saara kirjoitti...

No mut hyvinhän se gallupin tekeminen tuossa alkoikin jo sujua. Minusta sinun kannattaisi jatkaa samaan malliin.

reiska kirjoitti...

Luulet että olen yllytyshylly ja innostun, ehei dear Watson!

Nimetön kirjoitti...

Nonnih! Sie oot samanlainen arkistokappale, kun mieki, paitti että olen syntyny 18. pvä Muuta kuuta.

Nuo kolme päivämäärää, ihan sama miltä kuulta, arkistoidaan pysyvästi. Kaikki potilastiedot (ainaki 18. ja 28.) + sitte joitain nuita julkishallintietoja (kaikki nuo kolme pvm).

Ei siis oo Täysin sattumaa, että just sulle on tullu nuita kyselyitä.

Minua pommitettiin aikoinaan kovastiki paljon, nyt täälä Tampereella asuessa minut on taittu unohtaa kokonaan, ei kyselyn kyselyä ole tullu, vaikka niin mielelläni vastaisin.

Saara kirjoitti...

Ahaa! Tinka, mistä sä muuten ton kaiken tiedät? Miks mä en ole koskaan kuullutkaan tommosesta?

Nimetön kirjoitti...

Tähän ikään mennessä on jotain tarttunu matkan varrelta ;) Ja on kai koulutuksesta/töistä jotain oppinu.

Muistiin tuo on jääny vissiin sen takia, kun oli aikoinaan muka niin hienoa olla syntyny ko. päivänä, että oikeen arkistoidaan, eh heh..

Saara kirjoitti...

Pitäis testata se vielä varmuuden vuoksi, vaikka kyllähän mä sua uskon :)

Itte, jos satut käymään tässä, niin onko sun syntymäajassa 8?