maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

No niin, nyt on maattu auringossa ja se siitä sitten

Huh, onneksi se typerä aurinko meni pilveen. Saa minun puolesta pysytelläkin siellä loppukesän. Lähdin oikein töistä aikaisemmin, kun pessimistinä/optimistina ajattelin, että se kesä on tässä ja nyt ja huomenna sitä ei ehkä ole. Eikä varsinkaan enää silloin, kun jään lomalle. Tähän mennessä en ole ehtinyt auringossa maata, joten kiireesti töistä kotiin, bikinit päälle ja takapihalle löysäilemään. Siis mitä ideaa? Makasin sen vartin verran ja sitten riitti. Ei se ole kuulkaa valkoihoisen hommaa. Joka kesä sama juttu. Ei minusta ole löhöilemään. Niska jäykkänä siinä makasin ja huomasin jopa narskuttelevani hampaitani. Ei kuulkaa, ei tämmöisessä pätsissä voi relata.

Ensinnäkin siellähän on todellakin älyttömän kuuma. Toisekseen siellä kutittaa. Aina jokin örkki puremassa. Ja kolmannekseen siellä voi palaa, jos ei ole levittämässä joitakin myrkyllisiä lisäaineita sisältävää tököttiä iholle. Selkään onkin tosi helppo levittää. Ruikkasin suojakertoimet niskaan ja levittelin sillä aurinkovoidepullolla sitten, kun palvelua ei ollut. Eipä näkynyt rypäleitä tarjoilevia palvelijoitakaan. Missään. Ikinä ei näy. Janottikin.

Koira läähätti vierellä, kun ei malttanut olla varjossa yksin. Minusta siellä ei ollut yhtään mukavaa, siellä ei itse asiassa ollut edes siedettävää, joten tultiin sitten taas kerran viisaampina sisälle. Tuossa se musti nyt makaa jaloissa ja tuhisee onnessaan. Kissakin on pysytellyt saunassa koko päivän. Mikähän sitäkin vaivaa. Loppukeväästä se vielä kävi vähän tassuttelemassa, toi pari myyrääkin näytille, mutta sittemmin sitä ei ole kiinnostanut mikään. Se tosin jäi tässä muutama viikko takaperin pari kertaa yöksi ulos, kun sehän ei siis nöyrry mouramaan sisälle, vaan sivistyneesti koputtaa tassulla ikkunaan. Olen kyllä herkkäuninen, mutta ihan niin herkkä en kuitenkaan, että siihen heräisin. Siihen kyllä herään, kun se rupeaa ensimmäisestä herätyskellon piippauksesta käheästi narisemaan, eikä lopeta ennen kuin sen ruokakuppi on täynnä. Niin. Elä näitten kanssa nyt sitten.

18 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Aurinko vanhentaa ihoa, eli ihan viisas ratkaisu vetäytyä sisätiloihin.

Nimetön kirjoitti...

Mad dogs and Englishmen go out in the midday sun.
Eivät muut.

Nimetön kirjoitti...

Näillä keleillä auringossa makoilu on hullun hommaa! Etenkin veden ääressä. Jokin järki sentään pitää olla auringonotossakin. Sitä voi tehdä esim. varjon alla, aamulla tai sitten myöhään illalla terassilta käsin. Keskellä päivää auringossa makaaminen: puistattaa jo ajatuskin. Olen sen verran monta kertaa polttanut nahkani, jotta osaan varoitella muita, vaikka itse aina iloisesti unohdan sen välillä.

Saara kirjoitti...

Ei se mua haittaa, vaikka vanhentaa ihoa. Mä olen niin freshi vielä. Niin joo, Susu ja SiljaO. ei mua saakaan enää aurinkoon tänä kesänä.

reiska kirjoitti...

Kyl sää alat olla jo ihan nahistunu, sellanen pyykkärin kädet -iho, johon tehoo vaan kolmosen hiekkapaperi. - Yritän tän näin kauniisti sanua, en pahimman kautta.

Saara kirjoitti...

Eijeijei, kuulkaas, Reiska, te olette nyt ihan väärässä. Hehkeä kuin mikä. Niinku Lumikki kerta kaikkiaan.

Nimetön kirjoitti...

... ja Lumikille ei sovi auringonotto niin kuin ei sovi tällaisille vaaleanpunanaamaisille ihmisillekään. Auringossa muutun vain hieman punaisemmaksi ;D

Paljon suojakertoimia aurinkovoiteeseen, löysiä peittäviä vaatteita ylle, aurinkolasit ja isolierinen hattu ovat oikein hyviä tällaisille vähemmän aurinkoa palvoville ihmisille. : )

reiska kirjoitti...

Kylkylkylpäs, kuulkaahan Saara rva, pikemminkin Tuhkimon harmaa ja nahistunu! Ainut mikä erottaa teitin nahistumisasteen Lordin naamasta voipi olla se, että sä et vielä puske itua!

Saara kirjoitti...

Niin, ei kyllä sovi. Miten sen sadunkin kävisi, jos Lumikki alkaisi ottaa aurinkoa. Ja ruskettuisi. Tai palaisi!

Reiska, toi on rumaa. Hmph. Kauniit naiset täällä keskustelevat. Hyvänen aika.

reiska kirjoitti...

Vittu, on tämä touhua, ja kun minä yritin olla mahd. hienotunteinen!

reiska kirjoitti...

Siis tää ehdotus saa varmaan lääketieteen Nobelin! Eikse olis kätsympää palvoo kuuta, ei muuta ku täyden kuun aikaan yöllä muutamaks tunniks seslonki takapihalle ja kuuta ottamaan. Ihan vaikka nonokineissa, ja ei vittu iskis ihosyöpäkään. - Ehdottakaan ny mulle perkele sitä Nobelia!

Nimetön kirjoitti...

Kylläpäs on itsetietoisen ja viileen näkönen katti.
Minä jaksan kyllä maata ja käräyttelen itseäni päivittäin. Mutta helteestä voi nauttia myös viileissä sisätiloissa kylmiä drinkkejä väsäillen. Se on paljon coolimpaakin.
-minh-

Saara kirjoitti...

Reiska, ei ei ei. Kuule siinä paleltuupi yöllä kuutamolla. Vilustuu ja ties mikä rakkovaivakierre alkaa. Ei tullut nyt noopelia.

Onhan se vähän itsetietoinen tuo kissa, Minh. Meleko ylpiä, ettenkö sanois. SE ei kyllä ole mielistelyn jaloa taitoa koskaan oppinut. Tuskin edes harkinnut.

Drinksua ei tässä parane vielä alkaa ottaa. Pari päivää tarttis tehdä töitäkin.

reiska kirjoitti...

Mut eiksun ääni ole vähän maassa, jos kurlaisit ginillä vähän. Perkele, se on saatava noopeli! Ei siellä yöllä nyt palellu, ehei.

Saara kirjoitti...

Älä, Reiska, jankuta. Ei tule noopelia. Tulee krooninen tulehdus.

reiska kirjoitti...

Ei tule krooninen suoraan, ensin pitää olla akuutti, ja ei siitä aina välttämättä tule krooninen. Jankutan niin paljo perkele ku haluun...

Saara kirjoitti...

Heheh, no niin justiinsa.

reiska kirjoitti...

Luovuttipas akka...