torstaina, tammikuuta 26, 2006

Pönttö sekaisin

Ai jai, sitä on tänään rehvakkaasti istuttu liikelounaalla ja osteltu kaikenlaista myytäväksi kelpaavaa. Söin pippurihärkää ja join vettä. Kaksitoista muuta pöytäseurueeseen kuuluvaa joivat punaviiniä. Hyvänen aika, meitä oli kolmetoista. Ilmankos. Niin. Minä vaatimattomana tyttönä sitten siihen, ettei minun takiani kannata lähteä yhtä valkoviinilasillista hakemaan, kun vettäkin on pöydässä. Oikein oli hyvä tarjoilu ja ruoka siinä ravintelissa ja vesikin maistui mainiolta. Ylipäätään ihastun aina ravintoloihin, kun se on aina yhtä ihmeellistä, miten se ruoka kannetaan siihen eteen ja kysytään vielä, että maistuuko.

Lopulta sitten kierrettiin meidän Helsingin myymälät ja mentiin myös junalla Selloon. Toppatakki päällä paineltiin pitkin kilpailevia kauppoja. Hikihän siinä tuli. Päädyttiin kapakkaan ja juotiin kaljat. Nyt on suoraan sanoen pönttö sekaisin. Se tuoppikin näytti niin valtavalta ja olut maistui ihanalta. Yksi kalja on todella sairas keksintö. Se nousee vain hartioihin asti ja jämähtää siihen. Minulla tulee yhdestä kaljasta hartiat tajuttoman kipeiksi. Pitäisi aina äkkiä juoda toinen perään, mutta minäpä lähdin kotiin. Ja tässä sitä ollaan. Hartiat jumissa ja ihan niin kuin jotakin olisi jäänyt kesken.

9 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Mulla käy ihan samalla tavalla yhden kaljan kanssa: niskat kipeytyvät älyttömiksi! Mistäköhän se johtuu? Oon aina ihmetellyt mokomaa kummaa ilmiötä.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Olet ihan samanlainen kuin elämäni "suuri rakkaus (ihan totta)" - Satu R. (ei Räsänen).

Kun hän joi kaksi pulloa kaljaa sekä kaksi pientä annosta viiniä, niin pönttö olikin jotakuinkin sekaisin.

En vieläkään tajua, että hänen mielestään meidän olisi pitänyt "tasa-arvoisuuden vuoksi" juoda yhtä paljon, jotta pysyisimme yhtä kännissä...Logic incredible!

Jos minulle litra Vodkaa on maksimi (jos sekään), niin ei kai ole järkevää/oikeutettua vaatia minua pysyään kolmessa-neljässä paukussa?

Mutta tästä syntyvät monet monet riidat parisuhteessa...
Mies elää omaa humala-elämäänsä ja nainen kokee, että hänet unohdetaan, kun ei pysty samaan kekkulointiin...(?) Vai?

Saara kirjoitti...

Voi Ohari! Olen etsinyt koko ikäni ihmistä, joka ymmärtää tämän ongelman. Ihanaa, että muissakin on tämä sama vika. Ja Raunon suurella rakkaudella myös pönttö sekaisin.

Minä vähän Rauno luulen, että kännin kesto on vähän eri luokkaa vodkalitran kanssa.

Saara kirjoitti...

Jotenkin voisi ajatella, että muu osa vartalosta rentoutuu ja hartioitten jäykkyys jotakuinkin sitten korostuu, ehkä. Tai sitten kaljassa on niitä kuona-aineita jotka just hartioihin pakkaantuvat muutoinkin.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Kalja on paska juoma (myös) siinä mielessä, että se pahentaa esimerkiksi kihtiä.
Tää on fakta.
Kysykää Pekka Nykäseltä.

Ehkä vaivanne liittyvät jotenkin tähän kihti-syndroomaan???

*
Kaljan suurin etu on siinä, että se toimii hyvin janojuomana eikä tärähdä kalloon niin nopeasti kuin terävät.

Mutta konkarit tietävät, että kaljaa ei pidä juoman, jos haluaa pitää "pään kirkkaana."

Ikäänkuin tämä nyt pitemmän päälle pitäisi paikkaansa ...hahhah!

Ohari kirjoitti...

Pikakihti? :-) En tiedä, mutta joskus tekee oikein pirun kipeää. Nuorisohenkilönä aiheutin kohoavia kulmakarvoja viistojen silmäysten päälle, kun kyselin, eikö muka muita satu niskaan, kun hörppäävät vajaan puoli litraa olutta. Tuo ymmärrys henkilöiden välillä on hieno asia, joten sikäli on hauskaa jakaa sama vaiva kanssasi, Saara!

minh kirjoitti...

Minäkin olisin taas jakamassa. Vaivoja tällä kertaa. Olen ajatellut, että siitä yhdestä tupoista johtuva hartioiden ja niskan kipeytyminen johtuisi siitä, että se on niin kylmää ja sitten sen kaula kenossa kiittaa liian nopeasti alas, niin mene jumekseen. Jotenki tolleen. Mutta ei se kivaa ole. Joskus jumitus vaihtuu letkeydeksi vasta kahdeksannen tupin kohdalla ja silloin ollaankin jo hervottoman puolella.
-minh-

Saara kirjoitti...

Hah, olisihan se tuokin selitys, minh. Minä kyllä istuin aika hyvässä nojatuolissa ja siemailin ihan kohtuulliseen tahtiin. Mutta se on totta, että se jumitus loppuu jokusen tuopin jälkeen.

Joo, Ohari,ihan sama juttu jo nuorisohenkilönä. Kukaan ei ole ymmärtänyt sitä tuskaa.

Pää pysyy kyllä kirkkaana muilla juomilla, mutta ei niitä muita juomia juoda kun on ollut kuuma ja jalat on poikki.

Silja Orvokki kirjoitti...

Minulla ei mene hartiat jumiin kaljaa juodessa, mutta muuten alan aina hieromaan hartioitani ravintolassa ollessa. Eli varmaankin jokin syy saa minut tekemään niin, mutta en ole oikein tiedostanut mikä. Tämä on yksi näitä minun elämäni kummallisuuksia.