perjantaina, maaliskuuta 25, 2005

Kansan parissa

Eilen kansan parissa olo oli melkoisen sivullinen. Onneksi meitä oli sivullisia enemmänkin siinä samassa porukassa.

Tavallisessa kansankapakassa ei paljon pintaporukkaa peippaa, mikä on niitä sen parhaita puolia. Suomipoppi raikaa, jengi hytkyy lavalla, savu on sakeaa ja houkuttelevan tuoksuista. Leukaperät ovat tänään hysteerisen nikotiinipurukumin jauhamisen jäljiltä erityisen hellinä.

Myöhäinen pizzan syönti vaikeutti kaljan juomista huomattavasti. Maha pömpötti kamalasti. Filosofin niminen ja näköinen baarimikko myi sitten helvetin pahaa valkoviiniä, joten sekin jäi juomatta. Juomaympäristön havainnoiminen melkein selvin päin on liian terävää. Kapakassa on todellisuudessa yllättävän valoisaa. Siksi sinne mennessä monet taitavat ottaa pohjia. Keski-ikäisten miesten itsekritiikki jää ilmeisesti jo vaimon luokse kotiin tai viimeistään narikkaan, josko sitä nyt sitten on olemassakaan. Eilen kuulin, että miehet kärsivät masennuksesta eniten juuri silloin, kun on kylmää ja valoisaa. Naiset vastaavasti silloin, kun on kylmää ja pimeää. Ilmeisesti miesten on pimeässä helpompi kuvitella itsestään kaikenlaista ylevää ja valoisassa todellisuus lyö silmille. Joka tapauksessa kuolaavien ikämiesten änkeäminen parikymppisten tyttöjen pöytään näytti varsin kiusalliselta. Tytöt vaihtoivat sitten paikkaa mahdollisemman kauaksi ja miehet saivat jakaa pöydän ihan keskenänsä. Lauloivat kuorossa Kolmatta naista ja pitivät hauskaa. Meitä ne eivät häirinneet.

Naisena sitä tekisi varmaankin toisin päin eli änkeäsi mielummin ikätovereittensa pöytään ja jättäisi nuoret miehet häveliäästi rauhaan. Mutta sivulliset ikänaiset menevätkin kiltisti istumaan keittiön kupeeseen, kapakan perimmäiseen nurkkaan, jossa kylmäkaapit hurisevat.

Onko sillä niin väliäkään, kun muutenkin huomaa muuttuneensa näkymättömäksi. Ehkä tässä iässä naista ei ole enää olemassakaan kuin suhteessa läheisiinsä ja ystäviinsä. Ehkä olen enää tuopissa lilluva äänekäs aivomössö, poimuinen ja harmaantunut. Kuvitelkaa sellaiselle hampaat ja mahasta kiristävät farkut. Huh. Se olen minä.

Se on sitten pitkäperjantai. Tytär yrittää jouduttaa tuolla takapihalla kevään tuloa ja kantaa pienellä kastelukannulla kuumaa vettä lumihankeen. Pääsiäismunat on kolmasti piilotettu ja kolmasti löydetty. Hurskasta mieltä on harjoitettu ja tuomiokin annettu. Katumukseen on jouduttu ottamaan pari buranaa.

Hyvää pääsiäistä.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sellaistako se jatko oli lähdettyäni?

Minun havaintojeni mukaan näitä tasa-arvon riemuvoittoja on saavutettu vaikkapa siten, että hieman ikääntyneet ja kohtalaisesti juopuneet naisetkin ryntäävät, elleivät käpälöimään, niin aggressiivisesti haukkumaan nuoria miehiä.

Saara kirjoitti...

Niin no, minä nyt käyn niin harvoin ulkona, etten varsinaisesti ole mikään asiantuntija. Kohdalle ei ole sattunut, mutta varmaan mahdollista tuokin. Ihanko ilman syytä semmoista tekevät vai mikä sitten on syynä moiseen?

Anonyymi kirjoitti...

Muistan tapauksen, jossa ei nuori mies varmasti antanut aihetta. Ei ole ainut kerta, kun olen tavannut röyhkeitä ja epämiellyttäviä humalaisia naisia.

Saara kirjoitti...

Kas tänäänhän lähtevät matot alta vähän joka puolelta.

No ylistetään sitten vain miehiä, kun kerran ovat niin mukavia.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta en minä sitten tiedä että miten vastenmielisesti käyttäytyvien humalaisten naisten olemassaolo neutralisoi vastenmielisten humalaisten miesten olemassaolon. Tarkoitan etteivät ärsyttävät äijät siitä sen ihanammiksi muutu vaikka jossain on miesten ketaroihin kiinnikäyviä naisia mahdollisesti.

Kirsti

Saara kirjoitti...

No ei mitenkään, mutta se latistaa koko aiheen. Siis ettei enää yhtään ole puuska päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Ohhoh, ei tulisi mieleeni ylistää röyhkeitä turjakkeita. Miesenemmistö tunkeilevuudessa on ilman muuta vahva. Kuten myös siinä, että annetaan lausuntoja ventovieraiden ulkonäöstä ja muusta naiseudesta. Epämiellyttävät kommentit tuntemattomista ihmisistä ääneen lausuttuina tipahtavat sujuvasti myös naisilta.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Sylvi: "Ohhoh, ei tulisi mieleeni ylistää röyhkeitä turjakkeita."

Onko mielestäsi röyhkeää, jos miehet haluaa päästä puheille?

Sylvi: "Miesenemmistö tunkeilevuudessa on ilman muuta vahva."

Onko niin? Mistäköhän luulet sen johtuvan? Oletko ikinä kuullut fanitytöistä?

Kirsi: "Tarkoitan etteivät ärsyttävät äijät[..]"

Osaatko määritellä, että mikä tarkalleen ärysyttää? Alla oleva vai?

Saara: "Joka tapauksessa kuolaavien ikämiesten änkeäminen parikymppisten tyttöjen pöytään näytti varsin kiusalliselta."

Entä osaatko itse kertoa tarkemmin, että miksi kiusaannuit?

Jari Sedergren kirjoitti...

Kyllä minä ainakin ihan sujuvasti saatan mennä "parikymppisten tyttöjen pöytään". Olenpa joskus mennytkin. Yhtä sujuvasti osaan lähteä sieltä poiskin, jos on tarvis. Eikä tähän tai siihen keski-ikäisten naisten neuvoja tarvita. Ihan ite, elämänkokemuksella.

Saara kirjoitti...

Kiusaannuin tavallaan sekä niiden miesten että tyttöstenkin puolesta. Koin, ettei miehillä ollut siihen tilanteeseen tarpeeksi itsekritiikkiä hillitäkseen kuvitelmiaan, joissa parikymppiset naiset olisivat heistä kiinnostuneita. Toki muutoinhan se osoittaa ihan normaalia miehistä itsetuntoa kuvitella kaikenlaista.

Ja sekin säälitti, etteivät ne tyttäret osanneet vielä pitää puoliaan ja kieltää miehiä tunkemasta itseään siihen pöytään. He vain katsoivat toisiaan hämmentyinä ja lähtivät.

Saara kirjoitti...

Minusta tuntuu että tarvitaan. Jonkun se on pakko vihdoin sanoa tässä miesten miellyttämiseen keskittyvässä maailmassa ääneen, että heillä pitäisi olla enemmän itsekritiikkiä ja huomata, että suurimmaksi osaksi heidän tunkeilunsa on parikymppisten tyttösten mielestä vastenmielistä. Valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa Sediksellä on kiinnostavammatjutut kuin näillä pahimmilla kapakka- ja metrohurmureilla. Kun on vielä elämänkokemusta, että osaa poistua, kun seurue haluaa olla omissa oloissaan. Toisissa tilanteissa voi hyvinkin olla tervetullut.

Saara kirjoitti...

Toki joillakin harvoilla itsekritiikkiä löytyy eivätkä he silloin kyllä keski-ikäisen naisen neuvoa kaipaa. Tämä nyt on aivan saletti.

Mutta jos ajatellaan taas toisin, eli jos juuri minä en käy nuorempien miesten kimppuun, poistaako se olemassa olevan tosiasian, että useasti tällaista on nähty tapahtuvan muiden keski-ikäisten naisten toimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa kiva taas lukea olevansa nainen. Kaamosmasennukseni on aina kauheimmillaan syksyllä ja alkutalvella kun maakin on vielä musta, lumen tulo sitten helpottaa kun tuo edes vähän valoa tullessaan.

Varsinaiseen aiheeseen ei ole omakohtaista sanottavaa kun en lainkaan osaa käydä kansan parissa kapakoissa. Sen verran kuitenkin että yleensä miehiä moititaan aloitekyvyttömiksi nössöiksi elleivät ole alvariinsa vonkaamassa, joten roolinsa vankeina nämäkin siellä taitavat puurtaa.

Saara kirjoitti...

Voi Syrinx, aloitekyvyttömyys on keksi-ikäisen miehen piirre vain silloin, kun hän kohtaa keski-ikäisen naisen. Se on motiivation puutetta enkä minä tietenkään yhtään ymmärrä mistä sellainen voi johtua.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kun keski-ikäisen naisen vonkaamisessa on se riski että mies voi jopa joutua tarjouksensa lunastamaan, nuorten ympärillä pyöriessä sitä vaaraa ei ole ja säilyttää silti vaaditun imagonsa....

Saara kirjoitti...

Heh, vai niin. Laiskaa porukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Laiskuus on ruma sana, kustannustehokkuutta.

Saara kirjoitti...

Niin no, minä aattelin vain, ettei se lunastaminen välttämättä niin vastenmielinen tehtävä olisi.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta onhan se, ensin maristaan keskikokoisuudesta, sitten ettei se homma taas kestänyt kahta minuuttia kauempaa jne jne. Parempi vain pitää yllä vaikutelmaa.

Saara kirjoitti...

Kuka on MARISSUT keskikokoisuudesta? Taitaa olla miesten omakehittämä ongelma koko koko.

Anonyymi kirjoitti...

Hah, valitsemasi sana oli "mutta", viittaa siis ei kaikkein kannustavimpaan puhetapaan.

Saara kirjoitti...

Se olikin muistivirhe. Siinä piti olla "ja" alkuperäisen formaatin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

No t u o h o n on jo todella vaikea vastata mitään, joten piiloudunkin vanhan vaikutelma-argumenttini taa....

Mikko Moilanen kirjoitti...

Hmm..

Eli "itsekritiikki" on naisten käyttämä sana "kohtalaisen suurelle MA-erolle" :)

Syrinx: "Mutta kun keski-ikäisen naisen vonkaamisessa on se riski että mies voi jopa joutua tarjouksensa lunastamaan, nuorten ympärillä pyöriessä sitä vaaraa ei ole ja säilyttää silti vaaditun imagonsa...."

Syrixs: "Paras vain ylläpitää vaikutelmaa."

HEH-HEH! Ei voi olla totta! Täällähän kuulee mitä uskomattominta läppää naisilta.

Saara: "Kuvitelkaa sellaiselle hampaat ja mahasta kiristävät farkut"

Minä tykkään sellaisista naisista :) Taidankin tästä lähtien suunnata virtuaalisen tuoppini kanssa aivan eri suuntaan kuin aikaisemmin :) Kyllä rupesi ihan harmittamaan nyt se, että olen vain ihmetellyt vanhempien naisten lähestyessä mitä he oikein haluavat. Tästä lähtien pitää ottaa selvää :)), jos "vaikutelma" olisikin pelkkää harhaa :)))

Saara kirjoitti...

Itse olen saanut vähän toisenlaisen käsityksen Syrinxistä. Nykykäsitykseni mukaan hän on mies.

Anonyymi kirjoitti...

Käsityksenne on mulle ihan sama kunhan pysytte virtuaalissa.
*pitää yllä vaikutelmaa*

Saara kirjoitti...

Mitähän tuokin nyt sitten tarkoitti? Kyllä minä ainakin pysyn tässä virtuaalissa niin kuin tähänkin asti.