maanantaina, maaliskuuta 21, 2005

Aina ei voi onnistua

Piti muuten vielä sanoa, että mummot pysähtyivät tänään vähän väliä lööppien äärelle päivittelemään pappien pahuutta. Yksi kertoi eronneensa kirkosta ja haluavansa polttohautauksen ilman muistotilaisuutta. Papit kuulemma tekevät vainajille vain kiusaa ja kiroavat heidät. Yksi hihkaisi, että no nyt on pappien aika vihdoinkin koittanut. Niin pitkään ovatkin joutuneet olemaan hakkaamatta ihmisiä. Kolmas oli sitä mieltä, että jos syntiä ei saa tehdä tarpeekseen, niin tulee kärttyiseksi. En sitten lukenut sen enempää, että mistä oli kyse. Lööpissä väitettiin vain, että pappi hakkasi 14-vuotiasta rippilasta. Luterilaiset papit ovatkin melko pitkään saaneet pidettyä pimeän puolensa piilossa. Toisaalta rikollinen poliisikaan ei herätä hirveästi kummastusta, mutta eräässä NN:n kaupungissa on eläinsuojeluyhdistyksessä töissä ihminen, joka vihaa kissoja. Samassa kaupungissa on eläinlääkärinä mies, joka pelkää koiria. Meilläkin on käynyt työelämää kokeilemassa sellaisia kassahenkilöitä, jotka eivät osaa lainkaan laskea. Ja varmasti monilla on kokemuksia sellaisista pomoista, jotka ovat aivan onnettomia johtajia. Aina ei voi onnistua. Hyvä, jos joskus saa tehtyä jotakin oikein eikä kenellekään ole siihen mitään sanomista.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Jos syntiä ei saa tehdä tarpeekseen, niin tulee kärttyiseksi.½

Loistava aforismi, tuosta siis on kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Mää se olin siis toi afofaniano.

Moca

Anonyymi kirjoitti...

Suhtaudun skeptisesti iltapäivälehdistön lööppiuutisten totuusarvoon. Revitään mitättömistä jutuista isot otsikot, joilla lehteä 'myydään'. Ja kansa ostaa...

Lady Q.

Saara kirjoitti...

Joo, Moca. Niillä mummoilla aina leikkaa.

Jaa-a, Lady Q. Kukapa ei suhtautuisi. Skeptinen kannattaa olla niin pappien kuin tämän blogin pitäjänkin suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä puolestani ajattelin että onpa Saara vedossa.

Hanhensulka kirjoitti...

Moca kerkesi jo kehumaan, mitä tulin itse tänne hehkuttamaan, niin että ei siitä sitten muuta. Papeista sen verran, että ihmisiähän hekin ovat. Joskus odotamme vähän liikaa ihmisiltä vain sen vuoksi, että ovat jollakin alalla. Eivät humanistitkaan ole humaaneja humanisteja!

minh kirjoitti...

Mummojen suusta kuulee totuuden. Kirjoitin juuri pitkän postauksen vanhoista naisista. Tuo "jos syntiä ei saa tehdä tarpeekseen,niin tulee kärttyiseksi" on loistava!
-minh-

Saara kirjoitti...

Niinpä kirjoitit, minh, ja hienon postauksen olitkin kirjoittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Ovat papit ainakin minun tuttavapiirissäni onnistuneet viime aikoina erinomaisesti.
He ovat onnistuneet pudistelemaan sellaisetkin ihmiset helmoistaan, joista en koskaan olisi uskonut.

Eli aika moni on tehnyt konkreettisen päätöksen: pelkkä ihminen minäkin olen.
Ja he ovat eronneet kirkosta.

Mikko Moilanen kirjoitti...

"Jos syntiä ei saa tehdä tarpeekseen, niin tulee kärttyiseksi"

Vain jos on luonteeltaan heikko.