sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Homehtunut tilanne
Viime yön olen kieriskellyt homeisten leipien seassa ja koettanut nyppiä niistä jotakin syötävää. Varmaan jonkinlainen muutos olisi tarpeen, sillä sitä syötävää ei juurikaan enää löytynyt. Taitaa koskettaa aika montaa elämänaluetta tämäkin uni.

Eilen käyttäydyin esimiehenä todella huonosti, mutta kyseessä oli se viimeinen pisara, joka taittoi kamelin selän. Ei joka vuosi voi olla sama juttu, ettei kukaan extroista halua tehdä jouluna töitä. Ylityönakki lankeaa aina vakituisille, vaikka jo työhöntulohaastattelussa olen alkanut extroilta udella, että ovatko aikeissa lähteä jouluksi matkoille. Eivät kuulemma ole, eivät ne silloin tietenkään ole, mutta kun joulu lähestyy, yllättäen jokaisella on matka jonnekin, parhaimmillaan Kiinaan asti. Viime jouluna oli sama juttu. Ja sitä edellisenä. Olen vieläkin niin vihainen, että kädet tärisevät. Meillehän ei nimittäin ylitöistä makseta mitään, vaan ylityöt tehdään sitten vapaina pois, kunhan joskus ehditään. Eihän se hirveästi ketään motivoi, eikä oikein ole mielekästä vaatia ketään joulunajaksi töihin näillä ansioilla. Niin että hyvää joulua vaan kaikille lapsettomille työntekijöilleni. Minä menen töihin.

Toisekseen on myös sellainen olo, että tämä bloggaaminen on tosiaankin homeen seasta nyppimistä. Jutut ovat vanhoja ja toistavat itseään. Kaukana ovat ne ajat, kun kommenttiosiossa käytiin kiihkeitä keskusteluja.

Ja kolmannekseen täällä kotonakin alkaa taas paikat homehtua. Joka suhteessa.

10 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Tein tästä homevaarasta etusivun uutisen blogiini.

Nimetön kirjoitti...

No ethän sinä muusta osaa kirjottaakaan uutisia ku itestäs. Blogiini, viitti ehtiä, kun niitä blogeja on puolisen sataa jo. Pärkkele.

Saara kirjoitti...

Heh, "Lapsettomien työntekijöiden pako Kiinaan alkanut", joo. Ehkä ne alkoivat näin ulkoistaa itsensä. Mulla nimittäin todella meni hermot.

Mitä ihmettä minä teen extroilla, jotka eivät silloin tee töitä, kun niitä olisi. Muutenkin siellä on lukujärjestys seinällä, että saapi laittaa toiveensa ja minä kyhään työvuorolistan sitten niiden toiveiden mukaan. Aina, joka kuukausi. Mutta kun jokin pyhä on, niin stoppi tulee tykkänään.

Saavat usiampi alkaa etsiä sellaista työpaikkaa, joka pyörii näiden neitojen ja herrojen ehdoilla. Meillähän se ei käy, kun kaupan pitää olla joka tapauksessa auki.

Saara kirjoitti...

Eversti r, mitä kummaa?

SusuPetal kirjoitti...

Eversti ärrällä taitaa olla virtsakivivaivoja, kun on niin äreä. Pärkkele.

Eikös Kiinassa suositakin syntyvyyden säännöstelyä -sehän on siis lapsettomien paratiisi, ei turhia synnyttämispaineita siellä:))

Saara kirjoitti...

No joo, ei nyt takerruta siihen. Pointtihan oli siis se, että nämä joilla on lapsia, joutuvat jouluksi töihin. Meilläkin jää nyt sitte Jyväskylän reissu tekemättä.

Nimetön kirjoitti...

Home sweet home: blog or two.

keu

Saara kirjoitti...

Itse asiassa, Keu, olen vuosia ollut sitä mieltä, että sellaista ilmoitustaulublogia tai valitusblogia kaivattaisiin ihan. Mutta jotenkin sain sellaisenkäsityksen, ettei sitä oikeastaan kaivata. Itse olen edelleen sitä mieltä, että sitä kaivattaisiin.

Ja nyt sitten, älä nyt loukkaannu, mutta sen pitäisi lähteä käyntiin isolla volyymilla, kailottaen ja näkyvästi. Muuten se ei toimi. Niin että estradille siitä.

Nimetön kirjoitti...

Äh äh oi äh. Sori. Se ei käy, se vaan ei käy. Liikaa hometta, päässä ja varpaissa varsinkin. Voisin kyllä asentaa paremman puutteessa kaikenlaisia härpäkkeitä, mutta sellaisia mitä haluaisin ei taida olla keksittykään tai kaikki koodit on jo buukattu facebookiin.

keu

Saara kirjoitti...

Heh, no sitten se ei varmaan käy :)

Oot sinä kans yks.