lauantaina, toukokuuta 13, 2006

Positiivistakin tapahtuu

Eilen kuopuspoikalapseni (kohta 9 v.) sanoi sen, minkä kaikki poikalapset ovat aina tuossa iässä sanoneet:
- Mä en tykkää tytöistä.
- No pojistakos sitten? Minä ehdin kysymään, ennen kuin taas ajattelin mitään.
Poika räjähti nauramaan ja löi minua tyynyllä päähän.

Jokin aika sitten myös 11-vuotias tyttäreni otti asian puheeksi, kun opettaja oli vahingossa sanonut lintujen ja nisäkkäiden olevan keväisin homokkaita. Tunnista ei ollut tullut mitään, kun lapset eivät voineet lopettaa kikatustaan. Opettaja oli sitten kertonut homoista ja lesboista ja hihkunut, miten monta homoa ja lesboa hänkin tuntee ja että ne ovat aivan tavallisia ja mukavia ihmisiä.

Eipä kovin paljon taaksepäin tarvitse mennä, kun tällaiset asiat olisivat saaneet kaikki noloiksi. Maailma on muuttunut ja paljon hyviäkin asioita tapahtuu.

5 kommenttia:

Maitsu kirjoitti...

Maailma TOSIAAN muuttuu kuomaseni.
Eilen juuri meidän 13 vee kertoi että olivat koulussa tunnilla lörpötelleet (seksistä tietysti) ja miesope oli lopulta ärähtänyt, että jos ei juttelu lopu niin hän vetää lerssinsä esille tuohon pöydälle!

Juttelu kyllä loppui..

Mitähän tuostakin nyt sitten ajattelis?

Louhi kirjoitti...

Kun minä otan seksiasiat puheeksi muina naisina oikeissa asiayhteyksissä, lapseni 12 v, toteaa kuivasti: "Joo joo, kyllä tiedän, niistä on jo puhuttu luonnontiedontunnilla."

Maitsu, tuosta voisi ajatella, että olipa hullunrohkea miesope. Vähemmästäkin voi nykyään joutua käräjätupaan vastaamaan sanoistaan ja teoistaan herneet molempiin sieraimiin vetäneen vanhemman aloitteesta. Ilmeisesti sinä osaat ottaa asian aika rauhallisesti. : )

Saara kirjoitti...

No mutta oho, olipa ope. Tietty ajatteli havainnollistaa esineen, kun siitä ilmeisesti oli ollut puhe. Koulu on siitä kummalaitos, että siellä pitää pysyä aiheessa. Että jos vaikka terveysopin tunnillapuhuu seksistä, niin se on OK. Mutta silloinhan siitä on nolo puhua. Vaan jos siitä puhuu vaikka fysiikan tunnilla, on tietenkin luonnollista, että ope aikoo ottaa kojeet esille.

Aika paljon ne koulussa näistä jo puhuvat, luojan kiitos.

Mutta, siis jostakin kyllä luin, että jossakin (no varmasti jenkeissä) oli noussut kamala älämölö sadusta, jossa kaksi prinssiä rakastui toisiinsa. Koulu oli haastettu kai oikeuteen asti, kun jonkin uskonlahkon jäsenet olivat vetäneet herneen nenäänsä.

Että on meillä Suomessa sentäs aika hyvin.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Katselkaa luontoa, ja nähkää se(n)(?) parittelevan keväisessä aurigonvalossa.

Kuin itse maailmankaikkeus tulisi lähelle ja kehoittaisi samalla kuiskaten: " Memento mori, muista kuolevaisuutesi."

T. Piologian histamiini

Saara kirjoitti...

Niinpä.