perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Euroviisuhuumassa täälläkin
Eilinen euroviisukarsinta oli kamalaa kuuneltavaa. Miksi jätit minut, en voi elää ilman sinua, elämäni on painajaista...nyyhkyn nyyhkyn... jokaisessa kipaleessa oli samat sanat, paitsi Suomen ja Liettuan biiseissä, jonka sisältö oli aika... hauska. Ehkä tuo itseironinen vitsi toimii kai vain kerran. Oli kuitenkin merkillistä katsoa euroviisuja ja todeta, että vaikka maailma ympärillä kehittyy, jotenkin eurobiisu pysyy aina samana. Se ei ole kehittynyt mihinkään. Mitähän se kertoo ihmisistä? Että tyhjänpäiväinen jumputus ja menetetty rakkaus ovat sittenkin niitä asioita, mitkä ihmisten päissä eniten pyörii, jos siis ei lähdetä ihan älyttömille perseennuolemislinjoille, kuten se Britney Spearsin entinen taustalaulaja, joka lauloi jotakin lasten kuolemista. Euroviisujen esittäjät sentään välillä vaihtuvat ja enemmän pintaakin paljastellaan. Kenties ensi vuonna joku leväyttää jo intiimitavaransakin lavalle, kun ei noita vähiä vetimiä voi enää ylittää... tai alittaa, miten sen nyt ottaa. Mutta maailma kehittyy siis siinäkin suhteessa.

Lordilla oli kuitenkin tarpeeksi päällä. Hirviöt olikin eristetty omaan karsinaansa ja minulla on pari kertaa käynyt mielessä noita välähdyksiä Ateenasta katsellessani, että kuinkahan pahalta rovaniemeläiset mahtavatkaan haista. Kreikan helteessä ja salamavalojen mäiskeessä, puhumattakaan lavashown räiskeestä on varmasti hirviöiden orvaskesi kovalla koetuksella noiden pukujensa alla. Toisaalta voi olla, että euroviisut perheohjelmana halusi eristää loordit omaan kulmaansa, jotta eivät välähtelisi kuvaruudussa lasten nähtäviksi liian usein. En tiedä kumpi pelotti enemmän, Lordi vai Ruotsin edustaja Carola, joka oli kovasti kaunistunut vanhetessaan. Hampaat häikäisivät, iho hohti tasaisena ja täydellisenä kuin kreikkalaisella jumalattarella ja yltiöpäinen esiintymisasu kaikessa dramaattisessa hulmutuksessaan hymyilytti kovasti. Koko lavan peittävä silkkinen, kenties jopa saumaton viitta vei kaiken huomion, enkä muista kappaleesta muuta kuin Carolan leukojen omituisen väpätyksen. Ulkomuotoonsa ja esiintymisasuunsa Carola oli kai käyttänyt enemmän aikaa ja rahaa kuin pahasti samasta syystä parjattu Lordi.

Minä kyllä liikutuin kovasti, enkä eniten Lordeista, vaan myös Heikin ja Jaanan juonnosta. Vanhaa ihan lämmitti, miten nuoret ihmiset sillä tavalla liikuttuivat rovaniemeläisbändin menestyksestä, kiljahtelivat ja hihkuivat sekä pyyhkivät kyyneleitään. Olihan se ilakointi tarttuvaa.Lauantaina en pääse finaalia seuraamaan, koska menen Jyväskylään häihin. Sama se, itkettää se kirkossakin aina.

49 kommenttia:

tinka kirjoitti...

Nehän, Lordi ja kumpp., kuulemma kuivattelevat niitä Vaatteitaan joka keikan jälkeen, joten ehkä se vähän auttaa hajuongelmissa, sikäli mikäli niitä on.
Mulla kans häiritti Carolassa se leuan väpätys! Jos se sillä voittaa, niin en tiä, mitä tässä tekis.

Hienoja kuvituksia :D

Saara kirjoitti...

Niin, sanopa se. Mitä me sitten tehdään, jos se väpättäjä voittaa?

Varmasti kuivattelevatkin, mutta taitavat joutua pitämään niitä vetimiään päällänsä aika tiuhaan. Näyttää tuo hirviöiden meno tuolla Ateenassa olevan niin kova.

Juha K. Korento kirjoitti...

Tietääköhän Carola jo itse, kuinka monessa kodissa hänen leukojenväpätyksensä on aiheuttanut myötähäpeän tunteita? Silti: hienosti esiintyi ja lauloi verrattuna suurimpaan osaan niistä muista revanlevittelijöistä. Biisi oli harmittavankin huono. Siihen kaatuu Carola tässä kisassa, vaikka muuten kaikki oli kohdillaan (leukojen käsittämätöntä heilumista lukuunottamatta). Go Lordi! Esitys oli täyttä rautaa, ainoa joka siinä seurassa tuntui miltään.

Saara kirjoitti...

Minusta Carolan silmissä oli tappion häivähdys hirvittävästä lavaheilumisesta huolimatta. Siinä oli jotakin kamalan ristiriitaista. Ikään kuin se olisi tehnyt kaiken pakosta tai sitten sillä oli huoli siitä, onko se varmasti täydellinen. Tottahan se laulaa ja esiintyä osaa, ainoa pitkänlinjan ammattiesiintyjä koko kisassa.

mediaopettaja kirjoitti...

Mie olin jouluna alkon jonossa Tomin takana ja jos lupaat ettet kerro kellekään niin kyllä se hiki tuoksui aika lailla siinäkin vaikka oli siviilit päällä. Tomilla/Lordilla. Ja kyllä minullakin. No, kelläpäs ei tulisi jouluruuhkassa vähän kuuma. Saati sitte Ateenassa. Sama nahkatakki oli päällä, jossa olin hänet tavannut seitsemän vuotta sitten ;@(
Haluakkos tietää mitä se osti? Kallista viskiä, varmaan isälleen lahjaksi.

Saara kirjoitti...

En tietenkään kerro, eivätkä ne reilut 70 aina uskollisesti tänne palavaa lukijaanikaan. Pusut heille muuten tähän väliin. Ja kallista viskiä kans.

Se saattaa siinä miesten ja naisten hajuvesien keskellä olla tuo hiki aika piristäväkin poikkeus näin suomalaiseen makuun, mutta kyllä mä pahoin pelkään, että loordit oli pistetty hajun takia kauaksi muista.

Huomasitteko muuten, että sen naishirviön ääni oli miksattu kuuluviin enemmän kuin ennen. Ja sitä näytettiinkin enemmän. Siinä oli ripaus pehmeyttä tuossa esityksessä. Se oli kans jotenkin hirmu hellyttävää. Mä liikutuin siitäkin.

reiska kirjoitti...

Sinä nyt liikutut nykyään jo kauhakuormaajastakin, jos siinon vähänkään keltasta väriä jäljellä, ja puhkeat kyyneliin naurismäen aidoistakin. Et tullu ajatelleeks, että mitä sitten jos joku pukaa Loordien syliin Pirjot, se vatteitten vaihto kun varmaan kestää. Niitä ei noin vaan tunnelista käydä ostamassa. Vai mitä katakombeja siellä on, joissa ne reaktorit seisoo kassojensa takana.

Hahmo kirjoitti...

Lapsethan ne eniten Lordista tykkää! Etenkin poikalapset! Minun tuttujen päiväkoti-ikäiset pojat ovat niin faneja, että heille on pitänyt ostaa Lordi-paidat ja se uusin cd. Koko päiväkoti on siinä villityksessä mukana. Huh, nyt kai vihdoin Pokemon-villitys unohtuu?

Lapsillahan muutenkin kaikki lelutkin ovat nykyään tuommoista monsterikamaa. Hei, tehdään sellainen Lordi-ukkeli! Sehän voittaa varmasti He-Manin hetkessä. ;)

Saara kirjoitti...

Juu, kyllä minä tiedän, että poikalapset tykkäävät Lordista. Meilläkin tykätään. Mutta euroviisuissahan on kyse kalkkeutuneista ajatusmalleista, enkä siten ihmettelisi, jos Lordit lykättiin karsinaansa myös tästä syystä.

Reiska, niin, mä tiedän. Mä liikutun kaikesta nykyään. Just vaikka kauhakuormaajasta. Musta on tullu niin herkkä.

Hirveän vaivalloista se varmaan olisi, jos joku lykkäisi pirjot Lordin päälle. Toivottavasti ei.

tinka kirjoitti...

No, sitte! Huomasin! Mie jo aattelinki, että onko se muka ennenki kuulunu; jääny vaan rekisteröimättä. Pittääki kattoa ja kuulostella taas huomenna.

Liikutukseen ei paljon tarvita. Taitaa ikä tehdä itte kulleki tepposet, vai mitä herkistelyä tämä nyt on.

Muista varata kirkkoon nessuja, on tylyn kuulosta, jos siellä niiskutellaan. Kaikuu pahasti.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, sitä ollaan nyt niin Lordia, niin Lordia......
En oo seurannu, mutta hyvä, hyvä!
Hyvä Suomi! Hyvä Lordi!
Saaralle hyvää matkaa häihin ja
kyynelehtiä voipi avioliiton ja rakkauden kunniaksi ja Lordin, meni miten meni.

Kuni kyynelehdit lemmen unelmille,
sulosoinnut yhtyy onnen säveliin,
askelissaan siinto poutapilven hälle,
jonka kulku yhtyy toisen askeliin.
Vaikka pilviä tai poutasäitä eteen voipi tulla yllättäin, muista silloin lupauksen päivä, jolloin "Tahdon" sanoin heidät liitettiin.
Toivon uskallusta heille, jotka
tahtovat ja rakastaa, ymmärrystä elon teille, jonka kulkea he rinnatusten saa.
Onnea! Saara, vie toivotukset!
Aino

tinka kirjoitti...

Olitpa muuten ovela, olit vaihtanu sen kuvan :D Ei o harmaista tietoakaan, toisin kun joillaki.

Saara kirjoitti...

Onhan se kirkossa aina jotenkin niin... tai siis sinne kun astuu, niin tulee harras olo ja sitten kun toiset ovat rakastuneita ja uskaltavat yrittää, niin kuin Aino tuossa kauniisti asian ilmaisi, niin kyllä nessuille on käyttöä. Tosin morsianta en tunne, mikä ei välttämättä yhtään haittaa. Ikään kuin katselisi esitystä ja itkettäähän se silloinkin.

Hyvä että huomasit, Tinka, ei siis sitä kuvaa ja niitä piiloon värjättyjä harmaita, vaan siis sen naisäänen. Kyllä se hirviöporukan vaan tekee inhimillisemmäksi, kun siinä on nainen. Sori jätkät.

Etappisika kirjoitti...

Tänne tarvitaan nyt selvästikin suomalaisuuden peruslähtökohtien muistamista: Ei siitä mitään tule.

Koskee sekä Loordin jo juhlittua voittoa ja jyväshyvän avioliittoa- kattokaa tilastoja, ne puhuvat karua kieltään sekä Suomen Eurovoittoisuudesta että avioliittojen pysyvyydestä.

Molemmista voinemme jo nyt huokaista:

Liekö ollut tahto herrain, kun se päättyi kyyneliin.


Katotaan vaan, pääsen pian sanomaan: mitäs minä sanoin.

Ja alkaa syksyn yöpakkaset jo olla myös käsillä.

Saara kirjoitti...

Voi E-sika, ihana suomalainen perusmörrikkä. Anna mä halaan sua vähän. No niin, nyt on taas kaikki hyvin, rokkaavat monsterit häviävät ja juuri solmittu avioliitto päättyy eroon heti, kun ensimmäinen baby syntyy ja tuo arjen elämään. Puhumattakaan siitä, että leijonat varmaan myös kompuroivat jäällä ja häviävät murskatappion Ruotsille. Kaurismäkikin tullee Cannesista maitojunalla kotiin.

Hyvä Suomi!

Etappisika kirjoitti...

Nyt olet Saara oikeillla jäljillä, turpaan tulee kautta linjan!

Positiivinen puoli on sitten se, että prime minister Vanhanen voi puheenjohtajuuskauden alkaessa sanoa Love Storya mukaillen kansainväliselle lehdistölle:

Being a loser means you never have to say you're sorry!

Se on Vanhasellekin suuri helpotus.

Saara kirjoitti...

Se olisikin komea aloitus. Vanhasesta voisi hyvinkin sukeutua uusien silmälasiensa ja lemmekkäiden tekstiviestien myötä Suomen oma Berlusconi.

Etappisika kirjoitti...

Niin, mutta tukka tars kans värjätä - aiempi maitoa juova maalaishurmuri Juuhannes V. päästi peelsepupin irti juuri tukanvärjäyksen höykällä hänkin, ja jo oltiin sampaa tanssaamassa ja lööpeissä.

Tukanvärjäyksen semioottiset ulottuvuudet?

Saara kirjoitti...

Hah. Joo, se on tukanvärjyyssäkin omat vaaransa ja semioottiset ulottuvuudet. Mun olis varmaan kans pitänyt pari kertaa harkita. Nythän tää on mullakin ollut yhtä pelsepuupia ja sampaa aina vaan.

Nii varmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Saara,
sie se vaan Tappisikaa halailet,
sano jotta vaihtaa lasit vaalenpunaisiin eikä aina katto mustilla! Se pitää Tappisen sianki uskova, että molemma hyviä, joka paikkahan ko tärpätti. Ja terva ja Tervo. Ja sauna ja sisu ja Saara.
Ja Aino ja Väinö ja Lordi ja Sibelius.
Hurraatia!!!!! Aino

emmi kirjoitti...

En jaksanut lukea kaikkia kommentteja joten toivottavasti en sano ihan samoja. Kyllä mä uskon että se Carolakin pärjää, se oli sellainen euroviisurralli että niin ruotsalaisen näköisen Carolan laulamana. Varmaan pärjää paremmin kuin lordi. Isäni oli optimistisempi. sanoi että olisipa hienoa jos suomi samana päivänä voittais ruotsin sekä euroviisuissa että jääkiekossa

Mutta kyllä se lordi tuo jotain uutta ja on oikeesti hyvä, euroviisuthan on aina ihan samanlaisia, ei sinne yleensä kukaan arvostettu artisti viitse lähteä. Kyllä suomessakin ennen siis joskus 60-l euroviisuihin lähti parhaat.

Ja lordin puvuista olen kyllä sitä mieltä että mielummin antaisin lapsieni (jos sellaisia olisi) katsoa lordia kuin niitä korsetti ja stay uo tyttöjä jotka levitteli haaroja ja heilutti tukkaa. Vaikka täytyy myöntää että niillä kaikilla oli kadehdittavan hyvät sääret. kuten lähes kaikilla muillakin esiintyjillä.

olen myös iloinen että liettua pääs jatkoon. Nyt oon ihan latvia ja liettua fani siellä finaalissa. lattvian biisiä kuulin osaksi jossain esivideossa. Loistava.

Ja musta ei ollut kivaa että sille islannille buuattiin,. se oli ihanan ironinen. Ja hauska, nauroin vaan. Osa niistä esityksistä ja biiseistä oli melkein samanlaisia paitsi ihan totisella naamalla vedettyjä.

emmi kirjoitti...

ja vielä taisi unohtua tuosta jätti itkästä kommentista että LORDISSA ON MENOA JA MEININKIÄ JA BIISI ON LOISTAVA JA SHOW UPEA.

Saara kirjoitti...

"...molemma hyviä, joka paikkahan ko tärpätti. Ja terva ja Tervo. Ja sauna ja sisu ja Saara.
Ja Aino ja Väinö ja Lordi ja Sibelius."

Hyvä,Aino! Mutta siis tärpätti?

Sano, Emmi, isällesi terveisiä. Olisihan se upeaa, mutta e-sian negaatioiden tartuttamana pahoin pelkään, että Ruotsi se on kun tekee sen, mikä Suomelle kuuluisi.

Saara kirjoitti...

Siis koska Ruotsi on sen jo kerran tehnyt.

Etappisika kirjoitti...

Aino:

Mutta mustat lasit on kyllä niin coolit.

"Ja terva ja Tervo. Ja sauna ja sisu ja Saara.
Ja Aino ja Väinö ja Lordi ja Sibelius.
Hurraatia!!!!! Aino"

Okei okei, ollaan kaikki sosialidemokraatteja sitten. Vaalenpunaiset lasit nenälle.

Suomen Psoriasisliiton luvalla: Hurraa Lordi! Hurraa Lordi!

Escola de samba de Porcão de Etappi: Tico tico!

kirsti kirjoitti...

Kylläpä euroviisut puhuttavat. Ihan harmittaa kun ei tullut eilen katsottua.

Saara kirjoitti...

Pitäisi saada tuo e-sika pulloon yöpöydälle. Olisi hauska aina välillä kuunnella tuota pirullista pulinaa, jos meinaa jalat irrota maasta.

Psoriasisliiton luvalla... voi yhen kerran tuota.

Saara kirjoitti...

Kah, Kirsti. No katso lauantaina minunkin puolestani.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Hahhaa! Mainio pakina jälleen. Mutta ehkä aihe vähän helpotti irrottelua.

Etappisika kirjoitti...

Tässä alkaa Lordin osakkeet pikkuhiljaa nousta. Meinaan tota Mediaopen kertomaa juttua, kun Lordi oli Alkon jonossa haissut hielle (hieltä? no sama se). Ei siellä ihan tyhjä pää voi naamarin alla olla. Tämä hikistrategia on nimittäin kahtalainen: hienhajusta ei myyjä Alkossa pääse narisemaan että "herrallahan on jo pohjaa", ja siinä samalla on feromoniverkot laskettu veteen houkuttelemaan lisääntymishalukkkaita naarasasiakkaita... Eli parhaassa tapauksessa Alkon ovesta voi kävellä ulos onnellinen hirviö nainen kainalossa ja viinapullo kassissa.
On sitä nääs menty joskus puhtaana muuta viinalle haisten Alkoon, ja mitä siitäkin seurasi? No ei mitään, ei viinaa, eikä naisia.
Tämä tarina on tosi.

Silja Orvokki kirjoitti...

Tällähän puhutaan suomen euroviisukappaleesta ilahduttavan yhtenäisesti. Ihanaa pusuttelua ja rutistelua. Mahtavaa!

Ja kerrankin suomella on kappale, jolla voittaa ruotsalaiset :D

Saara kirjoitti...

Oi, kiitos, Rauno.


Etappisika, minulle ei kyllä ole tullut mieleen, että Alko olisi jokin deittimesta, jonne könsikkäitten kannattaa varustautua vahvoin feromonein. Mutta minähän olenkin näistä kuvioista muutenkin aikas tavalla out. Täytyy kuitenkin pitää mielessä sekin mahdollisuus, sillä eihän sitä koskaan tiedä, kuka siellä on verkkojaan laskemassa.

Silja Orvokki, hyvä meininki!

Anonyymi kirjoitti...

Etappisika taitaa olla oikea karju,
vähän haiskahtaa.....
oliko se jotaki fennomoraalia, kuttuvasti kuitenki.
aino

Saara kirjoitti...

Fennomoraali! Hahha.

Maurelita Pligaa kirjoitti...

Mahtavaa kun sain lukea kommenttisi, ei tullut katsottua... ja huisa kuvitus !!!

Anonyymi kirjoitti...

Fennomoraalit iskee jälleen!
Hyvä Suomi! Mies haisee ja....
hyvälle!
Pala ja voita!
Jäämaassa palaa.
Komeat tulet ja voitit!
Tulituksissa lujaa ja hallejujaa!
En ole kuunnellu, kuullu vain!
Hyvää ja magiaa, tulta ja fennomoraaliaaaaaaaaaa.....

Kiinnolla Aino

itte kirjoitti...

Lisää tällaista niin ei tarvitse yrittää saada allergialääkettä punaisiin silmiin. Näitä lukiessa toimii luonnollinen voitelu. Pieni harmi tietenkin, että naururypyt syvenee.

Kiitokset nauruista koko poppoolle!!! (mistä sä keräät noita kommenttieläimiä?? onko sulla jo koko suku hommissa?)

itte kirjoitti...

Vielä: en katsonut. En osaa kommentoida itse asiasta. Mutta varsinkin tuo vimppa kuva x)))))). Mahalihaksetkin tiivistyy...

Sylvi kirjoitti...

Olin menettänyt kiinnostukseni euroviisuihin niin pahasti, että kokonaan on Lordin esitys ja kappale kuulematta. Kun nyt ovatkin kotipuolen poikia, täytyy katsoa.

Silja Orvokki kirjoitti...

Tiedoksesi Saara sinne Jyväskylään!

SUOMI VOITTI EUROVIISUT!!!

hanhensulka kirjoitti...

Eläköön Lordi! Mutta älkää te sitä Carolaa haukkuko, sen leuat liikkuu ihan ihanasti!

tinka kirjoitti...

Huomenta Saara!
Tiedät varmaan jo Uutisen, mutta hienoa oli myös se, että olit päässyt kans lehteen!
Aamulehen Su-asiat -liitteesen pohdinnoillasi Lordin Halleluujaan ääntämyksestä! :D :D

Anonyymi kirjoitti...

HÄ? Mitä? Mitä siitä nyt oli kirjoittamista? Voi Tinka, mistä mä ny sen lehden saan tähän hätään? Olen ihan äimänä ja hädissäni.

Terveisiä muuten täältä Jyväskylästä. Minä katsoin euroviisut! Minä näin! Oli niin tylsät häät, että päästiin lähtemään hyvissä ajoin. Ihanat euroviisut ne olikin! Siitäs sait Etappisika, mörrikkä. Vai ei siitä mitään tule? Tulipas. Nyt vois vielä tulla se lätkäpronssi edes. Kotiin lähdetään täältä vasta pelin jälkeen. Kyllä menee pitkäksi tämä viikonloppu.

Kiitos kaikille kommenttaatoreille. Tämä on ollut hienoa.


Terveisin Saara, joka ei uskalla enää kirjautua sisälle bloggeriin tällä mutsin koneella, ettei äet taas ala sekoilla Saarana.

tinka kirjoitti...

Ruottin erätauolla pikanen lisäys: siis s. 22 "Verkossa"-sivulla, jolla on "ajankohtaisen nettikirjoittelun parhaimmisto" ja koottuna blogeista erilaisia juttuja/lainauksia.. nyt oli aiheena Euroviisut ja Lordi ja siinä oli lainattu myös sinun merkintää.

"Olen myös kuunnellut Hard rock Hallelujah -biisiä mietteliäänä. ----------- Ehkä se on rovaniemeläinen u:n ja y:n risteymä."

----:n välillä siis koko se sinun ääntämispohdinta, mistä kirjotat tuolla aiemmin.
Ja alla sinun nimi ja blogin osote.

Selvensinkö yhtään vai sekotinko lisää?

Saara kirjoitti...

Kiitti, Tinka! Just tultiin kotiin.

Joo, kävin Jämsän Nesteellä ostamassa matkaevästä samalla kun tankattiin ja siellä se Su-asiat -liite olikin telineessä. Luin sen siinä hötäkässä pikaisesti lasten huudellessa joka välissä "näytä, näytä, näytä". En tiennytkään, että niillä on sellainen palsta Aamulehdessä. Hyvä idea, varsinkin kun...kröhöm.

Kukas sitä palstaa toimittaa? En siinä kiiressä ehtinyt panna merkille, mutta heti autossa tajusin, että olipas se varsinainen moka.

O Porquinho da Etapa kirjoitti...

Laitan toisella nimellä ettei sekoitu kenenkään äidin kommentteihin. Täältä vaan sampakoulun takahuoneen yleisöpuhelimesta.

Saara, Saara! Minäkö olisin tappiomielialaa ja hajaannusta täällä lietsonut? Ei ol perää, ei ol perää. Kovat tosiasiat ovat tässä:

Se pronssi oli peliesitykseen nähden liikaa sekin, kukaan työmyyrä ei raatanut keskikentällä laajalla säteellä. Saku Koivukin itki ainoalla toimivalla silmällään tätä alennustilaa.

Ja mitä Athensiin tulee: minusta Lordin silmissä oli tappion häivähdys hirvittävästä lavaheilumisesta huolimatta. Siinä oli jotakin kamalan ristiriitaista. Ikään kuin se olisi tehnyt kaiken pakosta tai sitten sillä oli huoli siitä, onko se varmasti täydellinen.

Matti Vanhanen on jo valmistautunut pyytämään asiaa anteeksi. Ja nythän YLE:n budjetti ei kertakaikkiaan tule kestämään tällaisten kisojen järjestämistä Suomessa, siinä on Jungnerilla nyt metastaasin paikka. Odotettavissa on myös, että valtiosihteeri Laimo Sailas tuo julkisuuteen paperin, jossa hän kertoo päättäneensä investointien kohdentamista muihin hiipuviin teollisuudenaloihin kuin YLEen, korotuspaineita tällä sektorilla kuitenkaan kiistämättä.

Ja häät... itsehän totesit ne tylsiksi, jätit vain sanomatta sen minkä tarkkaavainen lukija rivien välistä kyllä aisti: ei tuosta mitään tule pitkässä juoksussa, myötä- ja vastamäet ne on avioliiton satamassa äkkiä juostu.

On syytä hiljentyä sääennusteen edessä painunein päin: vettä ja kylmää koko maahan, voipa rintamavyöhyke olla vähän enemmänkin paikoin.

Siis: älä anna perusteettomalle optimismille pikkusormeasi, vaikka lehteen olet kuulemma päässyt. Syksyllä ne varisevat kumminkin.

Saara kirjoitti...

Höpsistä, E-sika. Leijonat pelasivat oikein hyvin ja Lordin silmät ovat harvinaisen punaiset, eivät lainkaan ristiriidassa keskenään. Minullakin on punaiset muotisilmät, kun heräsin kesken unien enkä saanut enää nukutuksi.

Ja mitä tuo nyt on sen rinnalla, että Suomeen saadaan näyttävät viisukilpailut. Sanopa se. Muutaman euron korotus tv-lupamaksussa ei voi enää tuntua miltään, niin isoista summista lupamaksussakin on jo kyse.

Etkö ole kuullut sitä suomalaista sananlaskua: mitä lyhyemmät häät, sen pidempi liitto. En minäkään kyllä ole tuota kuullut, mutta voi se ihan hyvin pitää paikkaansa.

Minä en niistä helteistä välitäkään. Nyt on just paras ilma. Ja lehtikin just puhjennut. Näät sie? Anna mie povvaan siulle. Siul onki nyt hankalat ajat, tappisika. Huomaat sie? Pelekkää vastatuulta ja ylämäkkee joka kerta, ko sie jotain yrität, mut annaha olla, ko sie lakkaat haramasta vastaan, niin sit siul se vasta flaksi käypki. Usko minnuu, kuule. Tänki sait iha ilimatteeks. Siitä se lähtee.

tinka kirjoitti...

Palstan toimittajasta mulla ei ole tietoa. Sitä ei mainita tuolla sivulla. Lienee toimituskunta laittanut viisaat päät yhteen ja koonneet kaikki löytämänsä merkinnät yhteen paikkaan.

Korjatkoon joku, joka tietää asiasta enemmän.

Saara kirjoitti...

Just. Joo, kiitos. Niinhän se tietenkin on.