tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Tähän väliin vähän kepeämpää

On vähän aavemainen olo. Teini on lähtenyt treeneihin ja jättänyt kesken jääneen tietokonekamppailunsa päälle. Se pelaa sitä peliään mikrofonin ja kaiuttimien kanssa. Toisessa päässä on varmaan joku jannu, joka ei puhu suomea. Tennarin huoneesta kajahtelee vähän väliä jotain mölinää, kun se tyyppi siellä on kai peliseuraa vailla, ja toinen on jäällä maalivahtina, enkä minä voi mennä sille tyypille sitä sanomaan, että olisi jo hiljaa. Meidän moke saisi siitä ehken jonkinmoiset kilarit.

Teinillä on muuten vaikea kausi taas päällä, vaikka kerran näin sen vahingossa nauravan, kun sanoin jotakin. Se lähti siitä kyllä aika äkkiä. (Taas se yksi mölisee siellä). Kyllähän se ikäistensä kanssa toimeen tulee. Oli viime viikonloppuna turnauksessakin. Ei se niiden jengi mikään huippujoukkue kyllä ole. Häviö naurattaa niitä itseäänkin välillä, mutta oli meidän moke huutanut joukkuetunareilleen viimeksi sieltä maalista, että mitä vittua te oikein teette? Kaveri oli luistellut viereen ja parahtanut: No mitä vittua meiän pitäis tehdä? Eihän se hirveän kaunista kuvaa tietty anna, mutta ei niille nauramattakaan voi olla.

Eilen kuopus olisi halunnut väenvängällä katsoa Vareksen. En tykännyt oikein hyvää. Kuopus seilasi siinä sitten aikansa, meni vessaan ja huoneeseensa, meni suihkuun ja tuli takaisin ja ihan vahingossa sen korvat olivat ohimennessään höröllään ja silmät osuivat telkkariin kuin huomaamatta. Olin mennyt jo sänkyyn, kun se tuli selittämään, miten pimeitä ne yhet tyypit oli, kun ne koko ajan hoki, että mitä vittua? Sanoin sitten, että no sehän oli tehokeino sille, miten saada näyttämään pari hyypiötä ihan idiootilta. Kuopus oli samaa mieltä. Hirveän ristiriitaista noin niin kuin edellisen kappaleen kanssa.

Naapurin koira juoksi juuri tuosta ikkunan ohi. Se oli lähtenyt kai omin päin lenkille, ihan niin kuin meidän Mac. Se naapurin koira on tosin vielä niin pössö, että kun menin huutamaan, että nyt kotiin sieltä, niin se tuli meille. Vein sen sitten kotiinsa. Niillä oli ovi auki ja sisältä kuului pienen lapsen kikatusta. Huusin, että toin teidän koiran sisälle. Kukaan ei vastannut. Pistin naapurin oven kiinni ja tulin tähän.

19 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Jos se moke haluaa, että teinit puhuvat hänelle kunnioittavammin, niin kannattaa ensin itse karsia ne vitut pois puheesta. :)

En viitsinyt katsoa Varesta, kun kirjatkaan eivät kuulu lempilukemistooni.

Sen mölisevän ulkomaanelävän voi vaientaa niin, että vedät kaiuttimista (ja näyttöpäätteestä) virran pois. Mölisköön kotonaan omin päin.

repardpo kirjoitti...

Eilen kuopus olisi halunnut väenvängällä katsoa Vareksen. En tykännyt oikein hyvää. Kuopus seilasi siinä sitten aikansa, meni vessaan ja huoneeseensa, meni suihkuun ja tuli takaisin ja ihan vahingossa sen korvat olivat ohimennessään höröllään ja silmät osuivat telkkariin kuin huomaamatta

Ehkä hän kysyi, että miksi se vittu iskää niin kiinnostaa.

Saara kirjoitti...

Heh, mä en usko, että kunnioitaminen on nyt se, jota tässä haetaan :)

Joo ei, Vareksen naiskuva tai siis niiden kirjojen naiskuva ja maailmankuvakin on aika kaukainen meikäläiselle. Enhän minä lue fantasiaakaan.

Onhan se tietty hullua, että joku ihan vieras tyyppi mölisee täällä ominpäin. Nyt sille kyllä tosin tuli jo seuraa. Mölisevät jo keskenään.

Saara kirjoitti...

Ehkä hän kysyi, että miksi se vittu iskää niin kiinnostaa.

Öö, Repardo, olipa siinä lyhyesti esitetty pari isoa asiaa. Kyllähän se, totta kai, lapsia kiehtoo kovasti, mitä aikuiset telkkarista katsovat. Mutta olisihan se sitä suoraan kysynyt, jos just tuo olisi sitä vaivannut. Ei se mitään häpeile.

antitäti kirjoitti...

Minä olen todistanut tapausta, jossa 7-vuotias poistui huoneesta mutta silmät jäivät katsomaan Salattuja elämiä...

Armottomana (nais)dekkaristina olen kahlannut joitain Mäkiä, mutta paarustamiseksi meni. Hyytää vieläkin jotkut "rinnat olivat kuin saukon kuonot". Voi itkun liemi, hah haaaa!!!

Saara kirjoitti...

Antitäti, siis kyllä, osalla niistä on jopa kaukosäädettävät silmät. Tämä on aivan totta.

Saukon kuono on kyllä todella söpö, karvainen ja viiksekäs.
Voisi kyllä alkaa keksiä hepistä muutamia yhtä liikuttavia metaforia ja lähettää kirjailijalle käytettäväksi.

Nimetön kirjoitti...

Me katsottiin teinin kanssa se Vares ja Laps oli jo heti alun jälkeen sitä mieltä, että "on muuten tosi epäuskottavia noi tyypit tossa". Minä haukottelin siinä vieressä ja katsominen meni lähinnä jutteluksi, välillä naureskeltiin kaiken epäuskottavuudelle ja minä haukuin Minna Turusta lämpimikseni. Olihan se semmonen joo...vaan tuntuvat Mäen kirjat myyvän aika kivasti, vai mitä olet mieltä?
-minh-

Saara kirjoitti...

Juu, tuntuvat menevän. Onneksi joku muu joutuu ne tilaamaan :)

SusuPetal kirjoitti...

Höh, genreen kuuluu, että rinnat ovat kuin saukon kuonot. Saukolla on sitä paitsi ihan terhakka kuono...

Leffa oli sekava, mutta kaikki Varekset olen lukenut ja tykännyt ja luen vastedeskin.
Nih.

Saara kirjoitti...

Jaah. No minä tykkään vähän realistisemmasta maailmankuvasta.

SusuPetal kirjoitti...

Niin kuin rintojen tai pikkurikollisten osalta realistisemmasta maailmankuvasta? Riippunee varmaan, missä piireissä liikkuu, alan mestassa tai silikonitehtaalle:) Realistista niissä piireissä pyöriville.

Saara kirjoitti...

No mun maailmankuva onkin niin vääristynyt nykyisin, etten ymmärrä ollenkaan terhakkaita saukon kuonoja kaipailevien pikkurikollisten päälle.

Parempi vaan, kun keskityn tenttiin lukemiseen (muutaman päivän) ja unohdan Mäen genren tissit.

Nimetön kirjoitti...

Susu hakee nyt sitten realismia Reijo Mäestä käsin? Turun lahja suomalaiselle realismille ja mullisaukon pojille, Reijo Mäki. Ja hänen profeettansa Uudessa Apteekissa. Älä pidä muita realismeja äläkä muita turkuja. Aammen.

Saara kirjoitti...

No turku ny on turku. Ei kai voi muita turkuja mitenkään pitää.

PS. Tää tenttikirja on kyllä kans ihan turusta, kerta kaikkiaan. Hulluksi tässä taas tulee. Uhkasin jo ampua tämän yhden artikkelin kirjoittajan, mutta ei siitä enää hyötyä ole. Kirjoitettu mikä kirjoitettu. On kyllä vaikeatajuisin kirjoitus mitä ikinä olen nähnyt. Ei pärjää Stuart kuule alkuunkaan.

Nimetön kirjoitti...

Kuka meni Stuartin yli? Pitää olla kyllä sitten tukevaa julistusta, Paavo Väyrysen medianäkemyksiäkö luet? Pate on entinen toimittaja hänkin.

Nimetön kirjoitti...

PS. Ja voi niitä ampua sitte kumminkin. Eivät ainakaan kirjoittele enää.

Saara kirjoitti...

Heh, no ei Pate sentään kuule. Enkä voi edes kertoa. Se on mulla openakin kohta. Googlettaa pian ittensä ja löytää tän mun ampumisjutun.

Nimetön kirjoitti...

Juu, ollaan hiljaa vaan, ei puhuta tästä mitään.

Taktiikka on hyvä.

Sitten kun se tulee opettajaksi ja lähietäisyydelle, niin siitä sitten losautat. Läheltä osut varmasti.

Saara kirjoitti...

Hyvä suunnitelma. Pum vain.

Nyt täytyy kyllä muutenkin olla hiljaa, puhun ihan liikaa muutenkin.