perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Suomalaiset juovat eniten kahvia

Kyllä se on tämä ilta jo niin pitkällä, ettei tänään enää kannata tenttiin lukea. Mutta on se niinkin, ettei tänään kyllä kannata tehdä enää mitään muutakaan. Ihmettelenpähän vain, että mikä kahvihullu kansa tämä on.

Suomalaiset ovat edelleen kahvinjuonnin kärkimaa maailmassa. Suomalaiset kuluttavat kahvia vuosittain 9,8 kiloa henkeä kohden. EU-maiden keskimääräinen kahvinkulutus on viisi kiloa per henkilö. (YLE Uutiset)

Miksi suomalaisuuteen ei näillä meriiteillä liitetä kahvin kittaamista, mitä? Todella hämäräperäinen kansakunta. Kenties olemme pakotettuja litkimään kaffetta pitkin päivää, jotta pysyisimme hereillä. Mutta onhan tuo ihan älytön määrä per lärvi.

20 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Eikö sitä voisi ihan suosiolla vähentää kahvin juomista ja lisätä nukkumista?
Ei tarttisi vessassakaan juosta kaiken aikaa.
Nih.

Nimetön kirjoitti...

Voi sinne costaricaan lorauttaa papua väkevämpääkin, voi juoda kahvia kun Holkeri silakoita ja silti uni tulee hyvin.

Saara kirjoitti...

Hmm... minä vaan mietin, että jos me juodaan kahvia enemmän kuin kukaan muu maailmassa, niin... no mitä sitten. Jotakin pitää varmaan lorauttaa sekaan. Nyt alkoi tuntua siltä.

SusuPetal kirjoitti...

On tämä kyllä järkyttävä ajatus. Väkevällä tai ilman.

--KATA-- kirjoitti...

Siis olen aina kummastellut tuota! Ja mistä se johtuu?

Saara kirjoitti...

Järkyttävää. Ei enää ilman.

Hyvä Kata, kanssakummastelija! En kyllä tajua miksi. Jos täällä edes kasvaisi niitä papuja, niin olisi helpompi tajua.

Nimetön kirjoitti...

Totanoi... kahvi on semioottisesti vahva juoma, se osuu juomajatkumolla melkein joka solmun paikkaan: arki, juhla, lapset (ennen joivat), aikuiset - sillä ei ole tiettyyn tilanteeseen tai tilaisuuteen kiinnittyvää merkitystä tai ikäkauteen tai sukupuoleen. verrataan vaikka limonadi, olut, viinat, vesi, maito, piimä. Arki, juhla, erikoistilanteet.

Ja alunperin hieman herraskainen (kallista ulkomaan tavaraa...), "nyt kaikkien ulottuvilla".

Onhan tätä tutkittu - esim. Cokiksen kampanjointi ja mainonta on perustunut juuri siihen että pyritään saavuttamaan "yleisjuoman" status. Se mikä kahvilla Suomessa on. Ja nyttemmin vielä ulkomaannimisinä EU-suomalaiset vetää latttea ja espressoa naamariin ja ovat kansainvälisiä.

SusuPetal kirjoitti...

Mutta kyllä minä edelleenkin ihmettelen ja siksi vaihdoin kahvin väkeviin, kuten kansainvälisestä blogistani voi lukea.
Ei enää kahvia. Tähän loppui herraskainen elämä. Vai rouvasmainen.

On tämä. Yhtäkään papua en todellakaan ole nähnyt täällä kasvamassa.
Kuntosalilla vaan pikkupapuja.

Nimetön kirjoitti...

Vähänkö vähän, multa menee kevyesti 40 kiloo vuodessa - siis kun siitä vähennetään teekusen litkijät niin mähän JOUDUN juomaan monta sataa kiloo! Vittu, juokaa kahvinne!!

Nimetön kirjoitti...

Idästa valo: Intian entisellä pääministerillä Morarji Desailla oli tapana klonottaa ainakin yksi lasi omaa virtsaansa päivittäin - oli terveellistä ja piti nuarena.

Et o Susu harkinnut Method Desain Putkistoa? Tulee halvaksikin, viinan hinta voi pian tälläkin nousta, mutta kusi on ja pysyy.

Odottelen kuka guru saa tämänkin idean kaupattua suomalaisille terveysihmisille, jolllain eksoottisella nimellä, salaperäisen idän salaisuutena - "Viikonloppuleiri Method Desaita luonnon helmassa, 500 e/nuppi. Oma sorsa mukaan."

Saara kirjoitti...

Enska, mitä sää oot juanu? Et ainakaan pelkkää kahvia.

Nimetön kirjoitti...

Piänet desait saunan päälle kuistilla istuskellen, kuten vanha tamilnadulainen tapa edellyttää. Ei muuta.

Saara kirjoitti...

Hahhah, tamilnadulainen. Sulla näitä riittää.

Nimetön kirjoitti...

Tamil Nadu - osavaltio kaakkoisessa Intiassa, asukaista iso osa tamileja, siis niitä samoja jotka Sri Lankassa taistelevat singaleeseja vastaan.

Kovia myös saunomaan, en tiedä kuinka hätkejä ovat kusen juomisen perään. Mutta sopii saunailtaan kyllä.

Saara kirjoitti...

Joo joo. Kovia saunomaan.

Nimetön kirjoitti...

Muta jos jätetään intialainen kierrätysvaihtoehto syrjään (muhimaan), niin tuo suomalaisten järjetön kahvinlitkiminen on oikeasti ollut tutkinnan alla, enkä puhu lääketieteestä. Jotkut ulkomaisetkin tutkijat ovat täällä ollessaan ihmetelleet näitä kahviin liittyviä rituaaleja.

SusuPetal kirjoitti...

No just ei voi kusta juoda. Sehän nousee päähän.
Ennemmin kusi sukassa.

Ja mää en oo juanu mitään. En ees kahvia.

Nimetön kirjoitti...

Päähänhän hänkin menee, ja usein siellä pysyy ja paranoo. Tästä muistuukin mieleeni tuo kaunis laulelma kevyen musiikin maailmasta (sävel kuten Päivänsäde ja menninkäinen):

"Peili sekä Tapsa Kansa
katselivat toisiansa,
päästä kuului loiskintaa..."

Nimetön kirjoitti...

Nii tota... ja sit on sekin juttu Intiasta ajalta kun Morarji Desai oli pääministeri: soli kongressin täysistunnon breikillä siinä cafeteriassa ja halusi olla omissa oloissaan vähän, mutta siinä hälisi toimittajaa koko ajan ympärillä että "mitä mieltä herra pääministeri olette Kashmirin tilanteesta, uhkaako meitä sota Pakistanin kanssa?" ja muuta niin Desai sanoi ärtyneenä:
- Minä juon nyt kusta!

Saara kirjoitti...

Hahhaa, tuli mieleen Kansan Tapsa JYväskylässä ollessaan, miten mies oli pöyristynyt veden laadusta niin, että viinakin oli parempaa...

NOh, kaikkea sattuu. Meikäkin huitaisi tässä puhelimessa ollessa yhden pullollisen viiniä ihan ja nyt se kuulkaa on aivan päissä. Hurjaa on vain. Kamalaa. Hyvää yötä on kai parasta toivottaa näin aivan änkyräkännissä. Öitä