tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Minä se sitten aina viittin

Tässä se taas nähdään millainen sekopää minä olen. Neljä päivää olen hulluna tankannut tämänpäiväiseen tenttiin, siis sillä tavalla, etten erota enää kissaa koirasta. Ne pitää ensin analysoida monelta kantilta ja miettiä niiden eroja ja yhtäläisyyksiä, että mikä tekee niistä kissan ja mikä koiran, ja tutkia niitä niin pitkään ja niin läheltä, että ne alkavat näyttää samalta. Kummastakaan ei saa enää mitään tolkkua. Ei tiedä mihin kissa loppuu ja mistä koira alkaa.

Nyt on päässä aimo sekamelska subjektia, identiteettiä, kansallisidentiteettiä, etnosentrismiä, rodullistamista, luonnollistamista, feminismiä, fetisismiä, queer-teoriaa, mainontaa, mediakulttuuria, digitalisoitumista, politiikkaa, kulttuurintutkimusta ja valtaa, milloin kenenkin valtaa, mutta valtaa. Sitä riittää. Ja sinne kaikki johtaa.

Olen myös orjuuttanut erään ystäväni lukemaan yhden tenttikirjoista kanssani ja painostanut häntäkin tässä muka kiireessä selittämään ja taas selittämään, ja toinen sieltä sängyn pohjalta on yrittänyt flunssaisena selittää. Olen myös heittänyt kirjan seinään täysin vittuuntuneena siitä akateemisesta sössötyksestä ja sen saman sössötyksen toistamisesta ja toistotoistamisesta.

Sitten lopulta luovutin ja olin yhtäkkiä ihan rauhallinen. Aloin hissukseen odotella tentin alkamista. Menee miten menee.

No se onkin näköjään vasta huomenna.

27 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

En minä vaan jaksaisi sössötystä...

Onnea huomiselle!
(onhan se nyt sitten huomenna varmasti???)

Saara kirjoitti...

Mä niin toivoin, että se olis ollut tänään. Nyt mun on pakko vielä jatkaa sitä sössötystä.

Se on huomenna, on se. Mikä perkele mun päässäni viiraa näitten päivämäärien kanssa nykyään. Äh.

--KATA-- kirjoitti...

Onnea tenttiin!

Allyalias kirjoitti...

Tuli tästä mieleen kun kerran, vuosia sitten luin suureen kirjatenttiin 12 tuntia putkeen ja päälle piirtelin vielä kaavioita. Olin juuri tavannut nykyisen mieheni ja lähdin hänen kanssaan vielä treffeille illalla.

Olin ihan oikeasti aivan sekaisin ja puhuin ihan tyhmiä. Kirjan sivut vilisivät silmissä kun räpyttelin luomiani. Mies ihmetteli kummallista käytöstäni ja ihmettelee varmaan vieläkin. Minä en onneksi muista koko illasta juuri mitään.

Mutta sen opin että tenttiin lukemistakin kannattaa rajoittaa (tyhmä minä kun vasta kantapään kautta opin).

Onnea tenttiin!

Saara kirjoitti...

Niin tosiaan, Kata, onnea mää siihen nyt kyllä tarttenkin. Tähänhän mää jumituin taas, vaikka piti mennä vielä... äh.

Allyalias, voi vitsi, pitäisiköhän mun lähteä treffeille. Hmm.

Nimetön kirjoitti...

Muistelen opiskeluajoilta, että varmana tapana pärjätä pidettiin kunnon kännin ottamista edellisenä iltana: krapulassa oli sopivan herkistynyt vastaamaan nopeasti ja täsmällisesti esitettyihin kysymyksiin. Kerran jouduin sitä itse kokeilemaan ja tuloksena oli ainoat hylätty tenttini. Joten suosittelen, että pysyt tänään selvinpäin, kuten tietysti pysyt aina, ja otat muutenkin rauhallisesti.

Onnea.

Saara kirjoitti...

Jussi, tuo selväpäinen ja rauhallinen just kuvaa mua hyvin. Kiitti.

Nimetön kirjoitti...

Selväpäinen ja rauhallinen, tsih-ih-ihqu. Olet sinä aika pöllyssä. Miten sinä muka voit kissan koirasta erottaa kun ei sulla ole kissaa. - Lähetään vaan tryffeleille.

Saara kirjoitti...

Oliks tuo kutsu? Vähän pitäis kyl olla sit nopee. Helikopteri tai jotain.

Nimetön kirjoitti...

Eksää ole nopee ihan syntyjään, mistä tähän nyt hellakopterin hankkii, paitti jos meet hellan tykö ja alat pirusti huitoo - tai ehken parempi kokeilla pihalla jos vaikka nousekkin ilmaan pöllyssäs.

Saara kirjoitti...

Kyllä se olis pitäny jo tapahtua tuo nousuun lähtö, kohtahan tässä on nukkumaanmenoaika.

Nimetön kirjoitti...

Ai niinku sullon se Anglia.

Saara kirjoitti...

Eihän ole.

Nimetön kirjoitti...

Onhan, unissas, sehän on siellä joessa vähän väliä! Mitään muista taas pönttö!

Saara kirjoitti...

Ai hyvä ihme! Niinhän olikin!

Nimetön kirjoitti...

Mitä tää reiska täällä tekee! Vittu!

Saara kirjoitti...

Sillä taitaa olla vähän jakautunut persoona. En muuten edes huomannut, että se vaihtui kesken kaiken. Mutta mitäpä minä huomaisin. Unille menen. Moi.

Nimetön kirjoitti...

Paskan jakaantunu. - Muuten kuolikohan se Petra kun siitä ei ole mitään kuulunu.

Saara kirjoitti...

Ei kun sekin jakaantu tuhannen pmmmmm:n päreiksi.

I.O.Rumdum kirjoitti...

Joo, minunkaan kokemukseni mukaan ei kannata juoda tenttiä edeltävänä iltana. Paitsi vettä, niin että aivot ovat hyvin kosteutetut.

Tenttiaamuna syödään sopivasti proteiinia ja hiilareita, kuunnellaan rentoutusCD tai muistinparannushypnoosiCD, käydään rauhallisella kävelyllä, terotetaan kynät ja tarkistetaan muutenkin varustelu. Sitten mennään tenttiin ja ensimmäiset 2 minuuttia vain hengitetään hitaasti sisään ja ulos, avsta sitten katsotaan paperia. Aletaan vastaamaan helpoimmasta päästä. Kelloa pidetään silmäll koko ajan.

Ai, mutta tämä ohjeistushan tulee nyt liian myöhään. No.. toivottavasti meni hyvin. Jotenkin on tunne että nappaat kiitettävän kuitenkin:)

Nimetön kirjoitti...

Vai hajos se Petra tuhannen päreiks. No, se oli odotettavissa, sehän olikin sellanen huithaipeli ja sairaalloinen. Vittumainen ihminen oikein. Kai se nyt on sitten ihan deekikselläkin. Varmaan se PP:kin jätti sen. Voe voe!

Saara kirjoitti...

Heh, eikä tullut liian myöhään, Ruu. Nythän se tentti vasta alkaa.

Muuten ihan ok ohjeet, mut tota mulla oli työpäivä.

Älä sää, Reiska, hauku sitä Petraa. Ihan läpälläs ja ikävissäs olet kuitenkin.

Nimetön kirjoitti...

Sinullahii se on aina vuan se läppä mielessä, vittu!

Saara kirjoitti...

Ei ole enää mitään mielessä. Nyt ne on oksennettu tonne tenttiin. Ääh. Voi ei. mä en halua puhua siitä.

Nimetön kirjoitti...

Kyl noi vaalikoneetkin sekoittaa pään. Kukaan ei ole juuri mistään samaa mieltä kuin mää. Ilmastomuutos pah, mitäs pahaa siinä on? Ei yhtään mitään. Lumiukko sulaa voi voi.

Saara kirjoitti...

Joo niin sekin vielä ja Idols-äänestys kanssa. Tuo Kristiinan voittokulku on niin perin juurin hämärää, että se on jo kirjoitettu käsikirjoitukseen. Kai se nassesetä tahtoo sen seksikkään sinne.

Mut ilmastonmuutos on kuitenkin sentään tärkeä ja paha asia.

Saara kirjoitti...

Plääh.