keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Birdy älyttää

Olen aika helvetin kypsä tuohon Birdyn touhuun.

Ensinnäkin kyse on ollut ja on yhä siitä, mihin poliitikkojen lupausten tulisi suuntautua, kun tulonsiirroista on kyse. Väitetään siis, että Suomelle on kertynyt hieman ylimääräistä, eli nyt ei ole kyse siitä, että pitäisi ottaa joltakin pois. Mutta ennen kaikkea nyt ei ole kyse Birdystä. Ei vaan ole. Kun ollaan puhumassa lapsilisän korotuksesta, ei olla puhumassa lapsettomuutta vastaan. Siis kyse on ihan muusta kuin jonkun henkilön lapsettomuudesta. Minulla ei todellakaan ole mitään lapsettomia vastaan, noin yleensä, mikäli arvot eivät ihan täysillä törmää.

Näistä mukaköyhien äitien voihkinnoista valitettavasti hohkaa välillä sellainen "minä tahtoisin ylimääräistä rahaa kaikkeen kivaan ITSELLENI" -ajatus. Siinä ei ole mitään väärää: niin me kaikki tahtoisimme vähän väljää talouteen, kivoja asioita ja pientä luksusta. Käsitys, että perheettömillä sitä ylimäärää piisaa, on jotensakin puusilmäinen. Tapa perustella ja oikeuttaa minäminän haluja "lasten parhaalla" on kevyesti sanottuna tekopyhä ja vastenmielinen, sanoo Birdy.

Ja olen sanonut tuolla keskustelun aikana ihan suoraan, ettei minulle ole kolmenkympin korotuksella mitään merkitystä ja että se raha tulisi suunnata siten, että se auttaisi juuri niitä lapsiperheitä, jotka sitä eniten ovat vailla. Keskustelua voi käydä lukemassa, jos kiinnostaa.

Ja mikä ihme siinä on, että aina kun kohtaan lapsiperheellisten ahdingosta voihkivan äidin, hän on Se Tyyppi? Se Tyyppi = nainen, jonka mies tienaa hyvin, jolla on hyvä koulutus ja taustalla hyvä duuni (josta oli varaa jäädä vuosiksi kotiin), joka asuu isossa omistuskodissa, jonka kotona on uudehko auto tai kaksi ja jonka lapsilla on kännykät, pleikkarit ja lasketteluvälineet, hän jatkaa.

Niin, tuollaisen älvänän kanssa en olisi kyllä silloin jaksanut vääntää yhtään mitään, kun lapset olivat pieniä ja ahdinko ajankohtainen. Itse asiassa senkin kyllä kerroin jo tuolla ihan keskustelun alkuaikoina. Enpä usko että kovin moni muukaan pienen lapsen vanhempi jaksaa tai viitsii. Enkä minäkään enää tämän jälkeen, vaikka ahdinkoa ei enää olekaan.

Mutta jumalauta, ajatelkaapa, että alunperin kyse oli vaivaisesta lapsilisän korotuksesta, jota siis käsiteltiin ihan teoriassa ja takaraivossa kuitenkin se tieto, ettei sitä edes tule, niin eikö vaan Birdy saanut senkin käännettyä itseensä. Kun häntä tässä ollaan loukattu lapsilisän korotusta puolustettaessa. Hei haloo.

Halusin nyt vain oikaista nuo älyttömät vääristelyt mitä se siellä blogissaan taas sormistaan päästelee. Älkää nyt herranjestas uskoko niitä höpinöitä.

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Birdysta ei kannattaisi välittää, häntä pitäisi ihan tasaisesti vain nonseleerata, suhatua kuin itsekseen huutelevaan ämyriin. Kas Birdylla on ongelma ja missio. Kai te nyt olette huomanneet, että Birdy notkuu aina siellä missä vain vauvoista, lapsista, lapsiperheistä ja äitiydestä puhutaan. Tähän kuuluisi eräs vanha suomalainen sananlasku, mutta siitähän ei ole kyse. Ei ehkä juu, mutta onhan se vallan outoa, että ihminen, jonka elämä on niin rikasta, täyttä ja antavaa ilman perhettä, puhuu siitä silti niin paljon. Kysykää mitä tahansa lapsiperheistä, kyllä Birdy tietää!

Nimellä en kommentoi, koska en jaksa sitä leimailua joka myös ko. mielipidekirjoittajalle tyypillistä on.

Saara kirjoitti...

No joo, mutta kun sen blogista nyt ramppaa puolensataa ihmistä tunnissa, niin tulee väistämättä sellainen tunne, että oikaistava on, sillä kuka noita kommenttiketjuja jaksaa kahlata ja muodostaa itse omat käsityksensä asioitten todellisesta kulusta.

Todella tympeää tämä minustakin jo on.

Anonyymi kirjoitti...

En ole ymmärtänyt Birdyn kommentteja ollenkaan yhtä julmiksi tai ikäviksi kuin monet täällä tuntuvat kokeneen. Enemmän itsepäistä sokeutta ja putkilukemista näen siinä toisessa suunnassa. Ja lapsi- tai perhevastainen en todellakaan ole. Toivon lapsia lähitulevaisuudessa, mutta olen silti hyvinkin monesta asiasta samaa mieltä Birdyn kanssa.

Toivottelen parit lisähenkäykset ja sietokykyä joka suuntaan!

Saara kirjoitti...

Niin, ongelma nyt vain on siinä, että Birdy puhuu minusta paskaa. Eihän se tietenkään sinua haittaa, mutta minua se kyllä ottaa pattiin. Ihan sama onko sitä putkilukemista missä suunnassa tahansa, eipä ole sentään täältä käsin tarvinnut vielä valehtelemaan ruveta.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta jumalauta, ajatelkaapa, että alunperin kyse oli vaivaisesta lapsilisän korotuksesta"

Sen verran haluan oikaista, että ensimmäinen nykyisen kalabaliikin merkintä täällä oli linkityksistä päätellen vastine minun ja Veeran postauksiin, joissa kummassakaan ei oltu kirjoitettu kirjaintakaan lapsilisien korotusta vastaan.

Vt kirjoitti...

Saara, ei kai Birdy suoranaisesti sinuun viitannut, keskustelu vain satuttiin käymään sinun kommenttilokerossasi.

Minä en jaksa alkaa kahlata noita läpi uudestaan, mutta kyllä sieltä minun mielestäni löytyi tuollaisiakin mielipiteitä, joita vastaan Birdy nyt blogissaan hyökkää. Kuten myös niitä täysin päinvastaisia, joissa lapsiperheet manataan alimpaan helvettiin.

Ihmiset ovat hassuja, varsinkin sellaiset jotka pukeutuvat jatkuvasti pellevaatteisiin ja tekonenään.

Saara kirjoitti...

No juu, kukin voi tietty lukea Veeran postauksen omasta näkökulmastaan käsin, ihan samalla tavalla kuin minunkin postaukseni.Joka tapauksessa lapsilisät olivat sen päivän harmittavan iltalehden teemana ja se juttu aiheutti sen harmistuksen.

Eihän enää aloiteta tästä, eihän, b. pliiiiis.

Vt, sinä se hassu olet. Siel oli linkit hei tänne, ja vaikkei se nimeltä maininnutkaan, niin kyllä se linkki tänne johti.

Ja minun on vielä sanottava, että täältä alkoi tulla niitä mielipiteitä, kun niitä kerran kaivettiin, vaan sehän ei siis ollut tarkoitus. Se keskustelu ryöpsähti ihan päin helvettiä.

Anonyymi kirjoitti...

Nimettömästi sanon tässä vaan että on se kumma että miksei se Böödi anna ihmisten vastata noihin yhteenvetoihin sen omassa blogissa? Nythän syntyy vaikutelma kuin että sieltä se viimeinen sana ja piste tulee kun muualla on vaan "ne tyypit" ruikuttanu.

Saara kirjoitti...

Niin, no, jokainen tietty tyylillään. Se on varmasti mukava olla tappiin asti yhtä mieltä itsensä kanssa ja harmitella sitten sitä, miksei muualla osata olla samaa mieltä tai eri mieltä oikealla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, minun puolestani keskustellaan seuraavaksi jostain ihan muusta.

Minäkin kaipaisin Birdylle kommentointimahdollisuutta. Toisaalta ymmärrän kyllä tapaus Keckmanin jälkeen, että ei ole hinkua päästää suljetulle osastolle kuuluvia (sinnehän Keku kai lopulta päätyi) vainoajia raivoamaan sivuilleen. Kompromissina Siiveniskuihin voisi laittaa moderoidun kommentointimahdollisuuden. Se olisi Birdyllekin helpompaa, kun voisi kotikentällään puolustaa mielipiteitään.

Saara kirjoitti...

Totta, Benrope. Kotikentällään nimenomaan pitääkin puolustaa omia mielipiteitään. Minä en siitä tapauksesta tiedä oikein mitään, mutta onhan niitä kaikenlaisia kaheleita kyllä.

Se tosin on siinä hankalaa, että vaikka moderoikin viestit pois, ne tulevat kuitenkin perille. Eli vastaanottaja joutuu ne lukemaan, eikä se varmasti tee pidemmän päälle hyvää sekään. Siis kyllähän se ihmistä syö, jos vaikka saisi jatkuvasti yksityisiä sähköposteja joltakin raivopäältä, joita kukaan muu ei näkisi.

Anonyymi kirjoitti...

Birdy tykkää provosoida, sitä ei kukaan voine tosissaan kiistää. Onhan hänellä körjeviä mielipiteitä, mutta niistä löytyy hyvinkin paljon asiaa, jos osaa lukea itse asiaa, ei kirjaimia, joilla se on kirjoitettu.

Mutta kuitenkin, haluaisin tuoda esiin yhden näkökulman, minkä vuoksi omalta osaltani "tuen" Birdyn kantaa. Ne verot. Itse tulen kuulumaan niihin hiljaisiin ihmisiin, joiden työllä tämä koko ihana hyvinvointivaltiomme kustannetaan. Ajatus siitä, että maksaisin yli puolet tuloistani veroa ja samalla elättäisin lukuisin muita työtä tekemättömiä, ei houkuta. EU avaa rajoja ja ennen pitkää muut hyvintienaavat tulevat huomaamaan saman asian: työ täällä ei kannata. Kaikkeen ei ole varaa; jostain on PAKKO tinkiä. Muuten tilanne kymmenen vuoden kuluttua on, että ei ole enää ketään, joka verot maksaisi. Yritykset siirtyvät nyt, kohta on yksityisten vuoro. Tätä tuskin kukaan haluaa.

Sensijaan, tärkeää on suunnata verovarat oikein, lapsilisät yhtenä kohteista tärkeimpänä. Mutta aina on niitä, jotka rahaa haluavat. Minua henkilökohtaisesti kuvottaa kulkea kaupungilla löyhkäävien "spurgujen" keskellä ja ajatella, että minä tulen elättämään tämänkin pummiluokan. Motivoiko tämä opiskelemaan puoli elämäänsä hyvän työn ja palkan toivossa? Eipä pahemmin! Eli yhteenvetona vinkki Birdylle ja muille: jätetään lapsiperheet rauhaan, ne ipanat ovat kuitenkin tämän maan tulevaisuus. Aletaan ajaa alas todellisia pummeja, siinä meillä ratkaisu. :)

Saara kirjoitti...

Hirveästi anonyymejä täällä tänään! :). Ei kai se Birdy nyt noin pelottava voi olla!

Joo, hyviä pointteja ja kiitos niistä.

Anonyymi kirjoitti...

Keckman oli avohoitopotilas, joka päätti jättää lääkkeensä syömättä ja sai pakkomielteen Birdystä. Lähti kotoaan "Mogadishu Avenuelta" vainoamaan Birdyä Manseen ihan oikeassa elämässä. Lähestymiskiellon saaminen oli kai aika helppoa, sillä Keku uskollisesti tallensi toimensa kuvina kotisivuilleen, jossa lisäksi julkaisi valokuvia, joissa masturboi intoilemiensa nettinaisten kuvia. Itse asiassa sehän jopa videoi runkkaustaan. Tietokoneen takavarikointi ei hidastanut paljoakaan Kekua, mies jaksoi tallentaa nettiin myös raivonsa virkavallalle soittaessaan miliiseille.

Ihan varmasti en tiedä tarinan loppua, mutta olettaisin Keckmanin joutuneen lopulta pakkohoitoon. Heppu oli todistettavasti umpihullu ja arvaamattoman aggressiivinen. Tällaisten tapausten jälkeen pieni varovaisuus on ymmärrettävää.

Kas, Keckmanin kotisivuista on vielä jotain jäljellä. Tosin hieman on sensuroitu.

Saara kirjoitti...

Ei jumalauta. No joo. Ehkä mullakin olisi loota kiinni, josko olisi koko blogiakaan. Huh huh.

Anonyymi kirjoitti...

Benkku saatana.
Mä olin jo ehtinyt poista muististani tuon Kääkmanin ja menin klikkaamaan yhtä kuvaa.
Eww.

Anonyymi kirjoitti...

Johdonmukaisuuden vuoksi ehdottaisin ilm.nti Alcestelle, että laitetaan tämäkin homma Saaran syyksi.

Siis: ei benkku saatana

vaan: Saara saatana

On se vaan perkele tämä Saara!

Saara kirjoitti...

Hyvä Enska! Pusuja ja haleja. Kiiettä pukkaa nyt päälle. Tsau.

Saara kirjoitti...

Pejkele, niin kiijettä, ettei äjjää kejkee sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Birdyn (ja osaltaan kyllä Saarankin) pitäisi ymmärtää, että kun kirjoittaa provosoivasti, joku saattaa provosoitua. Birdyllä varsinkin on tapana rakennella kaikenlaisia stereotyyppisiä "viholliskuvia" (nörttineutreja, mammalahkolaisia, parkumatteja sun muita) ja sitten hyökätä näitä mielikuvitusolentoja vastaan varsin raivoisasti.

Tokihan itse kukin saa kirjoittaa kärjistetysti, mutta kun noilla vihollishahmoilla on usein ainakin osittaisia esikuvia todellisessakin maailmassa, ei ehkä kannattaisi olla niin hirveän yllättynyt, jos joku ottaa itseensä. Täällä ruudun takana on kuitenkin ihan oikeita tuntevia ihmisiä eikä mitään puppugeneraattoreita. Birdy on onnistunut hankkimaan monien mielissä itselleen paskan maineen. Omien juttujen jääräpäinen puolustelu ja selittely pyrkimyksestä rakentavaan mielipiteenvaihtoon eivät paljoa auta ja kuulostavat melko ontoilta, jos omat kokemukset ovat räikeässä ristiriidassa selittelyjen kanssa.

Jos ajautuu jatkuvasti ikävän jälkimaun jättäviin blogisotiin, ei vika välttämättä ole aina yksistään siellä ruudun toisella puolella.

Saara kirjoitti...

Valehteleminen yllättää aina, niin kuin Seiska-lehtien ja Hymynikin. Sen verran idealisti kuitenkin meikäläinen.

Kaiken kaikkiaan on hirveän hyvä, että on näitä täydellisiä anonyymikeskustelijoita, niin homma etenee ja totuus tulee esiin jossakin vaiheessa. Ja muutenkin hyvä siinä on se, ettei sitten koskaan ajaudu kahakoihin kenenkään kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoidaan nyt vielä kerran asian ohi: Ensio rakas, en ole neiti, rouva tai muutenkaan naispuolinen.
En muuten vain tahdo nähä Kääkmanin kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

No enhä miekää.
Mut oi Alceste, kutsu vain mua armaakses, niin uuden saan ma kasteen; täst' alkain Ensio en olla tahdo.

TS kirjoitti...

Lapsiperheiden tukemiseen liittyen:

Isät on taidettu unohtaa keskustelusta. Ilmeisesti isätkin saavat haluta lapsia, mutta missään nimessä niitä ei saa tulla edes vahingossa, jos ei pysty varmasti perhettään elättämään. Kun lapset ovat isälleen vähän niin kuin uusi auto tai lomamatka.

Saara kirjoitti...

Kääkmän. Heh.


Täällä ei sitten muut armastele Enskaa kuin minä. Voin alkaa kovin mustikseksi muuten :)

***

Isät olisi pitänyt muistaa, olet oikeassa, Lilja.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä saatana tuo Liljankukka oikein on?
Lapset ovat isälle kuin uusi auto tai lomamatka????
Mitä vittua??

t.Veikko

Saara kirjoitti...

Ihan looginen johtopäätös ja sarkastinen kommentti se oli tuosta keskustelusta, Veikko. Oletin siis, että se ei ollut Liljan mielipide.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, näin on. Sarkasmia tuo taitaa olla. Ehdin jo unohtaa tuon lapsen vertaamisen esineeseen.
Joskus lyhyt muisti on armollinen.

Pahoittelen kiivasta kommenttiani.

t.Veikko

Saara kirjoitti...

Elä, Veikko, huoli. Millonkas meistä ei joku olisi joskus kihahtanut :)

Ronja A-M kirjoitti...

Birdyn blogi on muuttanut. Jos haluat päivittää tämän jutun alussa olevan linkin, nykyinen linkki on tämä: http://birdy.fi/old_site/celibacy/236.html

t. Ronja A-M