sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

Kuskaa puskiin, kiitosEilinen työpäivä oli hajuntäyteinen. Grillit savusivat Lasipalatsin aukiolla ja auringonpaisteessa muhinut kusi haisi oven pielessä. Kun läpivetoa ei voinut käryn takia laittaa, ilma oli sisällä kuuma ja ummehtunut. Päätin sitten pestä retkujen väkevät virtsat ja nakkasin muutaman ämpärillisen tolulla terästettyä vettä ovensuuhun. Norot juoksivat Mannerheimintielle turistien ihmeteltäviksi. Oletin, että joku Helsingin keskustan sydänasiakseen ottanut ympäristöaktivisti tulee asiasta huomauttamaan, mutta eipä tullut. Onneksensa. Olisin köyttänyt sen siihen kusenhajuiseen oveen muutamaksi tunniksi. Seuraava kännikala, jonka näen losottavan oven pieleen, lähtee kikkeli kourassaan ja lujaa niiltä main. Viimeksi ehdin vasta heputtamisvaiheessa huomaamaan. Tyyppi kai luuli pissivänsä salassa, tajuamatta, että siinä se kuseskeli näyteikkunaan ja että sisällä kymmenkunta ihmistä toljotti suoraan sen rupsahtanutta nupin päätä.

***

Niin, sain Celialta tämän napin, ja kainosti tiedustelisin, kenellä ei vielä tätä ole?

28 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Minulla on, kiitos vaan tarjouksesta, hahhah.

Onpa näköinen Meez, kyllä.

Saara kirjoitti...

Heh, näköne on joo. Tommonen hemmetin riuku.

SusuPetal kirjoitti...

Oikea kukkakeppi, nih!

setäs kirjoitti...

Mitenkä sinä muka sen Mikkelin sille kätteen otat? Puremallako? Veihtihomiin et kyllä pysty, dah!

Saara kirjoitti...

Ja hirveen iso pää... noh, isot aivot.

Mitä hittoa, Setä? Siis se hyypiö ei ehdi sitä lerppuaan housuihinsa laittaa, kun lähtö tulee. Siinäpähän juoksee sitten.

setäs kirjoitti...

Ai sinet sitä salavakkaa ku ajat vuan pois, aha.
*
Huomasikko muuten etten sanonu kyrpä tai mulukku. Interpetissä ei sais kuulemma kiroilla, eikä varsinkaan käyttee joitain sanoja. Tämä kun on vähän siveämpi paikka kun tovellisuus. Voi hiiskatin hiiskatti.
*
Vaekka tämähän tais olla kyllä vittuvapaa blogi, jos oikein muistan.

setäs kirjoitti...

Tieysti voisit varata semmosen hiekkalaatikkosankollisen pelekkee Tolua ja huitasisit sen sillehii hepille.

Saara kirjoitti...

Niin, huomasin kyllä sen kommentin, jossa vitun käyttöä kauhisteltiin. Itse asiassa olen ajatellutkin asiaa.

Jokaisessa kielessä on jokin lyhyt ja tehokas kirosana, ajatellaan nyt vaikka fuckia. Sehän on ihan järjetöntä hihkaista 'fuck', joka noin periaatteessa on verbi, mutta josta sittemmin on siis tullut myös substantiivi, joka tarkoittaa mitä? Nussinta? No, pointti siis on se, että suomen kielessä vitun käyttö on paljon järjellisempää. Itse asiassa muissa kielissä on todella törkeitäkin törkeyksiä. No niinkus siinä espanjassa, miten se menikään? Jotakin siitä paskan suuhun panemisesta ja mitä sitten tapahtui? Ja niitä muita rienauksia, joita suomalainen ei suomen kielellä pystyisi punastelematta suustaan päästää. Ihme kyllä suomalaiset ovat kiroilijoiden maineessa, vaikka muissa kielissä on todella ikäviä herjauksia, no niinkus vaikka motherfucker. Haukupa suomeksi jotakuta sillä tavalla.

Kiroilu on kaiketi alunperin saanut alkunsa ihan siitä, että on syytetty perkelettä epämieluisista tapahtumista tai huudettu Jumalaa apuun, tahi Jeesusta, joten on ymmärrettävää, että Jumalan hylkäämät ovat alkaneet pyytää apua seuraavaksi jumalallisimmalta, eli naiselta. Avun pyyntö kohdistuu täten siihen paikkaan, joka naisessa on miesten mielestä se kaikkein taivaallisin turva. Vittu on vanha sana ja niin ytimekäs, ettei sen käyttöönottaminen tässä yhteydessä ole mikään ihme. Jos jostakusta tuntuu, että vitulla halvennetaan naista, niin sehän on tulkintakysymys. Onhan yhtä lailla mahdollista syyttää vittua kuin pyytää siltä apuakin. Ja minä kyllä olen varma, että sisimmässään useimmat miehet ovat avun saamisen kannalla tässä asiassa.

Periaatteessa olen siis sitä mieltä, että kun vittua pidetään naista alentavana sanana, niin se on just toisinpäin. Vitusta haetaan apua ja turvaa ikävissä tilanteissa. Ja murrosikäisillähän on koko ajan tilanne päällä. Siksi se on niillä välimerkkinä.

setäs kirjoitti...

Hiiskatti, sinäpä sen sanoit. - Mutta ei ihmiset tämmösiä perusteluja usko kun niillä on juuttunu se neula jauhamaan aina sitä samaa.

Saara kirjoitti...

Niin no, ehkäpä sitä pitää levynjuuttumisvaiheessa itseltä kysyä, miksi se "vittu" sitä sielua kirpaisee. Miksi siis tuntuu siltä, että se on jollekulle haukkumasana ja jollekulle taas ei :). Turhaa syyllisyyttä ei ainakaan kannattaisi tuntea, vaikkei auttaa voisikaan.

setäs kirjoitti...

Se olis kyllä ihan mielenkiintonen tutkimuksen aihe, siitä voisi vaikkapaa tohtoriks väitellä. Jos ei jo joku ole tehny.
*
Se on aika lyhyt tämän suomen kirjotetun kielen historia, ja ihmisten luottamus siihen. Kai se siihen jotenkin sattuu - sanua saa (no enempi ainakin) mutta kirjotettuna ne sanat on pahasta. Eihän siitä kauan ole kun joku arvostelijatäti laski ihan tosissaan Tuntemattoman sotilaan kirosanat - tais päätyä sellaseen tulemaan, että kirja häpäsee suomalaisen sotilaan, eihän ne noin puhunu. Kuka semmosiin jaksaa enää nykyään kiinnittää huomiota miten paljon Tuntemattomassa kiroillaan.
*
Ja joku Salaman Juhannustanssien känniläisen pilasaarna, sehän on suoraan Tuntemattoman Honkaojaa, vähän vaan päivitettynä... tai Sikamessias...

setäs kirjoitti...

Siis piti sanomani että ihmisten luottamus siihen kirjotettuun sanaan on niin jumalattoman suuri, ihan kohtuuton.

Saara kirjoitti...

No niin on. Muistan kun eräs kirjailijatar kerran sanoikin minulle, että hoida kaikki asiat aina vain puhelimessa, äläkä koskaan kirjoita kirjeitä (ei kyllä kauhean hyvin tullut sisäistettyä tuota).

Minen kyllä tajua, että eikö ihmisillä ole todellisia ongelmia ollenkaan. Olen aina luullut, että kaikille annetaan vaikeuksia, muttei se näköjään niin olekaan. Jos viittii laskea joitain kirosanoja, niin itse asiassa voimme olla onnellisia siitä, että jollakulla on ollut helppo elämä.

setäs kirjoitti...

Kirjailijatar, heh heh. Ne ne on hauskaa porukkaa ne kirjailijat, halkeemassa olevia sammakkoja.
*
Minä luulen että ne 'ulkoistaa' ne ongelmansa. Niiton helpompi käsitellä kun ne onkin muka toisten ongelmia, ei tarvihe ruveta omaa kompostiaan kääntämään.

Saara kirjoitti...

Voihan se olla niinkin. Ulkoistetaan se paha olo ikään kuin yrjöämällä se toisten niskaan ja käärimällä se yrjö sofistikoituneeseen pukettiin.

setäs kirjoitti...

Luulisin etton aika yleistä. - Sitä voi parhaimmillaan valehella ittelleenkin monta kymmentä vuotta ;-), on se niin kova paikka kohdata oma surkeutensa ja raadollisuutensa. - Kai. Hiiskatti ku menee syvälliseks tämä syvältä.

Saara kirjoitti...

On se. Ja toisaalta ihan ymmärrettävää... että menee syvälliseksi, kun liikutaan näin syvällä.

Mulla on tolle hiisakatille hei synonyymejä: Pentele. Peijakas. Peijooni. Perkules. Hitsiläinen. Samperi. Samskutti.

setäs kirjoitti...

Mullo voihan nenä ja jessus. Jessus on kyllä jo liian rankka.

Saara kirjoitti...

Voihan nenä on kyl aika kiva. Mutta se voi halventaa kaikkia joilla on nenä.

setäs kirjoitti...

Samperi, niin voikin, mutta sitä voi käyttää Mäkkärii kyllä ja jos jollai on kolvi.

Saara kirjoitti...

Tehhään niin. Mä sain nyt syyskuun työvuorot tehtyä. Flunssa tuntuu painavan päälle. No, öitä vaan.

setäs kirjoitti...

Hah hah, työvuorot, ai et koska ne nukkuu pommiin koska ei. - Ethän sinä ikinä kipee ole, höh. Öitä.

Saara kirjoitti...

Nii, en olekaan. On vaan ihan hirveä olo. Valvotti ja vavisutti. Kaameeta huomenta.

setäs kirjoitti...

No eikös noi ole just niitä Sissilunssan oireita vai oliko se Päästäislunssa.

Celia kirjoitti...

Täältä maakunnista päivää! Kyllä teillä on eri epeleitä nuo teidän retkunne, kun eivät erota näyteikkunaa tavallisesta seinästä. Vai olisikohan sittenkin kyseessä vääränlaisesta ylpeilynhalusta, kun se kulahtanut prinssinakki pitää vääntää esille ihmisten ilmoilla!

Tunnen olevani vastuussa, kun laitoin sinulle sen rokkaava tyttöbloggaaja -napin. Sinä olet nimittäin aika rok, ihan kärtyisenä ja lopen uupuneenakin. :)

Mutta että et tiedä ketään rokkaavaa tyttöbloggaajaa, niin se on aika kurja juttu, eikä sinun tarvitse sillä päätäsi vaivata. (Minä päädyin antamaan sellaisille, joilla nappia ei vielä ole, mutta jotkut ovat saaneet napin usealta eri taholta :))

Saara kirjoitti...

En tiijä, Setä, mikä otsalohkoflunssa tää on, mutta sairas olen ja kotona seuraavat neljä päivää lääkärin määräyksestä.

Heh, en tiijä, Celia, noinkohan siinä kunnossa tajuaa prinssinakilla ylpeillä :), tai sitten se on niin sisäänrakentuneena, että sitä esiintyy vankasta promillemäärästä huolimatta.

Kyl mää tiedän montakin rokkaavaa tyttöbloggajaa. Olen vain vähän kärryiltä pudonnut ja päässäkin humisee, enkä ole pysynyt enää laskuissakaan mukana keillä kaikilla sellainen rokkinappula jo on.

setäs kirjoitti...

Kaikilla tytöillä on jo nappula kyllä.
*
No mikskä se puoskari määritteli sen tauvin? Onko sulla roppeja siihen.

Saara kirjoitti...

O, mää kerroin just tossa ylempänä.