perjantaina, elokuuta 24, 2007

Hevonen säikkyi harvinaista lintubongaria keskellä ei mitään


Mäkkärin kanssa ei kyllä kannattaisi kameraa ottaa mukaan. On se jo niin monta kertaa nähty. Tuolla tienpäässä vaappui iiiiiso vaakku. Kannattaa tosiaan hiipiä koiran kanssa lintuja katsomaan. Tätä lähemmäksi ei päästy. Valehtelematta linnun siipien kärkiväli oli puolitoista metriä. Ainakin melkein. Metri on liian vähän ja puolitoista ehkä vähän liikaa. Muttei paljon.

Lintu piiloutui pellolle, eikä liikkunut mihinkään. Piti alkaa elämöidä. Taputtelin käsiä ja maanittelin, mutta lintu vain kökötti ja kurkotti kaulaansa uteliaana. En kyllä tunnistanut otusta. Kovin oli yksinäisen oloinen. Oli aika kuuma, enkä millään jaksanut odottaa, että näkisin linnun paremmin, joten aloin sitten hyppiä tasajalkaa ja huusin PUM! Silloin taakseni tyhjästä ilmestynyt hevonen hirnahti kauhuissaan ja lintu pyrähti lentoon. Mäkkäri puolestaan sai heparin siitä hevosesta ja olin revetä kahtia, kun yritin kuvata lentävää lintua samaan aikaan, kun koira louskutti lakkaamatta ja kiskoi kaikin voimin hevosen perään.


Ruuhkaa raitilla

PS. Katsoin tuon maailman suosituimman nettivideon. Voimme unohtaa imagonrakentamisen ja olla vaan ihan omia ittejämme. Mitään ei oikeastaan ole enää tehtävissä.


PS2. Blogilista on alkanut karsastaa meikäläistä. Viimeksi se väitti jotain virhettä ja nyt se ei enää noteeraa ollenkaan. Ehkä Blogilista on alkanut vaatia jotakin tasoa näiltä polkkauksilta. Sama se. Kaikki tympii muutenkin.

19 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kyllä se nyt noteerasi, blogilista nääs. Minäkin.

Tympimistä lienee liikkeellä, valittaessa ja mököttäessä on mennyt koko ilta.

Nimetön kirjoitti...

Mäkkäri on kyllä mainio. ;D

Mitenkäs sille hevoselle kävi?

Näyt Blogilistalla. Ei ole siis asetettu uusia julkaisuvaatimuksia. :)

Saara kirjoitti...

Hah, kas kun näkyy, eikä sentään pitänyt linkata sitä Blogilistaa, että se huomaa.

Hitsi, myö nähtiin Maijan kans aamulla junassa! Nyt mua ei tymmi (tymmi?) enää niin paljon.

Hevoselle käyny kuinkaan, Celia. Sehän lähti. Tai siis ehkä se sai musta traumoja ja lasku tulee perästä. Joku sai tietty kaikki videolle ja huomenna se youtubessa, kun meitsi hyppii tasajalkaa ja huutaa PUM autiolle pellolle. Tai siis siltä se näytti. Ja sitten tulee lasku. Hevosparka.

Nimetön kirjoitti...

Voi hitsi hitsi, huitsin siisti ufokohtaaminen ja muuta säpinää. Mikä ihme se oli?

Saara kirjoitti...

Nou aidiö. Mutta onneksi joku sentään osaa arvostaa näitä meikäläisen ufojuttuja :)

Nimetön kirjoitti...

Harmaahaikaraa veikkaisin näin lonkalta. Siis ite näin eilen tosi pitkäsiipisen rupellimoottoripienlentokoneen kaartelevan lujaa vauhtia matalalla, mutta eipä tullut otettua kuvaa. Mikähän ufo lie sekin oikeasti oli. Vältteli varmaan tutkia.

KEU

Nimetön kirjoitti...

Tai no päälaella pitäisi kyllä olla kai sitten jotain tummaa, eikä pään asento muutenkaan oikein

Nimetön kirjoitti...

Joten kyllä kyseessä on Katto-Kassinen tai kattohaikara hyvinkin pitkälti.

KEU

Nimetön kirjoitti...

Kattohaikaralla oli varmaan jäänyt ryyppy päälle ja harhaili sitten nokka punaisena ei-missään. Katto, haikara, huusivat lapset ja taputtivat käsiään.

KEU

Saara kirjoitti...

Mää en kyl haikaraa veikkaisi, kun tällä ei ollut pitkääkään kaulaa ja se vaappui niin kuin vesilintu, vähän lyllertämällä. Se oli jotenkin persjalkanen.

Nimetön kirjoitti...

Jaa mutta kyllähän esmes tämä minusta
http://www.teuva.fi/koulut/komsi/cic300.jpg

näyttää samalta noin suurinpiirtein. Vautsi mikä bongaus! Haikara ei-missään!

KEU

Saara kirjoitti...

Mutta silloli lyhyet jalat! Ja se oli tumma, tummempi kuin miltä näyttää :)

Heh, mää lähden nyt runoilijoita bongaamaan Lasipalatsin takapihalle.

Nimetön kirjoitti...

Ahaa, no kallistun sitten toistaiseksi merihanhen suuntaan.
KEU

Nimetön kirjoitti...

Asiantuntijan tuomio: harmaalokki, 1-kv eli tämän kesän tuotoksia.

(Laridistiin on vielä matkaa mutta männälauantaina onnistui etelänharmaalokin poimiminen tavallisten ja muiden isosiipisten joukosta).

Saara kirjoitti...

Katoppas mokomaa, itte Syrinx!

Se oli mielestäni harmaalokiksi aivan liian iso ja jykeväkin. Sen perä ihan vaappui puolelta toiselle. Tämän kesän poikuetta kyllä olen tavannut, enkä nyt lähtisi tähän arvioon.

Nimetön kirjoitti...

Noooo, jos arvio ei tyydytä, voit kysyä asiantuntijoiden mielipidettä kuviisi vaikka tuolta:

tringa-verkko@helsinki.fi

tai tuolta:

lintuverkko@birdlife.fi

Luulen että saat hyviä vastauksia (esim ettei se ole 1-kv koska nokka on jo kaksivärinen, laji ei kuitenkaan oleellisesti muuttune).

Saara kirjoitti...

Öh, niin huonoja kuvia siitä sain, kehtaa kysellä. Muistikuvat on parempia. Minä siihen merihanheen jo ehdin tottua ja kävin kuviakin katselemassa. Samanlaista vaapuntaa, toisin kuin harmaalokilla, joka on jotenkin niin paljon kipittävämpi.

Nimetön kirjoitti...

Juu olkoon sitten niin, tosin merihanhella on iso pinkinpunainen nokka ja samanväriset jalatkin.

Ei muuten ole tavatonta että linnun koko arvioidaan isoksi kun se nähdään vähän paremmin. Minullekin on tarjottu sata kertaa sarvipöllö huuhkajana (sarvet molemmilla) ja viimeksi Liedossa kuulemma kotka ahdisteli koiraa, ja kun sattui tekemään sen uudestaan ornitologiaan perehtyneen lähellä paljastuikin kanahaukaksi joka lensi läheltä ohi. Paras oli meriharakka pellolla josta annettiin hälytys mustahaikarana. Kyllä, on niissä paljon samaa väriä.

Hanhensulka kirjoitti...

No etkö Hanhea tunnista näin monen vuoden jälkeen, komeat sulat ja kaikki!?!

Voisi olla valkoposkihanhi (Branta leucopsis), kun kuvaamasi mitat ovat melko pienet ja naama näyttää valkoiselta ynnä lyhyt nokka, tai voisi olla harvinainen kiljuhanhi (Anser erythropus) tai vähemmän todennäköisesti tundrahanhi (Anser albifrons). Merihanhet ovat aika suuria, joten mitta-arviosi perusteella sanoisin, että ehkä ei. Siipien maalaus viittaa myös isokokoiseen lokkiin. Joten Syrinx saattaa olla oikeassa. Mutta kyllä minä kallistuisin hanhien puolelle. Voi se olla joku muukin otus, vaikka jostakin tarhasta karannut joutsenhanhi. Tai joku.