lauantaina, kesäkuuta 30, 2007

Meemistä meemiin

J-P Koskinen haastoi Rumba-meemiin, mikä on ihan hyvä. Näin pitkän kirjoittamistauon jälkeen on todella vaikeaa ottaa itseään niin vakavasti, että viitsisi kirjoittaa yhtään mitään, varsinkaan sellaista, jossa vähänkin tarvittaisiin jonkinlaista ajatustyötä ja perusteluja. Se tuntuisi näin kesäterässä teeskentelyltä. Eli:

Nimeä kolme suosikkieläintäsi.

- Pitäisi kai sanoa ihminen tai lehmä, mutta kyllä se on tuo meidän koira ja edesmennyt Kassu-kissani. No, mangusteja ei ainakaan voi nauramatta katsoa. Eihän näitä elukoita voi mitenkään yleistää. Toiset samaa lajia olevat voivat olla todella ärsyttäviä, mutta muurahaiset ovat ihmeellisiä ja sademetsän laulavat apinat. Ihmeellistä on myös naakkaparven yhtäaikainen sinkoilu, hämähäkin laiska roikunta seitin varassa, saukkojen huumorintaju, pingviinin taaperrus, suden ulvonta, harakan röyhkeys... Tiesittekö, että majava rakentaa ensin uran ennen kuin perustaa perheen? Mitä näitä jaottelemaan ja miksi?

Jos saisit olla jokin soitin jossakin biisissä, niin mikä soitin ja missä?
- Piano Great Balls of Firessa... no hehhe, ei kai sentään enää tässä iässä. Sello jossakin hitaassa hevibiisissä? Miten tämmöistä edes pitää miettiä? Rummut Ravelin Bolerossa...

Jos musiikkisi/kirjoittamisesi olisi rakennus, millainen rakennus se olisi?
Maja pystymetsässä, museoviraston suojelualueella.

***

Ja Arrun meemissä pitää kertoa itsestään seitsemän faktaa ja haastaa seitsemän bloggaajaa.

Tämä on aika vaikea. Faktat. Faktat minusta ovat tylsiä. Vietän varsin tylsää ja yksitotista elämää. Eikä ole moniakaan sellaisia faktoja, joita uskollinen lukijani ei tietäisi. Mitä faktoja esimerkiksi misseistä luetellaan? Ikä, pituus, paino, rinnan- ja vyötärönympärys, ammatti ja kotipaikkakunta. Siinä olisi jo seitsemän. Ketä kiinnostaa? Entä se, missä ja miten asun ja kuinka monta lasta minulla on? Mikä ylipäätään faktoissa kiinnostaa? Seksi, väkivalta? Epänormaalit tunnustukset? Räikeät valeet? Faktoissa on kyse siitä, mitä kukakin haluaa itsestään tietävän. Voisin esimerkiksi valita faktoja, joilla saisin itseni näyttämään tosi kahjolta, vaikka enhän minä aina voi olla kahjo. Tai toisaalta luetella seitsemän asiaa, jotka saisivat minut näyttämään harvinaisen fiksulta. Voisin luetella kurssijaksojen arvosanat vaikka, paitsi ehken tätä viimeistä... tyhmä opettaja... noh, joka tapauksessa, tässä seitsemän faktaa, jota ette ehkä olisi halunneet tietää.
1. unohdin jälleen hääpäiväni
2. olen pettynyt ja tyytymätön itseeni
3. olen tyytymätön koko ihmiskuntaan
4. poltan salaa
5. syön ja juon liikaa
6. ajattelen monista ihmisistä melko pahoja asioita
7. pidän enemmän lapsista kuin itsekkäistä aikuisista

Viimeksi haastoin linkkilistan yläpään ja nyt haastan alapään:


7 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Sun pitäisi kyllä lakata jo olemasta pettynyt itseesi. Ei kai nykyään enää muuten juuri voikaan polttaa kuin salaa. Ylensyönti ja juonti on inhimillistä.

Saara kirjoitti...

Jeah, ai nou, Kirsti. Pitäisi ja pitäisi. Niin paljon pitäisi.

Eikä muuten voikaan, tuo oli hyvä. Tosiaan.

On on, inhimillistä. Luulin muuten, että olisit ollut mökillä tänä viikonloppuna. Olisin päässyt Turkuun, mutta sanoin että ääh, Kirsti on kuitenkin mökillä.

Allyalias kirjoitti...

Sullahan tuli synkkiä... Tekisipä itsenikin mieli polttaa salaa, kunhan sen vain voisi tehdä salaa itseltäänkin.

Mutta haasteen otin vastaan :)

Saara kirjoitti...

Joo, mullon oikeesti synkkä mieli.

Kirsti kirjoitti...

No voi hemmetti. Ja paljonko olis vaatinut, että olisit kysäissyt asiaa?

Saara kirjoitti...

Ei tietty paljoakaan, mutta se olisi voinut tuntua ahdistelulta :)

Leonoora kirjoitti...

Kiitos haastamisesta, ja otan sen vastaan...pitää ensin vähän kaivella mitä täällä pääkopassa kyseisten asioiden tiimoilta liikkuu.