torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Minua lypsetään

Ensinnäkin, nyt loppuu tämä hellämielisyys. Olen säälittävä tollo. Minulle ovat soitelleet kaikki hyväntekeväisyysjärjestöt viime aikoina. On soitettu Invalidiliitosta, Pelastakaa lapset ry:stä, Medihelistä...Tätä menoa olen soppajonossa, saatana. Minusta on hirvittävän kyseenalaista laittaa soittamaan henkilö, joka juurikin on itse avun tarpeessa; aloittaa puhelun esittelemällä itsensä ja sanomalla
- ... ja hyvänen aika, onhan se nyt selvää, että mekin tarvitsemme työpaikan, hyvänen aika...
ennen kuin minä olen saanut kertaakaan edes suunvuoroa, hyvänen aika.

Aikoinani naureskelin isälleni, joka meni aina halpaan, eikä osannut sanoa ei ainoallekaan puhelinmyyjälle. Meillä oli kotona kaikki mahdolliset tietosanakirjasarjat. Nyt ne ovat täällä. On kirjasarja maailman kansallispuistoista, kansojen värikkäistä vaiheista, on Ihmiskunnan kroniikka, Maailman ja Suomen taiteet... ja kaikki Valittujen palojen kirjasarjat. Ne lyhennelmät ovat vintissä laatikossa. Pitäisi pistää juhannuksena roviolle mokomat. Luojan kiitos kukaan ei kauppaa minulle puhelimessa mitään konkreettista. Kukkaro vajenee, mutta nurkat pysyvät tyhjinä.

Hyväntekeväisyydestä ei saisi kovin lesottaa. Mutta minäpä lesotan, koska tämä touhu ärsyttää minua nyt. Eihän tästä tule pätkääkään hyvä mieli. Ei enää edes tunnu siltä, että auttaa jotakuta, vaan siltä että minua lypsetään. Mikä hiton lehmä minä muka olen? Jos samalla viikolla joka jumalan järjestö on apua vailla, minulle riittää. Menen loppuillaksi harjoittelemaan peilin eteen sitä ein sanomista tai minun on mentävä nyt saunan taakse. Ei tästä tule hevon helvettiä näin.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

No Enska täsä vaanhei!
Mää ny pystyn järkkään sulle kuule semmosen kirjasarjan jota on kuule vaan kuustuhatta numeroitua kappaletta hei, "Saunamme kautta aikojen I-X" - Kustaa Vilkunan esipuhella kuule. Maksuehdot sulle edluliset Saara kulle kun olet vähän tutumpi. Yli kuusisataa värikuvaa kuule, osa ennen julkaisemattomia. Aivan ihania kuule. Ja alan johtavat kirjoittajat kuule, ykkösosan sisällysluettelo alkaa saunan historiasta kuule, "Mordvalainen vihdantekoperinne", sää et saa mistään näin kattavaa kokonaiskuvaa saunan historiasta, saunomistapojen muutoksista aikojen vieriessä kuule ja saunan merkityksestä meille suomalaisille kuule Saara kun tästä sarjasta. Teillähän on kouluja käyviä lapsia siellä? No kuule tässä on eväät aivan kuule hienoon esitelmään kuule saunasta, kaikki mitä saunasta tarvitsee tietää.
Ja maksuehdot kuule, yhdessä erässä sinulla kuule vain 499 euroa, saat tästä heti tälää hintaa kuule vaikka ovh on 520 euroa kuule. Tutunkauppaa.
Kilauta kun olet päättänyt tän sarjan ostaa kuule.
Tervehei!

Saara kirjoitti...

No tää on ihan mun juttu. Tulee tarpeeseen. Tuskin maltan odottaa. Täytyy heti kilauttaa.

SusuPetal kirjoitti...

Puhelinmyyjät pitää keskeyttää heti sanomalla, että ei ole rahaa. Ollaan köyhiä.
Se yleensä saa aikaan sellaisen hiljaisuuden, ettei tarvi kesken lausetta lopettaa puhelua.

Tuo Ension mainostama kirjasarja on kyllä aika välttämätön. Kymmenen osaa, tuhteja joka ikinen. Niillä syttyy rupisinkin sauna.

Nimetön kirjoitti...

Minä sanon aina ennen kuin puhelinmyyjä ehtii avata suunsa, että en osta mitään, en tilaa mitään, en tue mitään. Hyvin tehoaa, suosittelen!

Nimetön kirjoitti...

Onneksi sulla on se vintti, Saara, monella ei. En osta enkä tilaa mitään enkä vastaa galluppeihin puhelimitse. Olen siis ikävä ihminen myyjän näkökulmasta. Poikani ovat olleet puhelinmyyjinä jonkin aikaa opiskelijoina molemmat, josta syystä yritän kieltäytyä ystävällisesti, silti niin tiukasti, ettei jää suostutteluvaraa. Eihän ole myyjän vika, että firmat kauppaavat tuotteitaan, myyjä yrittää vain haalia rahapussinsa pohjalle roposen. Ei niillä provisioilla rikastumaan pääse.

Saara kirjoitti...

Joo, niin, siis totta kai näin pitäisi toimia. Mutta kun se ei vaan toimi.

Teen muutenkin hellämielisisyyksissäni ihan hulluja päätöksiä, niin kuin eilen, siis ihan vaan sen takia, etten pysty sanomaan ei ihan noin vain. En edes kehtaa sanoa, mitä tein... no en. Vaikka kuinka yritän nyt sanoa, niin en vaan kehtaa.

SusuPetal kirjoitti...

Kehtaa vaan...ei se nyt niin kamalaa voi olla...

Saara kirjoitti...

No mä... ei pysty. Eih.