keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007

Ja hän etsii hirssiä...

Joopa joo. Sillä aikaa kun minä armollisesti kulutan iltani etsimällä kaupoista sitä helvetin hirssiä, koiraherra murtautuu jääkaappiin ja syö sen tyhjäksi. Hyvästi dieetti. Sinne meni kolme pakettia maksalaatikkoa, spaghettia ja leikkelemakkarat. Nyt tuntuu hieman naurettavalta, että kolusin tänään neljä kauppaa, ostin viisi pakettia kalkkunajauhelihaa, puoli kiloa kalkkunafilettä ja kaksi hirvennahkaluuta eläinkaupasta. Tämä oli ehken laitimmainen kerta. Sanon eläinlääkärille maanantaina, että potilas parani hoidosta huolimatta, mikäli siis paranee. Jos ei parane, niin syytän maksalaatikkoa. Tai spaghettia. Siinä on vehnää.

18 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Eikös teillä Helsingissä ole semmoinen Punnitse ja Säästä -kauppa? Sieltä saa kaikkea allergikkovehjettä (ja muutakin) melko halavala.

Kaura kirjoitti...

PS. Luojan kiitos jopa esipemssi-ikäinen (3 v.) ihmissorttinen allergiadieettiläinen tajuaa olla syömättä kaikkea, mitä kaapista löytyy. Ihmiset siis ovat jossain suhteissa älykkäämpiä kuin koirat. Toivottavasti potilas kumminkin tokenee!

Saara kirjoitti...

Ai jaa. Pitää kysellä, kun mä en tunne Helsinkiä vielä kovin hyvin. Vasta 12 vuotta asunut täällä Kirkkonummella, eikä työaikanakaan paljoa ehdi kaupunkiin tutustua. Junalla Helsingin asemalle, rappuset alas ja töihin ja iltapäivästä toisinpäin.

Saara kirjoitti...

Heh, niin, siis on siinä jokin, mikä erottaa meidät eläimistä :). Mac ei ainakaan osaa vielä puhua, vaikka on jo 5v.

Majja kirjoitti...

Voi hitto. Otus tietysti ajatellut, eilen olleen sen verran kurjat ruuat, että täytyy ottaa ohjat omiin käsiin näissä muona-asioissa.

Elukat, minkäs niille voi. Ymmärrän korpeentumisen :)

Saara kirjoitti...

Niin, Maija, siis Mac on tehnyt sitä ennenkin, vaikka on ollut ihan hyvissä ruuissa. Siksi siinä ovessa on eräänlainen viritys, ettei se pääsisi sinne. Mutta nyt on siis tapahtunut murto, ja koko systeemi oli hajotettu.

Mutta epäilemättä se on avannut jääkaapin oven, katsonut haikaillen omia maksalaatikkojaan ja raahannut ne paketti kerrallaan makuuhuoneen sängylle. Sieltä minä ne tyhjät alumiinivuuat päiväpeitolta kävin keräilemässä.

Maija kirjoitti...

Juu, kyl olen lukenut aiemminkin sen olevan aikamoinen Houdini.

Kerron sulle joskus tyhmiä juttuja eräästä elukasta ja sen mieliteoista, kunhan kerkeän, tai kerkeämme :)

--KATA-- kirjoitti...

Sniif. En nyt voi tälle mitään, sori Saara, mutta mun käy mäkkiä jotenkin sääliksi.
Raukka pieni ihana, kauheeta koiran elämä, kun ei saa edes maksalaatikkoa kun pöllimällä.
Mä veikkaan että Mac on hiukka silleen hirssit my ass fiiliksillä. No niin kyllä tietty säkin.
Mutta koirat on aina loppujen lopuksi teljettyinä.

Mää uhosin tossa popille, että jos ei elämä muutu sellaiseksi, että siihen mahtuu koira, niin meen eläintarhaan eläinhoitajan apurin apuriksi ja tienaan 600€ nettona.
Että repikää siitä.
Silittelen sitten apinoita ja muurahaiskarhuja.

Polgara kirjoitti...

Punnaa ja säästä -kauppa olisi vaikka Kurvissa eli metrolla Sörkkaan, ulos, Kurvissa Hämeentien puolella. Sinnehän sä nätisti pääset asemalta eikä vie kauaa. Tai ratikoilla, esim. 6 vie kauniisti perille, samoin 7. Ja on siellä muutakin kivaa syötävää, ihmisille(kin) *vinks*. Hirssiä saa kyllä ihan tavis-Prismasta, SS-marketista... Ja mun tietääkseni hirssin lisäksi pitäis myös tattari käydä ihan yhtä hyvin! Toivottavasti koiruus paranee... JA SUN SELKÄ, et pirulauta ala pelehtiä seinän ja harjojen kaa, nih!

Ensio E. kirjoitti...

Pistä se koira tienaamaan hirssirahansa. Leikkaat turkkiin lisää sellaisia tribaalitatskojen näköisiä kuvioita, opetat laulamaan ja laitat Il Divon kierueelle lämmittelijäksi:

"Jos vain lantilla hirssiä saan
ostan toisella mazanillan.
Silloin pyykkärin päivä on
Kaunis kirkas ja huoleton.

Ja kip ja klap kun pyykkiä riittää vaan
ja klip ka klap mut kyllä mä kuntoon saan."

Rahaa, mainetta ja hirssiä tulee."Kirkkonummen laulava koira, Divosta tuttu."

Ohari kirjoitti...

Mäk on vissiin sitä tyyppiä koira, joka roikaloi vaikka sille tarjoiltaisiin kultalautaselta raakoja sisäelimiä ja muuta ihanaa koiraherkkua ylenpalttisesti ja vähän enemmän. Jotkut koirat vaan on semmoisia: niiden mielestä murtautuminen on värisyttävän ihanaa ja varastelusta saa euforisia onnenpotkuja. Varastettu ruoka lisäksi maistuu roikalekoiran suussa ilmeisesti paremmalta kuin luvalla syöty. (Vai miten voi selittää esim. sen yhden hurtan vimman järsiä avomaankurkkuja, kun sai sen salaa tehdä? Avomaankurkkuja!) Pointti? Ööh. Ei kai tässä voikaan mitään pointtia olla, kun koiralla on roikaleen luonto. Paitsi että kestettävä vaan on ja ehkä hankittava jääkaappiin tukevammat lukot.

Saara kirjoitti...

Maija, todella odottelen, että keretään!

Kata, älä vetistele, kyllä munkin sitä sääliksi käy, kun leipä on ollut Macin suurta herkkua aina ja puokkiin ollaan leipää aina syöty. Ja nyt ei tätä meidän yhteistä hetkeäkään enää ole. Ja muutenkin, kun kaikki ovat syöneet ruokansa Mac on saanut aina kotiruokaa vähän. Se odottaa kiltisti ja ihan hissukseen että syödään, kun tietää, että saa vähän sitten lopuksi. Ja nyt se odottaa TURHAAN! Tää kyllä ottaa muhun. Itkettää ihan.

Polgara, HAHHAH! Ei tasan saa Prismasta eikä mistään saatanan taviskaupasta. Kyllä mä olen ne läpikäynyt. K-marketit, supermarketit, Lidlin, Prismat, S-marketin... ei saa.

Sitä mää vaan sen hirssin kanssa, että vähänkö kiva roudata niitä metroilla ja ratikoilla, kun en ole kuin jotain pari kertaa koko julkisia laitteita käyttänyt. Kerran jäin kilometrin liian aikaisin pois, kun menin Hämeentielle erikoishammaslääkärille juurihoitoa ottamaan. Vähän jännitti. Ei olis ehkä hirssisäkkien kanssa oikein kivaa. Mutta mistä sitä tietää. Kiitos tiedosta.


Enska, miten se muka oppisi laulamaan kun ei se osaa nuotteja. Hö.

Ohari, sää sen sanoit. Se on just semmoinen koira.

PS. On muuten työn alla vielä se yks juttu. Mutta koko ajan se on mielessä!

Saara kirjoitti...

Hah, kylläpä näyttää hölmöltä tuo PS. tuossa irrallaan. Se on Oharille, eikä mikään intiimi paljastus!

Polgara kirjoitti...

Jos mä laitan sulle ohjeet: Metrolla Itään, pois Söörnäisissä, ulos Hämeentielle. Tiedät Kurvin? Jatka Hämeentien oik. puolta n. 30 askelta Hakaniemeen päin, siinä on Punnaa ja säästä -kauppa eli ei kaukana. Vastapäätä öpaut on Alepa! Ei voi erehtyä ;D Ei oo hankala roudata, matka on niin hemmetin lyhykäinen. Ja en mä kyllä tajua, just tänään katoin ett mein Rismassa oli hirssiä pariakin plaatua ja tattaria jauhoina, suurimoina ja rikottuna! Ett siis tuota...
Koiruliinille edelleen paranemisen makua. Mäkin luulen (hah...), että tuo salaa syöminen on jotenkin erittäin arvostettavaa. Mun tosivanha koirani vuonna kivi & keppi kävi mansikkamaallakin lotkimassa suurimmat ja parhaimmat kypsät marjat aamunkoitteessa =D Hullu!!!

Saara kirjoitti...

Mut jos mä kuitenkin menisin ratikalla? Ne metrot on itään päin kuulemma ihan kamalia. Tulevat milloin tulevat ja ovat ihan täysiä. Enkä mää mitään Kurvia ees tiedä.

Ai niin, se lääkäri veti tattarin oikein yli, että ei sitä. Niin, joo, ja K-kaupasta löysin hirssisuurimoita, mutta kun pitäisi olla kuorineen ja kokonaisia. Näitä suurimoita se nyt vetää ja ne on vääriä. Mutta eivät ainakaan ole vehnää.

Hei, siis Ohari ja Polgara, nyt sain idean. Mä piilotan nuo porkkanat jonnekin, ja Mac luulee, että niitä ei saa syödä. Ja sitten se syö ne. Joo.

Zepander kirjoitti...

Jos et metrolla, tuu sitten kutosen ratikalla rautatieasemalta Sörnäisiin. Ohitat Punnitse ja Säästä -kaupan noin kymmenen sekuntia ennen kuin astut ratikasta ulos. (Tai jos on punaiset valot, saattaa mennä useampi sekka.) Sitten vain samalle puolelle katua kuin missä näet William K -baarin ja käpytät TAKAS siihen suuntaan mistä ratikka äsken tuli. Olet ihan kohta P&S-kaupan kohdalla, etkä kadu. Sieltä saa nimittäin kaikkea kivaa kaikille, niinku Polg just sanoi.

Jauhot ja siemenet myydään laarista eli ei ole olemassa mitään 25 kg hirssisäkkiä. Voit ostaa 200g tai 2 kg tai mitä huvittaa.

Yritä löytää kaupan puhelinnumero etukäteen ja tarkista että niillä on.

Saara kirjoitti...

Siis tässä näette malliesimerkin siitä, miten minut pitää neuvoa jonnekin. Mutta mistä minä tiedän, milloin olen Sörnäisissä? Ai niin, siis sehän sitten ajallaan lukee siinä valotaulussa, eikö?

En tiijä pitäisikö tästä tehdä ihan lauantain ohjelmanumero. Näyttää netissä olevan oikein tuotelistat. On siellä hirssiä! Ihan luomuhirssiä! Jumankekka kuulkaa. Sieltä voi tilata! Sieltä voi tilata! Herranjumala. Minä tilaan, jos en löydä perille!

Ohari kirjoitti...

*tsihi* joo, ookkoo ja ihkua kun sää paljastelet.

Porkkanakätkö kuulostaa kyllä!