torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Kekkone
Valokuvatorstai: Kone

18 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hauska idea, sait hymyn huulille pitkäksi aikaa... :-)

Allyalias kirjoitti...

Hehee! Tämä on kyllä paras!

Nimetön kirjoitti...

Kekkone on näköjään lentänyt kera Sylvin Kar-Airin Metropolitanilla 50-luvun lopussa tai 60-luvun alussa. Olet siis todella nuorena tyttönä päässyt ottamaan omin pikku kätösin kuvan Urkista lentokentällä! Tästä täytyy olla hyvin kateellinen!

Nimetön kirjoitti...

Hieno historiallinen kuva! Ja hyvä kuvanakin

Saara kirjoitti...

No niin, kiitos pupu, Ally ja Tanssiva harmaa pantteri! Selailin taas noita vanhoja albumeja, mitä on kerääntynyt tänne nurkkiin aina kunkin sukulaisen kuoltua.

En ole b, koskaan väittänytkään, että tämä olisi minun ottama kuva. On näitä vanhoja ollut muitakin täällä esillä, joihin minulla on itselläni tekijänoikeudet, mutta joita en ole omin pikkukätösin ottanut. Hukkaan menevät tuolla arkussa ja pölyttyvät. Harmi, että se toisia ottaa pattiin. No, kuva on vuodelta 1958 ja se on otettu Luonetjärveltä.

Nimetön kirjoitti...

Minusta tuo kuva nyt vain ei ollut säännön "Valokuvatorstaihin osallistujat osallistuvat viikoittaisiin haasteisin vain itse ottamillaan kuvilla." -mukainen.

Toki noin muuten kotialbuminsa kuvia saa nettiin laittaa mielinmäärin, pidän sitä jopa suositeltavana. Penalandian mustavalkoiset ovat suosikkejani.

Iines kirjoitti...

Pitkästä aikaa nauroin ääneen.

Mikä teeman monikerroksisuus: Kekkone, lentokone, ja olihan Kekkone aika kone vielä vanhoilla päivilläänkin. Ja se vaalilaskenta: kekkone kekkone kekkone kekkone kekkone kekkone..

Samaa mieltä kyllä b:n kanssa, ja meinasinkin naljaista jotain pikkusaaran laatikkokamerasta tms. Kai tässä pitäisi olla omat otokset, ellei kuvaajaa sitten mainita erikseen. Mutta hyvä kun panit kuvan pramille.

Valpuri2 kirjoitti...

Hei Saara,

Moderaattorina sanoisin, että Benrope on tässä ihan oikeassa. Valokuvatorstai on tarkoitettu foorumiksi omille kuville, mehän haluamme nimenomaan innostaa ihmisiä tekemään itse. Olemme yrittäneet tämän kirjoittaakin tuonne sääntöihin mahdollisimman selvästi. Meillä ei ole välttämättä mahdollisuuksia - tai haluakaan - valvoa tätä sääntöä kovin tiukasti. Toivoisimme kuitenkin, että valokuvatorstain osallistujat kunnioittaisivat tätä yksinkertaista toivettamme.

Kuva on mielenkiintoinen ja sillä on varmasti historiallistakin arvoa. Varmaankin sinulla myös on lupa kuvan julkaisemiseen. Silti, tule ensi kerralla mukaan omalla kuvallasi.

Nimetön kirjoitti...

Hauska idea, hieno kuva, hyvä että julkaisit, torstai tai ei.

Ohari kirjoitti...

Komppaan Kukkista, tämä on hauska ja oivaltava. Jos se nyt ei käy valokuvatorstain aiheeksi, voi sentään, mutta kone-otsikon alle sopii kuin nenä pyllyyn.

Katsokaa nyt, miten kumarassa tuon kättelijämiehen pää on! Kyllä on Kekkone melko kone.

(Karhumäet niinku Hallin Karhumäet?)

Saara kirjoitti...

B, Iines ja Valpuri, no enpä ole sääntöjä älynnyt lukea tai olen vain unohtanut. Kyllä, minulla on kuvan tekijänoikeudet kuten jo mainitsin.

Mutta ainahan voin pitää näiden kuvien kanssa sitten omat bileet häikkäämättä muita. Kamera on tyttärellä kesälomareissussa mukana, eikä siihen nyt oma innostus auta, vaikka minkä koneen näkisi.

Kukkis ja Ohari, KIITOS! Minustakin se oli olevinaan hauska idea. Samperin ilonpilaajat.Nyt se ei tunnu enää yhtään hyvältä idikseltä. Kone mikä kone, siitä huolimatta.

Iines kirjoitti...

Koetas nyt Saara suhtautua. Ei tässä nyt mitään omia pileitä tarvi pitää.

Minä ainakin kehuin kuvaasi ja innostuin oivalluksestasi, joten äläpäs nyt niputa minua mihinkään ryhmään. Kunhan kukkahatuissani ja kuumissaalloissani totesin tuon valokuvapelin säännöt.

Vielä kerran: kiva kun julkaisit kuvan, olivat pelin säännöt mitkä tahansa.

Saara kirjoitti...

Niin mutku... minä niputin, kun mullakin on kukkahattu ja kuumat aallot. Ne teettävät aina kaikenlaista. Voi sentään. Totta puhut. Kiitos vielä.

Ja siis tarkoitin pitää noitten albumikuvieni kanssa omia bileitä täällä, enkä täten kuuliaisena nettikansalaisena osallistu niillä enää Valokuvatorstaihin, osallistun jos osallistun sitten vain omilla kuvilla, kunhan saan joskus sen kameran takaisin :)

Valpuri2 kirjoitti...

Kuvasi on joka tapauksessa oivaltava, ja uskon sen tuottavan iloa monelle. Siksi se on edelleen tuolla linkkilistassakin mukana. Älä nyt liikaa tästä masennu.

Ilmeisesti sääntömme ovat olleet liian huonosti näkyvillä - koetamme nostaa ne nyt vähän paremmin esille.

Ja tosiaan, tervetuloa takaisin mukaan, kunhan se kamera tyttäreltä joutaa.

Saara kirjoitti...

Niin siis ei voi väittää, ettenkö olisi ollut aiheesta innostunut :)

Nimetön kirjoitti...

Siinä on molemmat Kekkoset ja kone. Mutta onko sellaista lentoyhtiötä todella ollut, jonka nimi on Karhumäki?

Saara kirjoitti...

Joo, siis olisiko tämä?
http://www.veljeksetkarhumaki.fi/fi/veljet.htm
Sinänsä hauska yhteensattumus, että olen itse Keljosta kotoisin, enkä tiennyt tuota. Kiitos Jussi!

Nimetön kirjoitti...

Tässä yksi Kekkosen suosikki yhtyeistä:
http://users.jyu.fi/~jaarjunt/etusivu.htm