keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Joutsenet ja helmikirjailtu koiranpääkukkaro

Aamulla luin huonot uutiset Reiskalta (tuosta boxista) heti aamusta; että saksalaiset joutsenet ovat kuolleet lintuinfluenssaan. Vähän alkaa jo tutisuttaa.

Junassa tavanomaisten nauhoitettujen kuulutusten saavumme Helsinkiin, vi anländer till Helsingfors sijaan kondari rykäisi mikrofoniin ja sanoi
- Krhm... Hyvät matkustajat. Saavumme...ööö... Helsinkiin... ööö... hyvää ystävänpäivän jälkeistä päivää... ööö... paistaa se päivä vielä risukasaankin.


Päivällä löysin helmikirjaillun koiranpääkukkaron Anttilan edestä ja kiikutin sen lähimmälle kassalle. Minua riipi, kun nainen siinä kassalla sanoi, että
- Hö, just kävi tyttö tätä kysymässä. Voi että.
- Niin, voi että, minäkin sanoin. Eivät ne ikinä tule uudelleen kysymään. Kai siellä rahaa oli, kun se sillä tavalla kilisi. En avannut. Ajattelin kuitenkin, että voi tyttö parka. Viimeiset eurot siinä tietty olivat. Parin viikon viikkorahat ainakin. Ja nyt se tyttö itki jossakin, elämä ihan pilalla, eikä koskaan saa tietää, että se kukkaro löytyi. Oli niin turha olo.
Ja nyt sitten Reiska ehti kertomaan, että Tanskasta on myös löytynyt kuolleita joutsenia. Siellähän nämäkin suomalaiset vesilinnut ovat talvea paossa.


Miten voi ihmistä näin väsyttää? Joka päivä ja ihan hirveästi. Hädin tuskin pysyy kotimatkan hereillä. Silmät eivät pysy maiseman mukana. Talot ja puut katoavat sumuun. Luomet lupsuvat ja säpsähtelevät auki. Mustat, paksut varikset värjöttelevät oksilla ja taas silmä painuu kiinni. Perillä jaksan hädin tuskin jalkojani nostaa sen verran, että pääsen raahautumaan kotiin.

Blogin linkkilistat ja värit ja muut jäävät yhä vaiheeseen. Ei kerta kaikkiaan jaksa.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Totta, aina väsyttää, ehkä loma auttaa. Lähdetäänkin jo huomenaamulla lomalle, taudista viis ja kuus. Yhtä hyvin sitä voi sairastaa siellä kuin täällä.

Huilaile sinäkin lomalla, Saara, nähdään helmikuun lopussa!

P.S. Pusi-pusi, Reiska

Nimetön kirjoitti...

Muakin aina väsyttää, paitsi kun muistan syödä kilpparilääkkeet säännöllisesti, niin olen suht normaalissa kunnossa. Olen varmaan kysynyt ennenkin, mutta oletko tarkistuttanut kilpirauhasarvot ja mikä on hivenainetilanne? Joku b-vitskukuuri voi tehdä ihmeitä. Varsinkin jos on b12-vitamiinin puutetta, niin olo on just sellainen kuin kuvailet. Toivottavasti kevät tuo piristystä elämääsi.
Voiks teiltä tulla hakeen töitä? Asiakaspalvelukokemusta ainakin 15 vuoden ajalta ja raskasta fyysistä työtä on tehty koko ikä. Nyt on tilanne se, että voin painaa töitä vaikka 7 päivää viikossa ja 14h päivässä.
-minh-

Saara kirjoitti...

Voi vitsi. Hyvä aika kysellä töitä, kun just käskivät VÄHENTÄÄ palkkakuluja. Mua niin vituttaa koko pulju, että just nyt on vähän paha aika. Jäin kyllä lomalle nyt. Ehkä loman jälkeen tuntuu toisenlaiselta.

Mutta hei! Aina voi laittaa vapaamuotosen hakemuksen hallintoon. Meillä on sen verran porukka puhki, että kohta alkaa akkoja tippua. Tänäänkin yksi jäi sairaslomalle ja itki puhelimessa. Se vain itki.


Mun täytyy nyt yrittää muistaa ottaa niitä vitamiineja. On mulla kaapissa purkki, mutta sen kaapin avaamisen kun muistaisi joskus.

Nimetön kirjoitti...

Okei, rupean rustaamaan vapaamuotoista hakemusta hallinnolle. En ole vielä koskaan itkenyt työn raskautta, vaikka raskasta hommaa onkin tullut tehtyä, monessa vuorossa jne. Ihmiset kestää erilailla ja mulla on nyt niin pitkä tauko kokopäiväisestä työelämästä, että virtaa riittää rahantekoon...
Tarkistuta ne kilpirauhasarvot. Sori, jos jankutan:/
-minh-

Saara kirjoitti...

En voi tälle mitään, mutta mua rupeaa naurattamaan koko ajan tämä ajatus, että olen valittanut mun duunista jo vaikka kuinka kauan ja kertonut välillä kauhutarinoita, niin joku ihan tosissaan hinkuaa sinne töihin. Sinä ainakin tiedät sitten, mitä tuleman pitää. Jo on eukolla jalat maassa, täytyy myöntää!