sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005

Mä olin mielipideautomaatti, nyt olen bloggari

Rakas lukijani, olethan jo huomannut Kiiltomadon keskustelun? Pitäisiköhän taas innostua ja osallistua vaikka täällä blogissa, koska se on ihan sama mitä sinne sanoo, ei sitä kukaan kuitenkaan kuuntele. Se tahtoo olla vähän toisin päin tämä homma kuin siellä väitetään. He epäilevät jotakin blogien hegemoniaa, mutta todellisuudessa heillä (siis blogittomilla) on koko ajan ylivalta, ikään kuin kirjoittamaton oikeus jatkuvaan valitukseen. Mistähän sekin valta tulee? Siitäkö, etteivät he suoltaisi itse latteuksia Internettiin? Eli he siis tekevät jotakin muuta sillä aikaa kun toiset bloggaa. Ehkä keskustelevat Internetin kirjallisilla foorumeilla jotakin henkevää, haukkuvat vaikka blogeja, noin esimerkiksi.

Bloggari onkin saanut toistuvasti ottaa vastaan nenännyrpistelyjä ja arvostelua keskustelupalstojen väeltä ja miettinyt useampaan kertaan häntä koipien välissä, että pitääks mun ny lopettaa, vai saanks mä pitää tätä blogia, vaiks jollekin tulee siitä aina paha mieli. Ja mitä siitä sitten seuraisi? Alkaisiko jälleen foorumeitten fiesta pitkän siestan jälkeen? Pidettäisiin oikein kunnon keskustelubailut, oltaisiin kaikesta ihanasti eri mieltä koko ajan ja varottaisiin valuttamasta siirappia enää ikinä. Käytäisiin kunnon debattia. Oltaisiin napit vastakkain ja nyrkit pystyssä. Viihdytettäisiin foorumin väkeä 25h/vrk, mutta missään tapauksessa ei oltaisi samanmielisiä, sehän on saatana syntiä, jos toinen bloggari on toisen kanssa samaa mieltä.

Moni nyk. blog. ent. kesk. selaa yhä läpi foorumeitten keskusteluja, mutta monet foorumeihinsa metittyneet eivät kuuna päivänä alentuisi selaamaan ainoatakaan narsistiblogia. Narsismi onkin katsojan silmässä. Oletko koskaan ajatellut, mikä on narsistin vastakohta? Keskustelupalstalainenko? Joka jakaa mielipiteitään kaikille hyvää hyvyyttään ja pelkkää jalouttaan. Tai sitten se voisi olla se lähde, johon Narkissos päivät pääksytysten toljotti ja joka sitten puolestaan peilasi Narkissoksen silmistä omaa kuvajaistaan (Wilden Oscarin keksimä, ei mun). Jaa, mutta eihän se olekaan vastakohta. Sehän on sama asia.

(Vapisevalla äänellä>) Kyllä minäkin silloin nuorena yritin kovasti palstoilla keskustella ja sanoa mielipiteeni vähän joka asiasta. Eniten onkin jäänyt mieleen se haukkuminen, kun sillä perkeleen Saaralla on aina mielipide joka asiasta. En minä sitten tiedä, kovasti olin äänessä, keskustelupalstalla kun kerran olin, mutta ilmeisesti keskustelin usein miten vääristä aiheista, koska ne eivät silloin mielestäni kiinnostaneet kuin harvoja. Niillä harvoilla on nyt blogit. Ja kyllä niissä blogeissa keskustelua kummasti kuitenkin käydään, vaikka joidenkin arvioiden mukaan kunkin blogia seuraa vain yksi lukija. Ja sekin siis siitä syystä, että bloggari kertoilee blogeissaan kuukautisverellään vuodatettuja minä-tuntojaan eikä niitä kukaan kestä lukea. Onhan se tosiaan aivan toista, kuin lukea esimerkiksi niitä mielipiteitäni, joita kukaan ei kuitenkaan ota näkeviin silmiinsäkään. Kaikesta päätellen keskustelupalstojen keskustelijat haluavatkin siis itselleen isommat areenat ja laajemmat yleisöt, siitä tämä kaikki johtuu. Meille bloggareille riittää se yksi lukija.

Tästä tuli liian pitkä ja limainen. Piti ihan vaan sanoa pari sanaa aiheesta. No pari taas tuli. Anteeksi. Ulkona myrskyää.

41 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Hahaa, vai sellaisia shokkiaaltoja on blogi-ilmiö aiheuttanut keskustelupalstoilla! Tämäpä hauska tietää.

Timo kirjoitti...

Heh, hienosti jyskää mielipidetykki yhä! Mutta linkki ei aivan toiminut.

Saara kirjoitti...

Voi pojat, kiitos. Nyt sen pitäisi toimia.

Aaah, mullapa onkin kaksi lukijaa! Saivatpas pitkän nenän.

Kirsti kirjoitti...

Joo voi huokaus, mun piti taas mennä sinne selittämään ja häpäisin itseni leveilemällä kävijämäärilläni.

Saara kirjoitti...

Ahh! Kolmas, kohta mäkin lähden leveilemään.

Anonyymi kirjoitti...

Aaaaaaah Reiska!
wqphqu - omituinen ph-arvo

Anonyymi kirjoitti...

Kerta kaikkiaan. Ei jaksa ymmärtää, miksi pitäisi ottaa kantaa puoleen jos toiseen. Jessus. Tylsää. Booooring!

Jokainen ihminenhän on narsisti, jos se päättää, että on elämisen arvoinen. Eli kaikki me. Jos vedettäis itsemme hirteen, voisi ajatella toisin. Paitsi ei silloinkaan. Itsemurhaaahan pidetään itsekkäänä tekona.

Booooring. On tää nyt niin iso maailma, että luulisi tänne kaikkien mahtuvan: niin bloggaajien, keskustelupalstalaisten kuin kommentoijienkin populat. Plus lisäksi kaikki ne, joita ei edes koko virtuaali kiinnosta.

Höh. Uusia puheenaiheita! Lisää kuvia, Saara! Vieläkös tamakotsi jaksaa veivata?

Petra

Kaura kirjoitti...

Olipas hupaisaa keskustelua! Tuli tosin vaffa veelinki, että Kiiltomadossa pidempään notkuessa alkaisi hapenvähyys vaivata.

Kiiltomato on tuommoinen tyypillinen nettitsätti, jota me sfnetin (20 v.) vanhat ja kokeneet keskustelijat katsomme nenänvartta pitkin. Ihan söpöä kuitenkin, että nuorisokin yrittää esittää vanhaa ja kokenutta.

Kaura kirjoitti...

Huom. olen kovastikin vitsikästä tuossa kommentissani. Totta toinen puoli kumminkin.

Kristina kirjoitti...

Niin, eikös se ole aivan sama missä sitä mielipiteenvaihtoa käydään? Keskustelufoorumit ovat tosissaan hiljaisia.

Saara kirjoitti...

Niin mää arvasin tän, Petra, mutku se pääs taas karkaamaan tää juttu.

Tamakutsi se kuule söpöstyy päivä päivältä ja oppii uusia askelkuvioita kaiken aikaa. Ihana. Aivan herttinen.

*

Ai Kauraa, voi sentäs, mutta minä kun luulin, että se on ihan ikäihmisten palsta! Huhhuh.

*
Niin, joo, Kristiina, just noin, mutta kun ne väittää, ettei tänne voi tulla sanomaan mitään jos ei ole samaa mieltä bloggarin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tamakutsit on kovia polkkaamaan... Let´s do the polka! Yeah, yeah, yeah.
-------
Reiska, WAKEY! Soon yks kuollu kartanlukija tänäpänä. Se UR heilusta tänään.
------
Hoono juttu.

Täytyyhän blogeissa olla samaa mieltä, kun emäntä on fiksu ja filmaattinen ja samaa mieltä kommenttieläimien kanssa(jotka on myös fiksuja ja filmaattisia), ja sit eiku kielen pesuun, muuten syytetään persnuoleskelusta.
Kerta kaikkiaan.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ai täällä vaihdetaan mielipiteitä. Voisin mä nää vanhani vaihtaa uudempiin mutta ei mulla kyllä paljon ole varaa väliä maksaa.
**
Tamakutsi ja Humahuta. Sitä ollaan nyt NIIN häpyhäpy niitten dildsojen kaa. Monennekko patterit Petrallakin on jo menossa?
**
Ur heilu on persiistä. Mähän sanoin sen jo 123 v. sitten.
eyeoay - voi vittu, ny tuli hyvä EYE OAY
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Mittää pattereit tarvita, ihan hand in hand.
-------
Kiva, ku heräsit, Reiska. Ihan oli ikävä. Haluuks vaihtaa mielipiteitä mun kanssa? Saat mun molemmat. Jees and nou.
--------
Enää kaksi yötä H-hetkeen so. Homeliteen. Vähäks jännittä. Joko kukat on ostettu? Ja surunvalittelukortti? Ja uurna? Häh? Nekrofiili kans. Ja gefilus.
---------
Se on yötä. Yötä. Gunatt.

Petra

Kaura kirjoitti...

Saara, katsos, netti-ikä ja biologinen ikä ovat kaksi ihan eri asiaa. Nettinuoriso tekee kuitenkin vääjäämättä suunnilleen samat mokat ja pöljäilyt. Niitä on joskus hassua vanhan nettiparran katsella harmaitten hapsiensa lomasta, etenkin kun nuoriso todnäkkäristi on samanikäistä tai käävämpää kuin itse tuolla biologisella puolella.

Saara kirjoitti...

Oi Petra parkaa. Mä pidän sua kädestä kiinni koko ajan.

Hyvä että sulla oli Reiskalle noi uudet mielipiteet. Mä menin ihan sekaisin kun aloin ettiä omiani. Ne oli ensinnäkin hirveässä epäjärjestyksessä, ei aakkostuksesta tietoakaan, ja toisekseen multa loppui päästä muste. En saanut tulostettua niitä ulos. Tää on karmeeta.

***

Aijaa sää sitä, Kaura, meinaat. Mää olen sitä hienohelmapalstaa seurannut muutaman vuoden. On siellä asiat noinkin, mutta on siellä niitä metusalemejakin. Siellä ne istuvat, parta vaan kasvaa. Nysse menee jo vissiin pitkin pöytää. Onhan ne aika hassun näköisiä.

Kaura kirjoitti...

Joo, lopetan nyt tämmöiset pöljät metakommentit, kun niistä alkaa partani niin kovin tutista ja sekös aivastuttaa eikä sovi mulle sitten yhtään.

Minusta on kiva, että on monenlaisia nettiyhteisöjä, kun on nykyään niin monenlaisia netinkäyttäjiäkin! Jos joku saa nautintoa blogiennakkoluulojensa hellimisestä jossain ansarissa, niin antaa mennä vaan! Ei ole meiltä pois ze :-)

Saara kirjoitti...

No juu. Nautintohan se on kyllä tärkeää :), menee blogien lukemisen edelle ihan varppina.

***

Kauniita unia, mussukat.

Anonyymi kirjoitti...

Tasokasta näkyy olevan, aiheet ja käsittely kuten suomi kakkosnelosen huuhaassa.

Saara kirjoitti...

Voi vitsi, vähänkö kääk! Olipa hyvä, että kävit nostamassa tasoa. En ole kyllä käynyt koskaan siellä suomikakkosnelosessa saati huuhaassa, mutta kyllä sinä varmaan tiedät mistä puhut.


Huomenta mussukat! Ja mukavaa päivää.

Anonyymi kirjoitti...

Enää yks yö, Petra, ja sit pukki tulee. Vai tuliko se jo illalla? No huomenna hän tulee, sahapukki.
**
Risuja ei osteta! Mitään ei valitella, suruun ei oteta osaa, tänne ollaan tultu voittamaan, osanotto ei riitä! Uurna? Tosson
vanha tuhkis, kapakasta pöllitty.
Nekrofiiliä tuunaan. Gefilus osta itse, ja pysyttele pytyn tuntumassa. Älä pahoin rappaa, ettei seinille roisku, tartte uusia laattoja.
**
Ja sit vaan pelkoa perseeseen! Kyl se siitä! Mitä ny yhdestä jalasta!
xpfmcrqx - xp femakko kräkkää kuusta eksän, jahah
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta, Reiska, tuntuu hyvältä, että sä välität. Nyyh.
-----
Mutta vielä et tänään pääse eroon, vasta huomenna, koeta kestää, Reiska.
-----
Huomenta Saara, where ever you are. Töissä kai. Kumma juttu tuo työnteko. Vie kauheasti aikaa.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Tietysti välitän! Välitykset ovat siis omaa osaamistani. Kaiken kaikkiaan.
**
No, ehkä mä vielä tän päivän kestän. Jotenki.
**
Se on työhullu. On se.
**
Monestiko olet jo tänään käyny veskissä? Et varmaan tartte peräruisketta tänä iltana? Sehän on tässä blogissa tapa. Jokaiselle vieraalle peräruiske!
utvdzb - kyllä UTV DCB
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Hullu, mutta niin ihana(pare pistää nyt kehu päälle, kohta se kai tulee).
------
Ei peräruisketta. Ei ees viinaa. On tämä. Kerta kaikkiaan. Kohta loppuu syöminenkin.
------
Välitystoiminta on ihan jees. Tai sitten perseestä. Riippuu mitä välittää. Ja kenelle.
-------
Tuli mieleen, että kun bloggauksen ja keskustelupalstojen erona pidetään esmes sitä, ettei blogissa voi sanoa mitään poikkipuolista bloginpitäjälle, niin pitäähän se paikkansa! EI VOI!Mitä siitäkin nyt tulis, jos laittais joidenkin kommenttilootaan tyyliin: "mitä sä aina valitat, tiesiksä et miehilläkin on vaihdevuodet, sul on!" tai "miksää olet aina niin kärttyinen, eksä oo saanut pilluu?" tai "sä oot kade, siks sä et pidä koskaan muista" tai "ei toi oo asiaa, toi on hysteriaa".

Olis niinku eri mieltä. No jaa, kai sitä voi olla eri mieltä rakentavasti? Voiko?

Ja sitten voi olla lukematta niiden kärttyisten, puutteessa elävien ukkojen blogeja. Niin mä teen.

Tää on helppo:pmxxz = estra large pre menstruatiivinen zorro

Petra

Saara kirjoitti...

Tsihhih... voi kullat teitä taas.

*pyyhkii yllättäen kätensä essuun*

Anonyymi kirjoitti...

Vie nyjjo jo, Tsihhih, se sper sparaittinen essu pesuun. Vahaus päälle. On täällä yks akka joka on kyllä, siis kyllä. Jokeioo varmaan saanu... kryptaa viimoseen sataan-vuoteen. (Tuliko oikein? ja menikö housuille? Kielimiliisi? Vittu, Häh?) Mut ehkä tää on vaan joku illuusio, et blogeissa olis toisin?
Vei mitä Bättre? Pitää sitä vähän 'hiplata' ku sillon se pyöveli huomenna. Mitä olet ajatellu viimeseks ateriaks, viime seks, ohoh, Kielimiliisi, piipaa? Vedäkkö röökin? Kuppia ne ei sulle anna ja kuutahan sä et enää tartte. Sitte vaan astut estardille voittajan elkein, kyyn elein...noin.
"Veljet...unitippa tuokaa!"
**
Miten tämä olis? Vitun Kielimiliisi!
Kieli on urut, siis orgasmi, organs, ja orgaaninen elukka, vittu! Jotenkin ny tää hydrauliikan adrenaliini ja laktoosi mättää...
vukuigvz - just, sehän tästä vielä puuttu
reiska

Saara kirjoitti...

Tsoh, sehän oli ihan kerta kaikkiaan päästä kielenohjaukseen. Sydäntäni lämmitti, että joku ajatellut minua, katsellut salaa... aijai... hiplannut kieltäni ja ooh, tökännyt linkkinsä minuun.

Ja harakoille menee. Voi voi.

PS. Tämänkin postaamiseen tarvittiin kolme kertaa, että se meni edes sinne päin.

minh kirjoitti...

Nonnih, jouduinpas itsekin Kiiltomatoon kirjoittamaan, vähän samalla tavalla kuin siihen Kuukausliite-blogiin. Oli vain kerta kaikkiaan pakko, en voinut sille mitään!

Mikä ihmeen vastakkainasettelu tuo oikein on: bloggaajat ja keskustelupalstalaiset?? ja sitten tapellaan, kummat on parempia keskustelijoita ja kummat niitä narskuja...plääh..
-minh-

Anonyymi kirjoitti...

Hei Petra Raamatussa (vitussa, Raamatussa, vittu ne rimmaa hyvin) tieksä Raamatun. Sehän on siis vaan kirja, estoniaks. Tiedät vai, no hyvä.
Joo, On ilmoja pidelly, lämpenee taas.
Niin ni se Job, se duuni, HAH HAH, siinä Raamatussa. Joo joo, mä tiedän et sä tiedät joo. Mut kyl se näitten lämpimien jälkeen varmaan talven pukkaa. Se tulee sitte taas yllättäen. Ja lehdessä on: "ensimmäiset syysliukkaat yllättivät autoilijat". "100 autoa (tulleeko yhysviiva, Kielimiliisi? ahoj? tiedäksä miliisi mikä on yhysviiva?
olekko koskaan päässy niin pitkälle? no etpä, etpä tietysti) niin "100 autoa pinossa Kehä-3-:Sella" (noin ny tuli ainakin oikein). Niin ni sitä Jobia sanottiin "Blow"-Jobiksi.
wgwgkua - wwwggwggkua
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Vau, onnittelut Saara! Koko poliisien soittokunta puhkeaa nyt fanfariin! Valppain mielin muista sä aina, haaroja viikatteen, vai miten se nyt meni. Reiska varmaan osaa.
------
Viimeinen seksi on parasta, Reiska. Siinä kuule homelitet hyrrää.
-------
Lirputellaan.

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Vai blow-job. Hienoa. Ja tunneli on sit tietysti saman lokiikan ja yhysviivan kanssa syvä-kurkku.

Voi sua, Reiska, ei tullut nyt jobin postia, mähän oon sairaslomalla!

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Osaan jo, se on se sama ku: "monta Saaraa ompi eessä", eiku "monta haaraa ompi eessä", jotenki.
**
Tätä fanfaaria olen miettiny usein. Onko se niinku fariinisokeria ku ne töräyttää?
**
Just syvä-kurkku (ihan oikein yhysviiva). Son vaan ny vähän tän kurkun kanssa näitten direktiivien kanssa et se ei sais olla kovin käyrä, syvyydestä ei niin väliä, VÄLIÄ?
wtizodtw -s e sopi tähän ihan nappiin
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot Idol, Reiska! Sä osaat kaikki laulut. Vau. Melkein sanaton. Mut ei ihan.
-------
Yhysviivat on kivoja, eikä kovin kalliita. Mä jemmasin niitä Hämeen-Linnasta, ku kerran kävin. En mee toista kertaa. Täsä nyt muutama, ota säkin, Saara ---------------
-------- ja lissää.
Ja on mulla, Saara sulle yllätys: kyllä mä muistan, ku kerran ihmettelit, että miks ei tule ääkkösiä, niin täsä: .....................................................
Siin olis nyt muutama ylimääräinen piste aan ja oon päälle, niin tulee silleen kivast äät ja ööt.
-------
Vähäks must tuntu, et mä oon testa-menttaamas mun omaisuttani!

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ja tosta Saaralle vähän alkua aitaan
ettei tuu hirvet tupaan:
####################################
**
Hyvä kirjotus Kiiltomadossa Minh!
reiska

Saara kirjoitti...

Ai että miten paljon mä olen saanut kaikkia pisteitä ja viivoja hirviaitaakin! Kiitos. Ja huomiota ennen kaikkea. Vaikka Petra parka se siellä tärisee. No fear. Ei sulle kuinkaan käy. Ne korjaa sen jalan ja susta tulee entistä ehompi!

***

Minh, kuule, hieno kirjoitus! Hyvä!

Joo, mä en kanssa voi nyt millään tajuta tätä jatkuvaa narinaa. Tämähän ei siis ole ensimmäinen kerta. Eikä kolmaskaan. Sitä vaan jatkuu. Mutta ihmiset naputtaa aina kaikesta uudesta aikansa, ja sitten ne ostaa lopulta sen television... mitä mä nyt noin sanoin? No, olkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Muutokset on kamalia. Kaikki uus on kamalaa.
Uus jalkakin on kamala. En haluu.

Uudet miehet...hmmm, ihan mukavaa, uusi telkkari, hmmmm vielä parempaa.

Fariini-ranfaari kaikelle uudelle!

Petra

Saara kirjoitti...

Älä höpsi. Sinä totut siihen uuteen jalkaan äkkiä ja unohdat vanhan... byäääh. No eikä. Nyt ei itketä. Petralle uutta jalkaa toivotaan vaan.

minh kirjoitti...

No, kiva kuulla, tänks, mutta mä en sit kestä, jos joudun mukaan tällaiseen bloggari-keskustelupalstalais-vääntöön.Voitais sopia, et molemmille toinen on IHAN PERSEESTÄ, ni ei tulis riitaa. vaiktulee kuitenkin.Tuuttehan kaikki sit mua puolustaa?!
-minh-

Saara kirjoitti...

Totta kai tullaan, minh. Mulla on siellä vaan aina ollut tuo nimimerkkiongelma, kun siellä on jo johtotehtävissä kaima-Saara ja jos olen sinne jotakin kirjoittanut, niin olen tehnyt sen oman nimen kanssa.

Tässä vaan taisi kuitenkin käydä niin, että blogit todellakin vaimensivat keskustelun. Hih.

Anonyymi kirjoitti...

Rihmasto jatkaa vittuilua:

"Lähetetty: Kes Syy 21, 2005 7:49 am Viestin aihe:

--------------------------------------------------------------------------------

Minä nyt en siitä oo kovin palajoa lausunu, mieli on kyllä tehny alottaa rihimastoon keskustelu nimellä "plokkaaminen on akkamaesta touhuo", mutta en oo kainouttani sitä teheny, enkä tee nytkää. Kato minä kun en oo niitä seurannu, enämpiki oon seurannu aeheesta vellovaa keskustelua, niin täällä kuin jonkuverran loistolierossa. Ja onhammulla muitaki ennakkoluuloja siitä touhusta, sopisko sanonta että sitä harrastavat sosijaalitantat? Mitä ne muuten on, nämä sosijaalitantat? Ei sillä että minä näen sanosin, mtta joku muu?
_________________
Viikateliippari

ill. kirjoitti...

""keskustelupalstojen keskustelijat haluavatkin siis itselleen isommat areenat ja laajemmat yleisöt""

tämän luin ekaksi että: keskustelupalstojen keskustelijat haluavatkin siis itselleen isommat rinnat ja laajemmat yksilöt.

muuta asiaa ei sitten ollutkaan.. :roll: